čet jul 07, 2016 1:04 pm
Razumijem da ima puno mladjih navijača na forumu i jasno mi je to pa nekako gutam te bumove i tu furku...
Brine me što imam dojam da ponekad i oni koji se bave transfer politikom u klubu,razmišljaju kao mladi navijači. Pa činjenica da je neko recimo iz Španjolske,postane bitan faktor u odluci da li ga dovesti ili ne. Ili činjenica da je neko nekada bio dobar u Želji,osvajao trofeje...prelomi odluku. Ili činjenica da je neko nekada igrao za reprezentaciju,bio odličan,osvajao trofeje i sa Željom,iako sad ima punih 35,iako je nedavno imao operaciju meniskusa i neizvjesno je kad će biti potpuno spreman za igru,dovede se sad kad ti odmah i nužno treba normalan stoper...
Nedavno sam napisao da smo doveli puno igrača koji trenutno voze u rikverc u svojim karijerama.
Od svih dovedenih sad (Pozder,Spanac,Husic,Radinovic,Secerovic,Bevab,Lazic,Grk,Talijan...),jedino je Radinovic dosao normalnim putem. Normalnim u smislu igračkom razvoja. I vjerujem da će se pokazati kao najbolje pojačanje od svih. Takvih dovodjenja nam treba puno više. Dakle da Zeljo, igraču koji dolazi bude stepenica više u njegovoj karijeri. Da je dovoljno mlad da ima ambicije napraviti sljedeći korak prema većem i boljem klubu od Želje.
Ovo ustvari treba biti princip pri dovodjenje. Od principa ćeš odstupiti iznimno,kad ti naleti pik u liku Mice ili Lendrica...Ili kad ti naleti neko ko ce ti marketinški biti isplativ. Ali znaš da si ga zbog toga doveo i ne gradiš taktiku i igru na njemu.
Nadam se da ćemo što prije profilirati strategiju u skauting i transfer politici kluba i improvizaciju u ovoj oblasti svesti na minimum.