pon dec 24, 2018 7:39 am
Prije nekoliko mjeseci zamoljen za komentar Amar Osim odgovara "Nemam ništa reći, reći ću na skupštini, ako se ona održi , a nadam se da hoće"
Na pitanje od prije nekoliko dana da prokometariše situaciju : "Nemam šta reći, ali imat ću uskoro na skupštini"
Došla skupština : "Futbal klab" a sve kao da će povratiti. I to jer je prozvan...a čak ni to nije mislio reći...a možda mu je i bolje.
Dakle, ja mu želim svu sreću svijeta i nama sa njim. Ja ne mjenjam svoj status prema Želji. I dalje ću biti redovan na tribini. Ali onaj ko nije podržavao vođenje kluba, koji nije napravio novi dug, a vratio oko 4 mil starih dugova uz to napravio tolike infrastrukturne projekte...taj nije navijač i ne voli Želju.
Logično gledajući, da je Željo išao ovim finsijskim tempom, mi bi za 5 godina, nakon završetka juga i krova na istoku, stavljanjem psolovnih prostora u funkciju ..imali godišnje bar 3 miliona maraka za transfere. Šta sada imamo? Skupštinu koja jedini papir ima da pročita nekoliko imena. Ja veće lakrdije od skupštine nisam vidio, a nisam mogao ni zamisliti da se na ovakom nivou može održati skupština jednog haustora. I tu se donese papir gdje se nešto napiše i potpiše.
Ovaj novi Predsjednik mi djeluje OK i sposoban čovjek, a nivo na kojem se vodi skuština je ispod svakog nivoa. Moj prijedlog je da se osnuje neko udruženje navijača npr "Prijatelji Želje", koje će činiti isključivo i samo visokoobrazovani ljudi kao ekonomisti i pravnici i da svojim djelovanjem natjeraju da se urede statut kluba i način vođenja svih aktivnosti u klubu. Nedopustivo je da neko ode sa mjesta predsjednika i ne dođe na skupštinu i ne podnes detaljan pismeni finasijski izvještaj. Neka si ti radio dobrovoljno, al se mora znati kako se radi i napušta funckija. Nedopustivo je da nova uprava se izabere bez ijednog dokumenta na osnovu kojih se bira kvalitet..plan poslovanja, ciljevi kratkoročni, dugoročni...
Ovo je pijaca obična. Više digniteta sam vidio na pijaci. Onakav gard za govornicom...ponavljam sve sam mislio da se pate da podrignu.