Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 27, 2016 8:48 pm

znaci nisam jedini kojem je server pao :D

vidim i sad neki smileyji ne rade... joj kad pomislim da je prije 10 godina za titulu bilo potrebno svega 55 bodova a sada sa toliko bodova neces ni u evropu :D
100/94/37/34 - i to je to!

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:49 pm

barbarez je napisao/la:
fcz je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
Kad smo kod Sanela...

Sjeća li se neko šta se desilo sa drugim Jahićem, Samir se zvao ili Emir ako se dobro sjećam i mislim da je Sanelov buraz. On je slomio ruku tamo davne 96 na koševu protiv Zmaja od Bosne 1:1 završilo, a poslije toga mu se nekako izgubio svaki trag?
Samir Jahic, napadac. Sjecam se da je neposredno nakon sto smo se vratili na Grbavicu jedno vrijeme igrao i zabijao golove, ali ne sjecam se fakat sta bi s njim na kraju.
Samir Jahic nije buraz od Sanela. Samir ima buraza Muamera, koji je isto igrao za Zelju. Samir Jahic je bio dobar napadac. Ali je bio amater. Cugao , pusio. On je u Zelji zavrsio karijeru, poslije jednog od derbija, kada je dobio crveni karton. Poslije toga su dosli Vazda i Memisevic. Brat mu je bio dobar igrac. I puno je obecavao u toj stoperakoj liniji zajedno sa jos jednim momkom prezivao se Helac. Ali su i njih dvojica propali. Dosli su Pintul i Memic i tu im je bio kraj.
Tako je Barba, Muamer je u pitanju. Znam da je bio jako fin stoper ali se nakon te povrede izgubio, turbulentna vremena..

Pobjeda u petak nas približava cilju maksimalno, a što se tiče ovih klubova u borbi za opstanak nisam zadovoljan jbg niko da otkine neke bodove vodećim a po nesreći Slavija (kojoj gostujemo) gubi sve redom, ovi iz vrha se nekako provlače iz kola u kolo.

Ne znam koliko raje očekivati u petak jer nije standardan termin, da je recimo obična nedelja u 18h (da nije praznik) :) bio bi pun stadion ko šibica sigurno a ovako petak ne vidim razlog da se Grbavica ne napuni a imam osjećaj da će vrijeme biti slično onoj tekmi kad smo ih u polufinalu kupa demolirali 3:1 uz 2 Sejina gola (desno krilo), neka se opet ponovi sve :zeljeznicar1:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:50 pm

Model1964 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Ajde @Model slovenac i @jovanmaskimovic čehu bacite sliku i pošaljite zvaničnoj.
Na Grbavici neće ostati mjesta za šibice!
Kakvu sliku? :) Dede, nene ili punice :D ?
kome i kakvu sliku... ne kontam :mrgreen:

Model1964

sri apr 27, 2016 8:52 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Ajde @Model slovenac i @jovanmaskimovic čehu bacite sliku i pošaljite zvaničnoj.
Na Grbavici neće ostati mjesta za šibice!
Ovo nas, što smo ni pošli ni došli (diaspora :) ) našla ova balavurdija zajebavati :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

boccaccio
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:56 pm

barbarez je napisao/la:
fcz je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
Kad smo kod Sanela...

Sjeća li se neko šta se desilo sa drugim Jahićem, Samir se zvao ili Emir ako se dobro sjećam i mislim da je Sanelov buraz. On je slomio ruku tamo davne 96 na koševu protiv Zmaja od Bosne 1:1 završilo, a poslije toga mu se nekako izgubio svaki trag?
Samir Jahic, napadac. Sjecam se da je neposredno nakon sto smo se vratili na Grbavicu jedno vrijeme igrao i zabijao golove, ali ne sjecam se fakat sta bi s njim na kraju.
Samir Jahic nije buraz od Sanela. Samir ima buraza Muamera, koji je isto igrao za Zelju. Samir Jahic je bio dobar napadac. Ali je bio amater. Cugao , pusio. On je u Zelji zavrsio karijeru, poslije jednog od derbija, kada je dobio crveni karton. Poslije toga su dosli Vazda i Memisevic. Brat mu je bio dobar igrac. I puno je obecavao u toj stoperakoj liniji zajedno sa jos jednim momkom prezivao se Helac. Ali su i njih dvojica propali. Dosli su Pintul i Memic i tu im je bio kraj.
Prijatelju barbarez,moracu te malo ispraviti oko ovih Jahica. Muamer i Samir nisu braća. Samir jeste bio napadač i cak i kapiten Zelje. Muamer jeste bio stoper i to vrlo dobar u juniorima, ali je poslije :lol: nekih nesporazuma i poslije nekoliko utakmica za seniore udaljen iz ekipe. U stoperskom paru je igrao zajedno najviše sa Dizdarevicem, a u pionirima sa Pločom koji je kasnije prešao u napad. Helac nije bio dio te ekipe. On je bio malo stariji sa Zubanom i tom ekipom. Helac je uglavnom igrao desnog beka a po potrebi guran je prema zadnjem veznom i to vrlo rijetko. Ponekad je možda igrao i stopera ali ne vjerujem,bar se ja ne sjećam. Muamer ima brata ali on je bio rukometaš Bosne. Samir, muamer i Sanela nose samo zajedničko prezime i ñista više.

