Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 11:18 am

ne znam sto svi krive acu za gol... ahmetovic je skocio ko ronaldo... ovaj nije mogao nista... meni je ovo fejzicev gol... stoji na liniji ko ukopan i ceka da se nesto desi... i eto ti gola... uostalom benko je strasan jucer bio... svaki put kad primi loptu meni srce stane... dobro mu je fejzic skinuo onaj sut... :)
100/94/37/34 - i to je to!

ž'21
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:19 am

nikson je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:
nikson je napisao/la:Acin gol vise nego Fejzicev...onako lose graditi igraca je u najmanju ruku smijesno...Boccacini sasvim dobar, Ugljesa vrhunski, mislim da bi on i Blagojevic trebali igrati prvu zajedno..Pozder lavovski dio posla odradio, o Lendricu ne treba ni pricati.. Sve u svemu ja zadovoljan s obzirom sta je sve moglo biti, mi smo s igracem manje poveli. Horde ne bih komentarisao...nista drugo nismo ni ocekivali.

Jesam li ja lud il se samo meni ucinilo da je kod njihovog gola onaj bio u ofsajdu minimalnom - ispred memije...nisam snimak gledao pa pitam.
De brate budi ozbiljan, nema sudije koji Fejzi ne bi svirao prekršaj u pet metara samo da je krenuo na loptu, ali on je ostao ukopan na liniji.

ako vec golman kasni, ti kao posljednji igrac il izbijas loptu tj ides direktno na nju il gradis puno bolje da bi golman stigao...Aco nije uradio nijedno! I nemoj mi pametovatw o fudbalu molim te, znam ga dovoljno dobro.
Pa gdje je Fejzić krenuo na stranu, da nije kontao slučajno da će Bekić šutati? I samim tim što je krenuo na stranu, zakasnio je na loptu i Ahmet nadskočio Acu i dao go. Fejzić 70 % Aco 30 % krivica.

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:20 am

voltron30 je napisao/la: To stoji, nema govora. Ali isto tako gol nam je poslije visio u zraku, samo sreća i mutavost njihovog trenera, kao i pavijana od njihovih navijača je speriječilo da utakmica ode u drugom smjeru. Sreda nam je baš tanka bila, Uglješa se borio kao lav i baš mu je falio jedan igrač da mu pomogne, jer Bekrić to niti zna, niti može. Zato me čudi da Šećerović ni minute ne dobi.
pa šta bi ti, da ti ne stvore ništa sa igračem više 70 minuta sa produžecima? ne može. još opet, bez tri igrača prevage + jahić koji bi to trebao biti ako bude dobar. mi u lošijem sastavu vjerovatno nećemo izaći na teren ove sezone.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:20 am

jovanmaksimovic je napisao/la:ne znam sto svi krive acu za gol... ahmetovic je skocio ko ronaldo... ovaj nije mogao nista... meni je ovo fejzicev gol... stoji na liniji ko ukopan i ceka da se nesto desi... i eto ti gola... uostalom benko je strasan jucer bio... svaki put kad primi loptu meni srce stane... dobro mu je fejzic skinuo onaj sut... :)
koliko god da je kriv za gol, ono je sjajno izvadio, iz samog ugla. najsamijeg :ganja:

kontranogama
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:22 am

Hoce li biti snimak cijele tekme negdje? Nisam pola vidio@#$%mojatv.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:22 am

Ma ja jučer kako god sam pretumbao ekipu, kontao koga Kostić da zamijeni, uvijek mi je taj igrač jedan falio. Mi smo do tog crvenog kartona i imali neke igre ali poslije toga je bilo čisto izbij na Pozdera pa šta bude. Jednostavno nismo imali krila koja će kombinovati sa veznim redom i bekovima. Lendrić i Dženis, a kasnije i Pozder nisu ti igrači koji će izbaciti nekog 1 na 1, predriblati jer je njihov posao da daju golove. Ipak, Pozder me je pozitivno iznenadio kada je prešao na "lijevo krilo". Sa onom visinom može se reći da je poprilično brz i da je dosta pomagao Bevabu na toj strani.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

exbabilon
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:25 am

Na onoj trafici kod juga su se prodavali sokovi meni se cini, je li to u organizaciji kluba bilo i je li prihod ide klubu?

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:27 am

Hurmasica je napisao/la:Ma ja jučer kako god sam pretumbao ekipu, kontao koga Kostić da zamijeni, uvijek mi je taj igrač jedan falio. Mi smo do tog crvenog kartona i imali neke igre ali poslije toga je bilo čisto izbij na Pozdera pa šta bude. Jednostavno nismo imali krila koja će kombinovati sa veznim redom i bekovima. Lendrić i Dženis, a kasnije i Pozder nisu ti igrači koji će izbaciti nekog 1 na 1, predriblati jer je njihov posao da daju golove. Ipak, Pozder me je pozitivno iznenadio kada je prešao na "lijevo krilo". Sa onom visinom može se reći da je poprilično brz i da je dosta pomagao Bevabu na toj strani.
pozder je naprednija verzija nede, nedo 2.0 :ganja:

ja bih s olimpicom volio vidjeti lazića ili halvadžića lijevo (ako već ne može dialiba), uglješu i blagojevića u sredini i naravno miću desno.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:29 am

ovom prilikom se zoranu suki zahvalim sto je koristio moje statisticke podatke :D mogao me je makar spomenuti kao izvora :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

Okolele
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:31 am

Fejzić se makne sa linije samo kad nikog nema u blizini..On je kod gola trebao da krene na loptu,da je boksuje ili pokusa uhvatiti,sto rece neko par postova prije siguran sam da bi Ahmetović onde faul napravio da je golman krenuo na nju..

Neko spomenu da nismo imali sredinu sinoc,normalno da nismo kad je samo jedan igrac drzao citavu sredinu skoro cijelu tekmu a to je Uglješa..Bekrić ocajan,hajde sto on trkacki ne moze ovo ispratiti ali ne mogu da shvatim da iskusan igrac kao on onako ocajno prima loptu..Jedno 5-6 puta se lopta odbija od njega 2 m i samim tim upropastava akciju a i kad primi loptu sporo reaguju..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned jul 24, 2016 11:33 am, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:32 am

ChWilla je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Ma ja jučer kako god sam pretumbao ekipu, kontao koga Kostić da zamijeni, uvijek mi je taj igrač jedan falio. Mi smo do tog crvenog kartona i imali neke igre ali poslije toga je bilo čisto izbij na Pozdera pa šta bude. Jednostavno nismo imali krila koja će kombinovati sa veznim redom i bekovima. Lendrić i Dženis, a kasnije i Pozder nisu ti igrači koji će izbaciti nekog 1 na 1, predriblati jer je njihov posao da daju golove. Ipak, Pozder me je pozitivno iznenadio kada je prešao na "lijevo krilo". Sa onom visinom može se reći da je poprilično brz i da je dosta pomagao Bevabu na toj strani.
pozder je naprednija verzija nede, nedo 2.0 :ganja:

ja bih s olimpicom volio vidjeti lazića ili halvadžića lijevo (ako već ne može dialiba), uglješu i blagojevića u sredini i naravno miću desno.
Ma valjat će nama Pozder itekako, odudara nekako od one klasične devetke a jest klasična devetka :mrgreen: . Što se tiče sastava slažem se, i tek sa Mićom i Lazićem npr. možemo očekivati nešto konkretnije i sa tih krilnih pozicija :)

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

1921.ba
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:34 am

VIDEO/ FOTO: FK Željezničar – FK Sarajevo 1:1

http://1921.ba/video-foto-fk-zeljeznica ... -11-2-2524" target="_blank
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Okolele
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:35 am

Ja vjerujem da bi i to ispucavanje na Pozdera puno bolje prolazilo da si na golu imao golmana koji zna ispucati loptu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:36 am

Okolele je napisao/la:
Ja vjerujem da bi i to ispucavanje na Pozdera puno bolje prolazilo da si na golu imao golmana koji zna ispucati loptu..
Sigurno, Fejzić je onim ispucavanjima i nekim amaterskim greškama bespotrebno unio nervozu u kompletnu odbranu. Aco se u jednom trenutku dobro izgalamio na njega.

nikson
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:36 am

starigrad je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Nasi ih sinoc bas nagrdili, nadam se da su skakali po lobanjama onima koji su gadjali ljude sa sjevera i lomili stolice.
bravo za razmisljanje :oops1: toliko sebicno, da se rjecima opisati ne moze. ne znam gdje ti zivis, izlazis, sa kim se druzis... nit me interesuje. ali, znam da ja zivim neposredno kod ginisa, da mi sin tamo, svakodnevno, izlazi, a vatreni smo navijaci Zelje i to svi znaju, kako u komsiluku, tako i u ginisu. zbog postupaka i razmisljanja, kao sto je tvoje, sada treba da razmisljam hoce li neko mog sina ili mene nagrditi i skakati nam po lobanji, jer, eto, treba se osvetiti za taj "hrabri" upad manijaka.
A ne pitas se za hrabri upad hordi u kafic na chwilli?? Treba pustiti da nas gaze kako zele???
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

addyno1
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:38 am

Sta reci poslije utakmice. Prije svega mislim da je los takticki potez bio igrati sa toliko ofanzivnih igraca na ustrb sredine terena gdje smo izgubili bitku sa pitarima. Nisam vidio razliku u nasoj igri u odnosu na Edisov period. dok smo bili kompletni nismo sut uputili kaa golu, a sa dva vezna igraca samo bili smo izgubljeni u sredini terena. Ne shvatam da Secerovic nije igrao od pocetka u paru sa Ugljesom i Bwkricem ispred vec zrtvujes naseg najboljeg igraca i strelca setajuci ga po terenu i daleko od gola.
Mi u Edisovo vrijeme nismo imali igre, a ni sada je nemamo. Opet se svodi samo na trku bez smislene akcije, bez pas igre, bez stvaranja sansi. 2 suta prema golu za 90 minuta je sramotno.
Kod gola najveci krivci su Memija i pogotovo Kosoric. Ako pogledate snimak vidjecete da je golman rezonski stajao blize prvoj stativi i tesko da je mogao stici na onu loptu, a Kosoric je lose reagovao i postavio se.
Ugljesa je pun pogodak i mislim da je u rangu sa Blagojevicem. Evidentno je da nama nedostaje kreativni vezni igrac, prava desetka. Bekric je to trebao biti ali ocito ne moze. Lijeva strana ce nadoci, Husic je napravio glupost ali mislim da ce on nadoci i pokriti mjesto lijevog beka, a na lijevo krilo mozemo izbacivati i Pozdera i Stevu. U naredne 2 utakmice cemo vidjeti gdje smo. 6 bodova je imperativ.
Sto se tice divljanja kona najbolje je napraviti kavez. Ko je bio u Plzenu vidio je kako se to odradi cak u istoj tribini. Nema tampon zona i gubljenja mjesta, video nadzor i policija radi svoj posao a ne ko nasa.
S udija je bio dobar, mozda neke sitne greske ali u cjelini je odradio dobar posao. Navijanje je bilo slabo i trebali bi napokon da izbacimo baklje iz upotrebe. Stetimo klubu, a i prevazidjeno je, nikoga to vise ne impresionira.
Ne krivim upravu za neskidanje stolica u zdenki. Prodavao si normalne ulaznice za sjedenje, a sad nek plati njihov klub kao sto smo mi platili Sirokom kad smo dole mi lomili.

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:41 am

I da, zaboravih jednu stvar. Lijepo je zaista bilo vidjeti onu djecu sa roditeljima na tribinama. Neka ta tradicija ostane i do kraja sezone :palacgore: :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:41 am

Realno nakon pogledanog snimka, Memija i Kosoric su najvise krivi za ovaj gol. Fejzic je stajao na prvoj stativi. E sada, on je mogao ici na loptu i vjerovatno da bi bio faul sviran nad njim, ali ne smije se desiti da kapitena onako iko nadskoci i to bez faula!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:42 am

moraju platiti i platiće. plaćali su i ranije. nemojte se sekirati oko toga.

Okolele
Kontakt:

ned jul 24, 2016 11:46 am

Sto se tice njihovih navijaca za sljedece derbije,nagurati ih u zdenku pa neka pjevaju borbene..Ne treba im nikad vise dati nijedno slovo na sjeveru,cigani..Kazu ovde prije tekme,treba paziti na čari derbija,jbt čar derbija ako ce ti on unistiti pola tribini..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava