cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet feb 26, 2026 8:27 am

Sav jad i cemer naseg trenutnog strucnog staba je stao u Dininu izjavu kada je rekao da oni nisu dovodili igrace i da su naslijeđeni.

Koliki đon obraz moras biti pa to izjaviti, kada si ti licno sa ekipom prosao cijele pripreme, bio pomocnik i sada si glavni trener.

Mislim da je krajnje vrijeme da se zahvalimo uz buket cvijeca i plaketu Dini, Gusi i Cici, niste kompetentni za klupu naseg kluba i tu sva prica zavrsava.

Ljudi koji NIKAD nisu radili van nasih granica, kojima je posljednja edukacija bila odbrana maturskog ne mogu sjediti na nasoj klupi, da mi je otac rodjeni ne moze nisi kompetentan i strucan.

Nijaze ako mislis dobro klubu moras dovesti trenera koji je edukovan a uz njega i pomocnike. Cesto mi na pamet padne Ivkovic i njegov pomocnik koji je vise radio na pripremi utakmica nego sam Ivkovic, e to su pravi pomocnici.

Nadam se da ce vec danas imenovat novog trenera jer ovi UBLEHASI ako ostanu ja zaista ne vidim na koji nacin mi mozemo obezbjediti opstanak.
Alea iacta est!

Sky1
Kontakt:

čet feb 26, 2026 8:40 am

Evo sad vidjeh na fb neko je postavio snimak starta na Cvetanoskog, ovo je namjeran start, bas krvinicki. Savez bi morao naknadno sankcionasti ovog igrača.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

čet feb 26, 2026 8:42 am

Iskreno mozda malo ruzno zvuci sa moje strane, ali ja bih da vidim strucni stab i sefa koji nemaju Željin DNK. Recikliramo imena samo a nista ne postizemo. Daj ekipu ozbiljnih profesionalaca, poprimit ce DNK ako uspiju sta napraviti. Mislim da je nemoguce sastavit sampionsku ekipu bez kvalitetnog skautinga i SD. Ispade da su ovi igraci zimus sami dosli, jer su se svi ogradili da ih oni nisu dovodili.

SamoNapad
Kontakt:

čet feb 26, 2026 8:54 am

Ne znam je li Dino misli na nove igrace ds nemaju kvalitet ako misli onda je on prolupao. Pa nama su ovi novi jedini zivi na utakmici ,nas ne zezaju oni nego ovi mrtvaci iz prve polusezone. Pejic je jedini drzao sredinu kupio lopte, Galcev je odigrao solidnu utakmicu pogotovo u drugom, Prokop kad udje ritam se promijeni. Nas je zeza Osmanovic, Krpic, Milosevic, Erik, oni holandjani a bgm ni Cvetanoski i Vini nisu ni blizu u formi (puno zuje malo meda daju).
Ova igra iz drugog poluvremena mozda moze i rezultirati nekim bodom jer ima krvi. Nama je sad ozbiljan problem te krilne pozicije jer ni ova dva nisu bila na nivou a sad pogotovo kad nemas dva krila ni za prvih 11.
Pejic, Hodzic, Galcev , Bicakcic , Prokop su igraci koji ce nam valjati sad treba pronaci jos 5 koji mogu da ne uniste sve sto bi ovi energijom donijeli ekipi.
Zadnja izmjena: SamoNapad, dana/u čet feb 26, 2026 9:01 am, ukupno mijenjano 1 put.

milanribar
Kontakt:
Status: Online

čet feb 26, 2026 8:57 am

PlavaDobrinja1921 je napisao/la:
čet feb 26, 2026 8:42 am
Iskreno mozda malo ruzno zvuci sa moje strane, ali ja bih da vidim strucni stab i sefa koji nemaju Željin DNK. Recikliramo imena samo a nista ne postizemo. Daj ekipu ozbiljnih profesionalaca, poprimit ce DNK ako uspiju sta napraviti. Mislim da je nemoguce sastavit sampionsku ekipu bez kvalitetnog skautinga i SD. Ispade da su ovi igraci zimus sami dosli, jer su se svi ogradili da ih oni nisu dovodili.
Ovo što imamo sad je nažalost rezultat nedostatka ikakvog skautinga i vizije. Mi smo dovodili igrače po nekom cv-u i ako nam djeluju simpatično, ne gledajući kako želimo igrati i kako se oni uklapaju u to sa svojim karakteristikama. Danas u fudbalu nema mjesta za dovođenje igrača naslijepo ako ganjaš neki rezultat, pa ko biva ako ubodemo ubodemo, vrlo brzo te stigne kazna na terenu za to.

Bolje nekad dovest i igrača iz slabije lige i sa slabijom reputacijom a da je tip igrača kakav tebi treba za formaciju koju hoćeš da igraš. Očigledno da smo dovodili ono slobodno što se nudi samo da izgleda lijepo a u hodu pokušali štimat neku igru i konstantno mijenjali način igre. Sad imamo totalno rasulo i par kvalitetnih igrača na nekim pozicijama a na nekim pozicijama totalne fule ili totalno ni nemamo igrača na toj poziciji,

Valter
Kontakt:

čet feb 26, 2026 8:58 am

Trenutno bježimo 6 bodova od zone ispadanja. Što je najgore poslije tri naredna kola mi bi vrlo lako mogli biti u toj zoni. Odigrati četiri utakmice protiv premijerligaša bez datog gola i možda sa maksimalno dvije šansice je malo reči poražavajuće. Velike su šanse da ovu sezonu odigramo sa četiri trenera. Mirviću, Mirviću kako dođe do Nijaza. Mi umjesto da se riješimo Guša, Alihodžića, Adžema, Edisa mi dovodimo Kosorića.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Ludvig Leple
Kontakt:

čet feb 26, 2026 9:23 am

Valjda je svima sada jasno ko je Slaviši savjetovao da Prokop bude na klupi, taj isti ga je ostavio jučer na klupi, a svi vidimo da momak ima znanje i na kraju krajeva m.u.d.a da povuče tu loptu i odigra dobar pas i da postigne gol. Dino je jedno obično povodljivo govno kakav je uvijek i bio, dodaš mu ova dva jazavca i vidiš svu jad i bijedu naših legendi. Nakon ove izjave jučer "Ova pojačanja su nam ostavljena u miraz" je izjava zbog koje bih ga ja kaznio novčano i otjerao odmah iz kluba. Zamisli sad kad vidi igrač koji je tek došao ovu izjavu, pa da li neko stvarno misli da će taj igrač dati 100% svojih mogućnosti, ma dajte molim vas.

Dalje, da bi mogli bilo šta i odigrati moramo imati teren. Ono jučer je bilo strahota, horor, ne znam kako da nazovem, na kraju krajeva jedan od razloga loma noge Cvete uz start onog idiota Mandića. Sudija snosi dobar dio krivice za lom noge jer da je dao na vrijeme onom Mandiću žuti ne bi on išao onako u duel. Kaže Jusuf na kraju pa mi nismo igrali grubo, e pa moj svileni Jusufe nadam se da će ti se vratiti u životu to laganje i seljakluk. Isto tako gol primamo zbog odskakanja lopte od grbu, ne opravdavam loš pas Osmanovića, ali kad ne ide onda ne ide.

Drugo poluvrijeme smo se bili malo trznuli uz ulazak Prokopa, Pejić nije loš, Galchev dobar na krilu, Odinaka uz Galcheva dobro izgledao, ali i dalje ograničen. Koliko samo škarta imamo u ekipi to je poezija. Nadam se da više niko nikad neće staviti Jaganjca da igra, jer stvarno ne razumijem poentu njegovog uvođenja u igru.

Bilo kako bilo, neka nam je sretno protiv HŠK-a, jer ne vidim način na koji možemo doći do njihovog gola, da ne spominjem zabijanje istog...

Lopta
Kontakt:

čet feb 26, 2026 9:39 am

Valter je napisao/la:
Trenutno bježimo 6 bodova od zone ispadanja. Što je najgore poslije tri naredna kola mi bi vrlo lako mogli biti u toj zoni. Odigrati četiri utakmice protiv premijerligaša bez datog gola i možda sa maksimalno dvije šansice je malo reči poražavajuće. Velike su šanse da ovu sezonu odigramo sa četiri trenera. Mirviću, Mirviću kako dođe do Nijaza. Mi umjesto da se riješimo Guša, Alihodžića, Adžema, Edisa mi dovodimo Kosorića.
Ne znam zasto su ljudi kivni na dovodjenje Kosorica na tu poziciju, covjek apsolutno nema veze sa terenom, po meni je to skroz okej, covjek je uvijek srce na terenu ostavljao pa kakav god bio po meni je zasluzio tu poziciju. Realno za tu poziciju i ne moras biti kvalifikovan samo je bitno da se trudis i da budes organizovan sto vjerujem da on jeste. Strucni stab, skauti i sportski direktor je druga prica.

kb80
Kontakt:

čet feb 26, 2026 9:59 am

Ona izjava gospdina Đurbuzovića je u najmanju ruku bezobrazna i drska, ali i to će se riješiti. Ono glumljenje da nema pojma ni o čemu i da mu nije jasno je toliko jadno i providno...
Trebaće vremena da se očisti klub od korova koji je tu već decenijama, ali će i to da bude, pa da prodišemo. Igrači i "igra" koju nam plasiraju su posebna priča i samo, prema mom skromnom mišljenju ih neki fakin od trenera može prodrmati i "nagovoriti" da igraju... Ovo je sve djelo naših DNK trenera i ostalih ego jbnih ludjaka koji su nam ostavili ovo stanje, umjesto da idemo u korak sa vremenom mi čistimo njihova nadmurdivanja...

Meha87
Kontakt:

čet feb 26, 2026 10:03 am

Treba napuniti Grbavicu u ponedjeljak, nema bolje prilike da se izadje iz krize od utakmice sa Zrinjskim.

Gagi tm 87
Kontakt:

čet feb 26, 2026 10:08 am

Meha87 je napisao/la:
Treba napuniti Grbavicu u ponedjeljak, nema bolje prilike da se izadje iz krize od utakmice sa Zrinjskim.
Slažem se ako mi sad dignemo ruke,ispadamo u federalnu 100 %...

avlami97
Kontakt:

čet feb 26, 2026 10:09 am

Prvo dzemre Stojanovic
Drugo koje "udara" danas Djurbuzovic
Trece dzemre 5. Marta?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet feb 26, 2026 10:13 am

Lopta je napisao/la:
čet feb 26, 2026 9:39 am
Valter je napisao/la:
Ne znam zasto su ljudi kivni na dovodjenje Kosorica na tu poziciju, covjek apsolutno nema veze sa terenom, po meni je to skroz okej, covjek je uvijek srce na terenu ostavljao pa kakav god bio po meni je zasluzio tu poziciju. Realno za tu poziciju i ne moras biti kvalifikovan samo je bitno da se trudis i da budes organizovan sto vjerujem da on jeste. Strucni stab, skauti i sportski direktor je druga prica.
Te pozicije itekako imaju uticaja na sve.
Mozda i najvise.

SWRA_1921
Kontakt:

čet feb 26, 2026 11:04 am

Joj najvise ima uticaja tim menadzer...

dobar tri
Kontakt:

čet feb 26, 2026 11:49 am

SamoNapad je napisao/la:
čet feb 26, 2026 8:54 am
Nama je sad ozbiljan problem te krilne pozicije jer ni ova dva nisu bila na nivou a sad pogotovo kad nemas dva krila ni za prvih 11.
Ne vidim drugo rjesenje osim da se promovise ili Freeman ili Ibrahim, a da se Erick posalje na tribine, obzirom da samo tri stranca smiju biti u protokolu.

Ili da Galchev skoci na krilo, a Odinaka iza njega, sto mi nije plaho izgledno.

Okolele
Kontakt:

čet feb 26, 2026 11:49 am

Ponedeljak svi na Grbavicu..Nema izgovora..Podrška i samo podrška..Manijaci isto neka se dozovu malo sa navijanjem na Grbavici..Imamo mi finih pjesama i nema potrebe da se izmišljaju neke nove koje zna deset osoba..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

kb80
Kontakt:

čet feb 26, 2026 12:04 pm

Meha87 je napisao/la:
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

SWRA_1921
Kontakt:

čet feb 26, 2026 12:31 pm

Ima li kakvih novosti ko bi i kad bi mogao novi trener sarnuti.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet feb 26, 2026 12:36 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
čet feb 26, 2026 11:04 am
Joj najvise ima uticaja tim menadzer...
Pa ko je cugao i kartao sa igracima prije utakmica ? Sve te "nebitne" pozicije.

igla
Kontakt:
Status: Online

čet feb 26, 2026 12:59 pm

Kad ćemo dobiti šefa struke i STRUČNI ŠTAB ili će i dalje nas ovi uhljebi voditi s klupe?

Veze mi nemamo gdje udaramo

Trenutno korisnika/ca: igla i 59 gostiju.

Prijava  •  Registracija