Grbavica
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:58 pm

Model1964 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Ovo nas, što smo ni pošli ni došli (diaspora :) ) našla ova balavurdija zajebavati :)
na ovako nešto misle ;)
slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

IvanOsim
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:01 pm

Odlicno je sto u utakmicu protiv Zrinjskog ulazimo skoro kompletni, znaci samo bez Tiaga..

----------------------Kjosevski-------------------------

S.Stevanovic-Kosoric-Bogicevic-Stanic

--------------Zahirovic--------Blagojevic--------

M.Stevanovic---------Bekric--------Memija

---------------------------Lendric----------------------

Mislim da je ovo trenutno nas najjaci i najuigraniji sastav, s klupe mogu pojacati ritam Zola, Dado, eventualno po potrebi uvesti Kramarica..

Za sad mene nije zadovolji Djermanovic, iako nije imao mnogo prilike za igru, mislim da nije dovoljnog kvaliteta..
Pored njega za sad su out: Nedo, Mailson, i dakle Djermanovic, nadam se pronalasku zajednickog jezika sa Bogdanovicem, Dinu na posudbu negdje poslati ako dodje Ugljesa, eventualno i Dzenisa na posudbu ako dodje nekih igraca, sa posudbe vratiti trenutne igrace i dati im prilike na pripremama, ja se nadam da bi nam mogli valjati Hiros, Sehic i Alihodjic, nek jedan udje u ozbiljnu konkurenciju - odlicno, plus ostali dolasci i ovi sto su vec dosli, te davanje prilike Zericu i Osmankovicu u svakom pogodnom trenutku..

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:06 pm

Boccaccio nisam siguran za te druge razloge što je Muamer sklonjen iz ekipe ali znam da je slomio ruku protiv Zmaja i 99% sam siguran da više nikad nije zaigrao u našem dresu.

Uglavnom znači Muamer nije buraz ni Samirov ni Sanelov niti su ova dvojica burazeri, znači niko nikom ne dođe ništa, osim punca :mrgreen:
Željo samo Željo!!!

Model1964

sri apr 27, 2016 9:07 pm

:) U braku sam 26 godina i malo više. Žena kad čuje Željo, ospe se :) Kaže Željo ti je preči od svega :)
Nemoj me ložit za tablicu :D Kada bih stavio tablicu razvela bi se garant :mrgreen:
U kancelariji imam šišu sa Željinim grbom i bosanskom maksuzijom :) Pored Željina zastavica. Osječam se ko krme u Teheranu pored ovih navijača Olimpije, maribora i Reala :lol:

boccaccio
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:12 pm

GoodisonPark je napisao/la:Boccaccio nisam siguran za te druge razloge što je Muamer sklonjen iz ekipe ali znam da je slomio ruku protiv Zmaja i 99% sam siguran da više nikad nije zaigrao u našem dresu.

Uglavnom znači Muamer nije buraz ni Samirov ni Sanelov niti su ova dvojica burazeri, znači niko nikom ne dođe ništa, osim punca :mrgreen:
Tacno je da je bio lom ruke kod Muamera,ali razlozi odstranjivanja iz ekipe i praktično njegovog završetka sa klubom su dublje prirode i vezani su za svlačionicu i starije igrače, da ne detaljisem oko toga.

Ovo drugo si u pravu, osim punca,nista :mrgreen:

Grbavica
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:12 pm

Model1964 je napisao/la::) U braku sam 26 godina i malo više. Žena kad čuje Željo, ospe se :) Kaže Željo ti je preči od svega :)
Nemoj me ložit za tablicu :D Kada bih stavio tablicu razvela bi se garant :mrgreen:
U kancelariji imam šišu sa Željinim grbom i bosanskom maksuzijom :) Pored Željina zastavica. Osječam se ko krme u Teheranu pored ovih navijača Olimpije, maribora i Reala :lol:
A vidi se da si Bosanac :mrgreen:
Poenta je da se slika neki dio grada u dijaspori sa ovim natpisom, kako bi se raja nafurala. Nije obavezno, ali eto ko može nije na odmet.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Ajzea
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:16 pm

Hajcaj, hajcaj pa da raspemo Ferencvaros ponovo. :kafa:

Model1964

sri apr 27, 2016 9:17 pm

Vidi ovog velikog taktičara i još večeg oratora :mrgreen:
"Igrači Željezničara ni sami ne znaju kako su pobijedili. Ono što su oni radili po terenu, to nije fudbal", kazao je Sušić
Dabogda pare potročio na doktore i advokate :lol:

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:20 pm

boccaccio je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Boccaccio nisam siguran za te druge razloge što je Muamer sklonjen iz ekipe ali znam da je slomio ruku protiv Zmaja i 99% sam siguran da više nikad nije zaigrao u našem dresu.

Tacno je da je bio lom ruke kod Muamera,ali razlozi odstranjivanja iz ekipe i praktično njegovog završetka sa klubom su dublje prirode i vezani su za svlačionicu i starije igrače, da ne detaljisem oko toga.

Ovo drugo si u pravu, osim punca,nista :mrgreen:
:palacgore:

Izgleda da si se oporavio, neka hvala Bogu. Pobjeda u derbiju je bila ključni momenat :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: GoodisonPark, dana/u sri apr 27, 2016 9:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željo samo Željo!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:20 pm

gledam ovu neku lijevu utakmicu atletico i neki bayern... kad vidim trenera atletica, diego simeone, i pomislih, da me jako podsjeca na naseg edisa... stilom i pojavom :)

Ajzea
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:21 pm

Model1964 je napisao/la:Vidi ovog velikog taktičara i još večeg oratora :mrgreen:
"Igrači Željezničara ni sami ne znaju kako su pobijedili. Ono što su oni radili po terenu, to nije fudbal", kazao je Sušić
Dabogda pare potročio na doktore i advokate :lol:
Njega ni Tino ne dozivljava ozbiljno, konjska glava koja je sa mozgom na "vi".

Sa druge strane, kada Ivica Osim ovo kaze, znam da je sve onako kako bi trebalo biti te se nadam da ćemo nastaviti igrati kako smo i do sada.
– Derbi je puno bolje izgledao nego što će mnogi reći i što već govore otkako se utakmica završila. Bilo je i trke i borbe. U takvoj igri bolje se snašao Željezničar, jer se vidi da su igrači sa Grbavice više prihvatili evropski stil. Bili su agresivniji, rastrčaniji, borbeniji, imali su više želje za pobjedom i zato su na kraju slavili – objašnjava Osim, osvrnuvši se i na ovosezonske rezultate Željezničara:

– I oni su zaribali u jednom trenutku. Nakupilo se dobrih rezultata, izlazilo je previše slika u novinama i onda je uslijedio pad. Moderan fudbal ne prašta opuštanje. Pobjedom u derbiju vratili su se u borbu za Evropu.

Proslavljeni trener uporedio je igre Želje iz perioda kada su na Grbavicu stizali trofeji, sa ovom koju gledamo sada, kada je u timu mnogo zvijezda, koje su nekada nosile i dres sa državnim grbom BiH.

– Željo je dugo igrao samo na rezultat. Da prevariš protivnika i dođeš do bodova. Međutim, kada treba načisto nekog pobijediti, kada treba povući, to nisu imali. Ozbiljniji protivnici znali su to kazniti. Kada kažem ozbiljniji, mislim na one van naše zemlje. Zato u Evropi i nisu bilježili pretjerano dobre rezultate. Sada igraju agresivnije, brže… Više trče i ponašaju se više evropski. Odmah to mnogo bolje izgleda i gledamo bolji fudbal. Zato su dobili derbi i zato će bilježiti još bolje rezultate. Ali, opet ponavljam, ne valja kada se previše slikaju po novinama – upozorava Osim.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:28 pm

Ajzea je napisao/la:Hajcaj, hajcaj pa da raspemo Ferencvaros ponovo. :kafa:
nemoj zivota ti, dosta je jednom.
daj da ovaj put poderemo Spartak Myjava :rofl: :mrgreen:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:30 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:gledam ovu neku lijevu utakmicu atletico i neki bayern... kad vidim trenera atletica, diego simeone, i pomislih, da me jako podsjeca na naseg edisa... stilom i pojavom :)
Sta je ovaj Simeone uradio s ovog Atletika, konstantu drze vec par godina iza. Kako su samo postavljeni, kako se bore, stvarno svaka cast :klanjase2: :klanjase2: Nadam se da ce i Edis od nas ovo napraviti :ganja:

Ivica Osim rece da igramo Evropski, a Sarajevu to je antifudbal, pa o kojem "Evropskom" Sarajevu oni pricaju :guz:

Ajzea
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:30 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Hajcaj, hajcaj pa da raspemo Ferencvaros ponovo. :kafa:
nemoj zivota ti, dosta je jednom.
daj da ovaj put poderemo Spartak Myjava :rofl: :mrgreen:
Mislio sam na Ferencvaros iz Međugorja. :kafa:

fcz
Kontakt:

sri apr 27, 2016 9:36 pm

Michael Carrick
28 July 1981

Zlatan Ibrahimović
3 October 1981

Xabi Alonso
25 November 1981

Sanel Jahić
10 December 1981

Bez starca nema udarca. ;)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.

Prijava