Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 5:23 pm

Ili sam ja pogriješio ili je bila nadoknada od TRI minute za prekid i bakljade od DVADESET minuta?

nookey
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:23 pm

Dr. Kostic je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Kazanova je napisao/la: Dijalibaaaaaaaa :shisha:
Moliiim
Jel se šališ?
Moram malo ;)

LARSSON
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:24 pm

arctg je napisao/la:Ili sam ja pogriješio ili je bila nadoknada od TRI minute za prekid i bakljade od DVADESET minuta?
Tačno, ali onaj gore tajmer je vraćen na 59 minutu i tek oko 90min je rečena nadoknada

fk1921

ned jul 24, 2016 5:25 pm

Mirek11 je napisao/la:Ja bih volio da se uigra ova ekipa sa eventualo dvije promjene Pozder/ Nikolic i S.Stevanovic/Memija, prvi je bolji odbrambeno. Za teza gostovanja bi Secerovica ubacio, Blagojevic malo naprijed a Lazic bi isao out, s tim da se Pozder i Lendic mijenjanju na poziciji lijevo i u spicu.

slika
To je to, takvu postavu i ja prizeljkujem :) jos nadam se da ce Dialiba doci, budel ćorak Kazanova nemoj vise bacat boomove :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:25 pm

arctg je napisao/la:Ili sam ja pogriješio ili je bila nadoknada od TRI minute za prekid i bakljade od DVADESET minuta?
vratili su vrijeme nakon prekida, utakmica je nastavljena od 59:00, pa se samo naša bakljada nadoknadila
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:26 pm

MrRiccoli je napisao/la:Jedino sto je u organizaciji falilo jeste mreza izmedju gadova i nas na sjeveru da ne mogu baklje letiti jer bilo je ljudi sa djecom moglo je biti svasta

Sent from my C5303 using Tapatalk
bila je mreža :lol:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:29 pm

Šta ba zaustavljeno vrijeme? :rofl: Pa nije košarka yebote, čuj zaustavili vrijeme na semaforu. :r

Simply Blue
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:29 pm

Nevjerovatno, da toliko čekam tu prvu utakmicu, početak sezone i onda ne mogu da gledam. Doduše gledao sam od 65-te minute, a i bolje da nisam, sav sam se unervozio. Slažem se da je treba ući Šećerović, jer stvarno nismo uspjeli iznijeti loptu skoro 25 minuta, svaka čast Kostiću na hrabrosti jer je vjerovao da možemo uzeti tekmu, pa je uveo još jednog napadača, ali po meni u ovakvoj utakmici od igrača kakav je Mujagić, teško se nešto moglo očekivati.
Što se tiče gola kojeg smo primili, ne treba pisati ko je kriv, jer ih više dijeli krivicu, bilo pa prošlo..ali moram napisati da Memija ima nekih problema sa kordinacijom, mislim da je i na početku utakmice imao iste sličnu situaciju, i ta promjena pravca kada lopta ide iza njega je stvarno loša, možda je glupa poredba, ali s tim veliki problem ima i Boateng, mada je to stvarno teško porediti s obzirom na težišta jednog i drugog.

I ono što mi najviše smeta, a isti slučaj kao i na prošlom derbiju, ali igrači nam tako naivno nekad ispadaju da je smiješno, uredu kada Duljević stvara višak jer ga je teško pratiti zbog tog prvog koraka, ali da Bekić ko od šale prolazi dvojicu, Hodzić isto tako. Znam igra se agrsivno na svaku loptu, derbi je svi se žele dokazati, ali na momente izgleda smiješno.

O Uglješi je sve već rečeno, a ja ću još samo da se :klanjase2: majstoru. Iskreno u Borcu sam bio primjetio Redzića i Jovića, a njega tek nakon onog hype-a kojeg je Ajzea napravio. Nakon proljetnog dijela sezona sam bio siguran da ćemo imati odličnu zamjenu za Jovana. Dosta slični igrači, imaju znanje i Cojones a to je najbitnije. Nadam se da ćemo ih gledati puno zajedno na terenu ove sezone.

Nakon onoga što su uradili sa stolicama, famoznim transparentom -mrzim Zelju-, Duljevićevih reakcija nakon prekšaja, kao šlag na tortu dođe izjava na kraju utkamice, izvjesnog pomoćnog trenera, priča opet kako su bili puno bolji, a Željo je imao nevjerovatnu sreću što njihovi igrači ne znaju pravilno centrirati u 16m, znači nije do igrača već do naše neviđene sreće, prinošenja žrtve, vodoo rituala, sve u cilju da se spasimo njihove superiornosti. Kakava je to mentala sirotinja o tome bi se dala knjiga napisati.
Meni samo ostaje žal što nismo ovo uzeli, pa uz izvjesnu pobjedu protiv Vukova, vjerujem da bi protiv Širokog(i ovako vjerujem) opet imali ambijent kao i proljetos.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

LARSSON
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:30 pm

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:31 pm

arctg je napisao/la:Šta ba zaustavljeno vrijeme? :rofl: Pa nije košarka yebote, čuj zaustavili vrijeme na semaforu. :r
I meni bilo čudno, sa sjevera se dobro vidjelo. Dobro nije zaustavljeno, nego se odjednom sa 75. minute vratilo na 59:00 :ganja:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:32 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Neka se javi onaj forumas sto je pratio prijateljske i za Bevaba rekao da je gori od Livaje. Ide kafa od mene odmah.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Moze piva?
Ako placas pivu, onda smo to nas dvojica rekli :DD:

fk1921

ned jul 24, 2016 5:36 pm

Sad gledamo Enisa :DD:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Plava Porodica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:40 pm

Napisali ste bruku stranica od sinoć, još uvijek čitam, ne znam da li se ko obazirao na formaciju protiv Olimpika,ali ja bi to volio ovako da bude.
Fejzić :(
Memija-Kosorić-Boccaccini-Lazić(ako bude full spreman)
Uglješa-Blagojević
Miroslav----Šećerović
Nikolić-Lendrić

Sad svi kontate da sam lud,ali eto probat ću pojasnit.
Prvo za Lazića.Koliko znam on je igrao i beka u Radniku, sigurno ne može biti lošiji od Bevaba na toj poziciji, a uzgred je i puno ofanzivniji..protiv Olimpika se nema šta igrati defanziva,oni su taraba baš, tako da sve osim 3. boda bi bilo ravno katastrofi.
Eh sad Šećerović na lijevom krilu..Ne baš na lijevom, to bi meni više ličilo kao tri igrača u veznom redu plus jedno pravo krilo a to je Miroslav.
Šećerović bi mi bio kao pomoć na lijevom krilu,u slučaju da se igra razvija od aut do aut linije, jer je prava radilica,trči,ganja loptu,a i zna sa njom.Ne znam kako ali bi imali komplet vezni red,vjerovatno najjači u ligi sa Uglješom-Blagojevićem-Šećerom.
U ovoj toj mojoj famoznoj formaciji nema mjesta za Pozdera,šteta,ali ono sinoć smo baš krenuli da izginemo, bez ikakvog veznog reda..
Rotirati njega i Nikolića, ali obojica po onom što su sinoć pokazali,imati ćemo šta vidjeti od njih.
Lendrića ne gušiti na lijevom krilu,ali sve je izvjesnije da će tako biti.

A ovo je vjerovatno formacija koja će istrčati sljedeći vikend:
Fejzić
Memija-Kosorić-Boccaccini-Bevab
Uglješa-Blagojević
Miroslav-Lendrić
Pozder-Nikolić

@minjore :rofl1: :rofl1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:41 pm

Olimpik je katastrofa, kad njihov igrač kaže da se pokajao što je ikako iz druge lige došao kod njih

Jaozinho22

ned jul 24, 2016 5:45 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Evo pročitah od sinoć sve...otprilike ista mišljenja osim jednog a to je da nemamo beka....Pa momak uletio u derbi izgorio i dobio crveni...ne znaci da je los igrač...Messi je na debiju za repku dobio crveni nakon jedne minute...to ništa ne znači....
Sto se tice utakmice od guzavog Dulje smo napravili Rolanda a 70 minuta se nismo povezali kako treba,samo sam čekao kad ce uletit i drugi i da ga popusimo. Po meni krivica Kostića. Jebiga imaš igrača manje a igraš s 2 špica,mislim da je ovo nezabiljezen slučaj u svijetu fudbala...pa brate vadi Nikolica stabilizuj sredinu s još jednim igračem vadi Tuceta stavi Sinisu na Memijinu poziciju a Memiju gore....postavi neki blok...doduše tako bih ja uradio barem da sam trener a nisam....Pitari su bili bolji na neki individualni kvalitet Sarica i jos 2-3 igrača..nesta Ala mahalski. Sto se tice nase igre čudna igra za klub koji igra s igracem manje...izbili smo bar 20 lopti od tog 17 na lijevu stranu izgubimo Jr brzo i pitari napadaju po krilima...
Vide se neki pokušaji tačnije crtice kako bi to trebalo izgledat nesta Ala akcije Pozder-Stevo-Lendra... Smatram da bi oko septembra trebali biti pravi...
Ne bi se slozio s tobom oko ovog da je trebao stabilizovati sredinu, jer mi kroz sredinu nismo bili losi. Sarajevo nije napravilo sansi preko sredine, sve su radili preko bekova i krila, zbog toga i shvatam to sto su ostali Pozder lijevo, Nikolic desno pa poslije zamijenjen sa Mujagicem a Lendra pomjeren na krilo. Slazem se da je mogao pri toj izmjeni npr. ubaciti Sinisu a Memiju pomjeriti naprijed, ali imam osjecaj da je Kostic ocekivao jos jednu nasu kontru preko Lendre.
Bevab je smijesan ispadao kraj Dulje, a Husic msm na Dulji 2 zuta dobi. On je bio njihov najbolji igrac sinoc. Saric vrlo smiren igrac, ali Ugljesa i Bekric su trcali dosta, vise Ugi nego Tuce.

Meni je samo krivo zbog svih ovih pehova koje smo imali. Realno, cijelo vrijeme uigravas sa LAzicem i Zerom i oni se povrijede i ne mozes ih iskoristiti. Jahic povrijedjen, a suspendovana 3 igraca koji su top 5 u ekipi. Dolazis do brojke 6 igraca koji su vrlo bitni, a nisu igrali. Pored toga i crveni, a oni nas nisu mogli dobiti.
Sinoc sam i napisao odmah da smo bolji od Sarajeva sigurno i stvarno pri tome stojim jos uvijek.

Sto se tice gola, ne znam koga vise kriviti, Nikolica, Acu ili golmana. Tako je to, kad neko jednu gresku napravi onda to ide lancano, tako je i sad bilo. Stvarno mi je zao sto smo rano gol primili, da smo izdrzali 10-15 min. msm da bi ostalo 1-0.
Ma @Leone brate...čitavih 50 minuta smo nabijali loptu od golmana do našeg napadača on skoči mi gubimo loptu i njanjavi idu u napad i sve tako...zbog tog sam rekao da bi nam jedan u sredini dobro došao,da se stabilizuje to,da se malo stane na loptu,promisli pa tek onda nešta....Imam osjećaj kao da je Kostić htio da je nazor utjeramo u gol po drugi put....
Nema mi nikako logike s dva napadača igrat a imaš igrača manje u polju,ne pamtim kad se to zadnji put desilo..igrač manje a tebi dva špica gore...Hajd ovo je bilo sve na vrat na nos što bi se reklo...
Protiv Olimpica već očekujem staloženiju sredinu da se pravi taj famozni trokut u sredini gdje uvijek imaš slobodnu opciju plus bekove koji su sinoć bili sve osim ''full backova'' jednostavno smo bili nekako jednodimenzionalni...al hajd razumijem igrač manje...sudit ću nakon 5-6 kola.
Što se tiče guzavog Rolanda neću da ga komentarišem,frajer je krampa s jakim prvim šprintom i ponekim potezom....ništa više od tog.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:48 pm

jbg Lendrić se najbolje pokazuje na krilima od napadača, zato je logično da jučer on igra na krilu. Mada Pozder te Dženis su se pokazali sasvim ok na tim pozicijama. Ali, Lendrić je pokazao da je mašina u napadu, stoga bih volio da u 4-4-2 igra iza napadača (većinom Nikolića) i da ga ne gušimo na krilu koliko god je to moguće

irfo

ned jul 24, 2016 5:49 pm

fk1921 je napisao/la:Sad gledamo Enisa :DD:
jel to igra u prvoj

Jaozinho22

ned jul 24, 2016 5:52 pm

ŽELJEZNIČAR- OLIMPIC
FEJZIĆ
MEMIJA-KOSORIĆ-BOCCACCINI-BEVAB
STEVANOVIĆ,BLAGOJEVIĆ,RADINOVIĆ,LAZIĆ(HALVADŽIĆ)
LENDRIĆ-POZDER :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:53 pm

Teške će nas neko pobijedit ove godine. Bit će skor 15-7-0
Cuva Bog Zelju svog!

Ajzea
Kontakt:

ned jul 24, 2016 5:59 pm

starigrad je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Nasi ih sinoc bas nagrdili, nadam se da su skakali po lobanjama onima koji su gadjali ljude sa sjevera i lomili stolice.
bravo za razmisljanje :oops1: toliko sebicno, da se rjecima opisati ne moze. ne znam gdje ti zivis, izlazis, sa kim se druzis... nit me interesuje. ali, znam da ja zivim neposredno kod ginisa, da mi sin tamo, svakodnevno, izlazi, a vatreni smo navijaci Zelje i to svi znaju, kako u komsiluku, tako i u ginisu. zbog postupaka i razmisljanja, kao sto je tvoje, sada treba da razmisljam hoce li neko mog sina ili mene nagrditi i skakati nam po lobanji, jer, eto, treba se osvetiti za taj "hrabri" upad manijaka.
Ponovo procitaj moj post. Oni koji su gadjali nase navijace ne zasluzuju da zive i nadam se da su im smrskali lobanje. Eventualno auto da ih udari, gamad klosarska.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava