Vidi nesto, napravimo mi kavez ovdje, nas ce na kosevu docekati kavez. A ovo dalje, jos uvijek mi nismo uredjena navijacka grupa, daleko smo od toga, uvijek ima pojedinaca koji ce sitni incident napraviti.Model1964 je napisao/la:Kad nema bombanjada ja opet probam započeti jednu temu.
Kada su postavljene slike ovih kaveza neko od naših je rekao da moramo paziti na humanost jer naše navijace to isto ceka na gostovanjima.
Ne djelim to mišljenje. Ako smo mi kao navijcaka grupa ok , svuda cemo biti rado viđen gost. Niko nije lud da se odrekne prihoda od gostujucih navijaca ako su oni korektni. Da bi izbjegli neprijatne situacije na gostovanjima krajnje vrijeme je da se poradi na navijackom kodeksu. Da se na taj nacin utice na naše navijace i ujedno pokaže BH javnosti da nismo divljaci vec organizirana navijacka grupa koja voli svoj klub a poštuje druge. Željo je klub sa velikom historijom. Njegovi navijaci su tradicionalno bili dobro primljeni u svim sredinama zbog svog korektnog odnosa do sredine u koju su došli i zbog sportskog navijanja za svog Želju.
Možda bi mi na forumu mogli zapoceti rad na tom kodeksu. Na posebnoj temi bi davali svoje prijedloge i sugestije. Znamo što želimo, što ne želimo, samo da još stavimo na papir.
Znam ja to1921.ba je napisao/la:Model@
Zabi ovaj Jovicic sto si ga nama priziao Dinamu mloprije... dobar igrac
1921.ba je napisao/la:ima li neko snimak olimpica sa slobodom da pogledam
Možda te na lavoru i doceka kavez, jednom ili dva puta. Nisu oni blesavi da se odreknu love ako skontaju da smo mi normalna grupa. To da nismo uređena grupa ne znaci da moramo takvi i ostati. Jednom moramo poceti uređivati grupu. Klub se modernizuje u svim pravcima grupa to mora pratiti. Pojedinaca koji seru ce biti manje i maje dok bude rasla organiziranost gruperodrigo87 je napisao/la:Vidi nesto, napravimo mi kavez ovdje, nas ce na kosevu docekati kavez. A ovo dalje, jos uvijek mi nismo uredjena navijacka grupa, daleko smo od toga, uvijek ima pojedinaca koji ce sitni incident napraviti.Model1964 je napisao/la:Kad nema bombanjada ja opet probam započeti jednu temu.
Kada su postavljene slike ovih kaveza neko od naših je rekao da moramo paziti na humanost jer naše navijace to isto ceka na gostovanjima.
Ne djelim to mišljenje. Ako smo mi kao navijcaka grupa ok , svuda cemo biti rado viđen gost. Niko nije lud da se odrekne prihoda od gostujucih navijaca ako su oni korektni. Da bi izbjegli neprijatne situacije na gostovanjima krajnje vrijeme je da se poradi na navijackom kodeksu. Da se na taj nacin utice na naše navijace i ujedno pokaže BH javnosti da nismo divljaci vec organizirana navijacka grupa koja voli svoj klub a poštuje druge. Željo je klub sa velikom historijom. Njegovi navijaci su tradicionalno bili dobro primljeni u svim sredinama zbog svog korektnog odnosa do sredine u koju su došli i zbog sportskog navijanja za svog Želju.
Možda bi mi na forumu mogli zapoceti rad na tom kodeksu. Na posebnoj temi bi davali svoje prijedloge i sugestije. Znamo što želimo, što ne želimo, samo da još stavimo na papir.
Slazem se apsolutno sa svime sto si napis'o, a moj prvi prijedlog sto se tice tih kodeksa bi bio da se na utakmice ne dolazi u bordo-rozim-florescentno zelenim-ljubicastim i ostalim bojama majica zbog kojih vizuelno licimo na cirkus. Vrlo lako se to moze rijesiti, samo ako se ozbiljno tome pristupi. Dalje, kultura ostavljanja otpadaka iza sebe je isto tako nesto sto nas "krasi", a isto je jedan od problema sto se vrlo lako da rijesiti. Eto, minorne stvari, i nebitne, ali krajnje vrijeme bi bilo da se pocne uvoditi taj neki kodeks i pocet mijenjat mentalitet, a odnekud mora se pocet, ukoliko zelimo biti ozbiljni u europskim okvirima.Model1964 je napisao/la:Kad nema bombanjada ja opet probam započeti jednu temu.
Nije to tako lahko, no imamo vremena za napredak.Model1964 je napisao/la:Možda te na lavoru i doceka kavez, jednom ili dva puta. Nisu oni blesavi da se odreknu love ako skontaju da smo mi normalna grupa. To da nismo uređena grupa ne znaci da moramo takvi i ostati. Jednom moramo poceti uređivati grupu. Klub se modernizuje u svim pravcima grupa to mora pratiti. Pojedinaca koji seru ce biti manje i maje dok bude rasla organiziranost gruperodrigo87 je napisao/la:Vidi nesto, napravimo mi kavez ovdje, nas ce na kosevu docekati kavez. A ovo dalje, jos uvijek mi nismo uredjena navijacka grupa, daleko smo od toga, uvijek ima pojedinaca koji ce sitni incident napraviti.Model1964 je napisao/la:Kad nema bombanjada ja opet probam započeti jednu temu.
Evo stormFatić Nermin je napisao/la:Slazem se apsolutno sa svime sto si napis'o, a moj prvi prijedlog sto se tice tih kodeksa bi bio da se na utakmice ne dolazi u bordo-rozim-florescentno zelenim-ljubicastim i ostalim bojama majica zbog kojih vizuelno licimo na cirkus. Vrlo lako se to moze rijesiti, samo ako se ozbiljno tome pristupi. Dalje, kultura ostavljanja otpadaka iza sebe je isto tako nesto sto nas "krasi", a isto je jedan od problema sto se vrlo lako da rijesiti. Eto, minorne stvari, i nebitne, ali krajnje vrijeme bi bilo da se pocne uvoditi taj neki kodeks i pocet mijenjat mentalitet, a odnekud mora se pocet, ukoliko zelimo biti ozbiljni u europskim okvirima.Model1964 je napisao/la:Kad nema bombanjada ja opet probam započeti jednu temu.
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
neće brate njih policija dirat. Politički klub su uvijek bili, a policija samo sluga politike. Neće svoj na svog.Eisenbahner1921 je napisao/la:Bio sam na sjeveru na derbiju. Prije nego što je došao njihov korteo, njihova tribina se polako punila. Prvi put sam zamijetio da je neko iščupao stolicu je bilo oko 19:20 kad je bilo možda 200 ljudi na tribini. Ubrzo je još par ljudi to isto uradilo. Zar nije logično odmah uletiti na tribinu dok se to lagano može i privesti par pojedinaca. Odmah pokažeš zube. Dok su svi ušli na tribinu iščupano je i zapaljeno najmanje 50 stolica, da sam ja vidio. Znači pristup je bio: "Slobodno radi šta hoćeš, nije to belaj". Kad se njihova tribina napunila onda je puno teže upasti na tribinu, jer oni čuvaju svoje guzice maksimalno, što je i logično. Kad je počeo prekid, nakon "zadnjeg" upozorenja jedna je baklja pogodila policijskog psa. Odgovor policije je bio slanje još jednog kordona. Pa je*ote ako si dopustio ljudima da budu vandali, da dovedeš još 1000 oklopnjaka ovi ne bi prestali, jer su naviknuti da mogu raditi što su naumili. Ne znam ko je platio usluge, ali znam da ovi taj posao nisu uradili kako treba.
Ne pozivam na primjenu sile za najmanji belaj, ali drotovi nisu zube pokazali na početku kad je trebalo poslati poruku huliganima da se njihovi postupci neće tolerisati. Ako je kolega do mene slomio stolicu, ubacio baklju na teren bez sankcija, te istu stvar uradilo još 100 ljudi, zašto ne bih i ja to uradio? E da se odmah sasjeklo to, bilo bi puno manje štete. Ovi incidenti su se mogli spriječiti (u ovolikoj mjeri) da su se nadležni za sigurnost fino organizovali... i to sve bez kaveza i 5%. Ako mup to ne želi, već se želi nadati da niko neće praviti belaje onda pravi kaveze i daj 5%. Naravno, to isto očekujem da se primjenjuje i na nas, ko god želi dati više i "humanije uvjete" bujrum, super
EDIT: Jel' problem ponovno uvesti skener aparate na ulaz? Neki njihovi momci su ušli sa falsificiranim kartama bez ikakvih problema...
Au fino su ovo oni uredili. Iznenađen sam.LARS1921 je napisao/la: