Ima istine i u tome za strucni stab. Zalio se Edis jos poslije derbija kako Jesic oko sebe ima hiljadu ljudi, a on i Karic sami. Mozda tada nije bila idealna situacija, ali sada sam ubdjedjen da ima mogucnost da pojaca strucni stab i da bi mu uprava izasla u susret. Pitanje je koliko moze s nekim raditi, covjek se naljuti na svako pitanje novinara, odgovara nekim izlizanim frazama tipa: mi smo Zeljo, mi ginemo, ratnici, borba, krv, ja znam sta cemo, rijesavamo interno, zadovoljan sam momcima...
Mene je najvise razocarala cinjenica da smo najlosiji tamo gdje smo ocekivali nesto od Edisa. Treba reci da nam ekipa fizicki uzasno pripremljena, nevjerovatno je da nema nikakve svjezine, da se vuku ko prebijene macke po terenu, cast pojedincima. Sva nasa nemoc sinoc je dosla iz toga, vidjelo se lijepo ko moze trcati i ko moze nesto napraviti na terenu. Zasto se ne slazem s @rodom s mejtasa koji je napisao da su bolji i da nasi ne bi imali mjesta u Slobodi. Pratim ja nasu ligu, gotovo svaku utakmicu pogledam na tvu, igraju Vitez i Olimpic ja to gledam. Znam da sam lud, ali eto volim ovu nasu ligu. Desni bek Slobode Efendic je prosle sezone bio najlosiji igrac u Premijer ligi Bih, predmet ismijavanja, neko ko nije znao voditi loptu po terenu. Sinoc je taj momak izgledao kao Maicon iz najboljih dana pored nasih igraca. Zasto? Zato sto je fizicki pripremljen perfektno, zato sto ima snagu u nogama, konstatno trci, uvijek je blizu igraca, spreman za duel. Isto je i sa Stjepanovicem koji nije dao Bekricu da oko otvori, uvijek mu je bio za vratom. Ja sam gledao Zebu godima i nikada nisam vidio onakav trk s loptom, kao sinoc u jednoj situaciji, mislim da znate na sta mislim. Ono je bilo nesto nevjerovatno za Zebu, ja sam morao dobro pogledati da se uvjerim da je to on, a Boga mi jeste. Zbog toga je Sloboda izgledala kao Real pored nas. Uvijek na lopti, duelu, konstanto trce, prave pristisak, Bekric primi loptu tri igraca Slobode oko njega.
Znamo svi za Svabino pojimanje fudbala i ono su stvari koje je on doveo do savsrenstva, kao sto znamo i izjavu da bez trke nema ni igre. Sinoc je bio perfektan primjer za to. Ja vec nekoliko utakmica pisem da kazu ljudi Miroslavu Stevanovicu i Lendricu ako nemaju namjeru svi ganjati loptu, pa neka i ti momci prestanu, neka i oni odmaraju po terenu jer ti nista ne znaci. Najbolnije je bilo kada su se poceli zajebavati s nama onim dodavanjima kada smo mogli samo gledati loptu. Bruka i sramota.
Bice novih igraca, ali da ti sutra dodju Mesi i Ronaldo bice obicni promasaji, jer ne mogu nista pokazati u ovakvom sistemu gdje se branis i cekas kontru. Ako popusti koncentracija i primis neki gol, nemas plana kako napasti, nemas smisa da postavis ekipu prema naprijed. Imamo mi mnogo bolje igrace od Slobode, ali nemamo plan kako im zabiti gol.