Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 10, 2018 6:58 am

kontranogama je napisao/la:
čet maj 10, 2018 5:28 am
Ok ba, svima je jasno da Adzem nije dorastao mjestu trenera/managera prvog tima, ali isto tako bi trebalo biti jasno da ni ostali treneri PL nisu puno bolji ako nisu i slabiji. I mene nervira njegova igra tj.postavka sto puta sam opsovo u sebi, ali nemamo nakav izbor, Ako vi znate nesto bolje ok.
Znaci ili ga nogirati pa dovesti 'pravog" ili napraviti SS od trojice trenera. Poenta moje price je da Adzem za sada nije dorastao da vodi sam. Moze da ostane ali sa nekim ko ce vidjeti ono sto on ne moze a ako mu je ego prevelik onda definitivno noga.
Vec sam rekao al haj da se ponovim...ako ne mozemo angazovati Amara ili neko jace i provjerenije ime iz vana onda onda ostaviti Adzema.. Ako nista za godinu je iskusniji..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:01 am

Joj allahu
Kao da neko može postati pametniji preko noći.
Goni ga ba, izbio nam je svojim glupostima bar dva miliona maraka.
I to mu nije prva šansa, već druga.
Ja bih sa ovakvom ekipom titulu uzeo.
Komplet ali komplet stručni štab još danas napolje!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ForzaLjoZe
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:06 am

Adzemovi igraci:
Kjosevski - prvi mu dao priliku da odigra punu utakmicu. Dao mu kapitensku traku.
Zajmovic - pojacanje koje je izazvalo podsmijeh kod navijaca. Iz Travnika stigao, kako takav fudbaler moze konkurisati uopste? U prvom dijelu igrao povrijedjen i otisao na pauzu, da izlijeci povredu koja ga je mogla kostati karijere. U posljednjih nekoliko utakmica pokazao i opravdao svoj dolazak.
Kemal Osmankovic - dobio povjerenje od Admira, bio pred odlaskom kod Slavke. Vrlo cudan za analizu: par katastrofalnih poteza, ali i izvrsnih partija generalno.
Anel i Hajdar - o njima se nema sta pisati. Sve se zna.
Vojo Ubiparip - doveden kao zamjena nenadmasivom i mnogo boljem Ivanu Lendricu, ali solidna sezona iza njega.

Mehremic - doveden kao zamjena za Stanica. Stanic je na pedalj od zavrsetka karijere prema nalazima ljekara. Klub se nije htio upustiti u finansijski dogovor sa Srdjanom iz opreza prema zdravstvenom stanju. Stanic je jedan od igraca koji je podrivao atmosferu u svlacionici.
Mehremic je igrac koji je kasno dosao. Ocjenu da li je dobar ili nije mogla bi pokazati naredna sezona. Medjutim, uzet je na zub od ljudi i vjerovatno vec ovo ljeto odlazi.
Vranjes - ne vjerujem da je Adzemov uopste. Najveci upitnik zasto je ovaj covjek dosao, osim da zamijeni dugo povrijedjenog Sinana.

Kajkut - po meni njegova najveca greska.

Vratio je u zivot kod Slavke indisponirane Blagojevica i Zakarica. Smjestio Zebu na klupu sto bi polako trebao raditi i Bogicevicu, zbog njihovih godina.

Treba li pobrojati igrace koje je doveo Cenan, a koji su se pokazali udarnim iglama osvajaca Kupa ove sezone?

Dobar je Adzem, mnogo bolji nego sto mu neki sude. Dovesti nekog trenera osim Amara Osima bi bio korak unazad.

Slavko je primao bar duplo vecu platu od Adzema. Htjeli priznati vi ili ne, Zeljo je napravio iskorak pod Admirom.
Slavki su prastana losija izdanja na terenu radi rezultata. Ove sezone je Zeljo ponekad ljepse igrao nego pod Slavkom ikad.

Ako vec Adzem odlazi, treba hladne glave sve izanalizirati. Puko emotivno insistiranje na njegovom odlasku me podsjeca na tjeranje Odovica. Otjeran nakon remija sa Slobodom koju kasnije do raspada nismo ni na male mogli dobiti, a sve pod fantazijom da mozemo bolje, bez nudjenja rjesenja. S jedne strane se kaze da liga nikad nije bila gora, kao da osim igraca nikad felericnija nije bila ni u trenerskom smislu.

Kako god hocete, samo budite pametni...
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:37 am

Zajmovica je koliko znam doveo Cenan a Adzem ga zimus zelio poslati na posudbu koju je ovaj odbio.. Da ne ispadne da prizivam Cenana haha ali vala ni Papac se nesto nije iskazao u tom u toj zimskoj pauzi.. Nije Adzem sve uradio lose, imao je i dobrih momenata ali je iskljucivo svojim greskama upropastio sanse za titulu.. Opet neka ostane ako su mu alternative neki treneri iz ove lige..

storm_raider
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:41 am

Slazem se apsolutno. Nakon prospavane noci, vise sam za Adzemov ostanak, nego odlazak.

Takodjer, Cenan jeste radio dosta dobar posao. Oni sto su zapoceli njegovo "tjeranje", uradili su to iz svojih sitnih motiva. Mnogi su se naivno primili. Opet na stetu Zelje, naravno.

Ove tri sezone nas uce strpljenju, mozemo mi preko noci ostvariti instant rezultat, ali to nije nikada donosilo dugorocniji profit. Dovoljno je da pogledate komsije, dalje ne morate traziti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:46 am

E zbog ovih razmišljanja i idemo u kur.ac
Aferim
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:49 am

Adžem treba otići.

storm_raider
Kontakt:

čet maj 10, 2018 7:56 am

Plava Porodica je napisao/la:
čet maj 10, 2018 7:46 am
E zbog ovih razmišljanja i idemo u kur.ac
Aferim
Ne, idemo zbog "ja bih osvojio kup da sam bio na Adzemovom mjestu".
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:02 am

I sad kao gledajte komšije u šta su upali.. Nedo Bog njihove situacije.
A u čemu je razlika može li mi iko odgovoriti?
koja je razlika između nas i njih koji ćemo iste pare dobiti za europu, koja je razlika kad svake godine isti nam je domet?
Oni su imali priliku napraviti klub, ali nisu.
Ali i dan danas nisu ništa lošiji od nas u sportskom dijelu.
Dok se mi šatro nešto koljemo, prcamo, podmećemo u toku sezona, Zrinjski nam iza leđa diže pehare. A šta je od te priče ostalo kao dobro je sve vidi njih, govore posjete na derbijima. Kamo sreće da su naši klubovi prvi pa da sa obrazom i sa punim stadionima gledamo ligu i gospodski se pokazujemo u europi.
Ja sam rekao, što se mene tiče, od čistačice, uprave, sportskog direktora, stručnog štaba te par preplaćenih zvjezdica lagano mogu napustiti klub bez da se okrenem. Svaki od njih je zaslužan što utorkom u 20:45 ne odigramo bar dvije utakmice u sezoni.
Od mene im je bila ovo zadnja šansa, više sam puta to napominjao,i sad me aposlutno boli ona stvar hoće li ostati.
ako ostanu, još danas smijeniti komplet SS i dovesti Amara Osima.
Pa makar nam Amar bio cijeli klub. I UO, i NO, i skupština, i administracija, i trener, i šef omladinskog.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

BHDragons
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:03 am

Ma u potpunosti sam za njegov ostanak ako se nema neka alternativa. Što se mene tiče najviše bih volio Mešu, pa onda Osima, a ni Kodro nije loš izbor. Ostalo ne znam, ali ako će se dovest neka ubleha onda neka Adžema, naš je ako ništa.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

djoxxx1921
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:05 am

Meni nisu jasni ovi sto traze ostanak ovog trenerskog maga. Ja ga ne bi ostavio ni cunjeve da nosa

kvalitet
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:09 am

Ma dajte ljudi vi imate pamćenje kao ribice. Ostanak Adžema? Ne sjećate se derbija? Koliko smo ostvarili pobjeda u Ligi za prvaka? Kako se ispustila titula? Mu*da koja su se izgubila? Molim da mi argumentovano napišete kakav napredak je donio Adžem u odnosu na Slavku, mislim na igru, kolektivno. Govorim o drugom dijelu sezone. Broj navijača na stadionu je sve rekao. Ako ostane Adžem opet ćemo imati katastrofalnu posjetu. Većina nas želi vidjeti leđa Adžemu.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:11 am

Ostavljanje Adžema ja gledam kao davanje 3. šanse tom čovjeku. Zašto?

Imao je tim za oba fronta, i smatram da isključivo njegovim greškama nismo uzeli titulu. Halalio bih mu sve da je nastavio raditi isto, tj hrabro, da je vjerovao svima, ali je sam sebi roster suzio i sam sebe zajebao.

Dalje, taktički također, cijedio igrače pogrešnim formacijama. Od Vranješa, prevage na terenu do Vranješa "**** te onaj ko te dovede".

Ne ulijeva mi povjerenje.

Rashid
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:16 am

Adzem mora pasti!

Hadzijalagic
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:17 am

Ako cemo dovesti nekog provjereno boljeg onda neka ide odmah, u suprotnom nema logike.. I ako ga misle otpustati neka to urade na vrijeme a ne kao prosle godine sa Petrovicem..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Vortex
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:22 am

Adžemu se treba zahvaliti odmah poslije zadnjeg kola i na gospodski način se razići s njim, bar što se tiče pozicije šefa struke. Mislim da za njega uvijek ima mjesta u klubu, pogotovu u radu s mlađim kategorijma a moguće da će i on sam vremenom nadoći i konačno sazriti. Ipak je ovo za njega bio prevelik zalogaj i preveliki teret uz konstantan pritisak. Ma vjerujem da bi i samom Adžemu pao veliki teret sa srca kad bi završio sa zadnjim kolom.

mula
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:25 am

Amar927 je napisao/la:
sri maj 09, 2018 11:58 pm
U slucaju odlaska Blagojevica koga vidite kao dostojnu zamjenu za njega??
Upravo Vranjes. Doveden je da sljedecu sezonu igra umjesto Blagojevica. Ove sezone je igrao na svojim neprirodnim pozicijama, mislim da ce se tek sljedece sezone pokazati njegov pravi kvalitet.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

bogi
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:28 am

Po čemu ste vi kompetitivni da govorite ko je zreo a ko nije za trenerske klupe ? Imate neke uefine licence ili šta ? Nisam znao da sam ovdje među suhim 5 zvijezdica trenerima i managerima.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

sahmat

čet maj 10, 2018 8:29 am

Korak unazad ako ostane Adžem sljedeću sezonu, yebo tog trenera kojem je ego ispred kluba
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

mirzza
Kontakt:

čet maj 10, 2018 8:31 am

Nakon prospavane noci samo da na sabahu kazem da j.e.b.e.m dan kada su uveli polar i koristili ga u Mostaru. Zbog polara i tvrdoglavosti naseg trenerskog maga smo zijanili titulu. Odstranjivanje iz ekipe Sinana i Zeca, kao i Sabana i Projica nas je kostalo.
To sada i budala vidi, a Adzem je pokazao da nije trener za Zelju iz vise razloga.
Prvi sam naveo gore, tvrdoglavost i bezobrazluk, drugo je ne ucenje na svojim greskama, imao je permanentnu ublehu prosle godine i nista nije naucio, apsolutno nista, cak je ispao i gori od njega.
Trece, covjek igra samo 4-5-1, nema znanja da uspostavi neki drugi sistem (mada je igrao u 1 utakmici sa sirokim 3-4-3 ili neku varijantu toga).
Nije se pokazao kao pedagog, u trenutku kada se sezona lomi, on umjesto da konsoliduje ekipu, smiri je, on vatru gasi benzinom suspendujuci najbrzeg igraca u ekipi kojeg je hebo u mozak mjesec dana. Ono zagrijavanje protiv radnika od 85 minuta i na kraju ne davanje sanse je cista provokacija i bezobrazluk.
Cetvrto - Kajkut Saša igrac za 15 golova u sezoni, a toliko ih Vojo i Kajkut nisu postigli.
Peto - nije znao skinuti pritisak i nije pokazao apsolutno nikakve karakteristike lidera, vodje, trenera.
Ono u cemu je najbolji u drzavi je rad i uvodjenje mladih igraca i zbog toga bih volio (a pisao sam to i prije tacno godinu dana) da ostane u strucnom stabu kao pomocnik, jer ko god da dodje, nasi biseri ce biti zanemareni (sjetite se izjava celavog kako nemamo kvalitet u juniorima, planirane posudbe Hareta u Slaviju i slicno), a imamo atletikovce kojima moramo dati sansu.
Dakle popricati sa Adzemom, objasniti mu situaciju, da je iskljucivi krivac za gubitak titule ali da bi bilo dobro da ostane zbog mladih, za sefa nije materijal jer nema to liderstvo u sebi, ne zna se nositi sa pritiskom i lako puca.
Hvala mu na Kupu, upisao se u istoriju Zelje, potpuno zasluzeno, ako nista zbog mladosti koju je afirmisao.
Adzeme hvala ti na Kupu i prestanku suse u trajanju od 5 godina, bilo bi mi drago vidjeti te kao pomocnika nekom ozbiljnom treneru tipa Mesa.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.

Prijava