Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 17, 2025 1:38 pm

HajrA je napisao/la:
ned avg 17, 2025 8:33 am
Dzezvar je napisao/la:
ned avg 17, 2025 5:28 am
HajrA je napisao/la:
sub avg 16, 2025 11:25 pm

Ukratko: novac, jasna vizija, i kredibilitet – to su tri ključne stvari koje investitor mora dokazati.

Nijednu nema u dovoljnoj kolicini.
Aha.
Znaci opet se na osnovu mahalskih prica donoae zakljucci...za tvoju informaciju te tri stvari postoje u ponudi inveatitora...
Ako tvrdnje ne potkrjepis cvrstim dokazima ostavljas prostor mahalskim pricama.
Takodjer u ponudi se moze napisati sta zelis, ali kao sto rekoh kredibilitet ponudi daju transparentne i provjerljive informacije te reputacija onog ko podnosi ponudu.
U ovom slucaju nedovoljno!!!
Dokazi se sigurno nece objavljivati forumskom puku....ima skupstina koja odlucuje o svemu
..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

DizelForce
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:20 pm

dobra smo klapa, vidi se na videu

svabo
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:25 pm

Dzezvar je napisao/la:
HajrA je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
ned avg 17, 2025 5:28 am

Aha.
Znaci opet se na osnovu mahalskih prica donoae zakljucci...za tvoju informaciju te tri stvari postoje u ponudi inveatitora...
Takodjer u ponudi se moze napisati sta zelis, ali kao sto rekoh kredibilitet ponudi daju transparentne i provjerljive informacije te reputacija onog ko podnosi ponudu.
Dokazi se sigurno nece objavljivati forumskom puku....ima skupstina koja odlucuje o svemu
..
Nemoj molim te, treba čovjeku dokaze podastrijeti. On inače sve što piše dokazano je, pa i ovo da potencijalni investitor nema ništa što je prema njegovim kriterijima potrebno.

dobar tri
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:30 pm

Ocekivale su se pobjede protiv “slabasnih” Radnika i Rudara kod kuce, a realno, nisu se ocekivale na gostovanjima u Posusju i Mostaru, gdje tradicionalno lose igramo. Mi smo postigli obrnuto, a na kraju je situacija na tabeli zapravo prema ocekivanom.

Da nije bilo nepotrebnih izjava i da igra lici na nesto, ova toksicna atmosfera ne bi ni postajala.

cikoradovic
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:37 pm

Što nam predsjednik skupštine brani Hamića i piše kako su te priče plod pisanja po nalogu.

HajrA
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:38 pm

svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
HajrA je napisao/la:

..
Nemoj molim te, treba čovjeku dokaze podastrijeti. On inače sve što piše dokazano je, pa i ovo da potencijalni investitor nema ništa što je prema njegovim kriterijima potrebno.
TM87

HajrA
Kontakt:

ned avg 17, 2025 2:40 pm

svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
HajrA je napisao/la:

..
Koliko je forkmska diskusija o investitoru i mnogim bitnim stvarima sa likovima kao vi besmislena pokazuje i ova nasa prepiska.

Kao prvo laz, nisam trazio nikakve dokaze, gospodin Dzezvar mi je uputio pitanje.
Kao drugo laz, nisu to moji kriteriji.
Kao trece laz, ne tvrdim da potencijalni investitor nema nista od toga.

itd itd na zalost mnogi se upecaju na vasu patolosku pricu ali svakom svacije.
TM87

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:04 pm

HajrA je napisao/la:
svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

..
Koliko je forkmska diskusija o investitoru i mnogim bitnim stvarima sa likovima kao vi besmislena pokazuje i ova nasa prepiska.

Kao prvo laz, nisam trazio nikakve dokaze, gospodin Dzezvar mi je uputio pitanje.

Ma.ja ba tako je

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:22 pm

Drugi dan uslova polako prolazi, da li to znaci da Adzem ostaje
Alea iacta est!

Valter
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:30 pm

HajrA je napisao/la:
svabo je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

..

Da li je laž da si značajan dio navijača poslije utakmice protiv Rudara nazvao "povampirena rulja" ?
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Valter
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:39 pm

Ko je skautirao Rakića
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

SkenderijaTM87
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:52 pm

cipiripi je napisao/la:
ned avg 17, 2025 3:22 pm
Drugi dan uslova polako prolazi, da li to znaci da Adzem ostaje
Ma ostaje ocito je.

HajrA
Kontakt:

ned avg 17, 2025 3:57 pm

Valter je napisao/la:
ned avg 17, 2025 3:30 pm
HajrA je napisao/la:
svabo je napisao/la:

Da li je laž da si značajan dio navijača poslije utakmice protiv Rudara nazvao "povampirena rulja" ?
Kad hladne glave razmislim pitanje je da li se mogu nazvati navijacima jer za 90 minuta jedini aplauz im je bio po zavrsetku Grbavice, sve ostalo arlaukanje psovki u prisustvu maloljetne djece.
DA, te sam nazvao povampirena rulja!

Mozda da jos jednom procitas cijeli post ili suosjecas sa j3bacima majki nashim igracima, treneru, upravi onako sochno javno iz petnih zila pred djecom sto licnom sto tudjom?
TM87

Valter
Kontakt:

ned avg 17, 2025 4:07 pm

Detaljno sam ja pročitao tvoj post. Možda bi da si ga kako kažeš hladne glave pisao bio bi odmjereniji a određene atribute sigurno ne bi upotrijebio jer rulja se odnosi na značajno mnoštvo.

Valter
Kontakt:

ned avg 17, 2025 4:09 pm

A logično da je nezadovoljstvo poslije te utakmice bilo sveprisutno

cikoradovic
Kontakt:

ned avg 17, 2025 4:29 pm

Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.

Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.

Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.

Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da on imenuje ljude u UO i NO, klub imenuje nekoliko ljudi u te organe.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.

Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.

Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.

Konkretne ideje koje će nam se ponuditi:
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
3. Petoricu u UO imenuje on, ostale imenuje klub. Otprilike 5:4 da bude.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.

Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.

Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.

Što se tiče Ade, mislim da je glupo mijenjati ga. To je moje mišljenje, na stranu što smo ljuti, ali je glupo. Zašto? Skupština je uskoro, ako Sanin uđe u klub, oni hoće trenera koji će biti odan i koji će da radi po planu koji imaju, znači on hoće osobu koju će on odabrati od nekoliko mogućih opcija koje imaju. Drugo, opcije koje se sad spominju kao moguće zamjene su blago rečeno retardirane. Što da se krčmimo na račun kluba, neće niko doći na mjesec, zašto da bacamo pare? Skupština je uskoro, pregurati sa njim do skupštine pa onda sačekati šta će biti pa onda ići dalje. Ako ne mogu da podnesu pritisak publike, ako im smeta šta piše, kako se ponaša, smijeni ga ali onda odaberi rješenje koje imamo u kući, na platnom spisku do skupštine. Dino će doći na par utakmica, Genjac je na klupi, bude u zapisniku, Muamera da odlučuje, njega u zapisnik i riješen problem. Ako ne bude ništa od Sanina, mislim da će UO odstupiti, onda će doći drugi UO, Badžak je primjerice bio u kontaktu sa Dudićem, skoro.

igla
Kontakt:

ned avg 17, 2025 4:53 pm

Imbecilno je odbiti investitora dok se valjamo u blatu i onda poslije pričati zašto se ništa ne mijenja godinama.

Ja sam za privatni kapital i investitora obzirom da ne vjerujem u namjere "zabrinutih prijatelja Željezničara", a u suštini dokazani egoistični manijaci gdje je interes i "čiji je veći" skoro uvijek iznad kluba.

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned avg 17, 2025 4:56 pm

@ciko Ako su ovo provjerene info, a ne sumnjam u tebe, onda je ovo model za koji skupstina MORA glasati.

Licno nisam za NBa, ali ako je on uslov investitora, a naveo si da je fakticki osnovni cilj investitora (pored ulaganja) PROFESIONALIZACIJA kluba i da to nece biti pitarski model, onda je to lako i progutati.

Ovako objasnjeno, mislim da niko normalan ne moze biti protiv.Naravno, uz jos neke zastite za klub tokom pregovora.Ocigledno je da covjek ima neku strategiju, cim se tu naslo i mjesta za pricu oko organizacije Ivicinog turnira.
Djeluje ozbiljnije.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 17, 2025 5:02 pm

Treba napomenuti da bi taj buduci Upravni odbor sacinjavali skroz novi ljudi a veliki Zeljovci

Ludvig Leple
Kontakt:

ned avg 17, 2025 5:07 pm

Hvala Čiko.

Svo vrijeme sam tražio da mi neko pojasni i ovaj tvoj post je upravo to.

Drago mi je da razmišlja o slupštini sa 13 kandidata i ostalim dobrim stvarima.

Plan odličan, prihvtatiti ovu opciju i da idemo na pravi kolosijek.

Trenutno korisnika/ca: billybih, CrazySouth1987, pestabudimpesta, salle86 i 135 gostiju.

Prijava