sri mar 11, 2026 9:01 am
Željina publika je postala prava fudbalska u ovih zadnjih nekoliko godina, od članskih karata, preko fanshopa do posjećenosti na utakmicama i to je postala neka konstanta tokom ovih godina, i bojim se da smo to sve uzeli zdravo za gotovo. Ispalim se sa posla od privatnika da dođem na pišanu tekmu s Kruševom, dolazim kad nas krkače i tarabe selendre, i sve je to bilo nekako pravolinijski i guralo se, u ime hajpa, u ime ovoga, onoga. Ali poniženja kakva osjećam kao navijač ovog kluba ipak ostavljaju traga, i vjerujem da ne govorim isključivo u svoje ime. Još od Zrinjskog i Jakovljevića koji nam je ko zadnjim pizdama sve po spisku od-do, a niko da se mrdne, preko uriniranja po nama na Koševu, prskanja Rudara u sred Doline, ali ovo sinoć je kap koja je prelila čašu. Pošalju ti dvojicu igrača trajno iz ekipe u dvije utakmice, i to kakve igrače, namažu ti tribinu krmećom masti (vojvode su mogle penis glabati da to nisu uradili najnormalnije sa ljudima iz kluba), napadaju te fizički, udaraju i jedini Krpić stane da nas brani, isti onaj Krpić kojem je 90% stadiona i foruma na plećima i koji ga pljuju. Zamisli ti ko je nama kapiten, i kakva nesloga vlada u ekipi. Pa Bogom se kunem, da su pokazali muda, prkos, fajt, da su išli u kost i da se klub smio i htio oglasiti, već bi sad imali INAT SILAN BOSANSKI pred meč sa banjalučkim đikanima, i mogli bi očekivati pun sjever i istok taman da se igra u 10 ujutro, a ovako sad, hladne glave, kontam zašto i kome da idem, vodim neku ličnu borbu da li da se popišam po sebi i prvi put u xy godina neopravdano ne odem na utakmicu, jer što da idem ako ću doživjeti još jedno poniženje, i tu ne govorim o rezultatu i eventualnom porazu. To su neke moje lične borbe, ja sam niko i ništa, i par ljudi sa kojima idem ne prave razliku, međutim belaj je ako se ova misao vrzma po glavama mnogih drugih, ako i drugi potpadnu pod ovakve sive misli, ako i drugi misle da postavljamo nove ljestvice dna + ako ova priča koja je pukla o kamataru uistinu bude tačna - bojim se da nam slijedi strmoglav pad interesovanja i Željo u ambisu u kakvom nikada do sada nije bio i koji definitivno neće preživjeti.