Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

fk1921
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 25, 2016 7:12 pm

ChWilla je napisao/la:mirsi trebe sve kažu, i što ne pita :ganja:
:klanjase2: :klanjase2: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Whisperer

sub jun 25, 2016 7:12 pm

Leon_Professional je napisao/la:Mirso brate, ako znas nemoj iznositi, ali poslije ovim pljuvacima trazi javno izvinjenje.. Nisi lagao za Subica a govorili su ti da lazes.. SSamo polahko :shisha:
@Leon_Professional ama brate sam opusteno, necu iznjet sigurno , i hvala ti brate moj :shisha:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Roberto Baggio
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:15 pm

Imaju na stranici Saveza propisi:
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20kon.pdf" target="_blank

Član 17. (Automatska kazna)

(1) Automatska kazna zabrane igranja jedne utakmice, izdržava se nakon dobijene treće javne opomene na različitim utakmicama istog takmičenja u toku jedne takmičarske godine.
(2)Ako je treća javna opomena izrečena na posljednjoj utakmici, iz st. 1. ovog člana, automatsku kaznu zabrane igranja igrač izdržava na prvoj utakmici naredne takmičarske godine.
(3)Ako igrač, nakon što su se stekli uslovi za izdržavanje automatske kazne zabrane igranja, pređe u drugi klub, istu će izdržati na prvoj utakmici kada stekne pravo nastupa za novi klub.
(4)Igrač, koji istovremeno nastupa za timove različitih uzrasnih kategorija, automatsku kaznu zabrane igranja će izdržati u timu u kojem je dobio tri javne opomene.
(5)Ako je u vremenu između dvije utakmice, igrač, zbog godina starosti, izgubio pravo nastupa za tim mlađeg uzrasta, kaznu, iz st. 1. ovog člana, će izdržati na prvoj utakmici tima starije uzrasne kategorije.
(6)Ako je igrač nastupio na utakmici na kojoj nije imao pravo igranja zbog izdržavanja automatske kazne, smatraće se da je istu izdržao, s tim što će se u ovom slučaju utvđivati disciplinska odgovornost tog igrača, odgovornog službenog radnika i kluba.

Član 19. (Javna opomena)

(1)Pod javnom opomenom smatraju se sve opomene koje sudija,primjenjujući pravila nogometne/fudbalske igre, izrekne pokazivavanjem žutog kartona igračima, upisanim u zapisnik utakmice, od prvog do posljednjeg minuta utakmice odigranoj u punom trajanju uključujući produžetak i izvođenje kaznenih udaraca ili prekinute prije isteka vremena predviđenog pravilima nogometne/fudbalske igre.
(2)Sudija je dužan da delegatu prijavi svaku javnu opomenu koju je izrekao na utakmici kako bi iste bile unesene u zapisnik sa utakmice.
(3)Ako je utakmica prekinuta, javne opomene sa te utakmice se ne evidentiraju sve dok se ne donese konačna odluka o registraciji te utakmice ili eventualno, njenom ponovnom igranju.
(4)Ako je utakmica poništena i određeno njeno ponovno odigravanje javne opomene se poništavaju.
(5)Javne opomene dobijene u toku jedne takmičarske godine se ne prenose u narednu takmičarsku godinu, već se poništavaju.
(6)Javne opomene iz jedne vrste takmičenja se ne prenose u drugu vrstu takmičenja.
(7)Kada igrač u toku iste utakmice bude dva puta javno opomenut, a što rezultira njegovim isključenjem, pokazivanjem crvenog kartona, te javne opomene se automatski poništavaju.
(8)Klubovi su dužni da vode evidenciju opomenutih igrača.
(8)Disciplinski organi vode evidenciju opomenutih igrača, registruju opomene u svome zapisniku, objavljuju ih putem službenog saopštenja i kontrolišu izvršenje automatske kazne.

To izgleda znači da se kartoni ne prenose, ali se prenosi kazna... Tj. valjda: ako ima dva žuta kartona na kraju prošle sezone, onda je ok, brišu se kartoni i kreće od nule u narednoj. Ali ako je dobio treći žuti u zadnjoj, onda ne igra prvu utakmicu naredne sezone.
FK Željezničar 1921

avlami97
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:24 pm

Roberto Baggio je napisao/la:Imaju na stranici Saveza propisi:
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20kon.pdf" target="_blank

Član 17. (Automatska kazna)

(1) Automatska kazna zabrane igranja jedne utakmice, izdržava se nakon dobijene treće javne opomene na različitim utakmicama istog takmičenja u toku jedne takmičarske godine.
(2)Ako je treća javna opomena izrečena na posljednjoj utakmici, iz st. 1. ovog člana, automatsku kaznu zabrane igranja igrač izdržava na prvoj utakmici naredne takmičarske godine.
(3)Ako igrač, nakon što su se stekli uslovi za izdržavanje automatske kazne zabrane igranja, pređe u drugi klub, istu će izdržati na prvoj utakmici kada stekne pravo nastupa za novi klub.
(4)Igrač, koji istovremeno nastupa za timove različitih uzrasnih kategorija, automatsku kaznu zabrane igranja će izdržati u timu u kojem je dobio tri javne opomene.
(5)Ako je u vremenu između dvije utakmice, igrač, zbog godina starosti, izgubio pravo nastupa za tim mlađeg uzrasta, kaznu, iz st. 1. ovog člana, će izdržati na prvoj utakmici tima starije uzrasne kategorije.
(6)Ako je igrač nastupio na utakmici na kojoj nije imao pravo igranja zbog izdržavanja automatske kazne, smatraće se da je istu izdržao, s tim što će se u ovom slučaju utvđivati disciplinska odgovornost tog igrača, odgovornog službenog radnika i kluba.

Član 19. (Javna opomena)

(1)Pod javnom opomenom smatraju se sve opomene koje sudija,primjenjujući pravila nogometne/fudbalske igre, izrekne pokazivavanjem žutog kartona igračima, upisanim u zapisnik utakmice, od prvog do posljednjeg minuta utakmice odigranoj u punom trajanju uključujući produžetak i izvođenje kaznenih udaraca ili prekinute prije isteka vremena predviđenog pravilima nogometne/fudbalske igre.
(2)Sudija je dužan da delegatu prijavi svaku javnu opomenu koju je izrekao na utakmici kako bi iste bile unesene u zapisnik sa utakmice.
(3)Ako je utakmica prekinuta, javne opomene sa te utakmice se ne evidentiraju sve dok se ne donese konačna odluka o registraciji te utakmice ili eventualno, njenom ponovnom igranju.
(4)Ako je utakmica poništena i određeno njeno ponovno odigravanje javne opomene se poništavaju.
(5)Javne opomene dobijene u toku jedne takmičarske godine se ne prenose u narednu takmičarsku godinu, već se poništavaju.
(6)Javne opomene iz jedne vrste takmičenja se ne prenose u drugu vrstu takmičenja.
(7)Kada igrač u toku iste utakmice bude dva puta javno opomenut, a što rezultira njegovim isključenjem, pokazivanjem crvenog kartona, te javne opomene se automatski poništavaju.
(8)Klubovi su dužni da vode evidenciju opomenutih igrača.
(8)Disciplinski organi vode evidenciju opomenutih igrača, registruju opomene u svome zapisniku, objavljuju ih putem službenog saopštenja i kontrolišu izvršenje automatske kazne.

To izgleda znači da se kartoni ne prenose, ali se prenosi kazna... Tj. valjda: ako ima dva žuta kartona na kraju prošle sezone, onda je ok, brišu se kartoni i kreće od nule u narednoj. Ali ako je dobio treći žuti u zadnjoj, onda ne igra prvu utakmicu naredne sezone.
Po ovome, sve je jasno. Miroslav Stevanović nema pravo nastupa protiv Sarajeva.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:26 pm

Ja mislio Jahic trazi devet hiljada maraka, a ne eura... :O :O :O
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ChWilla
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:31 pm

mnogo je kume ako je tačno, baš je mnogo.
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:34 pm

Ove novajlije se moraju dobro pokazati na derbiju, falit ce nam Stevo, Blagoje, Veca.

Ocekujem puno od španca, talijana, grka ako budu poceli utakmicu, također Ugljesa i Šecer.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

exbabilon
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:34 pm

Ja prvi zelim da vidim Kemu na terenu konacno, vjerujem da bi opravdao povjerenje struke, nesto kao Mihojevic kod komsija. Ali, po meni je idealna situacija dva klasna stopera da su prvi izbor (Kosoric i Memisevic, Kosoric i Jahic), Kemo da je treca opcija koja pomalo dobija priliku svaku drugu utakmicu i kup, a da je cetvrta opcija neko poput Bogija, iskusan, ne previse skup, ali sasvim solidan za ovu nasu ligu da preuzme ako zagusti...

Talijan i Grk mogu biti pozitivno, ali i negativno iznenadjenje. Ako sa njima dvojicom i Acom i Kemom krenemo u sezonu debelo se kockamo. Ako ne ispune ocekivanja, ako ne budu klasa na nivou Ace vec imas propuh, ili trpiti njih ili pritisak prebacit odmah na Kemu.. na tankoj smo niti, valjda ce na dobro..

Jaozinho22

sub jun 25, 2016 7:40 pm

E čuj Jahe Zeljinog vojnika a hoće 9 milja i to evra :klanjase2:
Godišnje 220.000 KM plus Bonusi plus na ruke sto ce uzet ako dodje. Plus porez na to sve.
Da voli Želju koliko raja priča došao bi i igrao za 5 milja maraka mjesečno.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:42 pm

Jaozinho22 je napisao/la:E čuj Jahe Zeljinog vojnika a hoće 9 milja i to evra :klanjase2:
Godišnje 220.000 KM plus Bonusi plus na ruke sto ce uzet ako dodje. Plus porez na to sve.
Da voli Želju koliko raja priča došao bi i igrao za 5 milja maraka mjesečno.
Ovo je neko provalio 9.000€ pa nije imao u Grckoj toliko.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ChWilla
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:42 pm

ja sam čuo to u markama, zato i kažem ako je tačno...
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:43 pm

Ma i ja kontam da je u markama, u eurima je ovo previse, ali bas previse.

Praise the sun \[T]/

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:44 pm

ChWilla je napisao/la:ja sam čuo to u markama, zato i kažem ako je tačno...
i u markama je previše
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

storm_raider
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:44 pm

I jesu marke u pitanju, tek sada vidjeh da sam napisao u eurima. Moja greska.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:46 pm

9.000KM dati Memisevicu covjek bi iz dosao u trku.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:47 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:9.000KM dati Memisevicu covjek bi iz dosao u trku.
Al sta s ugovorom, to je problem?
Ima jos godinu ugovora s Radnikom

Praise the sun \[T]/

Leon_Professional
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:48 pm

Ne pita se samo Memisevic, ali i ja bi prije Memisevica za te pare nego Jahica..
Sanele puno trazis, obezbijedio si se, ne znam zbog cega ovo.. :ne: :ne:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:48 pm

Omar500 je napisao/la:
Pa jbg dati Radniku nesto para i procenat od sljedeceg transfera. Gledaj ovo Jahica ne mozes prodati dalje znaci samo si na gubitku a Memisevica mozes jer je momak u najboljim godinama.

On se iz Radnika ne moze prodati negdje jace ali iz Zelje itekako moze.

Jaozinho22

sub jun 25, 2016 7:51 pm

Ma puno je i u markama,pa yebote nije reprezentativac :ne:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jun 25, 2016 7:54 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
Pa jbg dati Radniku nesto para i procenat od sljedeceg transfera. Gledaj ovo Jahica ne mozes prodati dalje znaci samo si na gubitku a Memisevica mozes jer je momak u najboljim godinama.

On se iz Radnika ne moze prodati negdje jace ali iz Zelje itekako moze.
Ako se moze nesto izmajmunisati s tim, to bi bilo dobro, ali ne vjerujem da je to bas tako jednostavno. Nije slucaj kao kod Zagreba i Bevaba, gdje oni ispadose iz lige, a on prije toga imao tesku povredu. Ovdje Radnik igra euro tekme i mozda ga negdje Krstajic i proda. Uglavnom, Memisevic ili Jahic, oba igraca bi bili pojacanje za nas. Neka Jahic pokaze tu ljubav i pristane na manje pare, puno je devet milja. Bas me zanima za koliko je igrao kada se vratio drugi put u Zelju da vrati karijeru na pravi kolosijek...Znam, nece niko dzaba da igra, ali naci se na pola puta je ok, samo bez pohlepe i bezobrazluka.

Praise the sun \[T]/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava