O ovoj danasnjoj trening utakmici bi se dalo mnogo toga reci. Nadam se da mi necete zamjeriti sto cu ostaviti mozda malo duzi post, posebno jer ce se sigurno reci sta pametuje neki novajlija na forumu. Ali eto, neka moja vidjenja ovog danas, pa koliko je tacno nek drugi prosude. Ovo danas definitivno nije pokazatelj stanja igraca i njihove pripremljenosti. Danas igraci nisu igrali ni sa 50% snage. Bilo je borbenosti u nekim periodima, trcanja na loptu, recimo eksplozivnih startova, ali u konacnici ono nije bila igra ni 50% njihovih mogucnosti.
Dvije potpuno drugacije postave i dvije potpuno drugacije strategije. Rekao bih na prvu da Kostic zeli stvoriti dva kompletna, jaka, tima, gdje ce mozda ovaj drugi tim igrati neke utakmice (protiv uslovno receno losijih klubova), a kako bi mozda dodatno odmarao prvi tim za sami kraj sezone (ako bude liga za prvaka-liga za ispadanje). Dalje, taktika prve ekipe definitivno se nije puno razlikovala od Mulaliceve igre, osim mozda sto je malo ubrzana i sto se vidi tendencija da se krene u neke konkretne prodore i akcije po sredini. Druga ekipa je pokazala znacajniju razliku od sezonske igre. Definitivno ce imati vise neke tehnicke potkovanosti, bice tu konkretnih akcija, nece se tu vrtiti jedna te ista igra. Vidi se odmah da imaju vec neke prodore, da imaju neke konkretne i precizne pasove u polje, da se razigravaju pojedini igraci, kako pasom po zemlji tako i onim vazdusnim loptama.
Kazem na prvu mi se tako cini, kako ova igra, tako i ova mogucnost 2 tima. Ovo za 2 tima definitivno ne bi bio los potez. Momci su pokazali da imaju sve potrebno da se nose sa ovakvim, recimo slabijim, klubovima (kao sto je Olimpic). Vidio se i dobar rad ovog novog kondicionog, ona priprema igraca pred ulazak je definitivno nesto konkretno, nesto sto se nije gledalo ranije i nesto sto ni igracima nije tesko palo, jer definitivno se vidi na njima da im godi onakvo zagrijavanje pred ulazak i onakvo "odgrijavanje" (stvarno ne nalazim bolju rijec) nakon izlaska iz igre.
Sto se tice pojedinaca, koliki god da smo fanovi Zelje, danas je bilo jako tesko po onim brojevima upratiti ko je ko. Mislim da ce se dobar dio tribine i cak onih starih, vjernih navijaca sloziti sa ovim. Ovako na ovu prvu utakmicu, definitivno su se ovi novi momci pokazali ozbiljnim, cini mi se da su postovali vecinu dogovora sa trenerom, jer se vidjelo da sugeriraju i podsjecaju ostale igrace kakvi su planovi bili. Moglo se primjetiti da imaju tu zelju i volju da se pokazu, bez obzira sto se igrala trening utakmica i sa pola snage.
Od pojedinaca, ovaj momak u odbrani, broj 32 (fkt mu ne znam ime, ne zamjerite) se pokazao korektnim. Dosta puta se culo da ga upozoravaju da obrati paznju, da na vrijeme gurne loptu, ali definitivno korektan. Imao je jednu gresku, ali brz je i vidi se da moze stizati takve neke protivnicke napade.
Spanac solidan, igra mozgom, ima fin pregled igre i ima neke fine zamisli. Tu se postavlja pitanje, koliko ce ostali moci to da isprate na samom pocetku. Mozda dok se uigraju i dok im on predstavi i objasni te neke zamisli. Ovako na prvu, vidi se da nekako kaskaju i ne mogu da bas uprate sta je mislio nekim pasovima. Spor jeste, ali opet ono, igralo se sa pola snage.
Secerovic ce definitivno biti pojacanje, danas je uzeo par lopti i odmah uputio pasove. Nije jedan od onih (citaj Bekric) koji pegla loptu i na kraju ne uradi nista konkretno.
Pozder na mene licno nije ostavio neki utisak. Ono, gurao se za par lopti, ali to je sve. Imao je trke, ali nista konkretno. Mada opet, takva je i utakmica bila.
Lazic, ovaj lijevi, dobar, sigurno ce biti pojacanje, samo je pitanje koliko ce izdrzati. Onakav trk danas ce definitivno nam koristiti, mada je stvarno veliko pitanje koliko se trosi.
Mujagic je bio okej, dobio je par finih lopti, nije sad tu bilo nekih specijalno sansi, ali snasao se. Bice nositelj sigurno ove druge ekipe.
Eto, izvinite jos jednom na ovako dugom postu. Mozda ce neko reci slabo si ti to gledao, ali eto, to je neko moje vidjenje danasnje utakmice. Definitivno ce ovaj spanac ako bude korektno fizicki pripremljen i dobro "nalozen" biti nositelj ove igre. I ovo ce sigurno biti jedan novi, tehnicki i trkacki bolji Zeljeznicar. Mislim da ce se mnogi iznenaditi igrom u novoj sezoni.
I Kosticu lave, daj ljudima nek treniraju sut. Onih danas par nabijanja, iz obje ekipe, iz dosta finih pozicija je stvarno bruka za plate koje primaju.

un: