Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 05, 2025 12:37 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
pet dec 05, 2025 11:43 am
Nekako tek kad se počne gubiti počne većina kao da vodi konstruktivnu raspravu oko trenutne situacije kako smo tek sad dospjeli u tu situaciju. Nas par od samog početka skrećemo pažnju i govorimo da se skinu roze naočale i sagleda realna situacija po pitanju ekipe.

Da ponovimo gradivo.

Muftić, kratak, većinu situacija jedan na jedan sam prouzrokuje i onda se vadi. Tarik trebao davno stati na gol.

Odinaka, ne zna osnove fudbalske igre, jučer samo nije mogao da primi jednostavnu loptu i preda precizno na duže od 10m. Neinteligentan igrač.

Troupe, pi.zda koja ne smije da pređe centar, nikakav igrač.

Alić, nudi se, zna, ima nekih rupa u igri, ali meni ok.

Seedorf, tremaroš, čovjek koji ja mislim u ligi ima najviše nabijenih lopti prema naprijed bez ikakvog smisla. Ispada često ko iz voza, jednostavno 0.

Karamarko, odigra vrhunski 3 utakmice i onda 6 ne zna šta igra. Mora igrati jer nemamo koga.

Erick, imao dvije utakmice loše, jučer odličan i generalno pravo pojačanje.

Deni, majstor, radilica, jednostavno igrač po mom ukusu, a i to dokazuje na terenu.

Cveta, naš trenutno vjerovatno i najbolji igrač, ali daleko od toga da je idealan, rijetko kad se vrati da pomogne i još dosta toga, ali neka ga.

Bolja, mora igrati i to je jasno kao dan. Tri ulaska u igru i tri gola. Uz Denija naš najbolji igrač po kvalitetu, a ne trenutnoj formi.

Mhand, dobar vidi se to na prvu.

Za Jaganjca od početka govorim da je taraba i to je tako, vidi se sve.

Rakić, no comment (Lazar Popović u najavi).

Madžid, se dozvao bio, ali nažalost povreda.

Osmanović, mora igrati stopera.

Vinnie, zamjena i to je to.

E sad od mladih nismo vidjeli baš ništa jer ih stručnjak ne stavlja, a ostale neću ni komentarisati.
Sve se apsolutno slazem, osim za Vinija, taj lik je vise puta pokazao da nije samo za kontru i mogao bi se itekako isprofilisati u prvotimca.

Mozda sam ja obicna budala, ali meni bi na derbiju izasao ovaj sastav:

Abdulahovic
Troupee-Osmanovic-Karamarko-Alic
Cveta-Erick-Deni-M'Hand-Vini
Boljevic

U ovoj situaciji kad nemas dobrog napadaca, Boljevic bi sigurno bio najbolji izbor, uz to on nije krilo koje se narocito vraca u defanzivu. Nije ni Cveta ekstra odgovoran ali je opet brzi, plus bi imao super defanzivnog Troupea iza sebe. Alic je isto stabilan nazad a i Vini je dosta odgovoran u defanzivi.

Po potrebi da Konings zamijeni Denija/M'Handa (a nikako ga gurati u spic).

Ukoliko se ukaze potreba za promjenom na spicu (ako Boljevic ne mogne ili ako neko od krila ne mogne pa se Boljevic bude morao vratiti na krilo) onda bi mi Jaganjac imao prednost nad Rakicem jer zna pritisnuti i ipak je "zivlji".

Jos jedan kandidat za ulazak bi mi bio Gojak. Rezultatski ovo nije prelomna utakmica ali bi mogla biti idealna prilika za "vatreno krstenje".
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SamoNapad
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:51 pm

Pa ovo su oni htjeli da ne bude nasih , i to iz vise razloga . I proslih nekoliko puta se pokusavalo na ovakav nacin jer njihovi cesto bojkotuju derbi na Grbavici. Samo sto mi dolazimo bez obzira na sve njihove uslove od smanjenog broja karti do nekih staticara . E sad su otisli i korak dalje pa su spojili sve i plus idu svjesno da krse i regulative oko cijena i eto konacno su uspjeli da nas nema na Kosevu. Na ovom derbiju kako stoje stvari nece biti 7000 hiljada ljudi tako da svi njihovi puste glas nece se cuti niti ce oni dobit nesto sa ovim stvarima. Na terenu ce pobijediti manje los tako da ovaj derbi izgleda ne zanima ni njihove navijace ni upravu . Nedelja u 13h raja lagano odose po planinama i upravu su , sto ljudima treba da gube dan radi nesportskih stvari. Derbi treba biti praznik , festival a ne da komplekse nize vrijednosti manifestujes na ovakve manipulacije.
Nisi u stanju privuci 12 do 15 hiljada svojih navijaca na derbi pa onda te strah 2000 hiljade gostujucih .

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:54 pm

Z_1921 je napisao/la:
pet dec 05, 2025 12:25 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
čet dec 04, 2025 11:58 pm
Sve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Jok treba im tepati i ohrabrivati ih, zaradjuju 4-5 puta vecu platu od vecine ljudi sa stadiona, a onakav pristup imaju. Obolit cu zbog njih
Bravo, samo tako i sve ce biti uredu, sigurno ce bolje igrati... Bosnjaci ***** klasicne, zato svi i proigraju kad odu od nas jer smo govna i treba nas jebat. Koliko vec Memija igra u Zrinjskom i to solidno i ***** ga usta i ja sto je dole otisao, ali da je kod nas dosao usrali bi mu se u zivot do sad tri puta.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

cikoradovic
Kontakt:

pet dec 05, 2025 12:59 pm

Nadam se da su pojedinci skontali da se pitarima ne raduje ni kad poklone nose. Sa ciganima samo ciganski i nikako drugačije.

kvalitet
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:09 pm

Očekivano, mislio sam da će izmisliti radove na jugu da nam skroz zabrane. Ovo je sad povuci-potegni između njih i nas, a ne zna se ko je jadniji od dva kluba, iako su kobiljari, objektivno, ipak veći kreteni od nas. Dok mi trošimo vrijeme, energiju i živce na ovakve gluposti, Banja Luka i Mostar nam određuju pravila igre i pobjeđuju. Aferim debili.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:17 pm

pet dec 05, 2025 12:54 pm
Z_1921 je napisao/la:
pet dec 05, 2025 12:25 pm
Sve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Jok treba im tepati i ohrabrivati ih, zaradjuju 4-5 puta vecu platu od vecine ljudi sa stadiona, a onakav pristup imaju. Obolit cu zbog njih
Bravo, samo tako i sve ce biti uredu, sigurno ce bolje igrati... Bosnjaci ***** klasicne, zato svi i proigraju kad odu od nas jer smo govna i treba nas jebat. Koliko vec Memija igra u Zrinjskom i to solidno i ***** ga usta i ja sto je dole otisao, ali da je kod nas dosao usrali bi mu se u zivot do sad tri puta.
Pritisak igranja u Zrinjskom i Želji je nebo i zemlja, more je takvih primjera kao Memija, cak dosta igraca koji su otisli iz Sarajeva, dole su igracine ipo bili.
Znas sta im je zajednicko svima? Dalje nisu dogurali od ove pripizdine i ako ce im par komentara ugasiti karijeru, nek se ne bave tim sportom.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:27 pm

Kompleks manjeg kluba

svabo
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:29 pm

milanribar je napisao/la:
pet dec 05, 2025 9:01 am
SkenderijaTM87 je napisao/la:
pet dec 05, 2025 8:42 am
Vjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..
Dođe hiljadu puta čovjeku da ispsuje sve al znam da će samo gore bit poslije toga, nikad igrači nakon takvih reakcija nisu dobro reagovali. Jednostavno sad su fudbaleri curice, sve je lijepo dok idu rezultati, nabrijani su opasni, dok se zareda par loših partija glava ide dole, kriju se od lopte, ne preuzima se odgovornost. Na to sve na kraju kad dobiju porciju od navijača oni su gotovi.
Kad je jučer krenulo jebavanje nakon 1:3 u 15. minuti krenula je i ozbiljnija i čvršća igra. Pod pritisak maksimalan od prve do zadnje minute. I hirurg je pod pritiskom, pa radi svoj posao za puno manje para od naših amaterčina, a pola života proveo školujući se.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:30 pm

svabo je napisao/la:
pet dec 05, 2025 1:29 pm
milanribar je napisao/la:
pet dec 05, 2025 9:01 am
SkenderijaTM87 je napisao/la:
pet dec 05, 2025 8:42 am

Vjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..
Dođe hiljadu puta čovjeku da ispsuje sve al znam da će samo gore bit poslije toga, nikad igrači nakon takvih reakcija nisu dobro reagovali. Jednostavno sad su fudbaleri curice, sve je lijepo dok idu rezultati, nabrijani su opasni, dok se zareda par loših partija glava ide dole, kriju se od lopte, ne preuzima se odgovornost. Na to sve na kraju kad dobiju porciju od navijača oni su gotovi.
Kad je jučer krenulo jebavanje nakon 1:3 u 15. minuti krenula je i ozbiljnija i čvršća igra. Pod pritisak maksimalan od prve do zadnje minute. I hirurg je pod pritiskom, pa radi svoj posao za puno manje para od naših amaterčina, a pola života proveo školujući se.
Ne kažem ništa za pritisak sa tribina toga tipa neka evo nek i bude... Ali javljati se ljudima prijetiti, jel ovo civilizacija ili je kanal sta je?

fcz
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:47 pm

U zaru borbe bude i psovke i svega, to zna svako ko je ikad trenirao neki sport. Brat bratu jebe majku, uhvati ga za vrat.

Medjutim ta vrsta "proganjanja" igraca satima/danima nakon utakmice je vec... psiho.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

w0st
Kontakt:
Status: Online

pet dec 05, 2025 1:57 pm

Zao mi je sto nasi nece otic i pored svih stvari na kosevo, jer vjerujem da je kujanima to jedan od ciljeva bio znajuci da njih nece doci preko 7000, tako da se to mogao uzeti kao motiv vise da im se popisamo u usta na sred koseva uz sve sto su pokusali.
I da, da Bog da poginuo ko im ikad dozvoli vise od 5% i cijenju manju od 30-40KM na Grbavici
Udbaske kuravele

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 1:59 pm

fcz je napisao/la:
pet dec 05, 2025 1:47 pm
U zaru borbe bude i psovke i svega, to zna svako ko je ikad trenirao neki sport. Brat bratu jebe majku, uhvati ga za vrat.

Medjutim ta vrsta "proganjanja" igraca satima/danima nakon utakmice je vec... psiho.
O tom i govorim i ja sam sto puta vrisnuo na tribini, ali da se javim igraču na bilo koju mrezu i govorim polomicu ti noge, dabogda umro, ***** ti mrtve i slično...a nije toga malo ..al eto to smo mi

Valter
Kontakt:

pet dec 05, 2025 2:00 pm

pet dec 05, 2025 11:29 am
Najluđe što ako remi bude na kosevu, velez popusi, mi opet treci i uz pobjedu protiv sloge opet u prednosti... ***** ti psihu
Ma jašta, Širokom treba zabraniti da pobjedi Radnik ... Psiha je čudo
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet dec 05, 2025 2:07 pm

Valter je napisao/la:
pet dec 05, 2025 2:00 pm
pet dec 05, 2025 11:29 am
Najluđe što ako remi bude na kosevu, velez popusi, mi opet treci i uz pobjedu protiv sloge opet u prednosti... ***** ti psihu
Ma jašta, Širokom treba zabraniti da pobjedi Radnik ... Psiha je čudo
Ja jucer trazim brisanje profila obolio sam, široki pobjedio u glavi hahahaha ...

Norsborg
Kontakt:

pet dec 05, 2025 2:08 pm

Ja sam stariji covjek ali Evo jedna preporuka mladjim navijacima. Neka nadju i procitaju clanak " Noc kada su htjeli da ga uniste" kada je Torpedo nastao po politickoj naredbi i kada je legenda, pokojni Josko Domirocki odbio prelazak u Torpedo. Ovaj isti Torpedo koji pokusava da bude neki FK i danas iz straha od jednog i jedinog FK ŽELJEZNIČAR-a pokusava da napravi nesto slicno kao te 1946.godine. Znaju sigurno kao i mi neki sta se sprema, sprema se zahvaljujuci nasoj imovini i ulasku novih ljudi nesto sto nema na Balkanu. Manijaci su u pravu i ne treba pristajati na ucjene. Sve ce im se vratiti samo od sebe. Nama doju pod strehu, dobiju prema kapacitetu dovoljan broj ulaznica i po cijeni koju placaju i nasi navijaci.
NISTE NAS UNISTILI 1946 NECETE NI SADA.
Vjecno ce te placati kiriju i kisnuti.

milanribar
Kontakt:
Status: Online

pet dec 05, 2025 2:20 pm

Razumijem i da hoće da nam daju manje karti pa i 1500 koji bi nadglasali njihove navijače al da traže 20 KM za onaj raspad od tribine i stadiona i onog ulaza sa poplavom ispred wc, to je dokaz da su to jedni veliki degenerici.

Trenutno korisnika/ca: g 1, milanribar, w0st i 55 gostiju.

Prijava