sri jul 20, 2016 12:17 pm
Ma realno ove Latinose treba izbjegavati u širokom luku, rijetko se koji pokaže a šteta je višestruka. Prije dvije godine u Rijeci je bio tip sa donekle sličnim CV-om - prošao je kroz Castillu, a došao je na Kandridu kao veliki španer, znalac. Sam sam gledao Rijeku baš zbog njega, i čovjek je srednja žalost, neznatno bolji od prosjeka 1. HNL, drugi slučaj opet vezan za Rijeku, lik se zvao Tonito, došao u vrijeme kada je i Elvir Bolić bio tu, nominalno krilo, po onom što je prikazano Sharbini je za njega CR7 lično.
Da ne govorimo o Dinamovim fulama iz Juzne Amerike, od Andersona, pa Sammira pa do panic-buya zamjena za Modrića a la Pedro Morales, svi nabrojani igrači kad se uporedi uloženo-dobijeno su veliki promašaji, po meni njhov najveći problem je pograšna percepcija lige i okruženja gdje dolaze, pa nakon kratkog vremenskog roka imaš prizemljene i nešto slično kao što nam je Hervas danas priredio.
Vjerujem da je ovo dobra škola za našu Upravu, i da će uspostavljanjem skauting službe i strpljenjem sa trenutnim stručnim štabom, potpuno se posvetiti našem domaćem tržištu, gdje realno možemo imati višestruku korist.
I ovako, ja sam veoma zadovoljan ovim prelaznim rokom(nadao sam se još jednom lijevom krilu- to bi onda bilo skoro savršeno), dovedeno je ono što nam je stvarno trebalo, od stopera do lijevog beka i po meni ono najvažnije, dostojna zamjena za Jovana u liku letećeg mostarca-Radinovića, od njega stvarno očekujem puno, naročito sad kad se je stvorilo još prostora.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY