Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plavi orkestar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 26, 2016 1:24 am

exbabilon je napisao/la:Do igraca nije. Kvalitet niko ne moze dovesti u pitanje. Imamo ponajbolji vezni red u ligi, a vezni red dobija utakmice. Ponajboljeg napadaca u ligi i jos dvojicu solidnih, vise nego solidnih. Ponajbolje krilo u ligi, reprezentativca. Imamo 4 jaka stopera, od cega jedan reprezentativac, drugi bivsi prekaljeni reprezentativac, dva stranca. Imamo dva solidna desna beka. Imamo perspektivnog golmana koji je prosao mlade selekcije nase repke i za njega solidnu zamjenu. Ako za neku poziciju ne mozemo 100% tvrditi da smo dobro pokriveni, to su lijevi bek i lijevo krilo, ali ni tu nismo losi, a radi se ocito na tome da se pojacamo i budemo kao i na ostalim pozicijama medju najboljim. Da sumiram, igraci mogu upasti u losu formu, imati los dan, ali nikada svi skupa. Za svakog ima adekvatna zamjena i ako u 5 tekmi ne bude islo, ne mozemo reci da je do igraca. Sve je sad do trenera po mom misljenju i njegove postavke na terenu, njegove taktike i znanja. Ja to tako vidim. Ako Lendara ispadne iz forme tu je Pozder/Nikolic, ako Blagoja stane tu je Secer, ako Memija bude tanak, eto Sinise i tako dalje, igrackog kvaliteta ne manjka sigurno. Uspjeh i neuspjeh su po mom misljenju u rukama Slovenca.
100% si u pravu i ja bih još dodao da imaju veliki vjetar u ledja od strane navijaca a od strane uprave ispoštovano sve iz ugovora.Ni jedan poslijeratni trener u Zelji nije imao ovakve uslove.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Ajzea
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:24 am

w0st je napisao/la:Dobro svi kazete , poljuljo nas crveni u 30' , ali mi smo igrali katastrofalno i prvih 30 nije bilo 4 povezana pasa , samo je fazon bio da je izbijes i kome ode , ako bude ovako i protiv Sirokog , bit cu razocaran i to pravo . Takodje kazete da smo lose igrali falila nam 3 igraca , a jesu a jel to znaci da ZELJO zavisi od 3 fudbalera ? Mozemo biti sretni sto smo izvukli 1 bod u prvoj utakmici , ne do Bog da je umjesto Sarajeva bila Sloboda , trica nam ne bi ginula ...
Da, zavisimo od tri fudbalera. Sta je tu cudno? Barcelona takodjer nije ista bez najboljeg krila u ekipi, najboljeg veznog u ekipi te prvog golmana. Ponovo pitam, sta je tu cudno ?

Ugljesa i opis fotografije na kojoj pitar lezi. :rofl: :klanjase2:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u uto jul 26, 2016 1:26 am, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:26 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la: Mene interesuje da li je on primjetio da nama fali vezni igrac cjelu utakmicu i ako jeste kakvo bi objašnjenje dao za tu situaciju.Izmjena Nikolic-Mujagic kod onakvog stanja na terenu je isto tako nelogicna i te su me dvije stvari najviše zabrinule kod Kostica.Nadam se da je imao debeli razlog zašto je to tako moralo biti inace mrka kapa.
Mislim da je na presu odgovorio na ta tvoja pitanja, pa ako nisi pogledao pogledaj mozda ce ti biti jasnije. :)
Vecina je to primjetila ali mi je i logican odgovor Kostica. Lakse je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primas gol.
Gledao sam izjavu i nisam to primjetio.Pogledat cu ponovo.I ovo mi nejasno "Lakše je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primaš go"Jeli to on rekao ili
Ne, to je moj neki zakljucak. On je rekao da su dobro drzali sredinu i da kroz sredinu nije prosla lopta.. I kako se bojao reakcije novog igraca u sredini.. tako nesto, bolje pogledaj nego da ti prepricam :D
Mada, svako ima svoje misljenje, vidjet cemo Kosticevo znanje za par kola.

diego1921
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:31 am

Godison nadam se da me nisi pogresno shvatio,nisam nista lose mislio..Uglavnom isto razmisljam kao i ti i do 30 min nismo izgledali dobro,samo kazem da nam treba vremena da se uigramo i jednostavno mi bez Blagojevica i Stevanovica nismo ista ekipa,slabiji smo sigurno 30 posto..Treba covijeku dat vremena,ako bude ponavljao iste greske kao sto je Edis radio,sigurno ce ga raja napasti,pogotovo zato sto je zatvorio treninge i zato sto je jos uveo neke novine,tipa da nema strema i td,mi nismo navikli na to.Uglavnom kad se ova ekipa navikne na neke stvari,mislim da cemo bas dobro izgledati !
Ajzea postavi nam tu sliku,da vidimo !

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:32 am

Brkoo je napisao/la:
w0st je napisao/la:Dobro svi kazete , poljuljo nas crveni u 30' , ali mi smo igrali katastrofalno i prvih 30 nije bilo 4 povezana pasa , samo je fazon bio da je izbijes i kome ode , ako bude ovako i protiv Sirokog , bit cu razocaran i to pravo . Takodje kazete da smo lose igrali falila nam 3 igraca , a jesu a jel to znaci da ZELJO zavisi od 3 fudbalera ? Mozemo biti sretni sto smo izvukli 1 bod u prvoj utakmici , ne do Bog da je umjesto Sarajeva bila Sloboda , trica nam ne bi ginula ...
Blagojevic, Stevanovic, Kjosevski, Jahic i oba lijeva krila plus Zeric koji se uigravao sa ekipom za derbi su bili ili povrijedjeni ili suspendovani. Oduzmi Sarajevu Benku, Duljevica, Pavlovica itd a zamisli nas u punom sastavu pa pitaj zavise li od tih igraca, oduzmi Barceloni Messija, Neymara i Suareza i postavi isto pitanje :lol:
I pored svega toga, Hervas kojeg uigravas za derbi ode 3 dana prije derbija. I jos prva utakmica sezone, pritisak, naboj. Svaki derbi je los, ni na sta ne lici, u tri godine jednom se potrefi da bude iole dobra utakmica.
Od 4 krilna igraca, ostali smo bez ijednog. Bas moras biti peh da ti se to desi. I opet se naslo rjesenje. Sarajevo u najjacem sastavu, zamisli da su oni bili bez Dulje, Benke i Sarica npr...pa to bi bila smijurija. A Kostic je zelio pobjedu, do kraja utakmice. Veoma hrabro. Je li moglo biti boljih rjesenja? Pa mozda, ali pokusao je ovako. Mozda je mogao ubaciti Secerovica, ali ne bi ti napravio razliku u veznom redu, nema sanse, jer nemas sat vremena igraca. Ja mu skidam kapu za hrabrost i sto je isao na pobjedu.
Pita ga onaj frajer u emisiji s BHT-a koliko ste upoznati s ligom, on kaze iskreno veoma slabo. U hodu se upoznaje. To moze naravno biti problem. Samo da ne bude podcjenjivanja ekipa, ali sam je rekao opet da je izjednacena liga, sa 5-6 odlicnih ekipa koji se bore u vrhu.

U sljedecim utakmicama ocekujem igru kao sto je bila u onoj akciji kod gola. I maksimalni pritisak na protivnika kada ima loptu. Sto se rezultata tice, napisao sam, imate na prosloj stranici, sta bi bilo optimalno da se desi, ali mnogo faktora utice na to. Takav start bi Kosticu dao vjetar u ledja, imao bi vise samopouzdanja, a i navijaci bi bili vise zadovoljni. Ocekujem Jahica od treceg kola. Igrac koji odskace i koji ce nam donijeti mnogo radosti, na kojoj god poziciji igrao :DD:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:33 am

Ajzea je napisao/la:
Da, zavisimo od tri fudbalera. Sta je tu cudno? Barcelona takodjer nije ista bez najboljeg krila u ekipi, najboljeg veznog u ekipi te prvog golmana. Ponovo pitam, sta je tu cudno ?

Ugljesa i opis fotografije na kojoj pitar lezi. :rofl: :klanjase2:
Sta je to komentarisao, nemam instagram
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:34 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Mislim da je na presu odgovorio na ta tvoja pitanja, pa ako nisi pogledao pogledaj mozda ce ti biti jasnije. :)
Vecina je to primjetila ali mi je i logican odgovor Kostica. Lakse je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primas gol.
Gledao sam izjavu i nisam to primjetio.Pogledat cu ponovo.I ovo mi nejasno "Lakše je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primaš go"Jeli to on rekao ili
Ne, to je moj neki zakljucak. On je rekao da su dobro drzali sredinu i da kroz sredinu nije prosla lopta..
Mada, svako ima svoje misljenje, vidjet cemo Kosticevo znanje za par kola.
Vezni red nije samo da kroz sredinu ne prodje lopta.Vezni red uvezuje a u derbiju Radinovic sam nije mogao sve sam uvezati jer je fantastican posao radio u defanzivi a Bekrica nije išlo iako se trudio a rezultat toga je bio totalno odsjecen napadacki red.Iskreno se nadam da Kostic zna šta radi i da ce to za par kola i pokazati a nas sviju usreciti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

w0st
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:36 am

Slazem se sa vama da smo bez tri najbolja igraca 40% slabiji , ali pored ovolikih pojacanja mi nismo imali igru nikakvu ni prvih 30 minuta . Nismo imali sredinu , Kosticu svaka cast , treba imati muda prvu utakmicu sa 4 napadaca poceti , ali sa ta 4 napadaca mi nismo imali sredinu nikako . Valjda je sve to derbi . Hajmo pobjedit ovih 5 sljedecih i da ne silazimo sa prvog mjesta do kraja sezone . :DD:

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:41 am

Plavi orkestar je napisao/la: Vezni red nije samo da kroz sredinu ne prodje lopta.Vezni red uvezuje a u derbiju Radinovic sam nije mogao sve sam uvezati jer je fantastican posao radio u defanzivi a Bekrica nije išlo iako se trudio a rezultat toga je bio totalno odsjecen napadacki red.Iskreno se nadam da Kostic zna šta radi i da ce to za par kola i pokazati a nas sviju usreciti.
Ma prvenstveno mislim na defanzivu, jer smo se branili cijelo vrijeme zbog kartona.
A sto se tice igra prema naprijed prije kartona, slazem se da nije bilo neke aman zaman kreacije. Cudna je formacija 4-4-2, ako tako ostane tesko da cemo se mi nagledati tika - take i posjeda od 60-65%, jer ta formacija nije takva.

Svi se nadamo, sacekat cemo da vidimo kako ce se odvijati stvari jer slijedi paklenih 5 kola.

BHDragons
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:42 am

Omar500 je napisao/la:Sta je to komentarisao, nemam instagram
slika
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:48 am

Plavi orkestar je napisao/la: Vezni red nije samo da kroz sredinu ne prodje lopta.Vezni red uvezuje a u derbiju Radinovic sam nije mogao sve sam uvezati jer je fantastican posao radio u defanzivi a Bekrica nije išlo iako se trudio a rezultat toga je bio totalno odsjecen napadacki red.Iskreno se nadam da Kostic zna šta radi i da ce to za par kola i pokazati a nas sviju usreciti.
Ma prvenstveno mislim na defanzivu, jer smo se branili cijelo vrijeme zbog kartona.
A sto se tice igra prema naprijed prije kartona, slazem se da nije bilo neke aman zaman kreacije. Cudna je formacija 4-4-2, ako tako ostane tesko da cemo se mi nagledati tika - take i posjeda od 60-65%, jer ta formacija nije takva.

Svi se nadamo, sacekat cemo da vidimo kako ce se odvijati stvari jer slijedi paklenih 5 kola.
Sa Blagojem i Stevketom bi i ove glat uzeli plus još Jahic i Kjosevski kad se vrate...bit ce to dobro siguran sam.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jul 26, 2016 1:50 am

A nemojte ljudi zezati i sad kuditi covjeka sto u prvih 30 minuta sasvim nova i neuigrana ekipa nije nesto posebno uradila jos bez vrlo vazna dva igraca i sad se mnogi ovdje javljaju kako su za 30 minuta igre zakljucili da Kostic nema pojma tu ne mislim na vas sto sam citirao nego opcenito na one koji su tako zakljucili. Pa i mi previse kenjamo ipak je prva utakmica plus derby plus prva tekma Kosticu plus stvorili smo sebi veliki pritisak da od nas svi ocekuju pogotovo navijaci da cemo kabtati sve, e pa budite sigurni da necemo i da nam treba par tekmj da se uigramo ali da moraml drzati konstantu da je dosta sa velikim brojem promjena u ekipi i na klupi i probajmo zadrzati jedno te isto neki period evo vidimo kako to radi Zrinjski, a sjecamo se kako je to radio i Amar pa kad se samo sjetim igre iz obe sezone kad se vratio i kad osvojismo titulu pa to je bilo za oci katastrofa pa osvojismo i svi sretni. Molim sve ne ocekujte tika taku na terenu i ne ocekujte da cemo se prosetati ligom.

Sent from my C5303 using Tapatalk

GoodisonPark
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:54 am

diego1921 je napisao/la:Godison nadam se da me nisi pogresno shvatio,nisam nista lose mislio..Uglavnom isto razmisljam kao i ti i do 30 min nismo izgledali dobro,samo kazem da nam treba vremena da se uigramo i jednostavno mi bez Blagojevica i Stevanovica nismo ista ekipa,slabiji smo sigurno 30 posto..Treba covijeku dat vremena,ako bude ponavljao iste greske kao sto je Edis radio,sigurno ce ga raja napasti,pogotovo zato sto je zatvorio treninge i zato sto je jos uveo neke novine,tipa da nema strema i td,mi nismo navikli na to.Uglavnom kad se ova ekipa navikne na neke stvari,mislim da cemo bas dobro izgledati !
Ajzea postavi nam tu sliku,da vidimo !
Drugar nisam te pogrešno shvatio, sve je u redu nego se i ja malo zezam sa onom prvom rečenicom ;)

Sigurno da su ta dva igrača jako važna ali sam malo zabrinut kako će se i oni snaći u ovoj formaciji? Slažem se, možda sam i ja malo pretjerao sa kritikom ali sve iz najbolje namjere da se ni slučajno ne pomisli da je ovo do sada bilo nešto dobro. Vjeruj ja ponekad na tekmi pomislim e jbt ovo daj nam 4 5 1 ali se onda sjetim kako je to izgledalo nedavno, i sam sebi kažem neka, ne vraćaj na staro bit će ovo dobro samo dok igrači pofataju neke finte :) Vidjet ćemo dosta toga već protiv Olimpica i Širokog, trebalo bi biti bolje.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

delinjo
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:56 am

ma tek nakon 5 kola ako stanje bude isto i ne budemo imali igre ja cu se zabrinuti...do tada Kosta nek sprovodi svoje puna podrska...ali poslije 5 i vise kola ako budemo opet ovako mrljavi moramo se svi zabrinuti kolektivno...vidjet cemo :D :D ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

uto jul 26, 2016 2:06 am

delinjo je napisao/la:ma tek nakon 5 kola ako stanje bude isto i ne budemo imali igre ja cu se zabrinuti...do tada Kosta nek sprovodi svoje puna podrska...ali poslije 5 i vise kola ako budemo opet ovako mrljavi moramo se svi zabrinuti kolektivno...vidjet cemo :D :D ..
Kako god bilo mislim da trebamo Kostica istrpiti do kraja jer dosta je vise mijenjanja trenera ko carapa, a siguran sam da ce se nesto izdesavati u ovih par kola ali zaboravimo dominiranje...

Brkoo
Kontakt:

uto jul 26, 2016 2:10 am

Kako ne volim da procitam komentare u kojima se spominje igra, sta znaci to ako budemo imali igru ili ako je ne budemo imali? Sjetite se samo, da li smo pod Amarovom palicom imali igru ili smo imali rezultat i sta je od toga vaznije? Niko za par dana nece uopste ni pomisliti da smo igrali lose, nece gledati statistiku i reci da smo protiv Sarajeva imali dva suta od kojih jedan u okvir gola, svi ce reci zavrsilo je nerijeseno. Moze se desiti ne daj Boze da protiv npr. Olimpica budemo imali dobru igru a da se ispromasujemo i sta onda, imao si lijepu igru za oko ali nisi ostvario rezultat, e ***** ja tu (lijepu) igru onda. Normalno da je bitno da ekipa igra dobro i da ima igru ali je rezultat najvazniji, sad bih potpisao da igramo traljavo i da svaku uzmemo sa jednim golom razlike..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Neandertalac

uto jul 26, 2016 2:14 am

Nisam ni ja zadovoljan ali ne vazim nego gledam realno da smo itekako bili hendikepirani zbog povreda i odlaska Hervasa. Cim sam rekao koji je sastav izjasnio sam se da mi nema logike ali je to trenerova odluka. Moje je da navijam. Kao sto sam i rekao nekada ranije, cim pocne sezona pocet ce i pametovanje, kritike, paljba.
Pustite da prodje koje kolo pa da bacimo pricu, meni derbi sam po sebi nije tekma koja puno toga kaze, vazda nekako tvrdo, jalovo, bez lijepe igre ili akcija.
Sve strucnjaci trenutno uz svo duzno postovanje, nemam namjeru da vas uvrijedim ali ovako pomoci necemo sigurno.
Jos jednom, premalo smo vidjeli. Ne kazem da nema istine u vasoj priči ali nekako se poklopilo dosta nekih stvari koje mogu uticati na konacan sud pa bih trebao jos vremena za neke konacne analize i ocjene.

A drug Model@ ili drug Viola, sve si mi rekao onim postovima nakon derbija. Zgadio si mi se, ne znam za ostale.
Ja se bar ne zetoniram po forumu kao ti i prije sam sumnjao a sada sam siguran da si izmisljao one price o skautiranju na pripremama, drugu Violi itd... Bas malo bolesno ;)
Željeznicar za život cijeli!

diego1921
Kontakt:

uto jul 26, 2016 2:16 am

Godison druze kritika uvijek ce biti i treba da bude,samo trebamo kritikovati s razlogom..Ne bi valjalo da samo klimamo glavom i da vicemo yes yes :D Ja samo kazem da treba malo sacekati,prva je tekma,naboj veliki,novi trener,novi sistem igre,dosta novi igraca,derbi nam znaci puno,bitno je da ne izgubimo,stvaramo ogroman pritisak kad je derbi u pitanju i tako dosta uticemo negativno na igrace i na kvalitet..Normalno da ce onda treneri i igraci biti oprezni i da ce gledati samo da ne izgube..Neko je danas pisao, i ja sam isto misljenja da mi mozemo igrati samo 4-5-1,standardno da zivimo od toga sto ce se neko "prepasti" nasih navijaca,da uzimas tekme na misice,protiv slabiji na neki individualni kvalitet da uradis nesto,al nama treba nesto novo..Francuska je na prvenstvu pokaazala da to ne izgleda tako lose s dva spica,samo treba navici nase igrace da postoji i drugaciji sistem,da trebamo igrati u oba pravca,da nam krila ne stoje konstantno uz liniju i da samo kad imaju loptu da ulaze u sredinu,treba nekad i bez lopte uci, da moze bek iz drugog plana napasti..Lako je nama pricati sa strane..Volio bi da Milos sto duze ostane,ne zato sto njega gotivim vise od ostalih,nego mi je dosta promjena i trenera i igraca..

delinjo
Kontakt:

uto jul 26, 2016 2:17 am

Brkoo je napisao/la:Kako ne volim da procitam komentare u kojima se spominje igra, sta znaci to ako budemo imali igru ili ako je ne budemo imali? Sjetite se samo, da li smo pod Amarovom palicom imali igru ili smo imali rezultat i sta je od toga vaznije? Niko za par dana nece uopste ni pomisliti da smo igrali lose, nece gledati statistiku i reci da smo protiv Sarajeva imali dva suta od kojih jedan u okvir gola, svi ce reci zavrsilo je nerijeseno. Moze se desiti ne daj Boze da protiv npr. Olimpica budemo imali dobru igru a da se ispromasujemo i sta onda, imao si lijepu igru za oko ali nisi ostvario rezultat, e ***** ja tu (lijepu) igru onda. Normalno da je bitno da ekipa igra dobro i da ima igru ali je rezultat najvazniji, sad bih potpisao da igramo traljavo i da svaku uzmemo sa jednim golom razlike..
a jel ti mislis da se moze titula bez igre osvojiti...Sablja je izvukao maksimum bez igre i opet nije bilo dovoljno...ne moze se buraz provlaciti svako kolo...samo kola krenu nizbrdo sreca okrene ledja i to je to...u nekim utakmicama se mozes izvuci ali ako ocekujes kompletnu sezonu da izguramo sa titulom bez igre odmah cu ti reci nema teoretske sanse...ne postoji ekipa na dunjaluku koja je to uspjela necemo ni mi naravno
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

uto jul 26, 2016 2:18 am

MrRiccoli je napisao/la:
delinjo je napisao/la:ma tek nakon 5 kola ako stanje bude isto i ne budemo imali igre ja cu se zabrinuti...do tada Kosta nek sprovodi svoje puna podrska...ali poslije 5 i vise kola ako budemo opet ovako mrljavi moramo se svi zabrinuti kolektivno...vidjet cemo :D :D ..
Kako god bilo mislim da trebamo Kostica istrpiti do kraja jer dosta je vise mijenjanja trenera ko carapa, a siguran sam da ce se nesto izdesavati u ovih par kola ali zaboravimo dominiranje...

i ja mislim da pod cijenu svega treba ostati cijelu sezonu ali znas kakva je nasa raja ...nek malo krenu kola nizbrdo bice belaja ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava