Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 13, 2018 5:07 pm

Dva lika, dvije struje se nadjebavaju preko Zelje koji ga jedini u svemu ovome pusi. Standardno. Nadam se samo da ce svi ovi "legalisti" poput Eleganta koji su se pozivali na pravo i papirni trag u vezi nekih drugih dugova podrzati da se i ovo rijesi u skladu sa zakonom.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

avlami97
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:08 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
čet dec 13, 2018 4:59 pm
Postujem ja sto Amar trazi svoje, al da kamate jos uzima to mi je zalosno, svasta bi napisao sad al se suzdrzavam
Zašto ne bi tražio kamate? Ima pravo. To je njegovo. Suspendovani Kenan Hasagić nas je tužio i dobio 120 000KM. Svaki put nas je tužio i Amar, kada bi mu se ostalo dužno. To samo govori, kakvi su nas uhljupi vodili u pojedinim periodima.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

vinston.cercil
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:08 pm

Valja li ova nova duksa cemu ?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:09 pm

Amidza je napisao/la:
Dva lika, dvije struje se nadjebavaju preko Zelje koji ga jedini u svemu ovome pusi. Standardno. Nadam se samo da ce svi ovi "legalisti" poput Eleganta koji su se pozivali na pravo i papirni trag u vezi nekih drugih dugova podrzati da se i ovo rijesi u skladu sa zakonom.
Apsolutno se slažem, ako želi te pare, onda mu i dati te pare. ;)
Željezničar ante portas !

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:11 pm

avlami97 je napisao/la:
čet dec 13, 2018 5:03 pm
DANAN je napisao/la:
čet dec 13, 2018 4:51 pm
Amidza je napisao/la:
čet dec 13, 2018 4:38 pm
Sta znaci blokiran racun kluba? Koji racun? Sta je tacno blokirano?
Blokiran racun kluba zbog duga iz Amarovog prvog mandata zbog kojeg je isto tako blokirao racune kluba i 2008.
U drugom mandatu je stopirao to odblokirao 2009,dabi mu dug bio isplacen 2015 godine....
Sada trazi i kamatu na taj dug...
Kamata veca od duga...
U prvom mandatu je proveo od 1.3.2001. - 10.10.2003. To je 31 mjesec i 10 dana. Znači da su mu u prosjeku mjesečno ostajali dužni 2237 KM. Jesu li ga tada ikako plaćali? Kolika mu je onda bila plata prije 17 godina? Bože dragi, kakvi su sve uhljupi vodili Želju.
Za drugi mandat znam da nije jedno vrijeme uzima platu jer je trazio da se ekipa prvo namiri.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Amidza
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:12 pm

Ja mislim da je to jedino posteno, da se vrati novac normalno. A tajming aktivacije ovoga puno govori. Stvarno tuzno ljudi u kakvu smo se situaciju doveli. Nista nama vise stete nije napravilo nego okupljanje oko 2 covjeka, umjesto da se svi okupimo iza Zelje...

Bojim se da nam nema napretka bez neke trece osobe, neke trece struje koja nije ni Amarova ni Senadova, a nisam siguran postoji li takva. Tesko nama.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:13 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
čet dec 13, 2018 5:02 pm
Pa zar nije receno Amaru da tuzi klub i tako vrati svoje pare? Da je to jedini nacin...
Ovo je dug iz prvog mandata

sahmat

čet dec 13, 2018 5:14 pm

Fakat je bezobrazan, pa Amare nije Željo tvoj bankomat, kad ti ne stane para da trazis neke pare
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

SWRA_1921
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:15 pm

AsharaK je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:
Pa zar nije receno Amaru da tuzi klub i tako vrati svoje pare? Da je to jedini nacin...
Mislim da to nema veze sa tim, to je bilo u vezi papira, ovo je nešto drugo i radi se o kamatama koliko sam skontao.
Nije bilo u vezi nikakvih papira, nego u vezi love koju je pozajmio i koja mu se duguje, da bi klub prezivio jer su ga tadasnje uprave i ljudi srozali na dno, a onda klub nije to evidentirao i covjeku se duzno i receno je da je jedini nacin da vrati lovu, da tuzi klub i da izvuce svoju lovu legalno. Mozda je i ovo dio deala, bez obzira sto je ranije naplatio glavnicu imao je pravo na kamatu jer je se nije sigurno pismeno odrekao, a sada kroz tih 130.000 vec ce biti rijesena lupam 1/4(5) ukupnog duga.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:16 pm

Amidza je napisao/la:
Ja mislim da je to jedino posteno, da se vrati novac normalno. A tajming aktivacije ovoga puno govori. Stvarno tuzno ljudi u kakvu smo se situaciju doveli. Nista nama vise stete nije napravilo nego okupljanje oko 2 covjeka, umjesto da se svi okupimo iza Zelje...

Bojim se da nam nema napretka bez neke trece osobe, neke trece struje koja nije ni Amarova ni Senadova, a nisam siguran postoji li takva. Tesko nama.
Aferim Amidja. Ako čovjek želi da naplati kamate ima puno pravo na to, a što se tiče tajminga aktiviranja o tome možemo poslije skupštine. To je najpoštenije . :D

AsharaK
Administrator
Kontakt:

SWRA_1921 je napisao/la:
čet dec 13, 2018 5:15 pm
AsharaK je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:
Mislim da to nema veze sa tim, to je bilo u vezi papira, ovo je nešto drugo i radi se o kamatama koliko sam skontao.
Nije bilo u vezi nikakvih papira, nego u vezi love koju je pozajmio i koja mu se duguje, da bi klub prezivio jer su ga tadasnje uprave i ljudi srozali na dno, a onda klub nije to evidentirao i covjeku se duzno i receno je da je jedini nacin da vrati lovu, da tuzi klub i da izvuce svoju lovu legalno. Mozda je i ovo dio deala, bez obzira sto je ranije naplatio glavnicu imao je pravo na kamatu jer je se nije sigurno pismeno odrekao, a sada kroz tih 130.000 vec ce biti rijesena lupam 1/4(5) ukupnog duga.
Očigledno da to nema veze sa tim.

Amidza
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:18 pm

AsharaK je napisao/la:
Amidza je napisao/la:

Aferim Amidja. Ako čovjek želi da naplati kamate ima puno pravo na to, a što se tiče tajminga aktiviranja o tome možemo poslije skupštine. To je najpoštenije . :D
O svemu poslije skupstine. :D Mjesec ce trebat da se ispricamo. 8-)

SWRA_1921
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:19 pm

Pa kazem mozda su napravili takav deal da mu vrate lovu legalno preko tako tih stvari i ostaju obojica tu, i eto, rijesen problem

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:24 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
čet dec 13, 2018 5:19 pm
Pa kazem mozda su napravili takav deal da mu vrate lovu legalno preko tako tih stvari i ostaju obojica tu, i eto, rijesen problem
Nisu.

igla
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:27 pm

I meni je proslo kroz glavu da to nije mozda dio dogovora, ako nije onda je simpatično.

Kospa
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:27 pm

Amidza je napisao/la:
Ova prica " dva lika" "obojica egoiste" itd. sto se kod nas na forumu provlaci mi lici na klasicnu poslijeratnu demagogiju izjednacavanja svih koji su ratovali.
Mozda su karakterno obojica egoiste ili tvrdoglavci, ne poznajem ih licno,ali daleko od toga da ih se moze izjednacavati u ovoj situaciji ako se gledaju interesi Zelje naravno

Amar je taj koji ima posebne prohtjeve i nece da preuzme Zelju, dok Senad bez ikakvih interesa radi iskljucivo za dobrobit Zelje.
Amar je taj koji trazi neke kamate i blokira racune kluba dok Senad radi volonterski i ni marke ne uzima.

Nadam se u nekom ludilu da je ovo neki nesporazum i da je dio dogovora sa klubom za placanje nekog zaostalog potrazivanja.

Ako ne, onda sto se mene tice moze ko ker na ulici krepat
... Godine života svoga tebi dao sam...

igla
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:31 pm

Mozda je ovo jedan historijski dio vremena koji ce poskidati mnoge maske, razbiti mnoge mitove, te mnogima dokazati da je samo Zeljo ideologija kojoj se svi trebamo posvetiti.

Iz svega izadje neko dobro, a nama je potreban reset dobar.

TOJEMOJTIM
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:34 pm

Ja da sam pitar ženi bih rekao da odvede dijete na planinu, dao joj šta para. Zatim, spustio roletni, kupio kokice i pivu nulu i guštao za vikend na tragikomediji zvanoj “novac, moć i neke sitnice poput želje”. Da sam pitar ja ne bih imo sna je pjesma koja im se pjevala a sada pite mogu da zauvijek dobiju argumente i materijal za relativizaciju UZP koji je krenuo još ‘46. I neka, neka i pite ali i mi sada odgledamo sve. Neka svi mitovi padnu. Katarza je ovom društvu potrebna ako misli opstati. Možda je i nama zeljovcima potrebna da bi krenuli naprijed. Ali nismo morali imati i publiku. Bar ne pite ali avaj :) uglavnom, nakon svega ja sam sada jos sigurniji da je ovaj misimovic pravi laf i opasan igrač. Neka ide do kraja. A ovi koji ne kontaktu ko ih j. Ebe, garant nisu ni srednju završili. Na kraju dana opet ćemo da dobijemo pitare

bogi
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:35 pm

Nevjerovatna situacija se stvorila putem jednog od filtera za dovođenje igrača. Ljudi nisu svjesni, da taj filter i ne postoji na nekom većem i bazičnom nivou. Pogledajte samo kako nam je ekipa sastavljena. Ekipa, bar po meni, MORA da ima minimalno četiri veterana u svojim redovima, koji svojim iskustvom nadopunjuju manjak istog kod juniora, kojih u čitavom rosteru nužno može biti najveći broj, kao sada, ali ne smije da se desi da se očekuje da od golobradih mladića da donesu titulu, e tu na scenu stupa jedna od greški našeg kluba. Znači, ne treba puno starih igrača? Okej, Znači treba nam što više juniora, kako bi makar dvojica ili eventualno jedan, zavisi od kvalitete generacije, bili prodani? Okej. Ko onda donosi titule? Igrači poput Sinana Ramovića, Igrači koji su u tom nekom srednjem dobu igračke karijere. Igrač se vodi kao mlad do svoje 21 godine, igrač se vodi kao stariji nakon svoje 30. godine Ovih devet godina podijelit ćemo da imamo tri srednja doba. Rano od 21. do 23. Srednje od 24. do 26. i kasno od 27. do 29. godine. Igrači koji igrao iz ovih perioda MORAJU da budu ili u najboljoj formi u svom životu ili da imaju ultra Bogat CV, kao Miroslav Stevanović, ili da su već u nekom nižem klubu 'prekucali' ove naše 'livade', pa mogu biti nosioci ekipe i zna se šta se od njih očekuje u Željeznčar, kao Sinan Ramović.
Pogledajte koji kod nas igrači spadaju u ovo doba i sami se uvjerite kakva je njihova kvaliteta.
- Rano (21-23): Vedran Kjosevski (23), Aldin Ćeman (23), Matej Rodin (22)
-Srednje (24-26): Miloš Bakrač (26), Antonio Pavić (24), Mladen Veselinović (25), Sinan Ramović (26), Dženan Zajmović(24) i Asim Zec (24)
- Kasno (27-29): Siniša Stevanović (29), Ivan Čurjurić (29), Filip Jazvić (28) i Sulejman Krpić (27).
Sami zaključite, koji igrači ispunjavaju uslove, koje smo gore spomenuli, pa izvucite, koji igrači su nam potrebni, koji ne, ali jedno je sigurno istina sa ovim jezgrom ekipe ne možemo osvojiti titulu. Shodno tome, nama nisu potrebni ni Čabraja ni Jović, oni da su dovoljno kvalitetni igrali bi za svoje prethodne klubove. Nama treba igrač, koji je ili dokazan za ovu ligu ili neko sa ultra jakim CV-om, koji će ovu jezgru podići na veći nivo. O tjeranju igrača ne bih u ovom postu, već kad bude tema, ali što se tiče dovođenja to bi bilo to uz napomenu da, Krčma je htio Čurjurića, je li iko čovjeku objasnio da ima na toj poziciji već tri igrača, ili je on bio toliko tvrdoglav pa ga je doveo? Meni više smrdi na ovo 1. da kad je on rekao hoću ovog, samo se klimnulo glavom, može. Ako dovedemo bilo koju desetku u ovom prelaznom roku, to je čist znak, da kod nas ne postoji filter, bar ne onakav kakav bi trebao da bude.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

kvalitet
Kontakt:

čet dec 13, 2018 5:36 pm

Ako ćemo realno govoriti, Amar je ovdje malo veći *** od Misketa. A to govorim iako Amara volim kao brata i iako kažem da, ako moram birati, biram Amara.

Zašto? Željo je bio u ćorsokaku. Amar nije znao šta da radi. Uveo je Misketa u klub. Ovaj je pristao i uradio sve što je uradio. Nekoliko godina kasnije Željo je u rezultatskom ćorsokaku. Miske sada traži od Amara da sredi stvar (protuusluga), a ovaj odbio, izgleda. Nije baš pošteno s Amarove strane, ali sigurno on ima određene razloge zašto ovo radi.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava