čet avg 04, 2016 12:51 am
Drag mi je Aco. Bio sam mozda jedan u manjini koji se radovao dolasku njegovom prije nesto vise od dvije godine. Ne iznenadjujeme njegov danasnji status, traka oko ruke i velika ljubav manijaka. Nekada je puno obecavao. Kao igrac Slavije i clan U21-reprezentacije mislio sam da ce daleko napraviti najbolju karijeru. Na kraju pokazalo se da sam debelo pogrijesio jer su Sehic, Vranjes, Sunjic, Anicic... dosta "bolje" ako nista onda finanski prosli. Sve u svemu, opet kazem drag mi je Aco i on je vrlo, vrlo profesionalno odradio svoj posao kod nas, odnosno odradjuje ga i dalje, jer stvarno nezna se koliko istine ime u ovim pricama.
U slucaju da ostane i dalje, meni je drago. Ima preko 70 i nesta nastupa za nas tim a vec je prvi kapiten. Medjutim, ako je ovo istina i da se vrti prica da bi mogli dobiti 200-300k eura za njega, a potom Aco nema nista protiv da potpise za taj klub onda nebi imao absolutno nista protiv da se ta ponuda prihvati. Za nase uslovo, nazalost, to su i dalje vrlo masne pare. Pare od kojih mozes uraditi stosta. Stadion, dugovi, igracki kadar, omladinski pogon, jacanje strucnog staba etc. etc.
Za igraca Acini godina to je ponuda par ekselans. Dobro je vec neko spomenuo, prodavili smo Riada i Amira, i ostale mlade talente za mizernu cijenu ali opet kazem za nase uslove itekako dobru. O cemu mi onda pricamo ovdje. Ako je to istina onda se nadam da ce klub prihvatiti istu. Na kraju krajeva, nece biti ni velii hendikep jer je Aco nazalost daleko od onog starog. A mozda je to i uzrok ove price. Mozda ne zeli da rizikuje povredu il slicno jer je pred potpisom. Toskas, Jahic (!) i Osmankovic ce ostati. A nebi imao nista protiv da se dovede jos jedan stoper do kraja prelaznog roka.
Na klupi moraju biti dva stopera i u slucaju Acinog odlaska nadam se da ce Osmankovic biti jedan od tih stopera, odnosno u paru sa Toskasom. Znaci ili Osmankovic ili da se dovede neki novi stoper za pocetak za klupe.