Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Izlija
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 26, 2016 1:07 pm

Tek sam jutos ustao naspavan, prestao me i stomak boliti, mislio sam da će se odvojiti od tjela poslije utakmice. Baš sam se preforsirao ali skroz na derbiju, kako fizički tako i mentalno. Zrinja ima sličnu koncepciju igre našoj, vodi ih solidan trener ali i ne previše jak da barata velikim fondom taktika tako da ne očekujem neka iznenađenja na utakmici koja je bitna i njima kao i nama. Možda je njima i bitnija pobjeda jer se oni bore za titulu i mi smo im predzadnja velika prepreka, Sloboda igra sa Drinom i pririsak Zrinjski može slomiti jer bi moglii da izgore na terenu. Možda izgore a možda i pruže jako dobru partiju pa treba biti jako pažljiv, pogotovo u duelima jer bi sudije mogle da vrate uslugu komšijama. Odigrati sličnu utakmicu kao sa Slobodom u ligaškoj utakmici, zonski i brzo, prepustiti im da se pate i umaraju sa pokušajima a loptu preko Blagojevića do Lendrića slati u dva do tri poteza.
イビチャ・オシム

damirfile
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:09 pm

KLIS je napisao/la:Ne znam je li iko postavljao
Spoiler:
slika
jesu se raširili po tribini ali opet nedovoljno za običnu parolu :rofl:

hardwell
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:09 pm

cikazubo je napisao/la:
hardwell je napisao/la:Ne može lošiji trener imati boljeg za pomocnika. Nije logicno :)
A sto si ubijejen da Edis nije takticki potkovan ?
Da nosi sako i kravatu onda bi dobio i te karakteristike kod ljudi, ovako u trenerci i s ovom dozom energije je ljudima samo motivator :roll:
Može i samo u boksericama voditi ekipu, ali da se igra vidi na terenu. Ne pljujem momka, volim što je u klubu, al ne može me niko ubijediti da je "dobar" trener i da ćemo napredovati sa njim. Igrači i motivacija su jedini koji su zaslužni za ove pobjede.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

damirfile
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:12 pm

hardwell je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
hardwell je napisao/la:Ne može lošiji trener imati boljeg za pomocnika. Nije logicno :)
A sto si ubijejen da Edis nije takticki potkovan ?
Da nosi sako i kravatu onda bi dobio i te karakteristike kod ljudi, ovako u trenerci i s ovom dozom energije je ljudima samo motivator :roll:
Može i samo u boksericama voditi ekipu, ali da se igra vidi na terenu. Ne pljujem momka, volim što je u klubu, al ne može me niko ubijediti da je "dobar" trener i da ćemo napredovati sa njim. Igrači i motivacija su jedini koji su zaslužni za ove pobjede.
Pa šta hoćeš više možda da još u finale kupa odemo, pa sve same pobjede čovjek ima bez ijednog poraza uligi kako je došao, imamo najbolje proljeće u historiji i nije on kriv pa smo kasnili dvocifren broj bodova za vodećim pa smo tu gdje jesmo. Možda imamo i odličan tim to ne sporim ali valja to sve ukomponovati što je ipak njegova zasluga. Ne igramo lepršavo ali su rezultati tu i to je jedino bitno.

FaraonTM
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:16 pm

Bravo za ekipu :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

plavi kanarinac
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 26, 2016 1:17 pm

ž'21 je napisao/la:
plavi kanarinac je napisao/la:Hoce se moci raditi stream za Zrinjski, biti cu u putu pa da malo barem sa mobitela propratim ?
Sa Arene budu linkovi po ovim stranicama, a Arena nas u petak prenosi. Ako ti treba poslacu ti u pp nekoliko stranica sa linkovima valjda bude jedna prava.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ako ti nije mrsko posalji prije tekme, hvala ti..
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ono.na
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:18 pm

Ako Zrinjski uzme titulu, a Sloboda kup, ide li onda 4. mjesto u Evropu?
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ChWilla
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:18 pm

ako sloboda bude na jednom od prva tri.
gradi željo boli te *****

FKZ1921
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:19 pm

Mi jesmo poznati po tome da smo eksperti za sve...A posebno za igru koja se zove nogomet ili fudbal. Biti trener,po nama,to je pickin dim,ništa mudro što svako od nas ne bi mogao biti.
Zbog toga je normalno napisati kako je recimo Edis samo dobar motivator,ostali nula. Šta to znači?
Znači,igraš lopte 20 godina...
Onda počneš da treniras djecu...
Kreneš učiti osnovne stvari,završiš neki nivo edukacije...
Počneš trenirati malo stariju djecu...pa osvojis s njima titulu (to je ono kad budeš bolji od svih da kojima se takmicis)...
Pa nakon toga osvojis i titulu i kup...
Upišeš neki viši stepen edukacije...
Uprava kluba te,najvjerojatnije zbog rezultata i procjene da nesta znaš,prebaci u stručni štab prvog tima...
Pa te u neko doba uprava postavi za šefa stručnog štaba...
Pa u sklopu edukacije provedeš dvije sedmice u nekom klubu u bundes ligi,budeš na treninzima,gledaš,sninas8,pišeš,pamtiš...
Pa završiš taj ciklus školovanja je dobiješ profi trenersku licencu...
Vodiš prvi tim,imaš neke dobre neke slabe rezultate. u konačnici si napravio neke pomake,došao u situaciju da ispunis cilj koji je uprava postavila ta ovu sezonu.
Imaš određenih problema sa slaganjem ekipe i pravljenjem tima,imaš puno novih igrača,stekaju neke stvari,vidiš šta šteka,nešta popravio nešta ne popravis...
E vidite koliko se toga napisa.
I dodje stručnjak koji,vrlo moguće,nikad nije obuo kopačke na noge i kaže za tog nekog na koga se odnosi sve napisano,da je nula.
Ali,valjda nula ni ne može napisati bolje.

Dolina
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:21 pm

Stručni štab će sigurno biti pojačan jer je trenutno nepotpun e sada da li će Edis ostati kao glavni ili pomoćni to ćemo vidjet.
Koliko ja znam Edisu je potpuno svejedno u kojem će svojstvu to izgledati, svjestan je i on nekih stvari. Ali da će ostati-hoće.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Velahalve
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:22 pm

Vrijeme je da počnemo razmišljati o Zrinjskom, o jednoj veoma dobroj ekipi, ne smijemo ni pomisliti da ćemo lahko preskočiti i ovu prepreku, dobili smo derbi kojeg moramo ovjeriti sa 3 boda u ovom meču, moramo biti oprezni, nemaju uopšte lošu ekipu, igraju dobro na strani i mogu stvoriti dosta problema.
Ne bih puno eksperimentisao sa ekipom da se mene pita, možda Stanu od početka staviti na beka, a na lijevo krilo staviti Memiju/Tiago, i vjerujem uz našu podršku koju mi samo znamo pružiti, uz ozbiljan pristup igrača utakmici možemo do tri boda.
Gazi Željo!!! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:22 pm

ono.na je napisao/la:Ako Zrinjski uzme titulu, a Sloboda kup, ide li onda 4. mjesto u Evropu?
Tako je. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Velahalve
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:25 pm

FKZ1921 je napisao/la:Mi jesmo poznati po tome da smo eksperti za sve...A posebno za igru koja se zove nogomet ili fudbal. Biti trener,po nama,to je pickin dim,ništa mudro što svako od nas ne bi mogao biti.
Zbog toga je normalno napisati kako je recimo Edis samo dobar motivator,ostali nula. Šta to znači?
Znači,igraš lopte 20 godina...
Onda počneš da treniras djecu...
Kreneš učiti osnovne stvari,završiš neki nivo edukacije...
Počneš trenirati malo stariju djecu...pa osvojis s njima titulu (to je ono kad budeš bolji od svih da kojima se takmicis)...
Pa nakon toga osvojis i titulu i kup...
Upišeš neki viši stepen edukacije...
Uprava kluba te,najvjerojatnije zbog rezultata i procjene da nesta znaš,prebaci u stručni štab prvog tima...
Pa te u neko doba uprava postavi za šefa stručnog štaba...
Pa u sklopu edukacije provedeš dvije sedmice u nekom klubu u bundes ligi,budeš na treninzima,gledaš,sninas8,pišeš,pamtiš...
Pa završiš taj ciklus školovanja je dobiješ profi trenersku licencu...
Vodiš prvi tim,imaš neke dobre neke slabe rezultate. u konačnici si napravio neke pomake,došao u situaciju da ispunis cilj koji je uprava postavila ta ovu sezonu.
Imaš određenih problema sa slaganjem ekipe i pravljenjem tima,imaš puno novih igrača,stekaju neke stvari,vidiš šta šteka,nešta popravio nešta ne popravis...
E vidite koliko se toga napisa.
I dodje stručnjak koji,vrlo moguće,nikad nije obuo kopačke na noge i kaže za tog nekog na koga se odnosi sve napisano,da je nula.
Ali,valjda nula ni ne može napisati bolje.
bravo FKZ1921 kao i za bezbroj puta do sada :klanjase2:

dell21
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:25 pm

Sa zrinjskim su uvijek nabolje utakmice bile na grbavici, strasan nogomet se igra sa golovima. Tako će biti i u petak i mi i oni idemo po pobjedu jer su nam potrebne ne zna se kome više :D . Našu pobjedu može odlučiti i vjerujem da hoće posjeta i tribine. Nama vjetar u leđa i ogroman motiv igračima a njima da se noge odrežu :ganja: . Ja bi čak i smanjio cijene ulaznica ako je to ikako moguće radi veće posjete jer nam je ovo do kraja najteža i odlučujuća utakmica za evropu.

delinjo
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:26 pm

molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

mula
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:27 pm

damirfile je napisao/la:
hardwell je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: A sto si ubijejen da Edis nije takticki potkovan ?
Pa šta hoćeš više možda da još u finale kupa odemo, pa sve same pobjede čovjek ima bez ijednog poraza uligi kako je došao, imamo najbolje proljeće u historiji i nije on kriv pa smo kasnili dvocifren broj bodova za vodećim pa smo tu gdje jesmo. Možda imamo i odličan tim to ne sporim ali valja to sve ukomponovati što je ipak njegova zasluga. Ne igramo lepršavo ali su rezultati tu i to je jedino bitno.
Fkt ne znam ni ja kako vas nije stid pljuvati po čovjeku koji ima sve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. Pa brate moj da je on samo motivator ti mislis da bi mogao pobjediti Slobodu i sarajeva u gostima i Sirokog(koji je tricu slozio u Tuzli) na Grbavici. Ako bar malo poznajes fudbal i ako si gledao sve utakmice Zelje, a posebno ove tri koje sam nabrojao, onda si trebao vidjeti kako tu ima i jos nesta osim motivacije. Mulalic ima sve odlike koje bi jedan trener trebao imati i potrebno je normalno iskustva, kao i u svakom poslu. Ono sto bih najvise zamjerio upravi, bilo bi to da Mulalicu daju ostavku bez obzira kako se sezona zavrsila.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

dell21 je napisao/la:Sa zrinjskim su uvijek nabolje utakmice bile na grbavici, strasan nogomet se igra sa golovima. Tako će biti i u petak i mi i oni idemo po pobjedu jer su nam potrebne ne zna se kome više :D . Našu pobjedu može odlučiti i vjerujem da hoće posjeta i tribine. Nama vjetar u leđa i ogroman motiv igračima a njima da se noge odrežu :ganja: . Ja bi čak i smanjio cijene ulaznica ako je to ikako moguće radi veće posjete jer nam je ovo do kraja najteža i odlučujuća utakmica za evropu.
Sad im je drugačiji trener koji je vise orijentisan ka defanzivi pa sumnjam da ce bit golova. Uglavnom volio bih da bude jedan vise u njihovoj mrezi :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

terabajt
Kontakt:

Svu raspravu o edisu ostaviti za kraj maja kada će se podvući crta i sabrati i oduzeti. A sad samo zrinjski :zeljeznicar1:

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:29 pm

Fudbal je "živa" igra i evolvira konstantno. Nije isti kao kada sam ja počeo pratiti i ovo što sada se igra tako da ja smatram kako je danas prednost kada se ima mlad trener koji je proveo svoju karijeru igrajući fudbal i prošao sva školovanja friško, njemu je znanje svježe i unaprijeđeno je u odnosu na "stare" trenere i ima mogućnost da promjeni percepciju klubu u kojem smjeru razvijati fudbal u narednim godinama. Edis ima kapacitet da napreduje strašno zbog svog odnosa prema radu uopšte, klub koji ima viziju nekog "modernizovanja" ekipe za neke predstojeće godine onda mora imati i m*** da to i povjeri treneru kao što je Edis i da mu ponudi višegodišnji ugovor sa odriješenim rukama. Njegov rezultat ćemo ocjenjivati tek nakon okončanja sezone ali po prvim indikatorima niko nema pravo osporavati ga kao fudbalskog znalca i trenera profesionalca. Kada se na to doda ljubav koju on osjeća prema Želji ja slobodno smijem reći da Edis se nebi ni prihvatio ovog posla da nije vidio način i mogućnost kako pomoći klubu i odužiti mu se za sve ono što je klub za njega učinio i šta je od njega napravio.
イビチャ・オシム

mula
Kontakt:

uto apr 26, 2016 1:30 pm

delinjo je napisao/la:molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebe :zeljeznicar1:
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava