pon maj 14, 2018 2:00 pm
Sinoc kasno dodjoh pa sam samo preletio postove i dvije stvari su mi zapale za oko.
Sad se masovno pise da nikad gore bekove nismo imali, a kad sam to pisao poslije prve utakmice koju su njih dvojica poceli, mene ovdje napadali, kako ja to tako... Pisao sam vec tad da je Papac skupa s Adzemom napravio uzasan prelazni rok, ali tad se jos nije smijelo na glas protiv Papca. Sad bi mu dosta forumasa rado vidjelo ledja. Ja ne bih.
I jos jedan super post, @Leon je pisao o tom sistemu. Nasa igra nema sistema godinama unazad. Kad bi me neko pitao kako taj Zeljo igra, ja ne bih znao reci. Godinama se igra bez plana, stvari se izvlace na kvalitet pojedinaca i cim nema 2-3 igraca nasa igra trpi. U nasim okvirima kontra primjer je Zrinjski. Plan igre postoji, zna se ko sta tu igra, bio u spicu Handzic, Jovic ili onaj treci mali. Bekovi ravnomjerno dobijaju minutazu, zadnji vezni takodjer. Todorovic ne igra svaku, udje neki Bencun i bude dobar. Zasto? Pa ima neki sistem valjda igre, prepoznatljiv vec, svaki igrac zna sta mu je zadatak. Pojedinacno to nisu nista bolji igraci od nasih, ali 11 na 11 fakat izgledaju bolje, kao tim, par sezona unazad.
I jos nesto. Koliko je bitan Blagojevic vise se vidi kad ga nema na terenu nego kad je tu. Bez njega u prvih 11 nasa sredina terena izgleda ko prosjecna za ovu ligu.