Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 15, 2018 5:06 pm

Ama tekma protiv Zirnjskog nije odlucujuca, nije "historijska" kako mi u Bosni volimo nazivati, ali je itekako bitna za nastavak sezone. Nije isto odlijepiti se 5 bodova direktnom konkurentu i pobijediti ga i ostati na dva boda ili nedaj Boze otici u minus jedan bod. Pobjeda bi nas psihicki digla, cijelu ekipu, navijace, sve oko kluba. Takodjer da pobjeda dole bi i Zrinjski ostetila puno vise od samo ta tri boda. Psihicki bi pali i to je mozda vrijednije nego bodovni saldo.

Samo pametno i hrabro u Mostaru, za dalje cemo vidjeti. Idemo od utakmice do utakmice.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

storm_raider
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:07 pm

IvanOsim je napisao/la:
čet mar 15, 2018 3:40 pm
storm_raider je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:54 pm
IvanOsim je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:30 pm

Jesam. Sve za dobrobit Zelje. Sto bi rekli neki uceni ljudi, korak nazad, naprijed dva.

Samo mi nije jasno ovo prvo napises nije ti ok da Adzem snosi odgovornost, a na pitanje ko treba snositi odgovornoas ti kazes Adzem. Mozda je trebalo biti smjesno, pa meni nije jasno. Mozda je i ironija, posto vidim to je glavni nacin komuniciranja.

Odluci se, ko treba snositi odgovornost?
Evo ja sam tebi odgovorio na tvoje pitanje nadam se da ces i ti meni.

Podsjetit cu te jos sta sam pisao, da me ne moras pitati.

PRIJE utakmice sa Zrinjskim pisao sam da jedan od Hajdarevic/Sabanadzovic mora igrati.
Ti si izmedju ostalih pisao PRIJE utakmice, da je najbolje da igraju u vezi Blagojevic-Vranjes. POSLIJE utakmice si napisao da ne trebamo igrati bez jednog od Sabanadzovic/Hajdarevic.

Prije utakmice sa Krupom sam napisao da Ramovic treba biti u prvoj postavi obavezno. Vecina u kojoj si i ti bio su pisali da na njegovom mjestu igra Vranjes, a Blagijevic i Hajdarevic veza. Sreca pa smo pobijedili ulaskom Ramovica. Poslije utakmuce komentari su vecinom da Ramovic treba igrati prvu.

Bojkot igraca da ne bi osvojili titulu ne postoji, to zapamti. To je nemoguce. Samo moze biti teorija zavjere, kojoj su ljudi skloni.
Nisam napisao nigdje da Adzem ne treba snositi odgovornost, vec da treba. Nisi dobro shvatio. Nije bilo ironije, tako da nema potrebe za takvim pogresnim defanzivno - ofanzivnim stavom.

Napisati da je bolje da smo izgubili (samim tim bismo sada bii drugi, a ne prvi), za moje shvatanje ljubavi prema klubu, je dubiozno i nimalo dobronamjerno. Kakav "korak nazad, naprijed dva"? I da smo izgubili, ko garantuje ti da bismo naucili lekcije, za koje samo ti na ovom forumu tvrdis da su ispravne? Sve i da jeste tako, ko kaze da bas ta tri boda ne bi na kraju napravila razliku u konacnom poretku? Pobjedis jednu bitnu utakmicu, i navijac Zelje napise da bi bolje bilo da smo izgubili. Dubiozno.

Vezano za vezu Blagojevic - Vranjes, onda je i Adzem pogrijesio i ja sam prvi napisao da sam pogrijesio, ali eto, ko zna kako bi i Hajdarevic odigrao (vjerovatno gore ne bi mogao). Sto se tice Krupe, pisao sam da Ramovic treba igrati. Dakle, Adzem je pogrijesio, a Adzem snosi odgovornost.

Bilo bojkota ili ne, Slavko je dobio nogu i ne shvatam kakve on veze ima. Bitnije mi je da je Zeljo prvi, i da Uprava radi dobre stvari, nego da se vracam na to ko je kakav sastav pravio na forumu. Jer, eto, vidio si prije Adzema neke stvari, bravo ti. Steta sto se ne bavis trenerskim poslom, pa da unovcis to. Bez ironije druze.

Mislim da mu vezu Blagojevic (koji je uz Stevanovica medju nasim najboljim igracima ove polusezone) - Vranjes niko ne moze zamjeriti.
Jos jednom cu objasniti zasto sam napisao da bi po meni bilo bolje da nismo pobijedili Radnika u zadnjoj utakmici jesenjeg dijela. Mislim, veoma se glupo osjecam sto ovo opet pisem, ali u nadi da ima i ozbiljnijih ljudi na ovom forumu, eto da kao jos jednom pojasnim argumentovano.

Imali smo seriju od 5 uzastopnih pobijeda, sa tom sestom pobijedom se stvorila atmosfera kao da smo mi vec nesto osvojili (jesenja titula ne postoji), te smo na toj atmosferi produzili ugovore Sinisi i Bogiju. Treba li reci da prvi do tog trenutka u 3 sezone je skupio 3 asistencije 0 golova i Boga pitaj koliko zutih, a drugi je 35godisnjak, koji je kao 28godisnjak smjesan ispadao protiv prosjecne evropske ekipe.

Da smo izgubili ili odigrali nerjeseno tu utakmicu, stvorila bi se atmosfera da smo prokockali jesenju titulu (nepostojecu), analizirala bi se utakmica protiv Radnika puno vise nego sto jest (ako je uopste) i vidjele bi se sve greske Bogija i Sinise, a nema Vedrana da ih cupa. Pa bi se mozda izanalizirale i one situacije gdje je Vedran vadio te iste igrace.

Vjerovatno bi trazili drugo rjesenje na stoperskon poziciji i desnom beku i usli jaci u nastavak sezone.

U takvoj atmosferi gdje zaostajemo za prvim bod ili dva bi jos jace radili, a ekipu bi bolje popunili.

U eri Mulalica i Slavka smo isto tako imali sjajnih nizova, kao niz sa kraja prosle sezone, ali nismo osvajali titule. Ja poucen tim iskustvom sam napisao u decembru da bi bilo bolje da nismo pobijedili, jer bi sigurno se vise analiziralo, radilo i pojacavalo.

Znaci, u decembru sam napisao taj post, gdje me je vecina raje popljuvala, nemam problem s tim, mada nije bilo argumentovano pljuvanje ali ok.

Epilog: U decembru sam to napisao.
Ti nakon 3 mjeseca OPET spominjes to. Vjerovatno sto imas argumenata. Naravno da ne, vec zato sto nemas argumenata, pa se sjetis ah to je onaj, odoh ja napisati da je on rekao da Zeljo treba izgubiti, to uvijek prolazi kod raje. Raja ce samo taj dio boldirati, lupati rukom od sto i nasladjivati se, a ja cu biti cool.
To je po meni jadno.

Naravno, mozete me i dalje nazivati nekim ko ne navija za Zelju i zeli nam poraze, Staninim drugom, Sehicevim menadzerom, Keminim rodjakom, a ja cu i dalje pisati onako kako ja smatram da je ispravno, a kad fulim, stoicki cu reci da sam pogrijesio i na osnovu te greske preispitati sljedece stavove.
Pisat cu i dalje svoje misljenje i nikog necu vrijedjati dok mi se ne pocnu brisati postovi. Kad se pocnu brisati postovi, preci cu na drugi forum na kojem nisam bio, kao sto sam presao i na ovaj kad su mi na drugom poceli brisati postove.
Nema potrebe da se ponavljas, to nisam ni trazio, znam sta si pisao. A sta ako nam bas 2 boda razlike donesu titulu? I onda je bolje da smo izgubili? Idemo cinjenicno. Bogicevic je stoperski par najbolje odbrane u ligi, a fudbal je kolektivni sport. Dakle, i u Bogicevicu (koliko god ja mislio da moramo imati boljeg stopera) je neki kvalitet koji je do donio. Dalje, Stevanovic je kod nekoliko trenera bio prvi izbor, a valjda oni znaju vise od tebe. Ili tvrdis da ne znaju?

Vezano za boldani dio. Ne bih to spomenuo da ti nisi prvi spomenuo nesto sto sam ja napisao, pazi sad - prije 12 mjeseci. I onda kukas i zanovijetas kada tebi neko spomene nebulozu da je bolje da smo izgubili utakmicu, nego dobili. Jako dvolicno i u maniru: "Ja sam zrtva.", ali i providno.

Sto se tice foruma, kao sto vidis nece ti niko brisati postove, dok god nema vrijedjanja, a ako dodje do krsenja pravila foruma, onda to vise nije tvoj izbor hoces li biti dio ovog foruma ili neces, vec posao moderacije. Pravila su ista za sve, ukljucujuci i moderaciju, prijatelju.

Volim te Zeljo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ponosannavas
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:08 pm

Druže u drugom dijelu sezone odigrano pet tekmi i od toga četiri pobjede. I da je još jednu odigrao nerješeno ne bi kašika u med upala. Jest da malo lošije igramo, ali opet ponavaljm ne možemo iz krajnosti u krajnost. Ne vjerujem da zapostavlja djecu jer ga neko tjera. Jednostavno potrefilo se. Strpljen spašen.

kontranogama
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:09 pm

Mi ne smijemo nikad i nigdje ici na bod. Pa cak i u evropi. Kakav ba bod, idi potuci se pa sta bude. Posebno sad kad smo toliko zeljni titule. ako bude gutavo na kraju onda ce poceti razna namjestanja i onda nas nema nigdje.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

LARSSON
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:30 pm

Ovaj momak će da izdominira !

slika

igla
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:37 pm

Prvi na tabeli, čekamo protivnika za polufinale kupa i ovakve negativnosti po forumu. Ne razumijem.

Dalje, da je ušla stativa Slobode, možda bi naši proigrali i dali im tri? Isto i za Krupu. Mogu vam povaditi "šta bi bilo kad bi bilo" more situacija, smiješno je pričati na taj način.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:41 pm

Jebote uđo na forum, prvi utisak, borimo se za Ligu za prvaka.
Željezničar ante portas !

19tm87
Kontakt:

čet mar 15, 2018 5:42 pm

Da je Zubanu lopta isla malo LJEVLJE na bi bio Zubandan 😂

Danas sam oko 3 bio kod stadiona nadao se da cu pogledat trening medjutim bio je zatvorenog tipa na glavnom terenu.

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet mar 15, 2018 5:57 pm

19tm87 je napisao/la:Da je Zubanu lopta isla malo LJEVLJE na bi bio Zubandan slika

Danas sam oko 3 bio kod stadiona nadao se da cu pogledat trening medjutim bio je zatvorenog tipa na glavnom terenu.
Sve je to zbog Bogija jer je ofiro treninge
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:01 pm

LARS1921 je napisao/la:
čet mar 15, 2018 5:30 pm
Ovaj momak će da izdominira !

slika
Da nas hoce Zrinja razbucat za dobrobit klub, a za golove da budu krivi Adi, Sinisa, Bogi i Blagojevic, pa da ulete Sehici, Kemo i neki junior nije bitno koji je.
Eh tek cemo onda uzet titulu.

bogi
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:05 pm

https://www.youtube.com/watch?v=HUllPYsTqbk

Oko već ovog stadiona, evo vam najljepši video na tu temu.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

PlaviVlak
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:05 pm

Mislim da pojedini forumaši misle da su bolji i od Adžema i od svih ostalih stručnih ljudi. Kada neko od forumaša odgovori ironično na takve postove, onda je priča da je ovo lobotomija i slično. Ovaj forum čitam od prvog dana, a odnedavno pišem i zaista nikada nije ironicno, sarkasticno odgovoreno na neku konstruktivnu, argumentovanu kritiku. Ne kažem da nema argumenata u postovima npr. IvanOsima, ali konstantno ponavljanje nekih stvari i kritikovanje Adžema, jer on ne misli da je to dobro, nema smisla i zaslužuje nekad ironične odgovore. A posebno mi zasmeta toliko pesimizma i sivila, a mi u najboljoj poziciji u oba takmičenja. Ne treba upadati u euforiju, ali treba biti oprimističan i uvijek imati nadu u našeg Želju. Ja kao navijač Željezničara ne mogu se ničemu drugom nadati osim pobjedi u svakoj utakmici, ne jer sam bahat, nego jer volim svoj klub i uvijek se nadam najboljem.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

fanaticZeljin
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:18 pm

Ja cuh da nam Grci prave teren, cijena sitnica , milionce ipo . Znal neko nesto vise??
Srcu draga, boja PLAVA !

Plava Porodica
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:25 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
čet mar 15, 2018 6:18 pm
Ja cuh da nam Grci prave teren, cijena sitnica , milionce ipo . Znal neko nesto vise??
Toskas ponovo na Grbavici !
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:27 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet mar 15, 2018 4:37 pm
KrajPrice je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:31 pm
Da je usla stativa Slobode i ona sansa Fajica Adzem bi bio bivsi.
Ako je ovo istina i ako Ado radi pod takvim pritiskom onda mi je sasvim razumljivo sto nam je igra pala u odnosu na proslu polusezonu, sto se vise taktizira i ide na sigurno i sto nema one leprsavosti iz zadnje polovine jesenjeg dijela..
sjetimo se atmosfere na pauzi poslije viteza a prije borca...ne vidim varijantu kako i zašto pritisak može danas biti veći.

ti si tad stvarno mogao pasti na oba fronta, pasti tako da se ne možeš realno izvaditi do kraja prvenstva. mnogi su takav ishod i predviđali, a ono kako jeste bilo nije predviđao gotovo niko. jer istini za volju, malo šta iz dotadašnjih partija je vuklo na to...intervali dobre igre po jedno poluvrijeme i manje.
gradi željo boli te *****

lav77
Kontakt:

čet mar 15, 2018 6:50 pm

Nevidim razlog sto se pise ovih dana ovoliko negativno o igri igracima.opet cu reci mi nismo ti koji trebamo o tome nase je da dodemo na stadion i sto vise ljudi prvolimo da dodu a ne da ovdje mlatimo ko ce pogrijesiti ko treba a ko ne igrati...zakazaki smo mi navijaci i u ovom trenutku smo najslabija karika..uprava radi odlican posao.strucni stab i igraci su takoder prvi.a mi mi smo zakazali.bilo nas je vise ne stadionu kad smo bili 3.4 nego sada stvarno neznam al imamo veliki problem da se pozabavimo sobom a upravu ostaviti i igrace da rade sto su i do sada radili...sta nas briga ko ce raditi teren i koga ce Adem staviti da igra gospodo pisite malo vise o navijacima treba praviti tu neki vid reklame i mi to treba da radimo po forumima i fb..hvala...

LARSSON
Kontakt:

čet mar 15, 2018 7:01 pm

Prijave za drugu sezonu S1 Lige prognozera
viewtopic.php?f=79&t=665

Glasajte da li ste za ili ne promjenu takmičenja
viewtopic.php?f=79&t=666

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 15, 2018 7:47 pm

ChWilla je napisao/la:
čet mar 15, 2018 6:27 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
čet mar 15, 2018 4:37 pm
KrajPrice je napisao/la:
čet mar 15, 2018 2:31 pm
Da je usla stativa Slobode i ona sansa Fajica Adzem bi bio bivsi.
Ako je ovo istina i ako Ado radi pod takvim pritiskom onda mi je sasvim razumljivo sto nam je igra pala u odnosu na proslu polusezonu, sto se vise taktizira i ide na sigurno i sto nema one leprsavosti iz zadnje polovine jesenjeg dijela..
sjetimo se atmosfere na pauzi poslije viteza a prije borca...ne vidim varijantu kako i zašto pritisak može danas biti veći.

ti si tad stvarno mogao pasti na oba fronta, pasti tako da se ne možeš realno izvaditi do kraja prvenstva. mnogi su takav ishod i predviđali, a ono kako jeste bilo nije predviđao gotovo niko. jer istini za volju, malo šta iz dotadašnjih partija je vuklo na to...intervali dobre igre po jedno poluvrijeme i manje.
U pravu si ti sve to ali Ado je i do Viteza taktizirao i pokusavao na neku siguricu sto mu se u par navrata obilo o glavu. Tek je posle Viteza, kada vise nije imao pravo na kiks, povukao neke rizicnije poteze (prije svega izbacivanje Zebe iz bilo kakvih varijanti, a svi znamo da mu to nije nimalo bio lagana odluka), promijenio je totalno svoj pristup utakmicama i tek tada smo poceli igrati kako treba.. Malo me strah da se sada opet pocelo sa taktiziranjem i igrama na sigurno koje su nam se i protiv Slobode a i Krupe mogle obiti o glavu, da ne spominjem katastrofalnu tekmu u Mostaru koju i ne svrstavam u rezultatski kiks ali nam je igra bila totalno neprepoznatljiva.. Ovo je naravno samo moje vidjenje.. Ja sam prije priprema bio puno veci optimista nego sad.. Mislio sam da cemo fizicki mljeti protivnike jer smo to poceli raditi u prosloj polusezoni a boga mi smo i protiv Slobode i Krupe podobro padali pri kraju utakmice i dopustali da nas pritisnu i dovedu nasu pobjedu u pitanje.. Ado sada ima puno vise za izgubiti nego u periodu kada smo kiksali u Vitezu a ako je istina za ovaj pritisak onda je, bar meni, razumljivo sto pokusava igrati sa sto manje rizika. Ebajiga, ja sam "panicar" :D ali nekako me ova igra u zadnjih par tekmi podsjeca na Slavkinu, manje vise bez ideje i defanzivno posle datog gola. Nema one igre za gol vise sa kojom smo pitare na 2:0 nabili u njihov peterac a koja je bila postala Adin zastitni znak..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Kospicar
Kontakt:

čet mar 15, 2018 7:53 pm

Al sam se nacitao gluposti, ko nikad do sad.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

ChWilla
Kontakt:

čet mar 15, 2018 7:58 pm

vidljivo je svakome da ne igramo tako. šta je razlog - bog zna. što se tiče pritiska opet ne kontam, jer onda si sa dva vezana kiksa mogao izgubiti sve. danas opet ostaješ u kombinacijama šta god bilo jednu, pa čak i dvije utakmice.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava