storm_raider je napisao/la: ↑uto nov 27, 2018 11:10 am
cikazubo je napisao/la: ↑uto nov 27, 2018 11:05 am
Adzem prilikom gostovanja na hayatu spomenu da je njegov novi zadatak formiranje akademije koja je potpuno suprotan model u odnosu na akademiju fks, ne sjecam se tacno sta je pricao, uglavnom rekao je da mu je taj zadatak veliki izazov, da se nada da ce uspjeti u tome i da ce to donijeti velike rezultate kada su u putanju omladinske selekcije..
Zna li neko tacnije kakav vid akademije se planira formirati ?
Navodno je u planu da se napravi plan igre Zeljeznicara od malih nogu do seniora. Jako tezak zadatak. Da se ne desava da trener donese sve novo ispocetka - pa da sve kategorije drugacije potpuno igraju, jer je to problem zadnjih sezona, vec da se prilagodi sistemu koji vec postoji, i da na tom temelju optimizuje sa svojim znanjem i iskustvom. To se godinama radi i ako bude kako treba, bice temelj nase igre. Nece on to sam raditi naravno, bice tu dosta neke nase starije struke ukljuceno. E sada to je plan, ali do skupstine nista. Opet kazem, navodno, niko jos ne zna cijelu pricu. I po meni, ako je istina, kasnimo dobro, ali eto, ideja je dobra.
Dobar korak naprijed, bolje receno ideja. Vidjet cemo kako ce funkcionisati.
Tako treba i sa prvim timom. Imati sportski plan i na osnovu toga dovoditi igraca, trenra koji preferira tu igru, formaciju i da ne dodje pa rastambura ekipu vec da radi s tim i da se najkrace receno uklapa u tu viziju.
Za to treba SD ili grupa ljudi, da li se isplati i da li se moze naci dobar SD ne znam.
Mislim da je sad za sad jeftinija i "bolja" varijanta jak trener, ugovor na 3 godine i da se on brine za sve. Covjek koji ima renome i ime koje nece ukaljati guranjem svojih menadjera.