Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

sergejevic
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 21, 2016 11:42 am

Ima istine i u tome za strucni stab. Zalio se Edis jos poslije derbija kako Jesic oko sebe ima hiljadu ljudi, a on i Karic sami. Mozda tada nije bila idealna situacija, ali sada sam ubdjedjen da ima mogucnost da pojaca strucni stab i da bi mu uprava izasla u susret. Pitanje je koliko moze s nekim raditi, covjek se naljuti na svako pitanje novinara, odgovara nekim izlizanim frazama tipa: mi smo Zeljo, mi ginemo, ratnici, borba, krv, ja znam sta cemo, rijesavamo interno, zadovoljan sam momcima...

Mene je najvise razocarala cinjenica da smo najlosiji tamo gdje smo ocekivali nesto od Edisa. Treba reci da nam ekipa fizicki uzasno pripremljena, nevjerovatno je da nema nikakve svjezine, da se vuku ko prebijene macke po terenu, cast pojedincima. Sva nasa nemoc sinoc je dosla iz toga, vidjelo se lijepo ko moze trcati i ko moze nesto napraviti na terenu. Zasto se ne slazem s @rodom s mejtasa koji je napisao da su bolji i da nasi ne bi imali mjesta u Slobodi. Pratim ja nasu ligu, gotovo svaku utakmicu pogledam na tvu, igraju Vitez i Olimpic ja to gledam. Znam da sam lud, ali eto volim ovu nasu ligu. Desni bek Slobode Efendic je prosle sezone bio najlosiji igrac u Premijer ligi Bih, predmet ismijavanja, neko ko nije znao voditi loptu po terenu. Sinoc je taj momak izgledao kao Maicon iz najboljih dana pored nasih igraca. Zasto? Zato sto je fizicki pripremljen perfektno, zato sto ima snagu u nogama, konstatno trci, uvijek je blizu igraca, spreman za duel. Isto je i sa Stjepanovicem koji nije dao Bekricu da oko otvori, uvijek mu je bio za vratom. Ja sam gledao Zebu godima i nikada nisam vidio onakav trk s loptom, kao sinoc u jednoj situaciji, mislim da znate na sta mislim. Ono je bilo nesto nevjerovatno za Zebu, ja sam morao dobro pogledati da se uvjerim da je to on, a Boga mi jeste. Zbog toga je Sloboda izgledala kao Real pored nas. Uvijek na lopti, duelu, konstanto trce, prave pristisak, Bekric primi loptu tri igraca Slobode oko njega.

Znamo svi za Svabino pojimanje fudbala i ono su stvari koje je on doveo do savsrenstva, kao sto znamo i izjavu da bez trke nema ni igre. Sinoc je bio perfektan primjer za to. Ja vec nekoliko utakmica pisem da kazu ljudi Miroslavu Stevanovicu i Lendricu ako nemaju namjeru svi ganjati loptu, pa neka i ti momci prestanu, neka i oni odmaraju po terenu jer ti nista ne znaci. Najbolnije je bilo kada su se poceli zajebavati s nama onim dodavanjima kada smo mogli samo gledati loptu. Bruka i sramota.

Bice novih igraca, ali da ti sutra dodju Mesi i Ronaldo bice obicni promasaji, jer ne mogu nista pokazati u ovakvom sistemu gdje se branis i cekas kontru. Ako popusti koncentracija i primis neki gol, nemas plana kako napasti, nemas smisa da postavis ekipu prema naprijed. Imamo mi mnogo bolje igrace od Slobode, ali nemamo plan kako im zabiti gol.

Neandertalac

čet apr 21, 2016 11:45 am

Nakon prospavane noci, prva misao je bila sinosnja utakmica i odmah onaj mucni osjecaj, nemoc koja preplavljuje tijelo. Malo kasnije, dok sam se posteno razbudio, uz kafu sam uspio sabrati misli i bez emocija onako realno, podijelio bih sa va svoje vidjenje ovog dvomeca sa Slobodom.
Idemo redom.
U prvoj utakmici, u drugoj minuti, primamo gol iz ubacaja sa trideset, trideset pet metara, jedna balonka u sesnaesterac koju je nas odbrana nijemo posmatrala a pogotovo komadant i nas najiskusniji igrac Jadranko Bogicevic.
Posto smo u najavi utakmice, skoro svi od reda letjeli negdje u paralelnom svijetu, negdje gdje cemo Slobodu lagano `satrat` na Grbavici, desio se sok koji nas je pratio u svih narednih 180 i kusur minuta. Zasto ovo naglasavam.
Pa zato jer smo mi ekipa u stvaranju, koja do tog trenutka ni jednom nije bila u takvoj situaciji.
Eh, sta sada. Da smo malo uigraniji i da se igraci bolje poznaju, smirili bi igru momentalno, pronasli sebe na terenu i trazili da de ispostuje dogovoreno. Mi cinimo upravo suprotno i noseni navijacima koji nas dorsiraju naprijed idemo iz greske u gresku a u tim trenutcima i sreca okrece ledja pa iz nekih kudikamo laksih pozicija nego prije, ne dajemo golove koji bi nas vratili u zivot.
Nasa igra gubi smisao, krecemo u forsiranje procitanih akcija i bezglavo nabijanje bez vodje na terenu.
Na poluvremenu situacija u svlacionici se zaistrava, tenzije su na vrhuncu, timski duh poljuljan.
Trener pokazuje svoje kapacitete uvodeci rekovalscenta umjesto jedinog pravog kreativnog veznjaka.
Ipak nekako dajemo go koji bi nam valjao itekako, ali netom poslije zbog stava; ja sam zvijezda i nekomunikacije, primamo i drugi go.
Narednih sedam dana radi se na pripremi za utakmicu u Tuzli, smiruju se strasti, uvezuju redovi. Navijaci ponovo nosemi nizom pobijeda i suludom vjerom u svoj tim odisu optimizmom.
I ponovo ista greska. Optimizam se prenosi na tim koji uljuljan u lazni osjecaj kako smo dominantni i prije tekma pocne, izlaze na teren sa rezultatskim deficitom.
Sama postavka na terenu je vjerovatno zamisljena kao ofanzivna, igraci Slobode stoje a nasi majstori redaju napad za napadom dok svim srcem i uz frneticnu, previse najavljivanu borbenost idu po rani go koji bi nam dao krila.
Kad, kurko dokoljenko. Napade Sloboda na ovu nakaradnu formaciju, prepunu rupa, nasi igraci u cudu a protivnicki sa djavolskom snagom neumorno kidisu, zeljni krvi jer osjecaju nemoc.
Opet pogledi izmedju nasih igraca; sta sada?
I ponovo, trenerski motivator upitnog taktickog znanja nijemo posmatra masuci rukama bez rezervnog plana. Igraci prepusteni sami sebi ponovo isu iz greske u gresku koja kulminira, jos jednom velikom greskom naseg najiskusnijeg igraca; Jadranka Bogicevica i mi iz polusumnjive situacije primamo go. Reaguje trenerski mag i ubacuje drugog spica dodatno slabeci vezni red sto protivnik u daljem toku utakmice obilato koristi. Jednostavno, covjek ne vidi gdje je izgubio utakmicu, nema kapacitet, a sto je jos gore tvrdoglavost mu ne dozvoljava da nesto drugo bar pokusa.
U tim trenutcima je vec bilo kasno, djelovali smo kao razbijena vojska, pa i ne cudi da je Memija u svojoj prvoj utakmici u zivotu na toj poziciji bio samo pajac za zabavljanje sirih masa. Ne da ga branim, ovo je samo olaksavajuca okolnost, na njegovu bahatost sam jos davno upozoravao.
U napadu odsjeceni Lendric, na krilu odsjeceni, uduplani Stevanovic, u dredini sam Blagojevic ( jedino sam sa sobom da dupli odigra i napravi visak, niko, niti jednom, pa da se bar ponudi) i kao lazni spic i lazni lider, i lazni najbolji igrac, mr. Samir Bekric, ukupno izgubljenih lopti 27+... karikiram ali nisam daleko.
Tuga i ocaj, bez ikakve ideje dozivljavamo blamazu, ali boze moj, ni prva ni posljednja.
Suma sumarum, uzroci poraza po meni;
Prepotentnost u kombinaciji sa istrosenim, staarim i nikada velikom klasom Jadrankom koji je poklonio dva gola Slobodi, dva gola koja su nas ubila psihicki. Dalje, limitirani trener koji nema rezervni plan vec tvrdoglavo forsira igru koja ne prolazi.

Sta dalje.
Nista. Porazi su sastavni dio igre. I strucni stab zajedno sa igracima treba analizirati uzroke poraza, napraviti sastanak sa igracima, zbiti redove pred nadolazece meceve.
Spustiti loptu i hrabro, ali prije svega sa znanjem na terenu, imamo mi te igrace, istrcat u nedelju jer ovo je bitka za grad, prvo, pa onda za evropu i sve ovo pozitivno sto se desava. Jako puno nam to znaci, miraju biti svjesni. Ovaj poraz vam oprastamo, ali u nedelju, samo nas pobijeda interesuje. Da pojasnim;
Ne treba talasati, ali moraju znati, nasa podrska klubu nikada prestati nece ali pojedincima sigurno da, zato pokazite sta znate, a mi navijaci cemo sigurno svih devedeset minuta staviti svima do znanja, dok ste na terenu, niste sami.
Napriked Zeljo, ljubavi moja.
Željeznicar za život cijeli!

SWRA_1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 11:51 am

ŽELJO !!!
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u pet apr 22, 2016 2:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Okolele
Kontakt:

čet apr 21, 2016 11:57 am

Ono sto Bekrić treba smanjiti u svojoj igri je pod jedan sebicnost a pod dva upustanje u trku sa protivnickim igracima jer s kim god so dosad igrali kad god je krenuo u neko vodjenje lopte istu je izgubio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Mirek11
Kontakt:

čet apr 21, 2016 11:57 am

sergejevic je napisao/la:Ima istine i u tome za strucni stab. Zalio se Edis jos poslije derbija kako Jesic oko sebe ima hiljadu ljudi, a on i Karic sami. Mozda tada nije bila idealna situacija, ali sada sam ubdjedjen da ima mogucnost da pojaca strucni stab i da bi mu uprava izasla u susret. Pitanje je koliko moze s nekim raditi, covjek se naljuti na svako pitanje novinara, odgovara nekim izlizanim frazama tipa: mi smo Zeljo, mi ginemo, ratnici, borba, krv, ja znam sta cemo, rijesavamo interno, zadovoljan sam momcima...

Mene je najvise razocarala cinjenica da smo najlosiji tamo gdje smo ocekivali nesto od Edisa. Treba reci da nam ekipa fizicki uzasno pripremljena, nevjerovatno je da nema nikakve svjezine, da se vuku ko prebijene macke po terenu, cast pojedincima. Sva nasa nemoc sinoc je dosla iz toga, vidjelo se lijepo ko moze trcati i ko moze nesto napraviti na terenu. Zasto se ne slazem s @rodom s mejtasa koji je napisao da su bolji i da nasi ne bi imali mjesta u Slobodi. Pratim ja nasu ligu, gotovo svaku utakmicu pogledam na tvu, igraju Vitez i Olimpic ja to gledam. Znam da sam lud, ali eto volim ovu nasu ligu. Desni bek Slobode Efendic je prosle sezone bio najlosiji igrac u Premijer ligi Bih, predmet ismijavanja, neko ko nije znao voditi loptu po terenu. Sinoc je taj momak izgledao kao Maicon iz najboljih dana pored nasih igraca. Zasto? Zato sto je fizicki pripremljen perfektno, zato sto ima snagu u nogama, konstatno trci, uvijek je blizu igraca, spreman za duel. Isto je i sa Stjepanovicem koji nije dao Bekricu da oko otvori, uvijek mu je bio za vratom. Ja sam gledao Zebu godima i nikada nisam vidio onakav trk s loptom, kao sinoc u jednoj situaciji, mislim da znate na sta mislim. Ono je bilo nesto nevjerovatno za Zebu, ja sam morao dobro pogledati da se uvjerim da je to on, a Boga mi jeste. Zbog toga je Sloboda izgledala kao Real pored nas. Uvijek na lopti, duelu, konstanto trce, prave pristisak, Bekric primi loptu tri igraca Slobode oko njega.

Znamo svi za Svabino pojimanje fudbala i ono su stvari koje je on doveo do savsrenstva, kao sto znamo i izjavu da bez trke nema ni igre. Sinoc je bio perfektan primjer za to. Ja vec nekoliko utakmica pisem da kazu ljudi Miroslavu Stevanovicu i Lendricu ako nemaju namjeru svi ganjati loptu, pa neka i ti momci prestanu, neka i oni odmaraju po terenu jer ti nista ne znaci. Najbolnije je bilo kada su se poceli zajebavati s nama onim dodavanjima kada smo mogli samo gledati loptu. Bruka i sramota.

Bice novih igraca, ali da ti sutra dodju Mesi i Ronaldo bice obicni promasaji, jer ne mogu nista pokazati u ovakvom sistemu gdje se branis i cekas kontru. Ako popusti koncentracija i primis neki gol, nemas plana kako napasti, nemas smisa da postavis ekipu prema naprijed. Imamo mi mnogo bolje igrace od Slobode, ali nemamo plan kako im zabiti gol.
Samo jedna stvar, Edis kada je tek preuzeo ekipu je pitan od uprave treba li pomocnika, neko iz omlad. pogona ali on nije zelio jer je matrao da on i Karic mogu.
Odavno svi ponavljamo oko fizicke pripreme, povreda ( ovo su jedine pripreme koje su prosle bez nekih povreda) i da nam je kondicioni trener tanak jer nema napretka kod igraca.
Jednostavno nije ok, nije normalno da si ti sef strucnog staba, vodis zagrijavanje, karic zagrijava golmana, ucestvujes u igri, sevi na trenigu, .... Ne mozes sve raditi da si najsposobniji, u bilo kojem poslu pa ni trenerskom. Necu praviti poredenje sa evropskim ekipama i brojem trenera, daleko smo mi od evrope.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

damirfile
Kontakt:

čet apr 21, 2016 11:58 am

Okolele je napisao/la:Ono sto Bekrić treba smanjiti u svojoj igri je pod jedan sebicnost a pod dva upustanje u trku sa protivnickim igracima jer s kim god so dosad igrali kad god je krenuo u neko vodjenje lopte istu je izgubio..
i smanjiti težinu jedno 2-3 kile minimalno.

storm_raider
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:02 pm

Ne bi nikoga trebala iznenaditi fizicka sprema igraca Slobode, ako znamo ko im je kondicioni trener.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Zeljo1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:03 pm

Po meni bi derbi trebali igrati u sastavu Kjosevski, S.Stevanovic,Kosoric,Bogicevic,Kramaric,Zahirovic,Blagojevic,Bekric,M.Stevanovic,Stanic i Lendric. Jedino sto bi mozda mijenjao je Zahirovic-Zolotic i Stanic-Memija. Trenutno je to najbolje sto imamo i ne treba se zezati. O porazu ne smijem ni razmisljati.

Neandertalac

čet apr 21, 2016 12:03 pm

Ps. Takodje, nakon svih procitanih postova, izdvojio bih razmisljanja od: @ rodom s mejtasa, @ sergejevic i @ Hadzijalagic uz opasku da se zadnjim ne slazem u vezi Bogicevica. Po meni krivac broj jedan.
Željeznicar za život cijeli!

Zeljo1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:05 pm

[quote="Okolele"]Ono sto Bekrić treba smanjiti u svojoj igri je pod jedan sebicnost a pod dva upustanje u trku sa protivnickim igracima jer s kim god so dosad igrali kad god je krenuo u neko vodjenje lopte istu je izgubio..[/quote
To da je bio loš ove zadnje utakmice stoji, ali kad povuce loptu napravi razliku. Protiv Sirokog je bio jedan od najboljih i nije izgubio nijedne lopte.

Kapiten
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:08 pm

Ja bi volio vidjeti Holeta na derbiju umjesto Bogija. Mislim da tako i treba biti jer je strasno poceo grijesiti Bogi, a Hole je u tandemu s Kosketom jesenas odlicno izgledao.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Djulaga_
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:09 pm

Gledam sad raspored, mi da pobjedimo u derbiju jako tesko mozemo u evropu.
Siroki i Sarajevo imaju prelagan raspored u odnusu na nas.
Steta za ovu ekipu :oops1:
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Djulaga_
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:12 pm

damirfile je napisao/la:Uh kako je slomio memiju :oops1: :oops1: nisam ovo od zime ni vidio cccc
Sam covjek na 5-6 m niko ga ne pokriva i ceka loptu aco od njega 10 metara cc.
Ne volim nesto puno kritikovat, ali je Kosoric veliki krivac za oba poraza.
Opet je igrao dobro kad smo losi bili, zato se ne moze puno ni kritikovati.
Ali da je krivac, itekako jeste.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Tryg
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:14 pm

Ma bolan staviti Vedrana na gol, lijevog beka Stanica, desnog beka Stevanovica, stopere Hodzurdu i Kosorica, lijevo krilo Halvadzica, desno krilo Stevanovica, zadnji vezni Zahirovic, ispred malo Blagojevic, ofanzivni vezni Bekric, i napadac Lednric. Kasnije Thiaga ubacit za Halvadzica, ili cak Mailsona, jer ta 3 igraca mogu puno, jer ce imati veliku zelju za dokazivanjem, kasnije ubaciti i Beganovica za Bekrica pa ces da vidis faktor iznenadjenja.

Budel opet ista postava i isto sve, odmah se zna ko ce biti izmjena i kako cemo igrati. I ptice na grani to znaju, a da nam je Stanic falio u ove dvije tekme falio je, kakav god da je.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Model1964

čet apr 21, 2016 12:18 pm

Uprava mora donjeti dugorocnu fudbalsku filozofiju. Dali je to sportski direktor, vjece staraca ili nesto drugo nije ni bitno U djelu Svabe imamo dobru osnovu, treba samo nadograditi. Nedopustivo je da svaki trener donosi svoju filozofiju a nema materijala za takvu igru. Dode novi trener i ponovo pocibje historija:-( , gdje to ima jos. Od pionira isistirati na postulatima klubske fudbalske ideje. Proizvoditi i dovoditi igrace koji ce se moci uklopiti u istu. Tako nam se nece dogoditi da nemamo ljevaka godinama uli da igraju veznjaki na krilu ili bek u sredini. Kondicioni trener mora biti neovistan od sefa staba. Sef mora uvazavti njegovo misljenje i ako kaze da je Bekrija debeo i nije spreman onda ne igra. Bez ovoga gore napisanog daleko smo od ozbiljnog kluba.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Dolina
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:25 pm

Koliko me sjećanje služi Beganović je jedan od rijetkih koji nikada nije podbacio u derbijima bez obzira koliko je vremena proveo na terenu.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

delinjo
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:26 pm

Model1964 je napisao/la:Uprava mora donjeti dugorocnu fudbalsku filozofiju. Dali je to sportski direktor, vjece staraca ili nesto drugo nije ni bitno U djelu Svabe imamo dobru osnovu, treba samo nadograditi. Nedopustivo je da svaki trener donosi svoju filozofiju a nema materijala za takvu igru. Dode novi trener i ponovo pocibje historija:-( , gdje to ima jos. Od pionira isistirati na postulatima klubske fudbalske ideje. Proizvoditi i dovoditi igrace koji ce se moci uklopiti u istu. Tako nam se nece dogoditi da nemamo ljevaka godinama uli da igraju veznjaki na krilu ili bek u sredini. Kondicioni trener mora biti neovistan od sefa staba. Sef mora uvazavti njegovo misljenje i ako kaze da je Bekrija debeo i nije spreman onda ne igra. Bez ovoga gore napisanog daleko smo od ozbiljnog kluba.
Bravo majstore.... O ovome sam ja dugo pricao... Kad vidim Edisa da pred utakmicu on zagrijava igrace muka mi bude.... Majku mu nigdje na svijetu sef ne vodi zagrijavanjr pred utakmicu.... Bar u normalnim klubovima.... Mi moramo imati onaj neki smek koji smo izgubili... Ako mi u ovoj zabokrecini od lige moramo igrati na kontre onda **** ti nas... Valjda smo mi najveci klub i valjda nas treba da se boje a ne obrmuto..... I sto kazes svaki trener koji dodje neku historiju pise... Sve ponovi ispocetka i tako u krug... Evo i da izborimo evropu kako istu igrati sa ovom taktikom... Ne zna covjek sta da misli ***** ti zivot da bar do kraja igramo sa Drinama i Mladostima... Bilo bi manjr stresa..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Dominic
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:30 pm

damirfile je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Ono sto Bekrić treba smanjiti u svojoj igri je pod jedan sebicnost a pod dva upustanje u trku sa protivnickim igracima jer s kim god so dosad igrali kad god je krenuo u neko vodjenje lopte istu je izgubio..
i smanjiti težinu jedno 2-3 kile minimalno.
Ali vi govorite o igracu s kojim je potpisano na 3,5 godine, dakle gledat cete ga do 2019 godine! :roll:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:40 pm

Dolina je napisao/la:Koliko me sjećanje služi Beganović je jedan od rijetkih koji nikada nije podbacio u derbijima bez obzira koliko je vremena proveo na terenu.
Beganovic nikada nije bio i nece biti fudbaler koji ce odusevljavati nekim strasnim fudbalskim umjecem, ali ce uvijek dati svoj maksimum kada je borbenost u pitanju. covjek ima muda, ne boji se duela, nije ego manijak pa ce i dodati loptu kada treba i na tim stvarima on nadoknadjuje ono sto nema.
generalno, rijetko je kada i podbacio s obzirom da se od njega nikada nije ni puno ocekivalo a po meni uvijek je odigrao korektno, sa manje ili vise nekih gresaka ali uvijek srcano i borbeno.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hrasno1921'

čet apr 21, 2016 12:50 pm

Eh ovako braco ...

Sinoc nisam imao snage ni volje ni da pratim forum niti da vidim izvjestaje utakmice po portalima, jednostavno havarija ...
Ne mogu se oduprijeti dojmu da u ligi dominiramo, u 10.utakmica svih 10.pobjeda, pobijedimo top ekipe Siroki na Grbavici, Slobodu u Tuzli, a zatim u dvije utakmice KUP-a odigramo najgore moguce, u svakom segmentu igre podbacimo i primimo pet golova, ne ide mi to nikako u glavu, bezidejna igra da ne kazem ocajna, jadna, za cijelu utakmicu jedan sut u okvri gola i to u drugom poluvremenu :r

Mulalic je sinoc bio neshvatljiv, nakom prve utakmice kontao sam ok. pogrijesio je i sa postavkom, i izmjenama, jbg desava se, bilo pa proslo, kad on sinoc jos gori sa postavkom igre i izmjenama, u 30.min ubacuje Djermanovica, pa ga opet iz igre vadi u 85.minuti,a tek da ne govorim o samoj postavci igre na terenu, jbt veznog reda i lijevog boka skoro pa da nismo ni imali, igraci kao da su se prepali, nervoza, panika, svaki napad Slobode bio je kriza i opasnost po gol, Bogicevic, Zahirovic, Bekric da te bog mili sacuva, Bogicevic u skoro svakom duelu sa igracima Slobode pravio je faul, mlatara nogama, rukama sve u pokusaju da zaustavi protivnika.
Edisov status nikada nisam dovodio u pitanje, niti njegove sposbnosti prvenstveno kao trenera, a zatim mahera za neke druge stvari koje uopste nemaju veze za fudbalom, ali nazalost u ove dvije utakmice pokazao je koliko ne zna i koliko je limitiran kao trener, ove dvije utakmice KUP-a su bile prve utakmice u kojima su igraci i sam Edis bili na ispitu kako zrelosti, tako i enornmnom pritisku i ganjanju rezultata, a nazalost pali su u sva tri segmenta ...

Po meni, mozda ce me neko i "popljuvati" zbog ovoga, ali Edisa treba pustiti da radi do kraja sezone, sta god da bilo, a zatim se okrenuti dovodjenju provjerenog trenerskog imena kojeg nismo imali dugo, dugo godina izuzmemo li Amara.
Edis nazalost polako ali sigurno postaje najlosija karika, zbog njegovog tempramenta i ponasanja nebih volio da je to tako, ali je ipak tako, covjek je tek zavrsio za profi licencu, realno nema iskustva, a na mjesto sefa je doveden da gasi pozar kojeg je po meni i vise nego uspjesno ugasio, mozda ce nekome ovo sve zvucati i nezahvalno, ali cinjenica je da se klub u svim segmentima izdigao od organizacije, vodjenja, dovodjenju provjerenih i kvalitetnih igraca, samo nam je jos ostao taj trenerski dio, jbg na Edisu i Karicu je sve, vode ekipu, drugi trenira golmane i prvi i jedini je pomocnik Edisu, dva covjeka imamo samo, sto je nedopustivo po meni, tu uz glavnog trenera treba jos najmanje troje ili cetvero trenera - pomocnika.
Zato se iksreno nadam da ce sa na tom polju nesto i uraditi, dovesti jako trenersko ime, autoriteta neka onda postave Edisa za pomocnika, neka prati i uci.

Polako se trebamo presaltavati u realnost, a to je da postoj velika mogucnost da ove godine ne igramo Evropu, rekao bih 60% - 40% (jos uvijek), prvo sto za tri dana igramo derbi, pet kola je do kraja, u slucaju remija ili jos gore poraza na Kosevu, Siroki ce nam pobjeci +2 ili +3 boda na tabeli, dok nam niko ne garantuje da cemo pobijediti Zrinjski na Grbavici, Celik na Bilinom i Slaviju u Lukavici, rekao bih da smo jedino sigurni protiv Rudara na Grbavici.
Jednostavno je za ocekivati da direktni protivnici za Evropu do kraja nece kiksati, izuzev mogucnosti Sarajeva, kako god sve jos drzimo u svojim rukama, a prvu od dvije glavne bitke (Sarajevo,Zrinjski) imamo vec u nedjelju i nakon te dvije utakmice koje su u svega 6.dana sve cemo znati, jesmo li na nebu ili na zemlji.
Bit ce tesko motivirati igrace nakon KUP-a, odmoriti ih, pripremiti fizicki i psihicki, ali jednostavno druge nam nema, da sve ode u tri lijepe pm. ponajvise ce mi biti zao igraca koji realno osim dva katastrofalna poraza u KUP-u i nemaju puno doga da im se kaze, jednostavno placaju ceh igara iz prvog dijela sezone koju 80% njih nije ni igralo.

Iz svega treba izvuci pouku, primjerice sinoc nisam htio nista da pisem, jer bi osuo paljbu po svima, isto tako mislim na ljude u klubu, jbg bolno je sve ovo ali nema nam druge, ne smije se urusavati eventualnim ne igranjem Evrope ono sto je vec odavno postavljeno pocev od temelja kluba, vodjenja, poslovanja, izgradnje stadiona pa svega ostalog ...

Sinoc sam par puta procitao post jednog forumasa od prije par dana, pa bi preporucio i ostalima, pogotovo u ovakvim situacijama ...

slika

:zeljeznicar1:
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava