Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 20, 2016 6:20 pm

boja mora je napisao/la:Zolotiču se mogla produžiti posudba da se htjelo i toliko više o tome ipak je naše dijete i zbog toga mi je posebno drag. Kao i dado djenis vedran pa i stana iako nije poniko kod nas i naravno memija hiroš mujaga oni se moraju gledati drugim očima jeli ko gledao grka na treningu kakav je
:)

Neandertalac

pon jun 20, 2016 6:20 pm

Pa ko je rekao da je Dado otjeran?
Dadi je ponudjen sporazumni raskid ugovora koji ce on radije prihvatiti nego posudbu, tj u toj opciji, sa slobodnim papirima ima laksi posao da nadje novu sredinu.
Citajete malo.
Cak mozes i reci da je otjeran jer se ne racuna na njega, tj trener ga ne vidi u timu koji slaze.

Sale@ slazemo se ja i ti, samo sto se meni ne svidja put kojim idemo u sportskom dijelu. Svake polusezone mijenjamo skoro komplet tim i trenera, poceli smo polako i kako ti kazes jeftino a sada smo dosli u opciju zara skupih igraca i trenera. Sto je jos vaznije, jako, jako rizicnih.
Igramo rulet, crveno i crno, trenutno smo ulozili skoro sve i eventualni rezultatski neuspjeh bi nas bacio na koljena, zelio to neko vjerovati ili ne.

Finansijski, koliko god su nas prosla vremena uvalila, prije ove uprave, dosta su nam i donijela para, pa je tako ova uprava mogla iskoristiti neka sredstva koja su obezbijedjena prije njih, a oni sami u sportskom dijelu, samo su veliki potrosaci, opet bar za mene, svidjelo se to nekome ili ne.
Imaju liste dolazaka i odlazaka. Ko je kada bio, debitovao, igrao, ima sve jasno na papiru, crno na bijelu, lako se moze provjerit.

Daj Boze da je ovo taj pravac za izlazak van okvira BiH pl lige. Za mene, amaterizam, rizik, promasaji u sportskom dijelu prelaze svaku granicu razumnog.

Ja to ne shvatam, zelim ali ne uspijevam.
Željeznicar za život cijeli!

fk1921

pon jun 20, 2016 6:21 pm

Grk je tu
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

LARSSON
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:22 pm

a šta ako dado ne ode?

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:23 pm

LARS1921 je napisao/la:a šta ako dado ne ode?
onda ćemo ga nakon prve utakmice nastaviti pljuvati :lol:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

blueheart
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:27 pm

Previše se mi vežemo za nase igrače, trpali bi mo do u nedogled sto je totalno van pameti. Od generacije može biti za prvi tim 2,3 igrača i to je pod? Druga stvar je da se trebaju trpiti do max 20 god, poslije kao i svi ostali ili jesi ili nisi nema emocija, ako se moze prodati prodaj i Cao. Dado jeste bio talenat, dobar igrač, ali je ostao nedorečen i tu se sva prica zavrsava. Stanica kao i Bogicevica nisu trebali ni vraćati tad je urađena glupost i sad je ispravljena.
DRZAVA ZELJO

Charlie Sheen
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:28 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:a šta ako dado ne ode?
onda ćemo ga nakon prve utakmice nastaviti pljuvati :lol:
:rofl1: :rofl1:

Ajzea
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:32 pm

Nasu djecu mogu na ovaj nacin klasificirati;
One sto znaju a nece.. Njih ne zelim gledati drugim ocima ili kratko receno, tjeraj iz kluba. Svu srecu svijeta im zelim u nastavku karijere;
Oni sto hoce a ne znaju su mi drazi od ove prve grupe, ali neka se late knjige. Zelim im svu srecu svijeta, također;
Oni sto hoce a znaju.. Ne postoji igrac koji mi je prioritet u odnosu na to nase dijete i takvog bih maksimalno forsirao, i niko mi ne bi bio ispred njega, taman u tom trenutku bio daleko bolje rjesenje. Njima zelim ono sto i sebi, mislim da to dovoljno govori..

Ne moraju i ne trebaju imati povlasten status samo ako imaju cast da ih deklarisemo kao Zeljinu djecu. Ako su Zeljina djeca, znaju i hoce, onda moraju imati povlasten status. Meni se i dan-danas za Amirom place, ali tako je, ocigledno, moralo biti..

Velahalve
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:34 pm

Ostaje li Turkovic, zna li neko?

1921.ba
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:35 pm

Velahalve je napisao/la:Ostaje li Turkovic, zna li neko?
kakav on, otpisan prije pola godine
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

LARSSON
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:37 pm

kako bi to majkl rekao, grk je trenirao

[video]https://www.youtube.com/watch?v=1vqJNiH ... e=youtu.be[/video]

salle86
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:41 pm

Neandertalac je napisao/la: Sale@ slazemo se ja i ti, samo sto se meni ne svidja put kojim idemo u sportskom dijelu. Svake polusezone mijenjamo skoro komplet tim i trenera, poceli smo polako i kako ti kazes jeftino a sada smo dosli u opciju zara skupih igraca i trenera. Sto je jos vaznije, jako, jako rizicnih.
Igramo rulet, crveno i crno, trenutno smo ulozili skoro sve i eventualni rezultatski neuspjeh bi nas bacio na koljena, zelio to neko vjerovati ili ne.

Finansijski, koliko god su nas prosla vremena uvalila, prije ove uprave, dosta su nam i donijela para, pa je tako ova uprava mogla iskoristiti neka sredstva koja su obezbijedjena prije njih, a oni sami u sportskom dijelu, samo su veliki potrosaci, opet bar za mene, svidjelo se to nekome ili ne.
Imaju liste dolazaka i odlazaka. Ko je kada bio, debitovao, igrao, ima sve jasno na papiru, crno na bijelu, lako se moze provjerit.

Daj Boze da je ovo taj pravac za izlazak van okvira BiH pl lige. Za mene, amaterizam, rizik, promasaji u sportskom dijelu prelaze svaku granicu razumnog.

Ja to ne shvatam, zelim ali ne uspijevam.
Titulu ne može biti niko garantovati. Može obećati.
Valjda je svima bar jasno to da si bliže tome ako imaš bolje igrače. Oni traže više izdataka. Uprava tvrdi da financijski možemo ovo podnijeti i meni je to dovoljno. Da bi dobio moraš i uložiti, teško da će se ponoviti Odovićeva sezona sa našom djecom. Opet kažem, sve dok više dobijamo nego što trošimo ja sam za ovu varijantu.
S tim da se OBAVEZNO MORA VODITI RAČUNA O PODEBLJANJU UGOVORA KAKO VREMENSKI TAKO I FINANCIJSKI SA IGRAČIMA KOJI VRIJEDE. Ne smije se čekati 5 do 12. Bolje sad udvostručiti platu Stevanoviću i Lendriću nego da ti dogodine odu džabe (zbog nekih lupam 100-150 hiljada), pa em nisu prodao ni jednog, em moraš opet bacati udicu u more slobodnih igrača i moliti Boga da opet pogodiš. To je već kocka i promašaj ako se to dopusti.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Elegant
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:42 pm

Kad se putuje za Kupres?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:47 pm

Elegant je napisao/la:Kad se putuje za Kupres?
Planirano je 22.6.2016., znači za dva dana. Ma jedva čekam, da se konačno zna na koga se računa, a na koga ne. :cigara:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Velahalve
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:48 pm

1921.ba je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:Ostaje li Turkovic, zna li neko?
kakav on, otpisan prije pola godine
Nije bilo zvanično

Neandertalac

pon jun 20, 2016 6:48 pm

Da malo zatrolam van teme.

Je li ko od vas strucnjaka za kafu, da bacimo mlin, da se druzimo.
Uslovi, 25+ i da je blizu Malte.
Ja castim :-)
Željeznicar za život cijeli!

FKZ1921
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:50 pm

Stvari oko sportskog segmenta nisu ni izbliza jednostavne kako se mozda cini...U svim drugim segmentima kluba(finansije,radno-pravni segment,infrastruktura...)stvari su definisane pravnim aktima,sto drzavnim sto klupskim,postoje propisane procedure...Treba poznavati zakon i procedure i imati opredjeljenje upravljackih struktura da se isti postuju i rijesili ste dosta toga.
U strucnom,sportskom segmentu nemate regulativa,propisa,zakona...Tu vam treba definisana strategija kluba,trebaju vam ljudi koji imaju talenat,afinitet,znanje,iskustvo...uz sve nabrojano,ti ljudi moraju imati izrazene menadzerske sposobnosti i pozitivne karakterne osobine.
Vrlo zahtjevno... Nimalo jednostavni kriteriji. I ne trebamo se zanositi da ce se ubrzo naci osoba ili vise njih koji ce zadovoljiti ove kriterije.
Vjerovatno je procjena da jebolje da to do daljnjeg rade ljudi koji su i do sad radili uz unaprjedjenje u vidu skauta i uz aktivnije ucesce sefa strucnog staba. Ali i to sa sefom ss je mac sa dvije ostrice...uvijek. U kojoj mjeri mu pustiti da diktira te stvari a da ti se ne dogadja situacija kao ovih posljednjih pet,sest mjeseci...
Uvijek je problem kontinuiteta. Zbog toga bi bilo presudno vazno da se sa novim sefom ss posreci,da se u narednoj sezoni napravi napredak u igri i postigne zadovoljavajuci rezultat. Da se na taj nacin unaprijede preduslovi za dalje...za naredne sezone.
Neovisno od toga sto su i clan uprave i sef ss,na predstavljnju sefa, eksplicitno najavili titulu,ja mislim da je u sljedecoj sezoni najbitnije da se vidi evidentan napredak u igri i da se izbori evropa. To bi znacilo da su napravljeni dobri potezi,stvorani dobri temelji i da ne bi trebalo ponovo sve iz temelja...

Hurmasica
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:53 pm

Sad dođoh sa treninga, glavni dio sam odgledao. Podijelili se u 2 ekipe i na 2 gola igrali. U jednoj ekipi štoperi Aco i Kemo, u drugoj Grk i Duraković. Grk onako na prvu, mrcina :mrgreen: ima dobru "dugu" loptu, u detalje fakat ne bih ulazio jer se na čovjeku vidjelo da je sa druge planete došao, dok malo upozna ekipu.. :D. Enisa, Hodže, Stane, Đerme i Bogija nije bilo na treningu, Dado je tu. Eto ukratko :) :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u pon jun 20, 2016 7:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Elegant
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:54 pm

avlami97 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Kad se putuje za Kupres?
Planirano je 22.6.2016., znači za dva dana. Ma jedva čekam, da se konačno zna na koga se računa, a na koga ne. :cigara:
Odlicno, znam da je receno da tomo igramo protiv Mladosti prijateljsku.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

psihopata
Kontakt:

pon jun 20, 2016 6:54 pm

Neandertalac je napisao/la:Da malo zatrolam van teme.

Je li ko od vas strucnjaka za kafu, da bacimo mlin, da se druzimo.
Uslovi, 25+ i da je blizu Malte.
Ja castim :-)
može li 24 i 11 mjeseci? :mrgreen:
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava