Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 31, 2018 10:04 am

Od Zakaricevog novca mozemo dobiti dva kvalitetna igraca za nasu ligu.
Željezničar ante portas !

Eric Cantona
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:07 am

AsharaK je napisao/la:
Bolje povečati plate ovim zvjezdicama, vidiš da su nezadovoljni.

kb80
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:09 am

Poznati smo po skakanju u nebesa i spuštanju ispod nivoa mora. Treba pokusati biti realan sto je tesko, jer smo zasljepljeni zaluđenošču prema plavoj boji. Nivo nasih igrača je loš i neke iskorake prema ozbiljnom fudbalu je tesko ocekivati. Dinamo koji je napravio za nas ogroman novac ne moze da prismrdi ozbiljnim EU klubovima, pa sta to mi ocekujemo. Jednostavno sam se opustio i pokusacu da uzivam u Odinom fudbalu bez obzira na rezultat i tog covjeka bi ostavio (ako on moze i hoce) minimalno, minimalno dvije godine, pa makar prazne tribine bile. Oda je pokazao o kakvom je covjeku rijec i hvala mu sto je još uvijek uz nas uz klub. Idemo dalje...

Ljoze_9
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:09 am

Gledam Manijaci u Zenici navijanje, pa dal je moguce da samo stoji trans Raja iz Sarajva??? Sta je reci u cemu je problem pa nema vise starih transova?

plavi kanarinac
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:11 am

Vidi ovog klosara Muse, dolazi na tekmu supaka ali kad ga se zove u repku fol ima obaveze... kakav klosar
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

LARSSON
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:13 am

CURVA je napisao/la:
uto jul 31, 2018 10:08 am
LARSSON je napisao/la:
uto jul 31, 2018 9:12 am
Plava Porodica je napisao/la:
uto jul 31, 2018 9:10 am
a kako vi mislite potrpat Lendrića i Krpića?
eto samo to mi recite.
jedan belaje pravio "njemačkoj školi" zajebavao se po treningu svaki dan, kad dobro ide vrhunski kolovođa za atmosferu, kad ne ide rak rana cijeloj ekipi.. dok drugi francuskim ključem udara, a i jedan i drugi žele igru, žele golove.. i to sve na prefinjenog Odu.
meni je ba već žao Ode jer ima sinišu koji je zlo ogromno, a kamoli sa ovom dvojicom da se gomba.
Lendrić neće doći :shisha:
Hoce braca

Provjerena informacija ne dolazi

ChWilla
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:22 am

Vortex je napisao/la:
uto jul 31, 2018 9:53 am
Čovjek se uči dok je živ i samo onaj ko tu maximu prihvati prije ili kasnije može ostvariti neki napredak. Ova uprava je samu sebe dovela u poziciju u kojoj je sad.
Toliko dobrih stvari uradiš, velikih za klub i opet si na kraju na rubu, ni tamo ni vamo.
Kad bi sad vratili vrijeme, vjerovatno bi uradili malo drugačije, izašli bi u javnost na početku svog mandata i rekli: Braćo Željovci, naredne tri godine od titule ništa, pravimo naš dom, naš stadion, pokušavamo izbaciti pokojeg igrača iz omladinskog i što je najvažnije vraćamo Evropu na našu Grbavicu. Siguran sam da bi 90% ljudi ovo prihvatilo bez ikakve rezerve. Šta su onda pogriješili? Podlegli su atmosferi i pokušavali istovremeno i jedno i drugo. I rezultat i infrastrukturu. U početku je sve bilo ok, simbioza na nivou, navijači, igrači i uprava dišu ko jedno. Ljubav ko iz snova. Ljudi se uključuju u sve akcije koje organizuje klub. Odziv za svake pohvale. Ali život nije bajka. Doduše nije ni noćna mora. Nekome počinje da smeta sve ovo. Dušmani lako pronađu jedni druge. Jedni su uvijek vani, znaš gdje su i ko su, al drugi su uvijek u kući, dijele s tobom sve. i ne znaš da su ti dušmani.
I ona je počelo. Udariš tamo gdje je svaki Željovac najosjetljiviji : Titula. Ljudi ovdje brzo zaborave dobre stvari, nema više pijeteta ni prema kome. Niko nikog ne poštuje. Brzo smo zaboravili dugove koje klub ima ili na šta je stadion ličio dok su se dizali trofeji šampiona visoko u zrak, ko je sve imao pristup klubu kad bi zafalila koja marka.
Čovjek je proklet, a prokletsvo nije majka. Nije dobro kad te ono uzme pod svoje.
Ko je kriv za ovo što nas je snašlo?? Svi mi. Jedina žrtva je naš Željo, naša svetinja. Samo je on i otac i majka i dijete. nije zaslužio da ima ovakvu mladost, starost, bolest, sreću.
Uprava: Krenuli su dobro i onda iz najbolje namjere pravili greške. Više njih Šta moraju uraditi? Spustiti loptu a zadržat gard. Naučiti iz svojih grešaka i postati puno puno oprezniji kad su u pitanju neke stvari a svi znamo koje. Nastaviti sa onim što su započeli i naravno privesti kraju,
Igrači: Oni su posebna priča, čast izuzecima, razmaženi ko trebe plastičarke iz meksičkih sapunica, kvarna i lako zamjenjljiva roba kojima je naša svetinja usputna stanica u životu i karijeri. Šta s njima?
Uvest sistem bodovanja, voditi evidenciju, ako treba i ovdje na forumu. Matematika je egzaktna nauka, nema rekla kazala, koliko je koji od njih napravio dobrih i loših poteza, sve fino evidentirati, svaki detalj i objaviti na kraju mjeseca. Nek svi vide. Analizirati svaku tekmu ako treba.
Navijači: Hmm, Šta reći. i sam sam dio te populacije. Imam jedan jednostavan problem. Volim Želju i previše al ne smijem to priznati sam sebi. A nekad bih volio da nije tako.
Međutim ni sebe neću abolirati od općeg utiska. Al evo i mi smo brate smeće nekad. Baš smeće. Vidjeli smo najbolje posjetu u prošlom prvenstvu. ona sve govori. Postali smo maheri u izmišljanju razloga da se ne dođe na tekmu. O gostovanjima da ni ne pričam.
Forumi jedan, drugi, treći. Kad ih čitaš majku mu, rekao bi 10 milja na svakoj tekmi sa tendencijom da bude i čitavih 15 ljami.
Nadam se iskreno da se oluja konačno smirila. Da ćemo polako al sigurno uploviti u mirnu luku. Prije svega jer je ovaj čovjek koji je sada na klupi veliki gospodin. Njemu za rezultat prije svega treba mir, a u miru će on najbolje raditi jer je veliki radnik.
Ja ne znam za vas braćo draga. Ja sam obolio skroz i samo brojim sekunde do svake tekme. Ono kad lažeš sam sebe, neću više a "propadam" sve dalje i dalje.
Ma kakve više tekme, dođem s drugog kraja grada da gledam trening il radove oko stadiona. A znam da nisam jedini. Da nas je cijela armija. Možda i većih bolesnika.
Željo je iznad svega. Pa koliko se samo ova sva situacija odrazila na sviju nas najbolje ilustruje to da niko nije spomeuo uplate za reflektor u zadnjih par dana. a to nije dobro nikako. Zato glavu gore. Navijanje na zadnjoj tekmi protiv Apolona i sad u Nicaze daju mi nadu da će biti bolje. Eto toliko skupilo se, pa sam morao. Nadam se da mi moja braća ne zamjeraju. Pozz svima od srca. . .
dobar post.

samo ja ne mislim da je bila greška što se pokušalo i infrastruktura i titula. mislim da, baš zato što smo takvi kakvi jesmo, drukčije nije moglo. da bi na akcije odgovorili upravo samo bolesnici poput nas da se ekipa tad nije borila za vrh tabele i za titulu. a one su ovako dobile puno širi karakter. jer smo takvi. 2017. utakmice sa slobodom i zrinjskim dobila je tribina - kod nas ili ide sve ili ne ide ništa. i titula se jeste tražila sve vrijeme te godine, sve otkad smo dobili zrinjskog 0-4. da si zijanio prve dvije na proljeće ja sam siguran da bi bilo uplaćeno frtalj manje desetogodišnjih karata. bez obzira na to što je sve rađeno odjednom bar dio grešaka se mogao izbjeći.

samim tim što je trener juče opet zamijenjen nakon pet utakmica, ja ne mogu reći ni misliti da se nešto naučilo. ali mislim kad je već došlo do ovoga, da je oda i fudbalski najbolje rješenje koje se može naći odmah, i da je riječ o nekoj poetskoj, ljudskoj pravdi i zatvaranju kruga.

malo ko je onda bio protiv njegove smjene. baš, baš malo ko. od onih koji su odlučivali niko - tu su se zbog nekih ličnih odnosa provlačile neke neistine. a s distance kad vidiš, možda niko ne bi bio "za". kad vidiš akcije protiv slobode gdje oni imaju duplo jači sastav, i kad vidiš danas kad ga mi imamo. kad vidiš ko je igrao za nas na toj utakmici koja je njemu bila kao zadnja šansa, a kad vidiš ko igra danas.
gradi željo boli te *****

damirfile
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:26 am

Teško da će oda išta promijeniti dok se mahalasi ne otjeraju ili klupiraju kao Zakaric. Pokušao je da ucijeni klub ali ipak smo se pokazali jakim. Tako treba i sada u startu sasjeći uprijeti prstom u krivce i klupa. Ili će biti kako klub i trener hoće ili kraj karijere. Svi oni imaju godina i duže ugovore jebacemo mi nije a ne oni nas već godinu dvije

Eric Cantona
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:27 am

Evo nam trenera kad otjeramo Odovića
slika
https://sport.avaz.ba/nogomet/401232/bi ... liona-eura

exbabilon
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:28 am

Kontam, ako je mogao sa djecom, Kokotom i Djelmicem biti u borbi za titulu i u Evropi igrati dobro, zasto s ovim igracima ne bi mogao uzeti titulu... Pa opet, jel lakse napraviti hemiju i drzati pod kontrolom Amira, Dadu, Memiju, Baju, Dzenisa... ili ove danas? Samo me toga strah, da Oda nece smoci snage i tog nekog bezobrazluka da se obracuna s njima na pravi nacin. Cisto fudbalski, kad govorimo o nasoj ligi, vjerujem mu bar 50 puta vise nego Krcmarevicu.

ChWilla
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:28 am

ovo sa zakarićem je odlično ispalo kako je krenulo i kakva je bila situacija. a opet nas je zajebao za 100 hiljada koliko je bilo na stolu više da su normalni on i menadžer. vjerujem da je i sebe, ali mi od toga nemamo ništa.
gradi željo boli te *****

fczeljo
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:29 am

Malo mi je glupa priča kako je Odović fin zbog toga neće moći uspostaviti autoritet kod igrača. Ne razumijem, šta, nama treba neki Švarceneger za trenera? Sve je stvar selekcije i svakokdnevnih odluka. Trener odabirom igrača i komunikacijom pokazuje kakvo ponašanje i kakve kvalitete cijeni i ekipa će se brzo prilagoditi. Svakom treneru u zadnjih nekoliko godina je dohakalo to što su tolerisali svađe na treninzima, netrpeljivost među igračima. Trener, po meni, treba kao otac - kad se posvađaju dva sina, nema utvrđivanja ko je kriv, obojica ste krivi i obojici kazna, pa drugi put razmišljajte hoćete li se svađati ili ćete sarađivati. Slavko je sebi presudio odma na početku kad je tolerisao i povlađivao onima koji su Kostiča skinuli. Poslije su isti skinuli i Slavku. Trener samo treba gurnuti igrače sa navikama kakve želi da vidi kod sviju. Ostali će to brzo skontati i promijeniti. Neki neće i ostaće na klupi/tribinama. Amar je, sjetite se, izbacio Alena Mešanovića i gurnuo Lazara Popovića, ne zbog znanja, već zbog navika i pristupa. Htio je da ima igrača na kojeg može računati svih 90 minuta i jednako na svakoj utakmici, te igrača koji više trči i koristi igrača, bez obzira što je tehnički daleko inferiorniji od Mešanovića.
Nema se tu šta obračunavati sa igračima. Onaj koji ne poštuje trenera, ne ispoštuje zadatke na treningu, takav ne da ne smije biti na terenu za vrijeme utakmice, nego treba biti totalno marginalizovan. Opet se vraćam na Amara. U i u prvom i u drugom mandatu su iz ekipe ispali Gušo, Šabić, Šilić, Mešanović...a puno bolje su se pokazali igrači koji su trudom i trkom pokazvali i više doprinosili ekipi nego ove zvjezdice (Jamak, Svraka, Biščević, Alagić, Popović, Garčević, Stanić, pa i Elvir Čolić - niko nije od njega očekivao, a odveo nas lik u finale kupa). Vidjeli ste sada kako se Jamak bori za svoju ekipu i zbog toga je kod nas bio sigurniji u timu od Zebe i Bekrića.
Ja da se pitam, na prvoj pauzi bi organizovao neobavezni trening negdje na planini. Trening snage. Ne mora niko doći, učešće je dobrovoljno. Međutim, oni koji dođu, bi igrali u prvih 11. Tada bi svima bilo jasno šta trener hoće.
Eh sada, jedina prava prepreka za trenera je da izdrži pritiske sa strane kojih će sigurno biti, ali to je druga tema i tiče se i kluba i okruženja, ali se ne tiče toga da li je trener fin ili rauber. Uvijek bi radije gledao finog trenera. Suprotno Odovoiću je Mulalić (ne mislim ništa loše, Edis mi je jedan od dražih trenera), pa smo vidjeli da je on još manje nego Oda mogao izaći na kraj sa svim izazovima.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u uto jul 31, 2018 10:37 am, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:31 am

