LARSSON je napisao/la:Ako nedaj boze izgubimo danas, gadjajte sudiju cime stignete, necemo dobit kaznu

Jesu li to stvarno prošli nekažnjeni. Pitari su fakat preko Saveza demonstrirali silu i jasno stavili do znanja da se sa pitarima niko neće zaje.bav.ati. Jakupović koji im je sudio sve i svašta u proteklih 50-ak kola (čak i na našu štetu) očigledno više neće jer je pokušao nešto na svoju ruku i pogriješio na njihovu štetu, a oni to nislu navikli već sezonu i po i brutalno je kažnjen. Ne znam, mi se nismo oglasili (jer vjerovatno ne smijemo poučeni slučajem offside-a protiv Širokog), a po meni morali smo jer je i nas oštetio u par situacija. Ovako se stvorila slika da je njih odro namjerno i čak čuješ od njihovih budala da smo platili i sl. Dakle, oni su heroji koje je pobijedio sudija, a ne Željo. Niko da kaže da su oni karina od ekipe i sad i prošle godine i samo ih sudije i namještanje drže u vrhu evo već dvije pune sezone.
Na ovu problematiku vezanu za pitarski Savez (koji više to gotovo da ne kriju jer imam osječaj da su nakon punca i poraza u derbiju u kao ranjena zvijer) treba obratiti pažnju i zbog predstojeće lige 12. Stvarno nisam pametan kako izbaciti bagru otamo i upumpati nove ljude da svi klubovi budu koliko toliko zastupljeni. To Željo ne može sam već bi morali i ostali da podrže to čišćenje od pitarluka koji je već jednom uništio ovaj Savez pa ga morao Švabo spašavati i sad čim se Švabo odmakao nastavili su po starom. Bit će manje klubova, možda bi naša Uprava trebala opet pokrenuti onu inicijativu o Udruženju premijerligaša koje bi vodilo takmičenje pa probati izlobirati sa Širokim, Zrinjskim, Slobodom i ostalim jer mislim da su i oni svjesni da pitarluk vlada u punom kapacitetu i da ih samo kvalitet koji realno posjeduju drži u vrhu pa se čini da je sve ok.
Ovo pišem iz razloga što bi večeras moglo biti svega i nova demonstracija sile da nam se otme ono što smo na lavoru zaradili. Nikom, ali baš nikom ne odgovara da mi večeras dobijemo, a pogotovo da odemo u Evropu. Dakle, Željo će imati protiv sebe jaku ekipu i po mojoj pretpostavci i sudije, a jedino smo mi tu da pomognemo ekipi i ne smijemo zakazati. Bit će jeb.eno, treba nam vrhunska partija. Ako bude i remi nije kraj svijeta, onda probati dobiti preostale tri i to bi moglo biti dovoljno za četrvrtog mjesta koje vodi u Evropu ako Sloboda uzme Kup. To bi bio svemirski rezultat u situaciji kojoj smo bili samo 12 kola prije kraja.