Uz svo duzno postovanje brzoj igri,novoj formaciji,okomitoj igri,derbi se prije svega dobija srcem,borbenoscu i poslijednim atomom snage koji ce se ostaviti.Uvijek je tako,bilo kad smo slavili mi ili oni,ili kad se samo zelio izbjeci poraz..
Ne treba prihvatati ulogu favorita uopste,kategoricki bih je ja odbacio.Zasto bi neko bio favorit,oni ili mi,kad nije odigrano nijedno kolo,nijedna zvanicna utakmica u nekom takmicenju,nista..Na osnovu prijateljskih,treninga? To sto smo doveli puno igraca? Ne,odbacio bih ja tu ulogu jer je i nije realna sve da hocemo.
Na kraju krajeva i nama ce faliti 3 najbolja igraca iz prosle sezone,medju njima i oni sto su odlucili derbije,nije to mali hendikep.
Po meni su sanse 50-50,nikakva razvaljivanja ne ocekujem.Da se razumijemo,niko od mene ne bi bio sretniji da im utrpamo 4-5 golova,ali koliko je to realno!? Ko je kome utrpao vise od 3 gola u posljednih 20 godina,pa i ta 3 nismo vidjali tako cesto.
Isto tako,iako su pomaci vidljivi u tom pogledu,neku znacajnu revoluciju u nasoj igri ne ocekujem jos neko vrijeme.Novi trener sa ekipom radi tek mjesec i pol,od toga sa loptom nekih pola mjeseca ili malo vise..Ne znam,po meni ne moze se tu napraviti revolucija koju mi ocekujemo,u smislu da cemo prekucavati sad nesto il sl..Opet kazem,daj Boze da grijesim,prvi cu doci i napisati da jesam,nieko me nece morati podsjecati.
Nekako mislim da bi opet neki prekid mogao odluciti pobjednika u derbiju,Toskas glavom iz kornera il sl
Sto se tice foruma @storme,mozda bi mogli uvesti u dijelu gdje su teme za svakog igraca i temu koja bi se zvala OCJENE IGRACA ili sl,gdje bi pisali nase neke brojacane ocjene od 1 do 10 za svakog igraca koji je nastupao u xy utakmici,tokom cijele sezone,pa da onda na kraju izaberemo mi nekog najboljeg igraca sezone.Eto,samo sam naveo prijedlog,pa vidite