Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 12, 2018 8:34 pm

Ali gdje je tebi čar svega druže ako si ubijeđen da će nas ljudi prosuti? Valjda treba pozitivno razmišljati, navijački se nadati da igraš protiv Reala.

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 8:37 pm

Ubiće vas sekiracija..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon mar 12, 2018 8:58 pm

tek sad vidjeh... admir adzemu ce susret protiv zrinjskog biti 50. kao sef strucnog staba zeljeznicara!

u 49 utakmica, ima 32 pobjede 9 nerjesenih i 8 poraza.
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:02 pm

Eo ja sam siguran u X, a nadam se pobjedi.
O porazu uopšte ne razmišljam.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

avlami97
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:04 pm

Adnan Dzemidzic je imenovan za sefa antikoruptivnog tima u NFSBIH. imenovani je bivsi direktor FK Sarajevo. Nakon deklarisanih pitara - Begica, Bakovica, Prolica, Hasanbegovica (zadnja dvojica za sudjenje), Pilava, evo nam jos jednog pitara na bitnoj funkciji. Još samo Benju Isovica da ustolice u Savez i festa može poceti.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:05 pm

Pobjedicemo, moglo bi biti nerijeseno ali postoje sanse da i izgubimo. Ako vise zabijemo nego sto primimo, vjerujem da cemo pobjediti, ali ako u nekom slucaju bude obratno, eh onda gubimo 100%.
Citirajte me posle utakmice ;)
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:12 pm

ako neko nije vidio viewtopic.php?f=73&t=664

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:32 pm

Grbavica je napisao/la:
Pobjedicemo, moglo bi biti nerijeseno ali postoje sanse da i izgubimo. Ako vise zabijemo nego sto primimo, vjerujem da cemo pobjediti, ali ako u nekom slucaju bude obratno, eh onda gubimo 100%.
A ako zabijemo isto kao i oni?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:35 pm

Valjda ne mogu dva puta onako lose odigrati protiv istog protivika, ono je kriminalno bilo, prisjelo im sedam dana u Međugorju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 12, 2018 9:38 pm

storm_raider je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
A ako zabijemo isto kao i oni?
Ako se ta opcija dogodi, vjerovali ili ne bice nerijeseno i obje ekipe ce osvojiti po jedan bod. Ovo vam je 100% dojava, citirajte me posle utakmice ;)

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 12, 2018 9:41 pm

Igraju oni onako vec 4 meca, samo sto je to protiv Zrinjskog bilo drasticno vidljivo radi njihovog kvaliteta i cinjenice da su protiv nas odigrali najbolji mec.

storm_raider
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:19 pm

Na Grbavici sam uvijek mogao biti sam sa svojim mislima. Prvi put na to magicno mjesto sam doveden nakon rata, kada me je majka upisala u Zelju, a dobro se sjecam - bila je 1997. godina. Klinac, klipan koji je u ratom razrusenim prostorijama se presvlacio na betonu iz kojeg je uvijek curila voda (kasnije sam saznao da je tu izvor vode), a niz zidove se slijevala kisnica, je imao zelju da istrci na teren kadetskog prvenstva i ponese najljepsi Grb na srcu. Mnogo sam znao o historiji kluba, ali kada sam prvi put istrcao na trening terena pomocnog terena uplasio sam se. Trckarali smo, tada u bijelim majicama, tenama za salu (rijetko ko je imao kopacke - dresovi su bili misaona imenica vecini djece), a sve to mi je izgledalo ogromno, nepregledno. Uplasio sam se tog terena, a noge su bile navikle na tvrdi asfalt iza nebodera na Malti, gdje smo sutali krpene lopte i gdje smo koliko - toliko bili zasticeni od granata. Na Malti je bio HVO, pa se nesto manje pucalo, nego u drugim dijelovima grada. Otac je otisao rano, prerano, a dao je zivot za ovaj, svoj grad. Cim je rat zavrsen, majka nije imala dileme za starijeg sina - ide na Grbavicu da trenira. Tamo ce nauciti najprije sta je ljubav, sta je prijateljstvo i sta je zivot. Tada sam prvi put vidio Fatu i takvu je i pamtim dan - danas.

Moje sutanje lopte na asfaltu iza Istoka nije dugo trajalo, tek godinu - dvije, ali od prvog dana kada sam doveden znao sam da je to - to. Kazu da se prva ljubav nikada ne zaboravlja, a vjerujte da je tako. Dok su klinci pisali o prvoj ljubavi, naslov moje pismene se zvao "Moja prva ljubav je Zeljo". Smijali su mi se ucitelji - i toga se dobro sjecam. Neka su, oni nikada nisu ni shvatili..., ali ja sam na igralistu Osnovne Skole "Malta" (Alija Alijagic) prilikom svakog suta uzvikivao "Nermin Vazdaaaa". Uhvatih sebe neki dan na terminu, dosta matoriji i sa par kila viska, u nesto traljavijem sutu nego kada sam bio Zeljin omladinac, kako se derem "Vazdaa". Kolega sa posla, pitar koji je primio taj traljavi gol, samo rece: "Valjda Zubanovic, **** ga ti..."

Ja sam uzora u zivotu u igracima Zelje trazio. Proslo je dosta godina, ali malo sam se gdje osjecao kuci kao na Grbavici. Meni je Zeljo uvijek bio mjesto gdje sam se mogao vratiti i odakle sam mogao krenuti. "Na Zelju sam ljubomoran" - glasila je jedna recenica iz te pismene. Na Grbavici sam uvijek mogao biti dio svih vas, ali i sam sa svojim mislima.

PS. Ako Bog da, pred pocetak sezone cemo pokusati podijeliti 100 godisnjih preko ovog foruma. Hvala prijateljima koji vjeruju u ovo sto radimo.

Kospicar
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:20 pm

Storme, pisi cesce :)
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 12, 2018 10:27 pm

storm_raider je napisao/la:Na Grbavici sam uvijek mogao biti sam sa svojim mislima. Prvi put na to magicno mjesto sam doveden nakon rata, kada me je majka upisala u Zelju, a dobro se sjecam - bila je 1997. godina. Klinac, klipan koji je u ratom razrusenim prostorijama se presvlacio na betonu iz kojeg je uvijek curila voda (kasnije sam saznao da je tu izvor vode), a niz zidove se slijevala kisnica, je imao zelju da istrci na teren kadetskog prvenstva i ponese najljepsi Grb na srcu. Mnogo sam znao o historiji kluba, ali kada sam prvi put istrcao na trening terena pomocnog terena uplasio sam se. Trckarali smo, tada u bijelim majicama, tenama za salu (rijetko ko je imao kopacke - dresovi su bili misaona imenica vecini djece), a sve to mi je izgledalo ogromno, nepregledno. Uplasio sam se tog terena, a noge su bile navikle na tvrdi asfalt iza nebodera na Malti, gdje smo sutali krpene lopte i gdje smo koliko - toliko bili zasticeni od granata. Na Malti je bio HVO, pa se nesto manje pucalo, nego u drugim dijelovima grada. Otac je otisao rano, prerano, a dao je zivot za ovaj, svoj grad. Cim je rat zavrsen, majka nije imala dileme za starijeg sina - ide na Grbavicu da trenira. Tamo ce nauciti najprije sta je ljubav, sta je prijateljstvo i sta je zivot. Tada sam prvi put vidio Fatu i takvu je i pamtim dan - danas.

Moje sutanje lopte na asfaltu iza Istoka nije dugo trajalo, tek godinu - dvije, ali od prvog dana kada sam doveden znao sam da je to - to. Kazu da se prva ljubav nikada ne zaboravlja, a vjerujte da je tako. Dok su klinci pisali o prvoj ljubavi, naslov moje pismene se zvao "Moja prva ljubav je Zeljo". Smijali su mi se ucitelji - i toga se dobro sjecam. Neka su, oni nikada nisu ni shvatili..., ali ja sam na igralistu Osnovne Skole "Malta" (Alija Alijagic) prilikom svakog suta uzvikivao "Nermin Vazdaaaa". Uhvatih sebe neki dan na terminu, dosta matoriji i sa par kila viska, u nesto traljavijem sutu nego kada sam bio Zeljin omladinac, kako se derem "Vazdaa". Kolega sa posla, pitar koji je primio taj traljavi gol, samo rece: "Valjda Zubanovic, **** ga ti..."

Ja sam uzora u zivotu u igracima Zelje trazio. Proslo je dosta godina, ali malo sam se gdje osjecao kuci kao na Grbavici. Meni je Zeljo uvijek bio mjesto gdje sam se mogao vratiti i odakle sam mogao krenuti. "Na Zelju sam ljubomoran" - glasila je jedna recenica iz te pismene. Na Grbavici sam uvijek mogao biti dio svih vas, ali i sam sa svojim mislima.

PS. Ako Bog da, pred pocetak sezone cemo pokusati podijeliti 100 godisnjih preko ovog foruma. Hvala prijateljima koji vjeruju u ovo sto radimo.
Vazda!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Brkoo
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:36 pm

100 godisnjih karti obezbjedjeno preko ovog foruma.. Svaka cast svima koji su ucestvovali u tome.
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:45 pm

(FOTO) Bez pobjednika u gradskom derbiju

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/foto ... iju/112269

Grbavica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:50 pm

Joj Nermin Vazda covjece. Mene su na Grbavici u djetinstvu zvali "Vazda" zbog dresa na pruge i devetke na ledjima. Nije se skido taj dres. Isto tako svaki go na bilo kojoj tekmi se proslavljo urlikom VAZDAAAAA. Nadam se da ce uskoro neke nove generacije u plavo bijelim dresovima po skolskim igralistima ili parkovima dobijati nadimke po Zeljinim vedetama.

Plava Porodica
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:50 pm

Jel' ovo neamo para za Međugorje pa se trenira na Grbavici? :kafa:
Kamatari..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:51 pm

Brkoo je napisao/la:
pon mar 12, 2018 10:36 pm
100 godisnjih karti obezbjedjeno preko ovog foruma.. Svaka cast svima koji su ucestvovali u tome.
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Pokusacemo.

Schwarz
Kontakt:

pon mar 12, 2018 10:51 pm

storm_raider je napisao/la:
pon mar 12, 2018 10:19 pm
Na Grbavici sam uvijek mogao biti sam sa svojim mislima. Prvi put na to magicno mjesto sam doveden nakon rata, kada me je majka upisala u Zelju, a dobro se sjecam - bila je 1997. godina. Klinac, klipan koji je u ratom razrusenim prostorijama se presvlacio na betonu iz kojeg je uvijek curila voda (kasnije sam saznao da je tu izvor vode), a niz zidove se slijevala kisnica, je imao zelju da istrci na teren kadetskog prvenstva i ponese najljepsi Grb na srcu. Mnogo sam znao o historiji kluba, ali kada sam prvi put istrcao na trening terena pomocnog terena uplasio sam se. Trckarali smo, tada u bijelim majicama, tenama za salu (rijetko ko je imao kopacke - dresovi su bili misaona imenica vecini djece), a sve to mi je izgledalo ogromno, nepregledno. Uplasio sam se tog terena, a noge su bile navikle na tvrdi asfalt iza nebodera na Malti, gdje smo sutali krpene lopte i gdje smo koliko - toliko bili zasticeni od granata. Na Malti je bio HVO, pa se nesto manje pucalo, nego u drugim dijelovima grada. Otac je otisao rano, prerano, a dao je zivot za ovaj, svoj grad. Cim je rat zavrsen, majka nije imala dileme za starijeg sina - ide na Grbavicu da trenira. Tamo ce nauciti najprije sta je ljubav, sta je prijateljstvo i sta je zivot. Tada sam prvi put vidio Fatu i takvu je i pamtim dan - danas.

Podsjetio si me na moju pismenu iz osnovne skole.Tema je bila "vas dozivljaj" ali da se opise retrospektivno, a ja sam naravno opisao tadasnje finale Playoffa za prvaka u kojem smo pobijedili Sarajevo golom Zubanovica. Jedini ja pisao o utakmici 😁
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava