Brkoo je napisao/la:Kad bih komentarisao ucinak igraca to bi izgledalo ovako
Fejzic- krivac kod gola, losa ispucavanja, odlicna odbrana kod suta Benke, sve u svemu, jedva cekam povratak Kjosevskog
Talijan odigrao odlicno, uvijek dobro postavljen, pozrtvovan, klizeci startovi uvijek pravovremeni
Aco- krivac kod gola, ostatak utakmice dobar bio
Husic- do crvenog kartona sasvim solidan, veliku glupost je napravio
Memija-polako se vraca u formu, falio je u napadu ali nije mogao realno sam drzati citavu stranu
Bekric- razocarenje, umjesto da on povuce i da nesto uradi on se skriva od lopte, sramotno izdanje
Radinovic- odlican, bukvalno sam drzao nas vezni red
Dzenis- nije imao prilike nesto vise da uradi, solidan bio dok je igrao
Pozder- odlican, dosta dobro kretanje u odnosu na visinu,
Nikolic- asistent kod gola, korektno odradio utakmicu, dosta pretrcao
Lendric- sta reci za ovog momka, pored gola toliko pretrcao da to nije humano
Sto se tice izmjena Bevab je bio ocajan. Mujagic nije igrao dovoljno da bih ga mogao ocijeniti.
Treba naglasiti da su nam falila 4 bitna igraca, Kjosevski, Jahic, Blagojevic i Miroslav Stevanovic plus Lazic i Halvadzic koji su lijeva krila. Postavka Kostica je bila po mom misljenu losa, misljenja sam da je trebao poceti u vezi sa Secerovicem i Radinovicem, a da Bekric udje sa klupe nekad u drugom poluvremenu. Uglavnom, ocekujem da ce protiv Olimpika u drugom kolu to izgledati mnogo bolje kad se vrate suspendovani i povrijedjeni igraci..
zapamtio sam ovaj tvoj post odmha poslije tekme jer mi se svidjelo kako si ukratko dočarao sve pojedince baš onako kako sam ih i ja vidio. Poslije sam povremeno čitao raju šta piše, pa ne mogu da vjerujem koliko ljudi griješe. Sa tobom se ne slažem u potpusnosti oko Bevaba ali pojasnit ću što.
Moramo biti zadovoljni sve u svemu. Evo i zašto po meni. Igrali smo bez prve četiri opcije na krilima. Ovim sastavom nam je Kostić pokazao ko su treće opcije na krilima jer prve dvije fale sa obje strane bar po onome što se uigravalo. Ima opcija i da Memija bude krilo desno a Bevab lijevo, ali sam itekako zadovoljan kako su Began i Lendra zatvarali defanzivno u prvih 30 min. I mislim da je to osnovni razlog što su njih dvojica trće opcije, a ne ova dva. Bevab je pomeni druga opcija na beku ali je on igrao zadnjih godinu dana uglavnom krilo i treba vremena da se ponovo navikne na ovo, a sa druge strane ako malo pogledate, možete vidjeti da je ustvari DUšan Hodžić probijao Pozdera. Nije stalno to bio Bevab. Isto tkao ova dvojica vjeruj nijednom na treningu nisu igrala u paru na krilu i poprilično sam zadovoljan kako je to ispalo jer je to najajča strana pitara sa Hodžićem i DUljom. Znači, moramo biti svjesni da nas je crveni karton prisilio da na toj strani mnogo izmišljamo jer je to možda 12-ta opcija dva igrača u paru na toj strani. Malo je nesigurno Bevab ušao u tekmu ali većih grešaka nije imao. On je i kad igra beka uvijek bio ofanzivno orjentisan i vidjelo se par puta kad je imao loptu kako lagano rješava to pasom i duplim pasom. Zna lopte i vidjet ćete da će praviti dar mar, po lijevoj strani pogotovo kad moramo na bunker igrati. I Jaha (naša nova, bolja i šira verzija Stane

)može lijevo za def varijatu ali ni njega nije bilo. Italijan je možda spor ali se odlično postavlja, pa pretpostavaljam da je ovu igrao zbog specifičnosti jer je tu visoki Ahmetović. Kad mi budemo napdali protiv lošijih ekipa vjerujem da će Grk igrati.
Kod gola pitara Nikolić nije stigao ispratiti Bekića, a ne Memija kao što većina vas piše Vjerujem da je i zbog toga izašao Nikolić, pogotovo što je izmjena uslijedila nakon pitarske i ulaska Saida. Dobili smo tu bržeg Lendru, a u napadau svježeg Mujagu koji je ganjao i vjerovatno je bilo zamišljeno i da neku izbijenu loptu pokupi i zadriži. Što ovo sve pišem? Zato što sam pokušao da dočaram koliko mi različitih opcija imamo sa ovim profilima igrača. Od svih novih igrača možda je jedino malo razočarao Bevab ali sam pokušao da objasnim što mislim radi čega. Pozder lijevo je pokazao da možda u nekom bunkeru možemo i igrati i 4-3-3. Opcija milion, a novi igrači su se protiv jedne od najboljih ekipa pokazali dobro. Moramo shvatiti da je u drugom dugim loptama na visoke Pozdera i Nikolića htio da ne dođe do greške jer da je kroz sredinu išao izgubljena lopta bi ibla pogudba vjerovatno. Ovako je zatvorio sve prilaze golu što je itekako dobro izgledalo. PAr poluprilika koje su pitari napravili i jedan šut iz daljine Benkin je ništa za 60 min sa igračem manje.
Jedina greška Kositać po meni je Samir Bekirć. Ponovit ću opet što sam rekao na kraju prošle sezone. Ssamir Bekrić ne može igrati ovaj nivo fudbala. Bez obzira što neki odmah misle da ova liga nije napredovala on je najbolji primjer da jeste. Jednostavno on ne može duel dobiti. Nema više zadržavanja lopte i driblanja igrača. Ne možeš ti više u našoj ligi sa jačim ekipama vući loptu. Drugo ne može ni brzinom, a ova formacija mu ni trkački ne odgovara. Nadam se da je htio Kostić sa njim svih 90 min da nam pokaže koliko ustavari frajer ne može. Nadam se da je tako. Ako nije ne mogu da vjerujem da nije vidio da smo igrali prvih 30 min sa igračem manje a kasnije sa dva igrača manje. Jedino što je porstor malo pokrivao i to ugalvnom ono tipa KOkot na lažnjaka zaganja i stane. Šećer je morao ranije ući.
Mujaga me iznenadio. Mnogo mi brže i spremnije djeluje, ali ipak je malo igrao za veći sud.
TOliko o igračima i Kosti, a sad o stolicama. @model druže pretjerao si. Saopštenje jučer iz kluba ti je sve reklo. Dogovorili smo se sa pitraim ada nam isplate štetu eventulanu, a nakon što se desila rekli smo da više nećemo dozvoliti ovo orgijanje na stadionu. Ja sam to tako shvatio. Nisi mogao tj glupo je bilo prejudicirati da će neko napraviti štetu nego si pustio a obezbjedio se u slučaju rušenja. Nakon što se desilo kažeš svima fino da je ovo prvi i zadnji put da ćeš dozvoliti to na našem stadionu. Tačka. Odlično odrađeno, samo ako se bude držalo toga da to nećeš dozvoliti više.
Oko organizacije tekme ću drugi put.