delinjo je napisao/la:
moje misljenje da juve upravo najbolje izgleda u formaciji 3 5 2 ....jer imaju takve igrace na bokovima posebno na desnoj gdje je neumorni Listajner....sve je to do ekipe ako imas istu koja moze odgovoriti zadacima onda je ta formacija idealna ...i za odbranu i napad....problem je sto tu 8 igraca mora krv pisati i igrati u oba pravca...da li smo mi sposbni za to...tesko
Istina je da je Conte sa svojom 3-5-2 vratio Juve u život, ali is,to tako je Allegri unaprijedio tu istu ekipu kada je igrao sa formacijom 4-3-1-2, s kojom je Juve i došao do finala Lige Prvaka.
3-5-2 je složen sistem, koji izuzetno može limitirati ekipu, protivnička krila te mogu satrati. 3-5-2 je prolazilo u Italiji gdje ekipe uglavnom igraju defanzivno i gdje se igra svodi na duge lopte, ali kada dođe Bayern npr. izbuši te sa svojim krilima. Ove godine su, meni se čini, vratili 3-5-2 i opet kiksali u ranoj fazi Lige Prvaka ali u Italiji zbog nezrele konkurencije i dalje dominiraju.
Napravio sam tu neku paralelu, jeste nerealna, ali eto otprilike ste skontali šta želim reći. U našoj ligi gdje se gaji 4-5-1, pogotovo Sarajevo i Široki, pa i Sloboda u neku ruku, mogu te pojesti sa krilima.
4-4-2 ili 4-3-3 je rješenje za nas.
Inače, Bajram mubarek olsun braćo, da vam Allah dž.š. da dobro i da ga se nikad ne kutarišete.