Moj gavraneeeeee kud se seceeeeees

bistrikboy
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:40 am

AsharaK je napisao/la:
Ili vratiti kredit...
1921-1987-2007

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:41 am

bistrikboy je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Ili vratiti kredit...
Kredit ce se vratiti od onog za sta je i dignut ;)

LARSSON
Kontakt:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:42 am

Treba krenuti redom. Prva stvar treba kapitena malo ohladiti i staviti Fejzica na gol. Druga stvar Vranjesa poslati na tribine, doveden je kao neko ko ima dosta internacionalnog iskustva i uz koga ce nasi dijemanti biti jos bolji, medjutim on se je pokazao kao totoalni promasaj i bolikurac (tako da u jednu ruku i razumijem Blagojevica "sta cu ja trcati za tebe")
Nama treba sto vise omladine, djece koja su u snazi i koja mogu trcati. Danasnji fudbal je iga bez lopte i samo trka, a mi u prvoj ekipi nemamo ni jednog takvog igraca osim Pavica.

Dakle treba promijeniti kompletan koncept igre, sto ce Oda i uraditi i poceti igrati lopte bez lopte. Zbog ovih jednostavnih stvari nama igraci Apolona izgledaju kao svemirski brod.

Ovo sam govorio i prosle godine kada je Zrinjski za nas izgledao kao evropski velikan jer su ljudi imali igru bez lopte i uvijek se je znalo gdje ko treba biti.

Forsirati nase igrace imamo mladu ekipu, ekipu koja moze odgovoriti ovim zadacima samo je treba posloziti i iz ekipe izbaciti dizelase, Vranjesa i Arezinu a Zaimovica malo dohavizati
Alea iacta est!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:43 am

Blagojevic je bio hiljadu puta gori od Vranjesa protiv Celika.

bistrikboy
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:46 am

AsharaK je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Ili vratiti kredit...
Kredit ce se vratiti od onog za sta je i dignut ;)
Vidjecemo 🙄
Zadnja izmjena: bistrikboy, dana/u uto jul 31, 2018 10:51 am, ukupno mijenjano 1 put.
1921-1987-2007

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 31, 2018 10:49 am

Vortex je napisao/la:
uto jul 31, 2018 9:53 am
Čovjek se uči dok je živ i samo onaj ko tu maximu prihvati prije ili kasnije može ostvariti neki napredak. Ova uprava je samu sebe dovela u poziciju u kojoj je sad.
Toliko dobrih stvari uradiš, velikih za klub i opet si na kraju na rubu, ni tamo ni vamo.
Kad bi sad vratili vrijeme, vjerovatno bi uradili malo drugačije, izašli bi u javnost na početku svog mandata i rekli: Braćo Željovci, naredne tri godine od titule ništa, pravimo naš dom, naš stadion, pokušavamo izbaciti pokojeg igrača iz omladinskog i što je najvažnije vraćamo Evropu na našu Grbavicu. Siguran sam da bi 90% ljudi ovo prihvatilo bez ikakve rezerve. Šta su onda pogriješili? Podlegli su atmosferi i pokušavali istovremeno i jedno i drugo. I rezultat i infrastrukturu. U početku je sve bilo ok, simbioza na nivou, navijači, igrači i uprava dišu ko jedno. Ljubav ko iz snova. Ljudi se uključuju u sve akcije koje organizuje klub. Odziv za svake pohvale. Ali život nije bajka. Doduše nije ni noćna mora. Nekome počinje da smeta sve ovo. Dušmani lako pronađu jedni druge. Jedni su uvijek vani, znaš gdje su i ko su, al drugi su uvijek u kući, dijele s tobom sve. i ne znaš da su ti dušmani.
I ona je počelo. Udariš tamo gdje je svaki Željovac najosjetljiviji : Titula. Ljudi ovdje brzo zaborave dobre stvari, nema više pijeteta ni prema kome. Niko nikog ne poštuje. Brzo smo zaboravili dugove koje klub ima ili na šta je stadion ličio dok su se dizali trofeji šampiona visoko u zrak, ko je sve imao pristup klubu kad bi zafalila koja marka.
Čovjek je proklet, a prokletsvo nije majka. Nije dobro kad te ono uzme pod svoje.
Ko je kriv za ovo što nas je snašlo?? Svi mi. Jedina žrtva je naš Željo, naša svetinja. Samo je on i otac i majka i dijete. nije zaslužio da ima ovakvu mladost, starost, bolest, sreću.
Uprava: Krenuli su dobro i onda iz najbolje namjere pravili greške. Više njih Šta moraju uraditi? Spustiti loptu a zadržat gard. Naučiti iz svojih grešaka i postati puno puno oprezniji kad su u pitanju neke stvari a svi znamo koje. Nastaviti sa onim što su započeli i naravno privesti kraju,
Igrači: Oni su posebna priča, čast izuzecima, razmaženi ko trebe plastičarke iz meksičkih sapunica, kvarna i lako zamjenjljiva roba kojima je naša svetinja usputna stanica u životu i karijeri. Šta s njima?
Uvest sistem bodovanja, voditi evidenciju, ako treba i ovdje na forumu. Matematika je egzaktna nauka, nema rekla kazala, koliko je koji od njih napravio dobrih i loših poteza, sve fino evidentirati, svaki detalj i objaviti na kraju mjeseca. Nek svi vide. Analizirati svaku tekmu ako treba.
Navijači: Hmm, Šta reći. i sam sam dio te populacije. Imam jedan jednostavan problem. Volim Želju i previše al ne smijem to priznati sam sebi. A nekad bih volio da nije tako.
Međutim ni sebe neću abolirati od općeg utiska. Al evo i mi smo brate smeće nekad. Baš smeće. Vidjeli smo najbolje posjetu u prošlom prvenstvu. ona sve govori. Postali smo maheri u izmišljanju razloga da se ne dođe na tekmu. O gostovanjima da ni ne pričam.
Forumi jedan, drugi, treći. Kad ih čitaš majku mu, rekao bi 10 milja na svakoj tekmi sa tendencijom da bude i čitavih 15 ljami.
Nadam se iskreno da se oluja konačno smirila. Da ćemo polako al sigurno uploviti u mirnu luku. Prije svega jer je ovaj čovjek koji je sada na klupi veliki gospodin. Njemu za rezultat prije svega treba mir, a u miru će on najbolje raditi jer je veliki radnik.
Ja ne znam za vas braćo draga. Ja sam obolio skroz i samo brojim sekunde do svake tekme. Ono kad lažeš sam sebe, neću više a "propadam" sve dalje i dalje.
Ma kakve više tekme, dođem s drugog kraja grada da gledam trening il radove oko stadiona. A znam da nisam jedini. Da nas je cijela armija. Možda i većih bolesnika.
Željo je iznad svega. Pa koliko se samo ova sva situacija odrazila na sviju nas najbolje ilustruje to da niko nije spomeuo uplate za reflektor u zadnjih par dana. a to nije dobro nikako. Zato glavu gore. Navijanje na zadnjoj tekmi protiv Apolona i sad u Nicaze daju mi nadu da će biti bolje. Eto toliko skupilo se, pa sam morao. Nadam se da mi moja braća ne zamjeraju. Pozz svima od srca. . .
dobijamo naredne dvije i olakšanje stiže za sve nas..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

Prijava