pon avg 01, 2016 6:52 pm
Nešto sam u elementu pa rekoh da to probam sročiti u jedan fin post. Primjećujem u zadnje vrijeme kako se rade analize napada, sredine, odbrane, tima, stručnog štaba i uprave same i njihovog rada, ima i mene tu da nebi ko rekao da sve kudim okolo, nisam ja takav jer ja prvo od sebe krenem. Ima svakakvih analiza i to neka nas ne čudi jer svi našu igru gledamo iz drugog ugla pa neke situacije doživljavamo drugačije, nije mi pravo samo kada se ukopamo i branimo slijepo svoje stavove ali valjda nam je genetika ista pa teško priznajemo da smo nešto pogriješili, na to se nebi trebalo trošiti previše energije, složimo se da se nekada nećemo složiti i nastavimo dalje, okrenimo se slijedećoj utakmici i dogovorimo se kako možemo pomoći našem klubu da dođe do punog plijena na komadu livade oko koje nam se cijeli život vrti. Previše dušmana imamo da jedan drugom smetamo na trbini, svi smo mi Željo i samo zajedno u svoj svojoj različitosti možemo pomoći. Nije svačije ni da navija cijelu utakmicu, nekima je bolje da sjede i uživaju u borbi golobradih mladića a neki uživaju više u navijanju nego u utakmici radi koje su i došli, to nesmije da nas dijeli već bi trebalo da nas spaja jer Želji trebaju obje vrste navijača ali više od svega sada Želji treba puna tribina, da se prolamaju temelji pod nama a kada zagrmi sa Juga i Sjever je na nogama, ponosno odgovara Jugu na prozivke i cijela Grbavica bruji. Nama je svaka naredna utakmica sve veći derbi od derbija, ja vas molim da sve pozovete na utakmice, kucajte komšijama na vrata, okupljajte se po mahalama svakodnevno i podsjetite ih kada igra Željo, kada već šarate po zidovima neka to ima smisla i neka sve malo dirne u srce pa da nemaju obraza više u izbjegavanju utakmica. Neka huliganski ispad navijača manjeg kluba ne odvrate ni 1 navijača sa tribine i podsjetite ih da su naši navijači za vrijeme njihovog orgijanja na našoj svetinji cijelo vrijeme odvraćali pažnju sa njih i molili ostatak navijača da okrenu glavu u drugom pravcu i navijaju za svoj klub. Ako oni za sebe govore da su "fina gradska raja" onda smo mi meleci sa nebesa koji ponosno i prkosno bodre plavo-bijele. Vrijeme je da stanemo pred ogledalo i pogledamo sebi u oči, to je ispit pravi. VTŽ
イビチャ・オシム