Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 28, 2016 11:04 am

Nema radova, sve se rastalilo :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

kontranogama
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:11 am

Ja sam misljenja da je bolje kupovati igrace iz regije nego iz ovih "boljih" fudbalskih drzava, cisto iz razloga sto oni nemaju zelju nesto se previse pokazati ovdasnjoj publici. Ovo govorim jer pratim i australijsku ligu i svi tako neki kao sto je Javi nisu se nesto previse pokazali jer valjda kontaju " ko mene ovde moze vidjeti". Po meni treba pojacati skautiranje u svojoj i komsijskoj basti ili mozda kakve afrikance. Dok nam liga ABD jednom bude na visem nivou.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

teteac8684
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:12 am

Ima li kakvih uplata za Istočnu tribinu, osim one jučer??? :zeljeznicar1:

Plavo - Bijeli

uto jun 28, 2016 11:27 am

je li iko zna do kada traje ta akcija desetogosnje ulaznice?
BOG BOSNA I BOSNJACI

Elegant
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:31 am

teteac8684 je napisao/la:Ima li kakvih uplata za Istočnu tribinu, osim one jučer??? :zeljeznicar1:
Nije jos pocela akcija, u narednim danima ce biti 3D prikaz tribine pa ces moci da odabers stolicu koju zelis.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:39 am

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:50 am

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

rodrigo87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 11:51 am

Fata je Željezničar!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:01 pm

Leon_Professional je napisao/la:slika

Evo sta kaze druga strana. Inace neko ko je gledao tekmu za razliku od ovih ovdje koji komentarisu, cast izuzetcima a znamo da su to Izlija, Pintol i FKZ1921.
Veoma mi je drago cuti ove stvari. Kada nasi putuju za Sloveniju?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:04 pm

Omar500 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:slika

Evo sta kaze druga strana. Inace neko ko je gledao tekmu za razliku od ovih ovdje koji komentarisu, cast izuzetcima a znamo da su to Izlija, Pintol i FKZ1921.
Veoma mi je drago cuti ove stvari. Kada nasi putuju za Sloveniju?
U petak.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:20 pm

Imaju li trening danas?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 28, 2016 1:02 pm

kontranogama je napisao/la:Ja sam misljenja da je bolje kupovati igrace iz regije nego iz ovih "boljih" fudbalskih drzava, cisto iz razloga sto oni nemaju zelju nesto se previse pokazati ovdasnjoj publici. Ovo govorim jer pratim i australijsku ligu i svi tako neki kao sto je Javi nisu se nesto previse pokazali jer valjda kontaju " ko mene ovde moze vidjeti". Po meni treba pojacati skautiranje u svojoj i komsijskoj basti ili mozda kakve afrikance. Dok nam liga ABD jednom bude na visem nivou.
Ma i nije bitno odakle je.
Bitno je da je profesionalac sa dobrim radnim navikama..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

FKZ1921
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:10 pm

Ne trebamo i ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi zbog činjenice da tri godine nema trofeja.
Pri tom mislim na sve u i oko kluba.
A određeni simptomi nervoze se vide. Posebno u segmentu struke...promjene trenera,promjene velikog broja igrača...posezanje za nekim igračima od kojih očekuješ prevagu zbog činjenice da su Španjolci,Italijani,bivši reprezentativci,bivši naši igrači iz nekog drugog vremena...
I kad sad analiziramo nas igrački kadar,vidimo da imamo puno igrača koji u svojim karijerama voze u rikverc. A to može biti problem.
Uprava nema razloga biti nervozna i povlačiti ishitrene poteze oko struke. Svjesni su činjenice da imaju povjerenje navijača,skupština im je nedvosmisleno dala podršku da nastave dalje...prema tome,svaku stvar treba dobro odvagati prije donošenja odluka. Nema potrebe ići glavom kroz zid,preskakati po tri stepenice...da bi se došlo do trofeja.
Mi navijači takodje nemamo razloga biti nervozni i ne trebamo praviti nikakav pritisak na upravu i tim.
Klub se nalazi u fazi ozbiljne konsolidacije u svim segmentima. Ukoliko se ovakav tempo konsolidacije nastavu i narednih 3-4 godine,uz uvjet da se vrtimo tu izmedju 1-3 mjesta na tabeli,Željo će stati rame uz rame sa najboljim klubovima u bivšoj državi,odnosno u cijeloj regiji.
Ne može niko reći **** rezultat ili **** trofej. Mi moramo biti u vrhu i boriti se za trofeje,ali moramo cijeniti ukupnu situaciju oko kluba i racionalno se ponašati.
Vrlo ozbiljno se moraju analizirati uzroci koji su doveli velikane bh nogometa(Velež,Celik,Borac...pa i Leotar)u ovu situaciju u kojoj se sad nalaze. Mora se dobro izanalozirati geneza njihovih kriza i pretpostaviti to kao ozbiljno upozorenje kako se ne smije raditi.
Bojim se da će se ići iz greške u grešku sa kadrovskim rješenjima,ukoliko se postavi veliki imperativ rezultata. Evidentne greške u struci su već napravljene i ne bi se smjelo nastaviti griješiti.
Jasna strategija postoji i treba je slijediti logičnim i primjerenim potezima..bez nervoze.
Ne može prije zore svanuti.

exbabilon
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:21 pm

Ne smije biti pritiska da se nesto mora, sve je to sport i sportski segment nije matematicka jednacina, pa da se u titulama i rezultatima vrati sve ono sto radis na svim drugim aspketima. Ali, Zeljo se mora boriti za titulu, svake sezone, pogotovo sad kada smo manje vise stali na noge i ne stojimo finansijski nista slabije od konkurenata. U tom kontekstu, kad vise nema konsolidacije, Zeljo mora jurisati na titulu i igrati za titulu. Hoce li ona doci, tesko je reci, ja sam prvi skeptican za iducu sezonu. Ipak, vazno je da budemo u samom vrhu, da do zadnja 2-3 kola budemo u igri za prvaka, a ne kao ove sezone zadnje kolo na jedvite jade se borimo za Evropu, dok tamo neki drugi timovi, ispod renomea i imena Zelje slave titulu. Poenta, imperativ je borba za titulu, imperativ je sigurna Evropa i u najmanju ruku bara-bara situacija oko titule do pred sam kraj, a hoce li u zadnja dva kola lopta uci u go, hocemo li imati vise srece mi ili konkurenti, mi ne mozemo uticati. Ovo govorim jer je objektivno nerealno ocekivati da cemo kao u Amarovim sezonama osigurati titulu 2-3 kola prije kraja matematicki, a sigurno 5-6 kola prije kraja je svima bilo jasno da je titula nasa. Za takve stvari ipak treba kontinuitet..

Jurisicduska
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:24 pm

Izlija je napisao/la:Nije da im tražimo alibi za izgubljenu utakmicu već objektivno rezonujemo. I Zrinjski je na kupresu na pripremama a njihovi igrači kažu da nisu bili opterećeni ni trećinu kao naši što govori o obimu treninga koje je Suba nametnuo, neka je jer se na igračima vidi gubitak viška kila i napredak u fizičkoj spremi iako su bili na izmaku snaga izgubili smo utakmicu zbog neuigranosti tima a ne nedostatka fizičke spreme, to uigravanje tek nadolazi. Igrači Mladosti su izašli iz busa kao poslije odmora i to što su svi timovi sada na pripremama ništa ne govori jer niko ne radi po istom programu, sjetite se naše fizike na pripremama zimus i sada, ja se nadam da možete napraviti paralelu i shvatiti da sada na pripremama kondicije naši treneri su izvlačili maksimum njihovih mogućnosti i izbijali iz njihovih glava šiše i ostale z. Idividualni kvalitet postoji i pojačani smo solidnim igračima od kojih možda samo 20 % neće zadovoljiti naše navijačke apetite ali prelazni rok još nije završen što Kostiću ostavlja dovoljno prostora da detektuje kritične tačke i ispravi ih. Vidi se da su radili neke taktike ali je sve to još jalovo jer se igrači nisu dovoljno upoznali, neko ranije spomenu Lendru i Lazića i njihove sitne nesporazume u igri, upravo o tome i govorim, kada Lazić skonta Lendrin mig naje*ale su protivničke odbrane. Tim nema dovoljno vremena da se uigra do početka prvenstva i falit će im utakmica da se dotegnu i najgora varijanta za otvaranje prvenstva nas je pogodila, ne nije to utakmica protiv kona već izostanak Blagojevića i Stevanovića bez kojih smo za 1/3 bezopasniji što se moglo vidjeti u drugom poluvremenu, pogotovo će nam faliti Blagojević na sredini jer njega nema ko adekvatno zamjeniti, na moju žalost Hervas mu nije ni do koljena trenutno.
Bokačo tu negdje imamo razmišljanja i to je uredu i ne bih ništa dodavo specijalno na tvoj post.

Izlija ja sam mišljenja da ne možeš opteretiti igrače odjednom koji nisu bili toliko opterećeni godinama. Sistem se pravi postepeno. Ja sam na koži svog kluba osjetio surovu stranu profesionalizma, koji u jednom momentu nije mogao biti nametnut igračima, znači jednostavno nije prošlo da svako ima zadatke, da svako ima kretnje, da se drže formacije, da se igra transformiše, to je Kodro jako dobro postavljao a igrači nisu mogli odgovoriti tome niti njegovim treninzima pod velikim naporom i gubili smo utakmice. A ekipa nam je bila tip top htio se ko složiti ili ne. Ali nisu navikli na te metode. U tom periodu je došla oprema od padobrana, golova, čunjeva, zidova, lopti, medicinskih, sprava za mjerenje svega i svačega, nova pravila regeneracije, nisu dobro reagovali iskreno. Bolje su reagovali na mahalski stil, idite igrajte lopte, trening ševa i na male i to je to kod Džene al su igrali bolje. Takva smo glupa sredina. Ako Kostić ne pokaže odmah šta očekujete imajte malo strpljenja.

Vi ste sastavili sad finu ekipcu, ima tu materijala za fin rezultat, samo bojim se da pripreme pred sezonu gube smisao ukoliko igrače ubiješ u pojam fizikom, fizička sprema se diže postepeno i na njoj se radi tokom čitave sezone, to što ih je najviše opteretio od ekipa na Kupresu ne mora značiti da je to dobro. Imaš primjer Radnika iz Bijeljine, oni su najspremnija ekipa u državi ali svi su isto spremni i svi isto trče, dakle dovedeni su do maksimuma nekog njihovog sa ovim uslovima, to nije bio slučaj kad je tek počelo prvenstvo, nego se ta forma dizala, dizala i dosegla neki vrhunac 18-20 kolo pa nadalje.

Nemojte tek tako početi suditi o ekipi, pričam sa mnogina, Kostić uveo ovo, oveo ono, super, prijat će novine mnogima, ali sigurno će i izgorit dva tri igrača i toga morate biti svjesni, neće se baš svi pokazati i neće baš svi letiti po terenu na startu sezone. Starijim igračima treba vremena da uhvate ritam. Sezona je jako blizu, modeliranje načina igre je jako zahtjevna stvar i ja očekujem da ćete vi svoje najbolje partije pružati u ligi za prvaka jer ćete do tad malo ući u povezanost redova u neku komunikaciju trener igrač i oni će početi prihvatati ideje tog trenera naravno ako ga ne otjeraju prije toga. Sve novo u životu nikad nije profunkcionisalo iz prve. Nova metoda dok zaživi moglo bi proći vremena, biće par bljeskova gdje će oni dati maksimum i ispuniti sve, ali dok oni naviknu da svaku utakmicu igraju po naređenju bilo to Sarajevo ili Mladost mora proći minimum 20 utakmica. Na derbiju ćete biti pravi to ne sumnjam, osvježeni i tako dalje, da li će igračima poslije toga prijati opterećenja do sad to sam Bog zna i ne može se predvidjeti.

CARSONIO
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:27 pm

FKZ1921 je napisao/la:Ne trebamo i ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi zbog činjenice da tri godine nema trofeja.
Pri tom mislim na sve u i oko kluba.
A određeni simptomi nervoze se vide. Posebno u segmentu struke...promjene trenera,promjene velikog broja igrača...posezanje za nekim igračima od kojih očekuješ prevagu zbog činjenice da su Španjolci,Italijani,bivši reprezentativci,bivši naši igrači iz nekog drugog vremena...
I kad sad analiziramo nas igrački kadar,vidimo da imamo puno igrača koji u svojim karijerama voze u rikverc. A to može biti problem.
Uprava nema razloga biti nervozna i povlačiti ishitrene poteze oko struke. Svjesni su činjenice da imaju povjerenje navijača,skupština im je nedvosmisleno dala podršku da nastave dalje...prema tome,svaku stvar treba dobro odvagati prije donošenja odluka. Nema potrebe ići glavom kroz zid,preskakati po tri stepenice...da bi se došlo do trofeja.
Mi navijači takodje nemamo razloga biti nervozni i ne trebamo praviti nikakav pritisak na upravu i tim.
Klub se nalazi u fazi ozbiljne konsolidacije u svim segmentima. Ukoliko se ovakav tempo konsolidacije nastavu i narednih 3-4 godine,uz uvjet da se vrtimo tu izmedju 1-3 mjesta na tabeli,Željo će stati rame uz rame sa najboljim klubovima u bivšoj državi,odnosno u cijeloj regiji.
Ne može niko reći **** rezultat ili **** trofej. Mi moramo biti u vrhu i boriti se za trofeje,ali moramo cijeniti ukupnu situaciju oko kluba i racionalno se ponašati.
Vrlo ozbiljno se moraju analizirati uzroci koji su doveli velikane bh nogometa(Velež,Celik,Borac...pa i Leotar)u ovu situaciju u kojoj se sad nalaze. Mora se dobro izanalozirati geneza njihovih kriza i pretpostaviti to kao ozbiljno upozorenje kako se ne smije raditi.
Bojim se da će se ići iz greške u grešku sa kadrovskim rješenjima,ukoliko se postavi veliki imperativ rezultata. Evidentne greške u struci su već napravljene i ne bi se smjelo nastaviti griješiti.
Jasna strategija postoji i treba je slijediti logičnim i primjerenim potezima..bez nervoze.
Ne može prije zore svanuti.
Apsolutno se slazem ali isto tako ljudi u upravi tako trebaju da razmisljaju cini mi se da su i oni nestrpljivi , meni je ovaj istok drazi nego titula jos evropu da izborimo ja sam prezadovoljan .
Volim te Zeljo

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:30 pm

Klub kakav je Željezničar po samoj prirodi bi trebao uvijek da se bori za titulu kao najtrofejniji bh. klub i mislim da to uopšte ne treba posebno naglašavati. Nećemo se sigurno boriti ni za treće mjesto, ni za peto mjesto, ni za kikiriki već za titulu. E sad, da li će Željo doći do te titule ne zavisi samo od nas već i od mnogih drugi faktora što je opet, sasvim normalno jer se i druge ekipe nešto pitaju. Ja vjerujem da će to sve na kraju biti dobro jer sam kao navijač Želje naučio da uvijek težim ka najboljem ali opet u svemu tome pokušavam rezonovati stvari na realan način :). Kontinuitet, rad, strpljenje su ono što donosi rezultat ;) :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

1921.ba
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:36 pm

VIDEO/ FOTO: Reportaža s Kupresa

http://1921.ba/video-foto-reportaza-s-kupresa-2431" target="_blank
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:39 pm

FKZ1921 i duska, isto razmisljamo, to je jedini i pravi nacin. Moramo biti pametni i studiozni a ne ishitreni...

Charlie Sheen
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:44 pm

ima li trening danas?

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 30 gostiju.

Prijava