Izlija je napisao/la:Nije da im tražimo alibi za izgubljenu utakmicu već objektivno rezonujemo. I Zrinjski je na kupresu na pripremama a njihovi igrači kažu da nisu bili opterećeni ni trećinu kao naši što govori o obimu treninga koje je Suba nametnuo, neka je jer se na igračima vidi gubitak viška kila i napredak u fizičkoj spremi iako su bili na izmaku snaga izgubili smo utakmicu zbog neuigranosti tima a ne nedostatka fizičke spreme, to uigravanje tek nadolazi. Igrači Mladosti su izašli iz busa kao poslije odmora i to što su svi timovi sada na pripremama ništa ne govori jer niko ne radi po istom programu, sjetite se naše fizike na pripremama zimus i sada, ja se nadam da možete napraviti paralelu i shvatiti da sada na pripremama kondicije naši treneri su izvlačili maksimum njihovih mogućnosti i izbijali iz njihovih glava šiše i ostale z. Idividualni kvalitet postoji i pojačani smo solidnim igračima od kojih možda samo 20 % neće zadovoljiti naše navijačke apetite ali prelazni rok još nije završen što Kostiću ostavlja dovoljno prostora da detektuje kritične tačke i ispravi ih. Vidi se da su radili neke taktike ali je sve to još jalovo jer se igrači nisu dovoljno upoznali, neko ranije spomenu Lendru i Lazića i njihove sitne nesporazume u igri, upravo o tome i govorim, kada Lazić skonta Lendrin mig naje*ale su protivničke odbrane. Tim nema dovoljno vremena da se uigra do početka prvenstva i falit će im utakmica da se dotegnu i najgora varijanta za otvaranje prvenstva nas je pogodila, ne nije to utakmica protiv kona već izostanak Blagojevića i Stevanovića bez kojih smo za 1/3 bezopasniji što se moglo vidjeti u drugom poluvremenu, pogotovo će nam faliti Blagojević na sredini jer njega nema ko adekvatno zamjeniti, na moju žalost Hervas mu nije ni do koljena trenutno.
Bokačo tu negdje imamo razmišljanja i to je uredu i ne bih ništa dodavo specijalno na tvoj post.
Izlija ja sam mišljenja da ne možeš opteretiti igrače odjednom koji nisu bili toliko opterećeni godinama. Sistem se pravi postepeno. Ja sam na koži svog kluba osjetio surovu stranu profesionalizma, koji u jednom momentu nije mogao biti nametnut igračima, znači jednostavno nije prošlo da svako ima zadatke, da svako ima kretnje, da se drže formacije, da se igra transformiše, to je Kodro jako dobro postavljao a igrači nisu mogli odgovoriti tome niti njegovim treninzima pod velikim naporom i gubili smo utakmice. A ekipa nam je bila tip top htio se ko složiti ili ne. Ali nisu navikli na te metode. U tom periodu je došla oprema od padobrana, golova, čunjeva, zidova, lopti, medicinskih, sprava za mjerenje svega i svačega, nova pravila regeneracije, nisu dobro reagovali iskreno. Bolje su reagovali na mahalski stil, idite igrajte lopte, trening ševa i na male i to je to kod Džene al su igrali bolje. Takva smo glupa sredina. Ako Kostić ne pokaže odmah šta očekujete imajte malo strpljenja.
Vi ste sastavili sad finu ekipcu, ima tu materijala za fin rezultat, samo bojim se da pripreme pred sezonu gube smisao ukoliko igrače ubiješ u pojam fizikom, fizička sprema se diže postepeno i na njoj se radi tokom čitave sezone, to što ih je najviše opteretio od ekipa na Kupresu ne mora značiti da je to dobro. Imaš primjer Radnika iz Bijeljine, oni su najspremnija ekipa u državi ali svi su isto spremni i svi isto trče, dakle dovedeni su do maksimuma nekog njihovog sa ovim uslovima, to nije bio slučaj kad je tek počelo prvenstvo, nego se ta forma dizala, dizala i dosegla neki vrhunac 18-20 kolo pa nadalje.
Nemojte tek tako početi suditi o ekipi, pričam sa mnogina, Kostić uveo ovo, oveo ono, super, prijat će novine mnogima, ali sigurno će i izgorit dva tri igrača i toga morate biti svjesni, neće se baš svi pokazati i neće baš svi letiti po terenu na startu sezone. Starijim igračima treba vremena da uhvate ritam. Sezona je jako blizu, modeliranje načina igre je jako zahtjevna stvar i ja očekujem da ćete vi svoje najbolje partije pružati u ligi za prvaka jer ćete do tad malo ući u povezanost redova u neku komunikaciju trener igrač i oni će početi prihvatati ideje tog trenera naravno ako ga ne otjeraju prije toga. Sve novo u životu nikad nije profunkcionisalo iz prve. Nova metoda dok zaživi moglo bi proći vremena, biće par bljeskova gdje će oni dati maksimum i ispuniti sve, ali dok oni naviknu da svaku utakmicu igraju po naređenju bilo to Sarajevo ili Mladost mora proći minimum 20 utakmica. Na derbiju ćete biti pravi to ne sumnjam, osvježeni i tako dalje, da li će igračima poslije toga prijati opterećenja do sad to sam Bog zna i ne može se predvidjeti.