Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 28, 2016 12:59 am

Mene takodjer brine formacija.. Eh da mi je vidjeti 4-3-3 formaciju, taman momentalno krepo..

MrRiccoli
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:01 am

Nesto ne vidim da ostali briljiraju na pripremama uostalom ko se imalo razumije u fudbal zna da se na pripremnim utakmicama ne moze nikad vidjeti ono sto se vidi kad liga krene. Nije mi drago sto je derby prvo kolo jer je odma pritisak veliki i pod nekakvim smo imperativom odma na start plus ima tu sto nece igrati stevanovic i blagojevic ali svejedno ocekujem od memije da bude na nivou, a ako bude i bekric onda necemo toliko osjetiti ne igranje blagojevica. Sve u svemu najbitnije je da nam se odbrana uigra i bude na nivou jer nas ocekuju teske utakmice na samom pocetku. Sto se tice sredine i napada tu nas ima i mislim da nece biti velikih problema.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:06 am

Ajzea je napisao/la:Mene takodjer brine formacija.. Eh da mi je vidjeti 4-3-3 formaciju, taman momentalno krepo..
Haj sastavi tu formaciju ? Opet ti se svede na 4-2-3-1...

nikad_izvini
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:07 am

Ajzea je napisao/la:Mene takodjer brine formacija.. Eh da mi je vidjeti 4-3-3 formaciju, taman momentalno krepo..
Što opet nije garant da ćemo biti ofanzivni :mrgreen: Imali smo primjer Safeta debila koji gura 6 veznjaka i 2 napadača u ekipu pa to ne liči ni na šta :skoljka:

U skladu sa ekipom i mogućnostima, bez izmišljanja tople vode. Raspored nam je preloš u slučaju ( gluho bilo ) da loše počnemo. Nadam se da Kostić ima plan B i rezervnu varijantu u slučaju da ovo ne funkcioniše. Amin !

Još jednom da podvučem, samo naglas razmišljam o formaciji. Ništa više.

Brkoo
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:08 am

Jesam li ja jedini koji misli da nam treba jos jedan golman jer mi Cutahija i Ceman ne ulijevaju nikakvo povjerenje, a i Fejzic je samo solidan cak i za nasu ligu..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u uto jun 28, 2016 1:10 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Tavas1921
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:09 am

Ma pisao sam vec.. Ne moze Bekric igrati nista osim prirodne pozicije prednjeg veznog. On je igrac koji ce zaganjat loptu onako da stvori pritisak vise a tesko ce je direktno oduzet. To ga automatski iskljucuje od mogucnosti igranja centralnog veznog pogotovo sa dva vezna igraca..
Bekric bi eventualno krilo mogao igrati u formaciji 4-5-1 u ovoj nikako. Nek nam je sa srecom a i ja bih volio vidjeti 4-3-3 pa bar da se isproba.
Slagao bih kad bih rekao da me nije strah derbija. Derbija bez Blagoje i Mire, gdje sitne greske odlucuju. U tu utakmicu treba uci sa mnogo opreza jer u slucaju poraza haos nastaje.
Valjda ce sve na dobro rano je jos da sudimo u konacnici, to cemo moci 16tog do tada su to samo neke zamisli i pretpostavke.

Ajzea
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:10 am

Minjore je napisao/la:
Sva tri igraca u vezi igraju ofanzivu i defanzivu, Miroslava na lijevo krilo a Halvadzica na desno i prskaj prepotentnu nejac.

Mi sem formacije 4-4-2 moramo imati i rezervnu, ili pak istu prilagodjavati protivniku. Da li cemo moci protiv jacih klubova igrati sa igracem manje u vezi? Cisto sumnjam..

LARSSON
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:12 am

Brkoo je napisao/la:Jesam li ja jedini koji misli da nam treba jos jedan golman jer mi Cutahija i Ceman ne ulijevaju nikakvo povjerenje, a i Fejzic je samo solidan cak i za nasu ligu..
Nisi :ganja: Neko je pisao da bi mogao i golman doci ali ne znam ima lii ista od toga

Rodom s mejtaša
Kontakt:

Grbavica je napisao/la:Protiv ovih iz Jajca Metalege, Metaleđ ili kako već, 16. jula ćemo vidjeti na čemu smo. Sve do tada je nagađanje.
Nema veze s tobom nego mi ovaj bi najkraći za citirati. Nećemo mi ni nakon 5 kola znati na čemu smo. Pravi se totalno novi tim i nova koncepcija i to ni Murinjo ne bi mogao za 40 dana, a ne Kostić.
Ja da se pitam ja bih odigrao ako je ikako moguće odigrao više utakmica u Sloveniji, makar 5 ili 6, malo je tri za stanje u kojem smo mi trenutno. Ako ne računamo ove dvije tekme koje nisu ni bile prave tekme, imaćemo tri u Sloveniji i generalku na Grbavici, što je premalo za derbi. U pravu je Duška kratkoročno gledano, većinu jačih utakmica odlučit će neki pojedinac bravurom ili neki kardinalni kiks, a neki aman zaman sistem igre jer mi smo daleko od toga još mjesecima. Ja očekujem frenetičnu borbu za svaku loptu i ništa više. Zašta će to biti dovoljno vidjet ćemo. Ne bih bio Kostiću u koži nema tih para.

Leon_Professional
Kontakt:

Ješa i lijepi strah od 4-4-2 :kafa:

Sve stoji sto kazete za 4-4-2. ja sam davno govorio da je to sumnjiva formacija jer pravis rupu u sredini i ako nemas igrace da svi igraju odbranu onda si u problemu. Ja bi najradje volio vidjeti Talijansku formaciju ali ne vjerujem da ce biti. Onda 4-2-3-1 ali ovaj put sa krilima koji ulaze u sredinu i pucaju. Vidjet cemo kako ce to izgledati, mozda bi trebalo probati 4-4-2 ali u sredini sa Ugljesom, Secerom, Javijem i Bekricem, s tim da ova 2 zadnja igraju malo šire.

delinjo
Kontakt:

pa mozes igrati ali ova dva po strani nisu samo krila nego i centralni vezni ...oni puno ulaze u sredinu i vracaju se nazad ....e sad je belaj sto mi osim Miroslava nemamo takvog ...ne moze Tuce to igrati ni u ludilu....mislim moze ali ce rezultirati otkazom Kosticu ...al haj nek proba i sablja je divljao :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Jaozinho22

Minjore je napisao/la:
Ne svede ako u sredini igras s :
Deep Lying Playmakerom (Busquets)

Box to box midfielderom( Rakitić) Central midfielderom (attack) Iniesta

To je u Barcinom slučaju u našem :

DLP (Uglješa Radinović ) ili BWM nije ni bitno
BTB (Blagojević) CM attack Hervas
Dakle bez klasične desetke s zadnjim veznim koji oduzima lopte i učestvuje u igri,BTB koji igra izmedju dva šesnaesterca (Blagojević) i pokriva beka na svojoj strani ako je ofanzivan i klasičnim kreatorom Hervasom koji je ofanzivniji ili defanzivniji ovisi od krila kakvo je na njegovoj strani.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Grbavica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:13 am

Znači opet pogibija :ganja:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Tavas1921
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:16 am

Ajzea je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Sva tri igraca u vezi igraju ofanzivu i defanzivu, Miroslava na lijevo krilo a Halvadzica na desno i prskaj prepotentnu nejac.

Mi sem formacije 4-4-2 moramo imati i rezervnu, ili pak istu prilagodjavati protivniku. Da li cemo moci protiv jacih klubova igrati sa igracem manje u vezi? Cisto sumnjam..
Upravo to.
Tri vezna igraca gdje nijedan nije isturen na prednjeg veznog, vec sva tri igraju centralnog, po potrebi secerovic npr zadnji vezni kao malo defanzivniji, a ispred blagojevic i ugljesa igraci koji su dobri i naprijed i nazad a mogu i trcati.. Probat pa vidjet moraju se imati 2-3 formacije pri ruci uvijek, a to realno mozemo imati sa trenutnim izborom igraca u ekipi u vezi i napadu.

LARSSON
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:17 am

Jel ovo na kraju spadosmo da nam fali igrača u vezi? :ganja:

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:17 am

Neko spomenu da zbog loseg terena nije dosla ta nova igra do izrazaja. Ako cemo gledati po terenima, u Bosni nema normalnog i pravog za tu igru koju bi Kostic, tako da mi nije neki izgovor. Ne cini mi se nesto Kostic kao tvrdoglav lik koji bi isao i sebi i ekipi na stetu - ako vidi da ne funkcionise, vjerovatno ce i da promijeni.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:39 am

Grbavica je napisao/la:Znači opet pogibija :ganja:
Baš tako. Nemaš igraća koji donose prevagu na terenu, sve je to u pet deka. Evo sad da zamijenimo sa pitarima ekipu isti bi ti klinac bio. Dva vrhunska igrača rješavaju ovu ligu, ovo ostalo je svejedno jesu li pitari ili iz Širokog, Zrinjskog, Slobode...

pintol_TM87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:41 am

Omar500 je napisao/la:Neko spomenu da zbog loseg terena nije dosla ta nova igra do izrazaja. Ako cemo gledati po terenima, u Bosni nema normalnog i pravog za tu igru koju bi Kostic, tako da mi nije neki izgovor. Ne cini mi se nesto Kostic kao tvrdoglav lik koji bi isao i sebi i ekipi na stetu - ako vidi da ne funkcionise, vjerovatno ce i da promijeni.
Bas tako, ali i ja sam rekao da je los teren i da nije to to, ali opet su ovo neki pocetci, sama cinjenica da smo gore odigrali samo jednu tekmu sve govori..
I igraci i strucni zrinjskog su posmatrali tekmu, tomic aa nasim bio i bilbija.
Neko me pitao za secera, mogu reci da je on jedan od skolovanijih igraca i cini mi se kao da ima bas puno iskustva i ne znam samo gdje je naucio sve to. .prica , krece se gdje treba , unaprijes zna sta i kako, nije los danas bio...
Danas su svi bili isti i igrali timski, jedini sto odskace je lazic...

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:52 am

pintol_TM87 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Neko spomenu da zbog loseg terena nije dosla ta nova igra do izrazaja. Ako cemo gledati po terenima, u Bosni nema normalnog i pravog za tu igru koju bi Kostic, tako da mi nije neki izgovor. Ne cini mi se nesto Kostic kao tvrdoglav lik koji bi isao i sebi i ekipi na stetu - ako vidi da ne funkcionise, vjerovatno ce i da promijeni.
Bas tako, ali i ja sam rekao da je los teren i da nije to to, ali opet su ovo neki pocetci, sama cinjenica da smo gore odigrali samo jednu tekmu sve govori..
I igraci i strucni zrinjskog su posmatrali tekmu, tomic aa nasim bio i bilbija.
Neko me pitao za secera, mogu reci da je on jedan od skolovanijih igraca i cini mi se kao da ima bas puno iskustva i ne znam samo gdje je naucio sve to. .prica , krece se gdje treba , unaprijes zna sta i kako, nije los danas bio...
Danas su svi bili isti i igrali timski, jedini sto odskace je lazic...
Valjda zato sto je bio dosta dugo Secerovic u inostranstvu, mozda zbog toga.
I stvarno mi je drago za Lazica, nadam se da ce tako i nastaviti, mnogo ga popljuva raja.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

fk1921

uto jun 28, 2016 1:53 am

E budel Kostic novi Jesic, roknut cu se, skeptican sam sto se tice 4 4 2 formacije.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava