Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ž'21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 07, 2016 8:50 pm

Edise vakat je :)

Žvaka
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:51 pm

Znači, prije svega treba reći da je ovo jedna od najluđih polusezona, bar meni a pratim Želju aktivno dobrih 30 i kusur godina.
Tu ne gledam samo ovu nabrijanu situaciju sa ganjanjem Europe već i rad uprave, stadion, odličan marketing, uplate stolica,zvučna pojačanja... Stvarno jedno veliko hvala svima, divno je bilo!!!

E sad, sjetit ćete se situacije sa Sušićem u repki prije koju godinu, dobar dio nas je tvrdio da su igrači isključivo svojim zalaganjem napravili
uspjeh i odveli nas na svetsko. Drugi su te uspjehe pripisivali njemu i govorili da ga treba istrpiti, da treba dalje voditi a nas smatrali budalama...
Ne vidite li sličnost?
Ne vidite li da smo igrom bez igre pobjeđivali, na individualni kvalitet, na mišiće, iz prekida. Jedina tekma gdje smo nadigrali protivnika je po meni bila protiv Olimpika. Po meni tu namjanje zasluge idu Edisu, volim ga, drag mi je, volio sam ga kao igrača, haman smo generacija, volim eksplozivne tipove i motivatore ali to nije dovoljno.
Iskreno se nadam da se neće napraviti greška kao sa Safetom poslije svjetskog kada mu je dopušteno da uništi još jedne kvalifikacije/sezonu prije nego ga smijene.

Na kraju krajeva, svi znamo našu publiku, 2000 - 3000 najvjernijih a ostali trebaju taj neki okidač da bi počeli dolaziti.
Ovaj put su to bila zvučna pojačanja, prije svega Stevanović i Zahirović kao bivši reprezentativci.
Siguran sam da za iduću sezonu samo promjene u stručnom štabu mogu vratiti publiku te se nadam da će to uprava i prepoznati.

Postoji minimalna šansa da izađemo u Europu ali ako će to značiti ostanak ovog stručnog štaba, onda bolje ne, onda ću se nadati nekoj kvalitetnoj prijateljskoj na pauzi i to je to.

Još jednom hvala svima na vrlo emotivnoj polusezoni! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:52 pm

Da li Petrovic od ljeta pred europu preuzima Sarajevo ? Ako je tako onda Sloboda 100% uzima kup.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

psihopata
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:52 pm

šta li radi simo krunić?
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

storm_raider
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:53 pm

Grbavica je napisao/la:Ne znam kako neko može reći da neće više na utakmice ići zbog ovoga ili onoga. Ja u trenutku huje kažem isto i drži me pet minuta plafon, nakon toga jedva čekam vikend da bih gledo svog Želju, da bih vidio te ljude na tribinama koji dijele istu ljubav, istu pripadnost.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
Ma u huji to mnogo raje kaze, vjerujem i da je @mavi tako. Ali... cim se primice utakmica, trese te nervoza, pravis milion kombinacija i to danima prije. Kako se primices Grbavici, sve vise zaboravljas na sve sto je bilo i samo ti je Zeljo u glavi. Samo te interesuje da dodjes na staro mjesto, stanes pored stare raje i navijas. Tako barem ja to dozivljavam.. i sto je najbolje, svaki put iznova. Kao san, kao bajka.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teteac8684
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:53 pm

Edise vakat je!!!

Whisperer

sub maj 07, 2016 8:55 pm

Elegant je napisao/la:Da li Petrovic od ljeta pred europu preuzima Sarajevo ? Ako je tako onda Sloboda 100% uzima kup.
da on ce ih preuzet 70% posto s njim u paketu idee memisevic na kosevoo tako kone pricaju
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:57 pm

Elegant je napisao/la:Da li Petrovic od ljeta pred europu preuzima Sarajevo ? Ako je tako onda Sloboda 100% uzima kup.
kao što rekoh, radnik je dobio licencu i kup vrijedi 200.000 eura minimalno, plus igrače u izlogu, plus šansu za mnogo više. misliš da sam trener može to pustiti mimo uprave i igrača, da kaže igračima nemojte igrati zbog mene, nemojte da igrate evropu jer ja idem u sarajevo? nemojte biti mahniti. sloboda je bolja ekipa ali o puštanju nema govora, vidjeli ste da im ni odgodu termina nisu htjeli dati...
gradi željo boli te *****

ž'21
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:57 pm

Šta vam je, i ako ih preuzima, neće pustiti Kup.

sofronije
Kontakt:

sub maj 07, 2016 8:58 pm

Pa i da pusti sta se to nas tice
:zeljeznicar1:

GoodisonPark
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:00 pm

Edis je bivši i to je jasno, voli on Želju ali ga volim i ja, volimo ga svi mi i svi smo u nekim trenucima ginuli za Želju i što je najvažnije mi smo ginuli bez ikakve nadoknade po vukojebinama širom države (nema plata, nema premija samo trošak ali sve zbog ljubavi prema plavoj boji). Odović je imao podršku 93% raje pa ga smjeniše i to je bila greška uprave nisu ga smjeli dirati već njemu obezbjediti igrače koji su nas zimus pojačali. Edis na cijelim pripremama spominje plan A, B, C i u nastavku mi imamo samo mršav plan "A" gdje su te promjene formacije, ne može na ho ruk u fudbalu da ga hebeš, kad tad zaštopa i to kad najviše treba. Mogli smo onda ostaviti i Adžema pa njega istrpiti, Edis mi je drag i sve to ali ne ide, nema tu fudbalskog šlifa osim ložioničke priče. Ko se ne sjeća Edisa kao igrača onda ga čudi ovakva igra, tu je bilo izbij nabij i lopta može proći ali igrač ne, borbenost, požrtvovanje sve je to krasilo našeg trenera na terenu ali na žalost premalo fudbalske vještine i tehnike koja budimo realni hara modernim fudbalom!

Ponavljam ako nema Amara, samo stranac platiti malo više ali ima finih trenera koji znaju mnogo toga o formacijama i o samoj fudbalskoj igri, ako već dovodimo neke igrače koji mogu biti prevaga onda naš stručni štab mora biti za koplje iznad ostalih trenera u ligi.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Grbavica
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:00 pm

storm_raider je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Ne znam kako neko može reći da neće više na utakmice ići zbog ovoga ili onoga. Ja u trenutku huje kažem isto i drži me pet minuta plafon, nakon toga jedva čekam vikend da bih gledo svog Želju, da bih vidio te ljude na tribinama koji dijele istu ljubav, istu pripadnost.
Ma u huji to mnogo raje kaze, vjerujem i da je @mavi tako. Ali... cim se primice utakmica, trese te nervoza, pravis milion kombinacija i to danima prije. Kako se primices Grbavici, sve vise zaboravljas na sve sto je bilo i samo ti je Zeljo u glavi. Samo te interesuje da dodjes na staro mjesto, stanes pored stare raje i navijas. Tako barem ja to dozivljavam.. i sto je najbolje, svaki put iznova. Kao san, kao bajka.
Ma ja i dalje vjerujem da će Olimpic uzeti kite a da ćemo mi uzeti Slaviju i eto evrope. Je,bi ga, bolest.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Roberto Baggio
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:01 pm

Drugo poluvrijeme je bilo solidno, napeli smo se, stisnuli smo ih, bilo je i stativa i prečki, bilo je tu i nekakve igre, centaršuteva i sa lijeve i sa desne strane, pokušaja i od noge do noge... Mada, bilo je i kikseva u odbrani, pa smo iz jednog i primili gol, a Rudar je mimo gola u toku utakmice imao još dvije-tri odlične šanse. Problem je bio što je prvo poluvrijeme, meščini, najgore poluvrijeme ovog proljeća.

Svaka čast za jug.
FK Željezničar 1921

reks1
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:05 pm

Dodjem kuci nakon necega sto sam propatio na Grbavici i gledam taj .ebeni Lester,apsolutni respect.Ljudi osvojili titulu ali djaba u 90 min jurisaju da daju 4 gol.Ma ne pada mi na pametr da poredim dvije lige,niti klubove ali naprossto p.pizdim zasto moj klub ne moze makar upola ovako.Znam ja da je nemoguc Lester u nasoj ligi ali makar mozes rasporediti vojsku pa da ne izgledas ko k.urac.Koja Slavija.Pa koji mozak moze razmisljati o pobjedi tamo i nemogucoj misiji na Kosevu.Vrijeme je da se pljusnemo hladnom vodom .Mi igru nemamo,,to je fakat koji i najveci zagovornici ove struke trebaju priznati.Rezultat kad ga statistikom gledamo je pozitivan ali prakticno nedovoljan.Kad je trebalo cuna nam je ispuhala.Sve ostalo se ne pika.Edis nam je velika dilema.Volio bih kad bi nam insajderi zaista potvrdili da i najnovije akvizicije jesu plan i zelja naseg Edisa.Liga 12 ce biti duplo teza i opasnija .E sad ko i kako ima pravo da zrtvuje naseg Zelju zarad svog ucenja i usavrsavanja.Ova uprava je izletila cifru,navijaci dali lovu(HALALOSUM)bar sto se mene tice ali majstore samo da budemo svjesni da je lako tudjim k.urcem gloginje mlatiti.Ne moze meni kao konzumentu tvoje usluge da emocije za trenutak ostavimo na stranu ,biti Misimovic ili bilo ko drugi iz uprave sto Bekric valja loptu,Sinisa nije u formi ili sto trosimo Memiju lijevo.Ja samo svog Edisa mogu i imam pravo pitat-Kamo dalje rodjace?Ovako ne valj u P.M.Neko vojsku mora ustrojiti.Pamtim post,mislim od uvazenog fkz1921 sa pocetka sezone u kojem iznosi dilemu ili bojazan da imamo puno legionara i da ce Edisova najveca muka biti kako da se izbori sa njima.Sa ove distance nemamo dobar rezultat.,legionare nismo ustrojili.Niti sam strucan niti imam mogucnost kako dalje.Imam samo jednu skromnu molbu.Nemojte me j .ebati u zdrav mozak.Dogovorite se ali ova BRUKA ne smije da se ponovi.Liga 12 a Rudara ne mozes pomesti
I na kraju ono sto smo zaboravili da osim evropske love,izloga,brenda koju smo popusili i koju ne mozemo nadoknaditi pusimo ga i kod nase djece,Makar dragi Edise priznaj toj djeci da si ih potrosio,poslao na posudbu sa kartom u jednom pravcu a ove koje si ostavio si .......
I na kraju KOLDJO, Valjda ima dovoljno pameti na onom jugu da ovo nece zaboraviti.Jesen je blizu.Nikako ne smijemo zaboraviti ko nam je nogu podapeo jer samo naivni mogu pomisliti da bi Evropu igrali ove godine na Grbavici da smo kojom srecom uspjeli na sportskom polju.Dok ga ne otjeramo i ne posaljemo jasnu poruku svim SDApoliticarima koji ce doci za nacelnika nama nema selameta
Zadnja izmjena: reks1, dana/u sub maj 07, 2016 9:07 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

storm_raider
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:05 pm

Grbavica je napisao/la:
Ma ja i dalje vjerujem da će Olimpic uzeti kite a da ćemo mi uzeti Slaviju i eto evrope. Je,bi ga, bolest.
Sta ti tu mozes... opet nam je ova polusezona dosta dobrog donijela. Jug se vratio, dobri igraci.. stolice.

Ebi ga.. bolest.

mavi
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:06 pm

mavi je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Edisu mozes zamjeriti znanje tj. neznanje ili manjak iskustva u ovakvim trenucima, manjak elokventnosti i sl. ali da nema ponosa nikako. @swra, nemoj da vidim vise ovo 'penis'.
Kao što sam već rekao i stojim pri svom stavu, ako ima imalo ponosa, otići će. On vodi klub koji se zove Željezničar, klub koji ima i prezime u ovom podneblju i sasvim je normalno očekivati da nakon ovih blamaža ode s klupe. Ako ti smatraš da to ne treba tako biti, onda u redu, i ti imaš pravo na svoje mišljenje. Ali i dalje stoji konstatacija da Edis trenutno svojim postupcima bruka ime i ugled kluba..
Postujem, svako ima pravo na svoj stav, pa tako i ti. Ne slazem se da bruka ima i ugled kluba, ali mozemo se sloziti da se ne slazemo oko toga. :) Ja cu ici na utakmice i ako ispadnemo u Prvu Ligu, kao sto sam isao kada nas je 500 bilo. To je jedina konstanta izmedju mene i Zelje i to se nece promjeniti. Inace, vjerujem da si nick @mavi izabrao zbog turskog znacenje te rijeci. :)
Naravno, lijePo je znati da ipak postoje osobe s kojma se može normalno komunicirati :DD: . Idem i ja preko 35. godina i ići ću i dalje. Išao sam i kada je bila puno gora igra i kada su igrali puno lošiji igrači. Ali, postoji jedna velika razlika. Ti igrači su tada igrali zato što nije bilo para za boljih. Dok sada, Željo u svom rosteru ima bivše reprezentativce, igrača koji je bio najbolji strijelac lige i uprkos svemu tome, ne možemo da povežemo dva pasa i da pobjedimo Rudar, koji bukvalno nema za kifle. Ako to nije krivica trenera, onda se ja, zaista, ne razumijem u fudbal i ako uprava odluči da nam Edis i dalje vodi ekipu, budi siguran da nećemo daleko. Mada, prema nekim informacijama, Edis bi uskoro trebao biti bivši. LP.

psihopata
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:07 pm

mogao bi se radnik pogurati u finalu kupa,odavno neki srpski klub nije igrao evropu.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Plava Porodica
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:08 pm

I da ponovim još jednom, pjevam je odkako je završila utakmica,nekako mi lakše jbg.

Nema nema titule,nema nema Evrope, a i sve da ispadneš, SRCE LUDO VOLI TE!

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:10 pm

Pozdrav i tebi @mavi, nema frke, zato i jesmo tu.

Leon_Professional
Kontakt:

sub maj 07, 2016 9:12 pm

[video]https://www.youtube.com/watch?v=VfZwv0wtYkc[/video]

aBd sto jaci ... Kvalitetan trener iz regiona ovu ligu moze lako prekucati, gledati u tom smjeru sto se tice trenera.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava