Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

LeBlue
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 06, 2018 12:57 pm

black64 je napisao/la:
čet dec 06, 2018 12:46 pm
Mislim da su se tadasnje strukture kluba nadale nekom iskoraku u Evropi, kojim bi rijesili dugove i mozda poboljsali infrastrukturu
Zato se sav novac ulagao u igracki kadar, ali nazalost nismo bili spretni i sretni da se to ostvari
I ja isto mislim da se islo na tu strategiju da uloze u sportske rezultate koji ce doci do Evrope gdje su veci prihodi i bolji sponzori. To im nazalost nije uspjelo. To je isto apsurd generalno drzave da kad u kontinuitetu osvajas sve trofeje u domacoj ligi, da nema sponzora kako treba koji to prepozna. Malo se skroz investira u sport, da se taj dio poboljsa imali bi bolje rezultate, sto se klubova tice, a isto tako reprezentacije. Svi hoce da gledaju reprezentaciju od politicara pa na dalje, a kad se treba nesto uraditi, onda skroz tanko. I to nam je najveci problem. Da se ulaze kako treba do sada bi imali 2 Pjanica i jos jednog Dzeku. Imali bi veci fond kvalitetnih igraca. A to se vrati, drzavi se to vrati, jer ti igraci pomazu drzavi, sto kroz donacije, tako isto kroz promociju drzave.

Elegant
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:00 pm

Zato ti sto su radili takve stvari sada hodaju po ledu, radi ovoga sto je na sudu, a ja vam garantujem da ce klub skinuti ogroman teret sa leđa kada to izađe na vidilo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:04 pm

Ovdje standardno...coporativno,pausalno,bez argumenata.
Sta u ovom sto sam napisao ne stoji?
Doduse,vidim da neki ljudi nisu ni upratili pa da rezimiram.
Vrti se par godina prica o parama od Dzekinog transfera na nacin,da,kad neko to sa strane sluša,stekao bi dojam da je to bilo boga pitaj koliko para. Samo sam potrncirao da se zna koliko je to zaista bilo para i uporedio to sa godisnjim budzetom kluba.
Pa mi se replicira da je tu bilo jos transfera,pa ih i ja nabrojim sa iznosima para i kad su naplaceni?
Sta nije uredu?

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:06 pm

Znam od rastanka za mnom zalis jedan ti pramen kose pobeleo

PratimsamoPlave

čet dec 06, 2018 1:18 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Vrti se par godina prica o parama od Dzekinog transfera na nacin,da,kad neko to sa strane sluša,stekao bi dojam da je to bilo boga pitaj koliko para. Samo sam potrncirao da se zna koliko je to zaista bilo para i uporedio to sa godisnjim budzetom kluba.
Pa mi se replicira da je tu bilo jos transfera,pa ih i ja nabrojim sa iznosima para i kad su naplaceni?
Sta nije uredu?
Standardna prica kada ne ide,lobotomija, misketovi copori i sl. Nisi dijete dozovi se.
Da sumiramo zelis nas ubjediti da je takav vid poslovanja ispravan? Za mene i vecinu nije niti ce ikada vise biti "ljestvica je visoko postavljena" nema vise neplacanja poreza, svi novcani tokovi idu preko racuna kluba, svaka marka od karti za nju se zna.
Ove ljude je djelio jedan X od togs da budu i na sportskom planu uspjesni.
To za budzet ide na stranu Senada Misimovica, ako je Dzekin procenat 35% budzeta. To je uspio za tri godine onda ce za 10 godina nas budzet biti preko 80miliona.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

plavi brat
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:20 pm

Svaka nam cast,djelimo se samo tako,dok dusmani uz osmjeh trljaju ruke,ujedinjeni ko nikad.
Mi i kad bi se skupili ko jedan da krenemo naprijed nebi nam bilo ni malo lahko,a ne ovako.
Nek nam je Bog na pomoci

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:22 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:18 pm
FKZ1921 je napisao/la:
Sta nije uredu?
Standardna prica kada ne ide,lobotomija, misketovi copori i sl. Nisi dijete dozovi se.
Da sumiramo zelis nas ubjediti da je takav vid poslovanja ispravan? Za mene i vecinu nije niti ce ikada vise biti "ljestvica je visoko postavljena" nema vise neplacanja poreza, svi novcani tokovi idu preko racuna kluba, svaka marka od karti za nju se zna.
Ove ljude je djelio jedan X od togs da budu i na sportskom planu uspjesni.
To za budzet ide na stranu Senada Misimovica, ako je Dzekin procenat 35% budzeta. To je uspio za tri godine onda ce za 10 godina nas budzet biti preko 80miliona.
Ovo sto si napisao samo potvrdjuje moju tezu koju si citirao.

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:25 pm

Samo dokaz da se kod nas nikad i ne radi planski. Prije se ocekivao taj iskorak u europi, pa da se pokrenu neke stvari, sada se ocekivalo da ce doci titula da pogura sve jer to samo nedostaje. Nigdje nekog visegodisnjeg plana, nego ulozit cemo u ekipu ili dovest cemo nekog trenera pa ce valjda biti.

Eh sad, da se vratim na ovo prvo. Potrebno je najmanje pet godina konstantnog igranja u europi sa solidnim rezultatima da bi covjek mogao ocekivati da ce postati mozda nosioc i da ce te potrefiti sreca, ali ulaganja u ekipu moraju ostati ista ili pozeljno, postati veca. Ali standardno, mi u Bosni ne mozemo cekati, islo se na moment srece pa se ispuhalo i financijski, raji se ne dolazi na utakmice jer smo stalno prvaci, daj neki iskorak. Uskocili na hype train, pa malo dosadilo. Sada se jurisalo bezglavo na titule jer navijaci tako zele, dovodili se igraci, bilo je tu i jakih imena, da bi se ispuhalo. Radila se i infrastruktura kao nikad do sada u historiji, govorilo bukvalno 'da je nama istok, pa titule ne mora biti pet godina', ali opet se pokazali kao ljudi koji iskacu u hype train, pa im dosadi. Prosle godine nekima nije ni kup bio dovoljan, da bi sada pokazali pravo lice. Umjesto podrske Adzemu, nabijali covjeku pritisak. Kakvi su to navijaci. Da ne govorim da smo ga primili na ruzan nacin i da nikad nije dobio nasu podrsku. Okej, krene ta prica od nekih struja, ali nakaci se onda vecina navijaca na neku matricu.

Ne moze se bezglavno jurisati na titulu. Moras imati plan. Da se reklo da je cilj izgradnja naseg doma u pet godina i izlasci u europu , bilo bi mozda drugacije.
Isto se ne mogu lupat pare na titule, i da se nadas da ce nesto biti u europi. A i ko ti garantuje da se nece desiti Newcastle, pa da se zaradjene pare nece ulagati, nego ce misteriozno nestati. I u jednom i u drugom slucaju nema dugogodisnjeg plana, nego ocekujes da ce nesto biti, pa da ce olaksati stvari u buducnosti. Ne ide to tako, kockarski je.

Uglavnom, zakljucak, mi smo kao navijaci nezahvalna stoka kako god covjek okrene.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:30 pm

CURVA je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:24 pm
FKZ1921 je napisao/la:
Sta nije uredu?
brate niko ovdje nije budala svi mi koji pratimo duze godina Zelju dobro znamo sta se sve desavalo i nema potrebe pravitit se budala .Volim Amara najvise na svijetu ali brate svaki put kad je otisao klub je dozivio finansijsku katastrofu ali je istina kad god Amara nije bilo nista se nije ni osvojilo poznati transparent NO OSIM NO PARTY .Miske je dokazao nesto drugo da klub moze da se pravi i gradi i da sa njim mozemo docekati dan koji smo svi mi sanjali od kada smo se zaljubili u ovaj klub a to je da Dolina cupova bude najljepsa .
Milion i jednom sam napisao da mi moramo sve ucintit da se MISKE I AMAR dogovore .
Evo jos jedan pausalan komentar.
Ni u sta nikog nisam ubjedjivao,iznosio cinjenice,konkretne podatke...A cilj je da ne manipulisemo informacijama i ljudima.
Ako imas konkretnu primjedbu na nesta od onog sto sam napisao,bujrum.

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:42 pm

Validnu primjedbu imaju samo oni ljudi što u penziju nisu mogli a tadašnju upravu bolio ćošak za njima a mi ostali samo komentarišemo da takvo vođenje kluba nije u redu.
イビチャ・オシム

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:43 pm

CURVA je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:37 pm
FKZ1921 je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:30 pm
CURVA je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:24 pm

brate niko ovdje nije budala svi mi koji pratimo duze godina Zelju dobro znamo sta se sve desavalo i nema potrebe pravitit se budala .Volim Amara najvise na svijetu ali brate svaki put kad je otisao klub je dozivio finansijsku katastrofu ali je istina kad god Amara nije bilo nista se nije ni osvojilo poznati transparent NO OSIM NO PARTY .Miske je dokazao nesto drugo da klub moze da se pravi i gradi i da sa njim mozemo docekati dan koji smo svi mi sanjali od kada smo se zaljubili u ovaj klub a to je da Dolina cupova bude najljepsa .
Milion i jednom sam napisao da mi moramo sve ucintit da se MISKE I AMAR dogovore .
Evo jos jedan pausalan komentar.
Ni u sta nikog nisam ubjedjivao,iznosio cinjenice,konkretne podatke...A cilj je da ne manipulisemo informacijama i ljudima.
Ako imas konkretnu primjedbu na nesta od onog sto sam napisao,bujrum.
nemam niti me interesuje sta si ti napisao vidim da se smara tema bezveze htio sam samo da se prica zvrsi i da energiju ne trosimo na gluposti bolje je 1000 puta da ucinimo nesto sto bi klubu moglo pomoci moje misljenje je da za klub FK ZELJEZNICAR u ovoj jadnoj drzavi neme bolja dva covjeka i da trebaju da rade zajedno svako u svom segmentu sto su isti i dokazali .
Da. Cim treba izaci iz komfora floskula i pausalnih ocjena,problem. Nema se sta reći.

plavi brat
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:44 pm

Nije pausalni komentar,nije coporativni napad, samo poruka:
Transparentno se posluje,gradi se stadion,vracaju se dugovi,racuni nisu blokirani,nema aministrativnih blokada...
Amare vrati se,preuzmi sportski segment. Hocemo opet da haramo ovom ligom,hocemo iskorak u europi...
Svi,dobronamjerni zeljovci,koji su voljni pomoci Zelji,postenim i predanim radom,BUJRUM
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

igla
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:47 pm

Zaboravljaju ljudi da je klub puno više od toga da se podigne titula.

Poistovjećuju se sa Hansom iz Minhena koji navija za Bajern i najvise brine o tome sta ce biti sa Nikom Kovacem. Lijepo je biti Hans, s tim sto on zna da Bajern ne moze propasti i da hoce, a mi na ovom nivou u ovakvoj drzavi ne smijemo biti Hans. Godina loseg rada i blizu si propasti.

plavi brat
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:58 pm

igla je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:47 pm
Zaboravljaju ljudi da je klub puno više od toga da se podigne titula.

Poistovjećuju se sa Hansom iz Minhena koji navija za Bajern i najvise brine o tome sta ce biti sa Nikom Kovacem. Lijepo je biti Hans, s tim sto on zna da Bajern ne moze propasti i da hoce, a mi na ovom nivou u ovakvoj drzavi ne smijemo biti Hans. Godina loseg rada i blizu si propasti.
Ova uprava je uradila dovoljno,red je da se stane iza njih i da im se pomogne...i Amar i svako ko moze i ima volje...
Temelji kluba jos uvjek nisu toliko cvrsti,ali jos malo pa ce biti...a tad cemo moci da se poistovjetimo sa "Hansom" iz Bajerna...
malo nam fali... hajdeeeeee

igla
Kontakt:

čet dec 06, 2018 1:59 pm

Upravo zato ja nisam da se tjeraju da bi se tjerali i pricu "doci ce neko".

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet dec 06, 2018 2:01 pm

Izlija je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:42 pm
Validnu primjedbu imaju samo oni ljudi što u penziju nisu mogli a tadašnju upravu bolio ćošak za njima a mi ostali samo komentarišemo da takvo vođenje kluba nije u redu.
:palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Elegant
Kontakt:

čet dec 06, 2018 2:02 pm

“Zec je duboko u šumi”, odgovorio je Osim na pitanje kolike su šanse da se vrati na klupu Željezničara.

Javna je tajna da je Osim održao sastanak sa predsjednikom Željezničara, Senadom Misimovićem. Teško je procijeniti kakav će biti konačan ishod pregovora koji će se nastaviti i u narednim danima.
:|
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u čet dec 06, 2018 2:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 2:02 pm

CURVA je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:52 pm
FKZ1921 je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:43 pm
CURVA je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:37 pm

nemam niti me interesuje sta si ti napisao vidim da se smara tema bezveze htio sam samo da se prica zvrsi i da energiju ne trosimo na gluposti bolje je 1000 puta da ucinimo nesto sto bi klubu moglo pomoci moje misljenje je da za klub FK ZELJEZNICAR u ovoj jadnoj drzavi neme bolja dva covjeka i da trebaju da rade zajedno svako u svom segmentu sto su isti i dokazali .
Da. Cim treba izaci iz komfora floskula i pausalnih ocjena,problem. Nema se sta reći.
stvarno tvoje komentare nisam ni citao vidim da peglas raju samo na jedno mi pitanje odgovori jel najbolje za Zelju da budu Misimovic i Amar
Pa kako mozes komentirati to sto sam napisao ako ne procitas sta sam napisao.
Jos zakacis moj post. Cudno!

19tm87
Kontakt:

čet dec 06, 2018 2:07 pm

Ocam ste neumorni :zid: :doktor:

FKZ1921
Kontakt:

čet dec 06, 2018 2:11 pm

plavi brat je napisao/la:
čet dec 06, 2018 1:44 pm
Nije pausalni komentar,nije coporativni napad, samo poruka:
Transparentno se posluje,gradi se stadion,vracaju se dugovi,racuni nisu blokirani,nema aministrativnih blokada...
Amare vrati se,preuzmi sportski segment. Hocemo opet da haramo ovom ligom,hocemo iskorak u europi...
Svi,dobronamjerni zeljovci,koji su voljni pomoci Zelji,postenim i predanim radom,BUJRUM
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
A sta s tim?Nisam ja nista o tome napisao da bi to vezao s mojom diskusijom.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, billybih, Bing [Bot], Gagi tm 87, Google [Bot], jimmy, salle86 i 35 gostiju.

Prijava