Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2016 10:33 am

Ma ove rasprave nemaju smisla. Pozicija forsira svoje misljenje kao jedino ispravno a isto radi i opozicija.. Jedno je sigurno, a to je da mnogi preozbiljno shvataju forum a izgleda da i ne znaju koja je njegova primarna svrha..

Nego zna li se okvirno kada bi se mogli zakopati temelji za istok? Je li izabran projektant za izvedbeni?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:41 am

Previše vi ovo sve ozbiljno shvatate...mislim na forum. Jesmo li već odavno utvrdili da ne valja mijenjati mnogo igrački kadar, trenere već da treba uspostaviti neki kontinuitet u radu, organizaciji itd.? Jesmo. Ovo što smo sad mi uradili jebiga bili smo primorani na to, mada su tu opet igrači itekako dobri za ovu ligu. Ako smo već utvrdili da nam treba kontinuitet u radu ja ne vidim razloga da se bespotrebno crnjači pred novu sezonu, a da niko od nas još ekipu nije vidio na djelu u nekoj takmičarskoj utakmici, izražava sumnja u svaku odluku uprave i šefa koja je davnih dana donesena (ne prozivam direktno nikoga sa ovom pričom već generalno govorim o temi zadnjih x stranica). Svakih 15 strana neko spomene sportski segment yebo vas on. Šta trebamo izaći u Titovu i pričati joj ne valja dovoditi svaki prelazni rok 15 igrača, otpuštati 13 (karikiram sad), pa kako se onaj po Titovoj udara po glavi tako i mi za njim ovu priču vrtimo. Dobro, ne valja ovo što smo radili zadnja 2 roka, ali o tome da li smo nešto naučili iz grešaka ja mogu pričati tek na zimu kad dođe novi prelazni rok. Izražavati sumnje u nekoga i u nešto bez da sezona nije počela po meni je neozbiljno za svakog navijača najtrofejnijeg kluba u BiH. Nisu trenutni ljudi u klubu karijere i uspjeh u životu napravili jer su crnjačili i govorili "ma joj ne valja ovo ništa", već zasukali rukave i radili. Isto tako će zasukati rukave i urediti sportski segment kluba kao što su uredili i ostale dijelove i ja u to nemam nikakve sumnje samo ponavljam ne može se to preko noći uraditi kako neki ovdje misle. Isto tako kao što su oni zasukali rukave i uređuju klub, tako i mi navijači trebamo zasukati rukave i podržati klub, spremajte pare za obnove članskih karata, kupovinu godišnjih ulaznica, dođite na derbi (ne dajem mu veću pažnju nego je prva utakmica moram o nečemu pričati), i ne serite o stvarima u koje se ne razumijete, jer da je obrnuto sjedili bi u klubu i mi bismo sada komentarisali vaš rad. VTŽ :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SWRA_1921
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:47 am

Kako ce biti izabran, kad se ponude mogu slati i danas? Nznm bas da je neko mogao ovo izraditi za 8 dana, pa mi nije bas jasna svrha ovog javnog poziva, mozda samo da se pokriju proceduralno, mada i za to ne vidim potrebu. Nadam se da ce izgradnja poceti uskoro.

http://fkzeljeznicar.ba/javni-poziv-u-s ... ica/21006/" target="_blank

P.S. Ovakvim piljenjem naopako cete i vi donijeti odlazak ove uprave. ;) U slucaju 2,3 kiksa, sto je u sportu normalno, oni debili sto nemaju svoje "ja" ce poceti pisati o "promasenim" pojacanjima, "promasenom" treneru, pa ce tako otici i ova uprava koja mi se ne cini bas stabilna. Nadam se da nece doci do tog scenarija, nego da ce ovaj odlican rad uprave, koji niko od nas nema bas neko posebno pravo komentarisati, uredu ostaviti svoje misljenje, ali ubjedjivanje i sl. nema mjesta jer nismo bili na njihovom mjestu. Ljudi rade ono sto je najbolje u tom trenutku i bolje ne moze, siguran sam da imaju kapacitet da nas izvedu na 100% pravi put, ali to sve moras ciniti postepeno, sto oni i rade. ;) Ne moze prije jutra svanuti

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:53 am

FKZ1921 je napisao/la:Čudno je ovo stanje...
Ja jučer apostrofiram neke stvari zbog kojih je naša uprava ponudila ostavku skupštini kluba i jave se likovi sa raznoraznim varijacijama na ono što sam pisao,ali sa istom porukom " mi smo pravi navijači,mi pripisujemo kriterije,mi smo te etiketirali,izvoli se braniti od naših sumnji". Ludilo...
Dakle,nedavno je održana skupština kluba na kojoj je razmatran izvještaj o radu upravnog i nadzornog odbora. Upravni i nadzorni odbor su,zbog neispunjenja zacrtanih sportskih ciljeva,ponudili skupštini mandate na raspolaganje.
Znaci ljudi priznali da nisu uspjeli ispuniti sportski cilj,a to je izlazak u evropu. I kao ozbiljne i odgovorne osobe ponude svoje mandate na raspolaganje,odnosno ponude ostavke.
I članovi skupštine saslušaju izvještaj,pa i oni kao ozbiljne i odgovorne osobe,cijeneci sve sto se uradilo u proteklom periodu,usvoje izvještaj što je automatski značilo da nisu prihvatili ponudjene mandate.I to su najnormalnije procedure,demokratske,odgovorne,profesionalne..
I ja se u svom pisanju osvrnem upravo na to...i belaj.
A zašto sam se uopće sad osvrnuo na to?
Zato što mi se čini,na osnovu onoga što sam vidio,
da se ponavljaju slične greške od predhodnog prelaznog roka,a koje su bile suštinski faktor za neispunjenje sportskog cilja u protekloj sezoni.
Ito sam govorio samo principijelano,ne ocjenjujući pojedinačno igrače koji su sad dovedeni. Dotakao sam se poimenično Bevaba, Lazica,Radinovica i Secerovica,ali ne u kontekstu jesu li za Zelju ili ne.
Nikad nisam komentarisao hipoteticki,neodgovorno...Nisam insinuirao i uvijao.
Osjecam određenu zabrinutosti kad je sljedeća sezona u pitanju...I zbog prelaznog roka i zbog nasih ocekivanja i pritiska koji ce konstsntno rasti. I nekidan sam pisao o tome i potencirao da se oko prvog kola i derbija ne pravi prevelika drama,da ta utakmuca nece odluciti prvenstvo,da se ekipa ne priprema za tu utakmicu vec za cetrdesetak utakmuca koje bam slijede u sezoni...
Sad je pitanje jesam li trebao tu zabrinutost dijeliti ovdje s vama. Kako stvari stoje,nisam.
A da ubuduće ne bih razmišljao kako ću biti shvaćen,trebam li šta napisati ili ne trebam jer će se neko pitati šta li i za koga ovaj muti...
Zbogom forum!
Druže moj lijepi, nema razloga da nešto govoriš zbogom forum i sl. Jučer sam ti ja onako igrača po igrača objasnio zašto ne mislim da se radi isto kao što se radilo prije pola godine i zašto mislim da je sada bolje. Nekako mi ovih zadnjih dana djeluješ kao malo drugačiji nego inače. Ne može sve preko noći. MOra ići sistemski lgano uvoditi neke novitete da bi se došlo do toga što i ti i ja želimo u sportskom segmentu. Nemamo mi ni para još, a niti smo sad u situaciji zbog pritiska razeltat kojeg nismo imali par godina (što je po meni najveća greška koju smo sami sebi nametnuli) da budemo DInamo. A DInamu i njihovom načinu rada težimo. Bar ja mislim da je to rješenje. Naravno izuzimajući lopovluke, ako ih ima, Mamića.
Moramo imati strpljenja. Ne može to preko noći. Opet ti kažem. Mislim da je sad ovaj prelazni rok odrađen mnogo bolje. Razložio sam to jučer u detalje. KAd na to dodamo i dobrog trenera, tj po meni boljeg, rezultat nebi trebao izostati.
MOžda smo malo zbog ovog rasporeda u prvih pet kola, sebe uveli u neki strah, šta ako krene po zlu, a ne smijemo to tako raditi. Ne smije nas, ako nedo Bog, do toga dođe, to dovesti u situaciju da skrenemo sa puta. A mogu krenuti loši rezultati jer početak je a igraš protiv ekipa gdje nekad ne odlučuje ni to da si duplo bolji, a nisi. Pogotovo sada.

cikazubo
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:53 am

Nisam upratio jel Bocaccini potpisao ugovor ?

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 08, 2016 10:56 am

irfo je napisao/la:http://www.avaz.ba/clanak/245311/skauti ... enski-klub
Valjal sta ovaj ili ima dobrog agenta?
Neki dan sam u mom jednom postu naveo da sam gledao kadete i da sam zapazio samo jednog momka koji nije potpisao ugovor a po meni mislim da je trebao. Zaboravio sam bio kako se zove pa nisam naveo ime. Sad se sjetih da je ovo on. Igrao lijevog beka na turniru, čvrst, jak i olidan na lopti. U par situacija je bio malo sporiji nego je trebao, ali na mene je ostavio pravo dobar utisak. Šta je razlog što ga naši nisu potpisali ne znam. MOžda neko zna.

Qwerty_1987
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2016 11:02 am

cikazubo je napisao/la:Nisam upratio jel Bocaccini potpisao ugovor ?
On je kod nas na posudbi iz Brescie.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:09 am

Hoćemo li se sad svi ovdje izredati da pišemo koje za šta zabrinut i šta onda. Da osim svojih zabrinutosti još nosamo i tuđe. Je li trebam ja sad ovdje iznositi svojih jedno barem 20 zabrinutosti oko Želje, a ni na jednu ne mogu uticati ili pomoći da se otkloni. Ovi zabrinuti - imate li kakva konkretna rješenja, imena, akcije itd. ili nas ovdje perete na ruke i oštrite belegije dok nije "počelo". Dajte te bajne igrače koji će sigurno biti pojačanja, sportske direktore i skaute koji pogledom dovode igrače, investitore koji mjesečno prave stadione, trenere sa svemirskim taktikama itd. Kako imate obraza s.r.ati. ovdje i cjepati dlaku na četrdesetoro. Natresete ovdje šuplje pa se onda fol nešto "vadite" i sve tako u krug. Bila je skupština što ne odoste mudonje i ne preuzeste klub ako možete bolje od postojećih ljudi.
Što reče jedna legenda naša forumska da ga ne imenujem sve je kulminiralo sa Dadom. Da sam znao da će nas ovi dadići u zdrav mozak je... kud ikad zaigra za Želju. Storme daj nam još Aldina, Amazona i ekipu pa nek igre počnu.
Umjesto da navalimo na članske, godišnje, na tekme, na istok itd. zavisno ko šta može i damo do znanja svima da smo uz Želju i trenutni menadžment mi se bavimo imaginarnim procjenama igrača, stručnosti trenera i uprave itd. Sram vas bilo nezahvalnici.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:12 am

SWRA_1921 je napisao/la:Kako ce biti izabran, kad se ponude mogu slati i danas? Nznm bas da je neko mogao ovo izraditi za 8 dana, pa mi nije bas jasna svrha ovog javnog poziva, mozda samo da se pokriju proceduralno, mada i za to ne vidim potrebu. Nadam se da ce izgradnja poceti uskoro.

http://fkzeljeznicar.ba/javni-poziv-u-s ... ica/21006/" target="_blank

P.S. Ovakvim piljenjem naopako cete i vi donijeti odlazak ove uprave. ;) U slucaju 2,3 kiksa, sto je u sportu normalno, oni debili sto nemaju svoje "ja" ce poceti pisati o "promasenim" pojacanjima, "promasenom" treneru, pa ce tako otici i ova uprava koja mi se ne cini bas stabilna. Nadam se da nece doci do tog scenarija, nego da ce ovaj odlican rad uprave, koji niko od nas nema bas neko posebno pravo komentarisati, uredu ostaviti svoje misljenje, ali ubjedjivanje i sl. nema mjesta jer nismo bili na njihovom mjestu. Ljudi rade ono sto je najbolje u tom trenutku i bolje ne moze, siguran sam da imaju kapacitet da nas izvedu na 100% pravi put, ali to sve moras ciniti postepeno, sto oni i rade. ;) Ne moze prije jutra svanuti
nije poziv za dostavu projekta, nego ponude za projekat...
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:13 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Hoćemo li se sad svi ovdje izredati da pišemo koje za šta zabrinut i šta onda. Da osim svojih zabrinutosti još nosamo i tuđe. Je li trebam ja sad ovdje iznositi svojih jedno barem 20 zabrinutosti oko Želje, a ni na jednu ne mogu uticati ili pomoći da se otkloni. Ovi zabrinuti - imate li kakva konkretna rješenja, imena, akcije itd. ili nas ovdje perete na ruke i oštrite belegije dok nije "počelo". Dajte te bajne igrače koji će sigurno biti pojačanja, sportske direktore i skaute koji pogledom dovode igrače, investitore koji mjesečno prave stadione, trenere sa svemirskim taktikama itd. Kako imate obraza s.r.ati. ovdje i cjepati dlaku na četrdesetoro. Natresete ovdje šuplje pa se onda fol nešto "vadite" i sve tako u krug. Bila je skupština što ne odoste mudonje i ne preuzeste klub ako možete bolje od postojećih ljudi.
Što reče jedna legenda naša forumska da ga ne imenujem sve je kulminiralo sa Dadom. Da sam znao da će nas ovi dadići u zdrav mozak je... kud ikad zaigra za Želju. Storme daj nam još Aldina, Amazona i ekipu pa nek igre počnu.
Umjesto da navalimo na članske, godišnje, na tekme, na istok itd. zavisno ko šta može i damo do znanja svima da smo uz Želju i trenutni menadžment mi se bavimo imaginarnim procjenama igrača, stručnosti trenera i uprave itd. Sram vas bilo nezahvalnici.
Eh upravo tako, bravo :palacgore:

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

iggy2377

pet jul 08, 2016 11:20 am

Hurmasica je napisao/la:Previše vi ovo sve ozbiljno shvatate...mislim na forum. Jesmo li već odavno utvrdili da ne valja mijenjati mnogo igrački kadar, trenere već da treba uspostaviti neki kontinuitet u radu, organizaciji itd.? Jesmo. Ovo što smo sad mi uradili jebiga bili smo primorani na to, mada su tu opet igrači itekako dobri za ovu ligu. Ako smo već utvrdili da nam treba kontinuitet u radu ja ne vidim razloga da se bespotrebno crnjači pred novu sezonu, a da niko od nas još ekipu nije vidio na djelu u nekoj takmičarskoj utakmici, izražava sumnja u svaku odluku uprave i šefa koja je davnih dana donesena (ne prozivam direktno nikoga sa ovom pričom već generalno govorim o temi zadnjih x stranica). Svakih 15 strana neko spomene sportski segment yebo vas on. Šta trebamo izaći u Titovu i pričati joj ne valja dovoditi svaki prelazni rok 15 igrača, otpuštati 13 (karikiram sad), pa kako se onaj po Titovoj udara po glavi tako i mi za njim ovu priču vrtimo. Dobro, ne valja ovo što smo radili zadnja 2 roka, ali o tome da li smo nešto naučili iz grešaka ja mogu pričati tek na zimu kad dođe novi prelazni rok. Izražavati sumnje u nekoga i u nešto bez da sezona nije počela po meni je neozbiljno za svakog navijača najtrofejnijeg kluba u BiH. Nisu trenutni ljudi u klubu karijere i uspjeh u životu napravili jer su crnjačili i govorili "ma joj ne valja ovo ništa", već zasukali rukave i radili. Isto tako će zasukati rukave i urediti sportski segment kluba kao što su uredili i ostale dijelove i ja u to nemam nikakve sumnje samo ponavljam ne može se to preko noći uraditi kako neki ovdje misle. Isto tako kao što su oni zasukali rukave i uređuju klub, tako i mi navijači trebamo zasukati rukave i podržati klub, spremajte pare za obnove članskih karata, kupovinu godišnjih ulaznica, dođite na derbi (ne dajem mu veću pažnju nego je prva utakmica moram o nečemu pričati), i ne serite o stvarima u koje se ne razumijete, jer da je obrnuto sjedili bi u klubu i mi bismo sada komentarisali vaš rad. VTŽ :zeljeznicar1:
Svka cast, samo bi jos dodao mi smo dovodili igrace shodno budzetu u datom momentu gdje smo vrsili konolidaciju kluba i nije bilo viska para za dovodzenje vec samo da ostanemo u ligi i ako budemo mogli nesto da napravimo iz SJENE.
To je ogromna razlika izmedzu nas i MALENIH koji su imali ogromne pare pa su rotirali igrace kao na traci.
Sad kad je leglo sve na svoje naravno da ces dovesti igrace za NEKI CILJ i praviti ekipu za nesto vise.

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:23 am

@iggy, ma jasno sve ko dan ;)

Okolele
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:25 am

Danas je zadnji dan za dostavljanje ponuda za izradu glavnog projekta istoka..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:27 am

Najveća razlika što su se kod njih oni što su dovodili igrače ugradili u svaki transfer i zato su dovodili i što treba i što ne treba, a naši nisu niti će ikad dok je hadžija tu i što smo igrači bili zapušteni jer nismo 5 igrača da ičem valja i trebalo nam je 13 igrača. Trebali smo ostaviti Livaju, Koku, Mladenovića, Hodžu i ostale i dovesti dva tri igrača i onda bi bila stabilni jer nismo mijenjali ekipu i Edisa s njima da izginemo svi.
Odoh šta raditi, što mi huju izvadiše, valjda se akumulira danima šta li.

IvanOsim
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:30 am

Nisam mnogo pisao u zadnje vrijeme, jer nisam imao sta reci, ali ovdje to nije neki kriterij, i raja pise i kad treba i ima nesto reci, i kad ne treba i nema nista reci, pa se ponavlja vlastito misljenje po nekoliko puta, potpuno bespotrebno..

Najjblize sam razmisljanu forumasa @ponosannavas, otprilike slicno i ja razmisljam...

Sto se tice ovog prelaznog roka, po meni je najveca greska Jahic, jer nam je nepotreban i svi ostali kriteriji koje nabrajam prilikom dovodjenja igraca nisu ispunjeni sa njegovim dovodjenjem..
Bilo je jos gresaka, ali ce ih biti svaki prelazni rok, nekad vise nekad manje...
Evo npr. Dado - zao mi je sto je otisao, ali ako Zeric iskoristi prostor i pokaze se, nece mi biti zao ni sekunde (zalio sam kad je Tomic otisao, Amir se pokazao, ja bio jos sretniji, nego prije)...

Forumas @FKZ1921 je jedini forumas uz boccacia koji prije kad napise post, apsolutno svako ga podrzi.. sad kad ga neko podrzi, neko ne podrzi, iz ovog ili onog razloga, on kaze zbogom forum. Imam samo jednu poruku za tebe druze: Mnogo ce te u zivotu sputavati taj nacin bjezanja, odbacivanja, pa onda dokazivanja...
Prije kad bi na svaki tvoj post svi govorili super, nisi se po 5 puta vracao na istu temu, sad kad neki drugacije misle, nemoj se opet vracati 5 puta na istu temu, jer to nisi nikad radio, reko si jednom svoj stav, eventualno drugi put obrazlozio i ostalo ce vrijeme pokazati, a ne koliko se raje s tobom slozi ili ne slozi... kao da ce se transfer politika promjeniti preko noci ako se svi sloze sa FKZ1921, kao da ce sve na dobro poci...

Generalno to je po meni najveci problem neandertalca, a evo sad i FKZ1921, jer previse puta pokusavaju ponavljati isto i obrazlagati, i onda u svemu tome dodje i do nekih nesuglasica, neko se uhvati za jednu recenicu, i glupa prica nastane.... ispravno bi trebalo biti da napises svoje misljenje i da cekas da vrijeme da pokaze da li si upravu...

Moji postovi se svode na iznosenje misljenja, neko ga replicira ja odgovorim, a neko replicira ja neodgovorim, jer smatram da se ne treba na svako recipliranje odgovariti, evo npr.
Napisem jos u aprilu da bi volio da nas pojaca Memisevic i Besirevic, sto vise puta ponavljam to, to postaje degutantno i dosadno, a fino pustiti da vrijeme objasni svoje, jer ne mogu ja to sad objasnjavati npr delinju, jer on napise - ti od njeg pravis Piqea, a post prije tog napise da cemo graditi igru oko Zahirovica (igraca koji jedino zna destrukciju igre vrsiti) i u sta bi se svela rasprava da ja to njemu objasnjavam, zato FKZ1921 i ostala raja, smirite dozivljaje, ne igrajte se djece (zbogom i sl), nego iznosite misljenje i cekajte da vrijeme pokaze jeste li u pravu, ili niste...

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:44 am

Hadzijalagic je napisao/la:Ma ove rasprave nemaju smisla. Pozicija forsira svoje misljenje kao jedino ispravno a isto radi i opozicija.. Jedno je sigurno, a to je da mnogi preozbiljno shvataju forum a izgleda da i ne znaju koja je njegova primarna svrha..

Nego zna li se okvirno kada bi se mogli zakopati temelji za istok? Je li izabran projektant za izvedbeni?
Danas je (cini mi se) zadnji dan za predaju ponuda. Valjda ce uskoro krenuti sa radovima...negdje u prolazu sam cuo da su ovi iz SD-a ulozili zalbu na urbanisticku koju smo dobili. Nemam pojma da li je istina ili ne.

Sto se tice rasprave na zadnjih nekoliko stranica...@vrbanjusa je izbacio spisak igraca (hvala za trud :palacgore:) koji su dosli i otisli iz kluba u zadnjih 5-6 sezona. Bilo mi je zanimljivo vidjeti "imena" koja su prodefilovala kroz klub u tih nekoliko sezona. Cinjenica je da smo u zadnjih 12 mjeseci doveli igrace koji imaju bolji rejting u odnosu na ove neke koji su dolazili ranije.
U tom segmentu se vidi napredak, a sad je kljucno pitanje da li ce iz toga na kraju balade doci i rezultat. Ono sto mene interesuje je stanje sa finansijama u tom periodu, koliki je bio budzet, stanje i struktura duga, najveci pojedinacni troskovi i sl. Ovo me interesuje jer vjerujem da je bilo dosta promasaja u srednjorocnoj i dugorocnoj razvojnoj strategiji kluba...ako je takva strategija uopste postojala negdje na papiru, tj. u glavama ljudi koji su vodili klub.
Cilj bi trebao biti samoodrziv klub koji ce iz godine u godinu imati veci budzet. Ovdje je po meni najbitnija stavka omladinski pogon. Mislim da je uprava detektovala niz vecih problema, a jedan od tih problema je i omladinski pogon, tj. kako rece Senad Misimovic: "Omladinskom pogonu, kao najvećem potencijalu FK Željezničar, su potrebni kadrovi koji će pokrenuti projekte koji donose novac, na temelju kog će se realizirati vizija razvoja Omladinske škole, uz nužna osvježenja u svim dijelovima omladinskog pogona. Ti procesi su započeti i podrazumijevat će ozbiljne promjene u radu škole."

Ovo sam shvatio kao nesto u stilu "omladinski pogon trenutno donosi novac, ali je to sica u odnosu na veliki potencijal u tom segmentu".

Dogorocni napredak kluba zavisi od omladinskog pogona. Nama dugorocni napredak nece donijeti ni novi stadion, ni silna pojacanja, ni neki jaci sponzor i sl. Vizija razvoja kluba treba biti zasnovana na podizanju omladinskog pogona na najveci moguci nivo u svakom segmentu, te njegovo etabliranje kao jedne od najboljih skola fudbala na prostoru Balkana.
Potrebno je mnogo rada, truda i ulaganja da bi se doslo na ovaj nivo. Npr. Dinamova omladinska skola je svjetlosnim godinama ispred nase, a pokazatelj dobrog i transparentog rada u tom segmentu je i skoro 100% finansiranje od strane UEFA-a. Bar je ovako bilo prije par godina kako mi rekose...

Sto se tice ove garniture ljudi koji su trenutno u klubu, moje licno misljenje je veoma pozitivno. Vidi se ogroman napredak u nekim segmentima, a ne treba zaboraviti cinjenicu da se neki ljudi jos uvijek "uce" kako se vodi jedan sportski kolektiv. Po meni je najbitnija iskrena i postena namjera, zelja za napredovanjem, zalaganje i rad koji ce na kraju sigurno dati rezultate. Kad se sjetim koji su sve hostapleri prosli kroz klub, ljudi ciji je jedini cilj bio licna korist, a onda to uporedim sa ovom upravom...

Da se razumijemo, ova uprava takodjer ima dosta prostora za napredak, a opravdana i konstruktivna kritika moze samo doprinijeti boljim potezima u buducnosti.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Vrag

pet jul 08, 2016 11:50 am

cikazubo je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Ovu upravu treba i mora kritikovati za prelazni rok.
1. ni jednog mladog talentovanog igraca nisi doveo
2. ni jedno pojacanje nisi doveo
3. 3 provjerena igraca si doveo koja mogu proci kao prinove
Ne moze ti youtube biti referenca za igraca. Komsiluk je primjer bio kako ne treba, a mi upravo to radimo.
Ne moze me niko uvjeriti da je Toskas bolji od Dzidica ili Jakovljevica.
Nama je trebao bolji stoper od Kosorica to je sigurno Jahic, ali ako se znalo da nije spreman i da je frisko operisan onda se nije trebao dovesti samo zato sto smo ga mi navijaci htjeli.
Pogotovo se pozurilo sa Pozderom i Hervasom.
Ako se igraci pokazu fulom, a sve su prilike. Dobro ce usporiti napredak kluba. Vec sada imamo tu par igraca van forme.
Pitari su za mene puno ozbiljnije odradili prelazni rok.
Znaci od A do Ž ti je post cisti promašaj. Kad vec tako fino u tezama navodis "greške", onda predlozi i rješenje. Koji je to po tebi mlad i talentovan igrac koji bi nam mogao uletit u 11 odma, a da nije pod ugovorm u drugom klubu ? Dalje, kritikujes Toskasa kojeg nisi ni gledao smatrajuci da je Jakovljevic kojem je transfer karijere Zrinjski bolji od njega, nije taj Jakovljevic od juce u ligi, druga je stvar sto su oni kao ekipa imali taj boom prosle sezone pa se sad svaki njihov igrac prodaje preko tog uspjeha, Memiševića svi prizeljkujemo npr, al covjek je pod ugovorom, a Mladen Krstajic nije s grane pao, utopice ga za masne pare koje mi nismo u stanju ponuditi. Onda pricas o provjerenim igracima, sta je to provjeren igrac za nase lige, Joco, Stanceski, pa evo i Bekric kako odradi proslu polusezonu. Jaha, eh Jaha je odigrao sve zadnje utakmice za svoj klub po 90min, nije se operisao prije nego ce doci kod nas, imao sam ga priliku skoro gledati, dok su nasi radili na Kupresu i Grbavici lomio ga je privatni trener, u 35toj ima plocice covjek. Na osnovu cega su Pozder i Hervas promasaji, i to me zanima, zakljucio ti preko slika ili ?? A onda kao slag na tortu sam sebe upucas u koljeno i kazes da su onamo oni odradili bolje prelazni rok, Jaha ti star i operisan, a Said koji nije odigrao utakmice dvije godine to nije, Balic koji takodje nije igrao zbog povreda par mjeseci ti je takodje dobar onda, Mersudin koji na proljece u ovoj ligi nije mogao gola zabit ti je pretpostavljam isto klasa za Pozdera ili Nikolica, one sto su im dosli iz CG, Albanije ili odakle vec ne bih uopste komentarisao, jedino normalno sto su doveli su Hodzic i Sarić, jo ako im ode onaj dvojac oni su nayebali na Grbavici.
Jesi procitao moj post ? Gdje sam napisao da mladi igrac mora odmah uletiti u prvih 11 ? Gdje sam napisao da su Pozder i Hervas promasaji ?
To Toskas ima nesto bolji cv od Jakovljevica ? I zasto si preskocio Dzdica ? Za Memisevic sam rekao svoje koje si samo sada ti ponovio.
Provjereni igrac ti je Ugljesa, Secerovic i Stevo. Za Jahica je ovdje pisano da nije spreman i da je operisao meniskus.
Pitari su lose odradili rok, ali ozbiljnije od nas.

Peco, Serbecic, Redzic
Kada se kurcis i nudis za depiliranog 400000 eura, moze se onda i za ove igrac platit.

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:51 am

Ja sam npr tog Memiševića spominjao još prošle godine kad su nam uzeli tamo na onom forumu. PRije nego se išta počelo pisati o njemu. Frajer nam uzeo lopti i lopti na Grbavici. Projerio ko je lik i napisao za njega. Sad kad bi ja ovdje stalno pisao da je dobar i to. I kad bi potencirao da sam ga ja prepoznao davno polomio bih sve vas. Kroz Miću sam vidio da polomih ljude, pa sam se korigvao. Sad malo manje o Jovičiću pričam :) ali i on je otišao, promakao nam. Zbog toga @ivane što se ja trudim da sam takav, volim i ljude koji koriguju i sebe i svoje razmišljanje, ako vide da negdje griješe.
Sa ostatkom posta se isto slažem. Ne zbog toga što se korigujemo obojica pa da te podržim nego što se fakat slažem.

LARSSON
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:53 am

Prestanite više potencirati priču za depiliranog i 400 hiljada jebenih eura. Fino vam je objasnio zašto je ponuđeno vi ko mutavi tu pišete, jer ne znate šta bi ste drugo napisali

Ko je rekao da Jahić nije spreman? Čovjek je igrao drugu polusezonu, i aktivno trenira.

Popustite kad veze sa životom nemate nego pišete bezveze

SWRA_1921
Kontakt:

pet jul 08, 2016 11:54 am

Dosadan si vraže malecki

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava