pile87 je napisao/la:chile je napisao/la:Razumijemo se mi ali on svaku ide u rat i time sam sebi puca penale u izjavama, a ako cemo iskreno ova ekipa niti jednu jos nije tako odigrala, i nadam se da ce derbi biti prekretnica.
Edis to tako dozivljava jer je prije svega navijac kluba, vjerovatno razmislja i dozivljava sve kao i mi ostali. Nije veliki govornik ali za dobrog trenera i ne mora biti. Mislim da ti je sve odgovorio na to da ekipa nije tako odigrala sa tim da je rekao da ce za godinu ova ekipa biti kao sloboda jednostavno da napravis ekipu treba vrijeme druga je stvar sto svi ocekuju neke stvari preko noci. Meni je bilo apsolutno jasno da ce do nekog kiksa morati doci belaj je samo sto je to bilo u najbitnijom utkmicom sa slobodom po nas.
Mislim da je Husref dosao u Slobodu kada i Odovic u Zelju. Dva dobra trenera, to je cinjenica. Dokazali su to u drugom djelu sezone, mislim da smo bili dvije ekipe s navise osvojenih bodova u tom djelu. Dakle, imali su zimsku pauzu koja je usput mnogo duza od ljetne u nasem fudbalu, traje cetiri mjeseca, imas pripreme i dovoljno vremena da slozis kockice. Vidjelo se odmah da su obje ekipe pocele igrati na pravi nacin, pobjedjivale sve redom, i jasno istakle kandidaturu za visok plasman naredne godine, posebno mi onim utakmicama u Evropi. Nije Sloboda jucer proigrala nego prosle godine u Martu i tako igraju do danas. Da trener uspostavi sistem nisu potrebne godine, to jednostavno nije istina. Potrebno je nekoliko mjeseci, posebno ako imas ovu nasu predugu zimsku pauzu, imas prelazni rok, dovedes ono sto mislis da ti treba. Naravno, vremenom to sve postaje bolje, kompaktnije, dovodis igrace na klimave pozicije i gradis pravi tim na duge staze. Ne mora znaciti da cemo biti na mjestu gdje je Sloboda samo ako ostavimo trenera, i eto imamo vremena da se uigramo. Slazem se sa @chile ova ekipa izgleda mlohavo na terenu i nema uopste tog ratnickog duha, tako da je ovo suplja prica koja vise ne prolazi. Ekipa koja u najvaznijoj utakmici sezone ne dobije niti jedan zuti karton je mlohava i bez muda. Ako neko kaze kaze kako ce poginuti na terenu, a onda gleda kako Efendic razonosi Memiju u svakom duelu, Krpic Bogicevica, Stjepanovic Bekrica, za mene pretstavlja nesto drugo, a ne ratnika.