čet dec 06, 2018 1:25 pm
Samo dokaz da se kod nas nikad i ne radi planski. Prije se ocekivao taj iskorak u europi, pa da se pokrenu neke stvari, sada se ocekivalo da ce doci titula da pogura sve jer to samo nedostaje. Nigdje nekog visegodisnjeg plana, nego ulozit cemo u ekipu ili dovest cemo nekog trenera pa ce valjda biti.
Eh sad, da se vratim na ovo prvo. Potrebno je najmanje pet godina konstantnog igranja u europi sa solidnim rezultatima da bi covjek mogao ocekivati da ce postati mozda nosioc i da ce te potrefiti sreca, ali ulaganja u ekipu moraju ostati ista ili pozeljno, postati veca. Ali standardno, mi u Bosni ne mozemo cekati, islo se na moment srece pa se ispuhalo i financijski, raji se ne dolazi na utakmice jer smo stalno prvaci, daj neki iskorak. Uskocili na hype train, pa malo dosadilo. Sada se jurisalo bezglavo na titule jer navijaci tako zele, dovodili se igraci, bilo je tu i jakih imena, da bi se ispuhalo. Radila se i infrastruktura kao nikad do sada u historiji, govorilo bukvalno 'da je nama istok, pa titule ne mora biti pet godina', ali opet se pokazali kao ljudi koji iskacu u hype train, pa im dosadi. Prosle godine nekima nije ni kup bio dovoljan, da bi sada pokazali pravo lice. Umjesto podrske Adzemu, nabijali covjeku pritisak. Kakvi su to navijaci. Da ne govorim da smo ga primili na ruzan nacin i da nikad nije dobio nasu podrsku. Okej, krene ta prica od nekih struja, ali nakaci se onda vecina navijaca na neku matricu.
Ne moze se bezglavno jurisati na titulu. Moras imati plan. Da se reklo da je cilj izgradnja naseg doma u pet godina i izlasci u europu , bilo bi mozda drugacije.
Isto se ne mogu lupat pare na titule, i da se nadas da ce nesto biti u europi. A i ko ti garantuje da se nece desiti Newcastle, pa da se zaradjene pare nece ulagati, nego ce misteriozno nestati. I u jednom i u drugom slucaju nema dugogodisnjeg plana, nego ocekujes da ce nesto biti, pa da ce olaksati stvari u buducnosti. Ne ide to tako, kockarski je.
Uglavnom, zakljucak, mi smo kao navijaci nezahvalna stoka kako god covjek okrene.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?