Znaci nista od Tiaga za Slobodu jel!? A u pm..
Neko je napisao jucer da ne bi bilo lose rotirati Miroslava i Memiju tokom utakmice,meni to zvuci kao dobra ideja.
Inace,vidim da se vise pise o derbiju nego o Slobodi,raumijem u jednu ruku sto zbog rezultata iz prve utakmice sto zbog samog adrenalina kojeg nosi derbi,ali ne treba zapostavljati ni ovu utakmicu u srijedu.
Razmisljam od jucer kako prihvatiti ovaj poraz Slobode od Sirokog,kao njihovo okretanje kupu ili lagano posrtanje u ovoj sezoni!? Malo sam im listao temu na onom forumu,pricaju navodono da je i posjeta slabija bila jer se raja cuva za Zelju..Siroki ih jeste uzeo glat,zabio 3 gola,ali nama ta utakmica ne treba biti nikakav parametar u pripremanju,sasvim drugaciju utakmicu ocekujem u srijedu.Ustvari,ocekujem da igraju kao na Grbavici,donekle i izjava Husrefa nakon prve utakmice da
za njih jos uvijek nista nije zavrseno ide tome na ruku.Njima se nigdje nece zuriti,pokusavat ce da sijeku igru,usporavaju,dosta sitnih faula vjerovanto,gusta sredina i flasteri na Miroslavu i Bekricu,a na taj nacin i Lendric ostaje zatvoren.
Golove,kao i u prvoj utakmici,pa i u onoj ligaskoj u Tuzli,treba traziti iz nekih prekida,odbijanaca,improvizacija pojdinaca,iz nekih izradjenih akcija vjerovatno to nece ici.
Nama i primljeni gol nista posebno ne mjenja,fakticki se samo ponistava nas gol ovdje,i dalje oni ostaju na 2 gola koja mi trazimo u gostima kod njih.Slazem se sa tvrdnjama da rani gol sve zakuhava,tada fakticki imamo rezultat 1-1,a taj rezultat i njih tjera onda da zaigraju drugacije i da traze gol,sto opet otvara puno drugih mogucnosti za nas.
Sve u svemu,mi nemamo puno prostora za kalkulacije,ako zelimo u finale moramo im zabiti 2 gola minimalno,da bi zabio 2 gola moras na tome raditi od prve do 90+ minute i nijednog trenutka ne sumnjati da li ti to mozes,hrabro pa sta bude.