mada na ovom klipu to stvarno lijepo djeluje. daleko od pogubljenog.
Nije Ronaldo, nije Kaka, to je nas Muamer Svraka.Jaozinho22 je napisao/la:Bravo Mirsade,odlična analiza....nesto slično je napisao i @shzna na temi ZELJO NA FM-U.
Milan je u tom dobu imao Kaku na AMF-u ko ce biti naš Kaka vidjet ćemo
Imao sam priliku gledati utakmicu protiv Arsenala, upravo smo tako igrali, s tim da se Bekric jednostavno gubio na toj poziciji, ulaskom Hervasa ta igra je dobila smisao i extra je izgledalo, Ocigledno je da spanac zna igrati u tom sistemu, a da bekricu treba vremena da usvoji taj sistem jer se nije snalazio nikakomirsad94 je napisao/la:Trener Kostic je u interviju istakao da je njegov veliki fan Anceloti, koji je igrao u formaciji 4-4-2 Romb sa Milanom u njegovo najbolje doba, sa obzirom na to kao i na izbor igraca i postavku u prijateljskim utakmicama mislim da ce njegov pik biti upravo Romb 4-4-2. U ovoj formaciji bekovi igraju ogromnu( da ne kazem presudnu) ulogu, oni su jedini igraci koji otvaraju opcije uz aut-liniju, i ubacaje sa strane. Medjutim mi ako smo bas kvalitetno pokriveni negdje to su obije bekovske pozicije. U ovoj formaiciji nema krila, Bekric nije krilo nego vezni igrac i nece glumiti lazno krilo nikako. Memija je full bek, pravi ratnik i on je po mom misljenju igrac stvoren za ove formacije, dok je Sinisa nekako vise nekako staromodniji bek, bez kvalitetnog pokrivanja cijele desne strane( ali ima neke druge kvalitete). Lijeva strana nismo imali prilku gledati prije ali mislim da je Husic blizi prvoj ekipi u ovoj formaciji jer prema izvjestajima sa prijateljski moze mnogo dobro pokriti cijelu lijevu stanu kao i Memija desnu. Isto tako sam misljenja da ce se ova Romb formaija prilagodjavati (siriti) na MR i ML igrace kada se Miroslav vrati, i u tom slucaju uloga bekova se malo "olaksava" i imaju dosta vise pomoci od dva vezna igraca. Upravo je Kostic rekao da je "problem" sto se mora uigravati tim posebno za derbi a posebno za ostatak prvenstva, a to je uski i siroki Romb. Uski koji bi igrao za derbi cinili bi Bekric, Secerovic, Zeric, Harvas (odnosno MC, DM,MC, i AMC), dok sa punim igrackim kadrom vjerovatno igraci : Secerovic , Lazic , Stevanovic i Harvas ili Bekric ( MR, ML , DM i AMC). Naravno sve zavisi od protivnika ali to su te dvije vrste koje ce se prilagodjavati istom. AMC pozcija je ovdje isto tako mnogo bitna jer on ima zahtjevnu ulogu na terenu ( kreiranje napada ali i pomaganje odbrani ) te ja jako tesko naci igraca koji ce dobro odgovoriti na ovoj poziciji u ovoj formaciji. Iako se na prvi pogled cini kako dva napada otvaraju mnogo mogucnosti u napadu ipak to nije tako. Jer zbog velikog prostora koji imaju napadaci veoma cesto odlaze na krila kao support bekovima kako bi zatvorili prostor a time prostor u napadu ostaje prazan i manjak napadackih rijesenja. Tako da i dva napadaca koji su u igri moraju biti itekako pokretljivi sa ogromnim brojem zadataka u polju. Sve u svemu formacija koja uz veliku pokretljivost cijelog tima(a pogotovo bekova) i brze igre daje brojcanu nadmoc u sredini , napadu i odbrani ako je broj ponavljanja dovoljan ( odnosno da su linije dobro uigrane) i naravno da je ekipa fizicki besprijekorna.Malo sam se zaigrao Kostica halalite.
"pogibija" u smislu trke i zalaganja ne bi smjela doći u pitanje. u derbi utakmicama je to lakše. tu igrači sami sebe motivišu + tribine. a ako ne bude samo to, još bolje.Rodom s mejtaša je napisao/la:Ma gledo sam sinoć, ma ja ne vidim ništa. Jedva prepoznah par igrača.
Već je raja rekla, nema na derbiiju nekakvih taktika, Edisova pogibija je najbolja![]()
Ginut za svaku loptu, nedat da te iko prođe i ako Bog da sreće da se šta pogodi i to je to. Očekujem da svaki naš igrač pretrči cenera jer ko danas ne može cenera bacit za 90 minuta nema šta u fudbalu tražit da je ne znam kakva taktika i formacija.
Bas tako.cikazubo je napisao/la:Svakako da glavnu ulogu igraju taktika i kvalitet, pa nije mma, naravno bez želje i žara nema pobjede, al to se valjda podrazumijeva kad je derbi. Nije Edis dobio derbi na Grbavici samo zato sto je nafuro igrace da trce ko ludi, mi smo njih u svakom pogledu nadigrali i nadmasili takticki, a za to je svakako potrebna ta motivacija koja je na visem nivou nego inace. Prosli derbi npr je bio bas dosadan, igre nije bilo, jedan detalj odlucio pobjednika, sve se svodilo na neke greske i individualne sposobnosti, tako da ako Kostic fino postavi ekipu i ako se budu pridrzavali zadataka vjerujem da cemo uzeti s 2 gola razlike, jer pite na pripremama igraju istu igru kao na proljece.
Ako klepimo kosooke mogli bi i na 5.000Eisenbahner1921 je napisao/la:fin broj članova na zvaničnoj4111