ned maj 06, 2018 11:30 pm
Iduce sezone nama u prvom sastavu moraju biti, po mom misljenju:
-Stevanovic, vjerovatno mu je sad zelja ostati u Sarajevu kako se zarucio, a i igra sve bolje i bolje plus je dokazani fajter i uvijek daje 100%
-Graovac. Ako bi njega mogli zadrzati to bi bilo najvece pojacanje. Dati mu kapitensku obavezno
-Osmankovic. Dok se nije ozlijedio igrao je dobro, a i u zadnjim utakmicama igra dobro.
-Projic i Hadzic nek ostanu. Ne znam kakve ugovore imaju, tj. do kad im vrijede ugovori, ali neka ih. Hadzic se do sada nije pokazao i igrao je u grcu, samo gleda da lopta ide od njega sto prije, a tako onda uvali u govna druge igrace pa se cupaj. Adzem se ogrijesio sa Projicem, a i mi smo. Kakav god da je, na kraju ispade da nam je mogao valjati i da nam je trebao. Mene je kupio sa ponasanjem u zadnjih par mjeseci, a kad sam mogao svrsavati na legendu onda mogu i Projicu pozeljeti da ostane i pokusa se dokazati da je bolji.
-Hajdarevic ili Anel. Ako postoji ponuda za jednog od njih dvojice i ako su neke dobre pare treba ga pustiti da ide. Koji god da ostane vec na kraju iduce sezone isto treba otici, a ponuda ce sigurno biti
-Blagojevica zadrzati pod svaku cijenu. Daleko najbolji vezni igrac lige i zasluzuje, uz Graovca, najjaci ugovor od svih igraca koji su trenutno u ekipi.
-Ramovic. NIje prosao Zeljinu skolu i to sve stoji, ali se vidi da voli klub i da razumije sta Zeljo predstavlja jer je i sam navijac Zelje. Sigurno je medju najboljim igracima lige na svojoj poziciji, a i Ivica je njega izdvojio medju svim igracima tako da to treba biti vodilja bilo kojem treneru koji dodje da nas vodi.
-Zajmovic je pravi primjer kako se trud i rad uvijek isplate. Dobar dio kritika je primao s razlogom jer je bilo jako puno stvari da se popravi od najosnovnije da je nogomet timska igra pa do nekih finesa koje ja nikad necu moci primijetiti, a strucni stab mora.
-Zec kakav god da je propuh u glavi, ako i jest uopste, nam treba. Kad igra onda daje 100% svojih mogucnosti i to je to. Sa njim bar znas na cemu si.
-Zeric nije imao previse prilike ove godine, ali i kad je igrao bilo je toplo-hladno. Gol Sirokom pa onda mu mrsko u nekoj iducoj kad udje.
Od ostalih igraca treba popricati sa Vranjesom i Ubiparipom. Isto nemam pojma koliko ugovora jos imaju, al ako su voljni ostati neka ih. Kamo srece da je Adzem Vranjesa koristio kako je trebao. Nisu zbog njega morali ispastati Ramovic, Blagojevic, Hajdarevic i Anel. Kajkut ne moze ponuditi vise bas nista i ja bih ga otpisao.
Za Mehremica nisam pametan. Ja mislim da se od njega jos uvijek moze napraviti nesto korisno za nase lige, ali je za njega veliki problem sto mi stalno napadamo na postavljenu odbranu, a on i nema neku tehniku. Centarsut mu nije los, ali postoji jako puno stvari na kojima mora poraditi. Ako ga istrpimo pa dobijemo jos jednog Zajmovica za zadnjih desetak kola iduce sezone, vrh, ali ako ostane i vidimo da ne ide onda ga klupirati i ne dopustiti da rezultat trpi zbog inata i guranja igraca nazor.
To je nekih 10-14 igraca koji su dobra ''jezgra'' za sastavljanje tima. Njima neka se prikljuce Dacic, Sehici, Dzindo, Velic, Besirevic i ostali koji imaju potencijala plus par ciljanih igraca, a ne da se nakupi 6 veznih, a dva beka. Prvi i primarni cilj treba biti dovodjenje kvalitetnog trenera, a Papac nek zajedno sa larsom skautira igrace koji bi mogli doci i od kojih bi imali koristi.