Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 17, 2016 3:59 pm

materijala ima itekako. nama treba tim, jer ga u prošloj sezoni bukvalno nismo imali poslije evrope. ni ekipa sa kokotom, livajom, mladenovićem nije trebala glat bez ispaljenog metka izgubiti npr. u prijedoru i travniku, ili ne pobijediti slaviju kod kuće da je posložena kako treba. ja sam to tad govorio i stojim kod toga i sad. ono što će odlučiti našu sezonu je hoće li uspjeti napraviti tim...i fizički spremiti ekipu da puca od snage. da smo bili kondiciono dominantni kao u amarovo vrijeme, mi bi na mišiće nekako izborili evropu i sa edisovim "planom" igre, to sam siguran sto posto.

znači plan, postavka, koncept u napadu pod jedan, i fizička sprema pod dva. to će nama presuditi prije nego ijedan pojedinac od igrača. a i pojedinci su super za našu ligu. ne možeš bezveze potpisati za tu sevilju, to smo vidjeli i na miroslavu. od njega mi nismo vidjeli nijedan spektakularan dribling u 15ak utakmica, ali jesmo ono što je mnogo važnije od toga - postavljanje, čitanje igre, trku i pomoć u odbrani svih 90 minuta. neko ko je učio igrati u španiji i ko je imao u jednom trenutku ponude reala i sevilje u istom trenutku bi morao imati sve to u malom prstu, čak i ako ne napravi neki strašni učinak golova i asistencija. njihov pristup igri je zadnju deceniju izdominirao fudbalski svijet.
gradi željo boli te *****

Neandertalac

pet jun 17, 2016 4:02 pm

zubanovic89 je napisao/la:Vi gledate samo momke iz nase skole kao mlade igrace. Halvadzic je mlad igrac, Radinovic, Secerovic, nisu oni metuzalemi koji su tu da odrade seoznu dvije, nego da unaprijede igru i da ih prodamo za pare. Ta prica da guramo svoju djecu stoji samo ako oni imaju potencijal da postanu igraci, nikako zato sto su samo nasa djeca. Visca je tipican primjer toga, i mislim da ovi igraci sto su sad dosli ce isto to pokazati.
Nisam ja rekao da su bolji ili gori, nego me ne mozes ubijediti da su toliko bolji da imaju prednost nad nasom djecom.
Zeric, pa vidi se klasa kad je primi, samo na tom prvom dodiru pa onda ono malo zastane, gleda bil tijelom izbacivao igraca. Ne radi to bas svako dijete, nema tak čok.
Ili kao sto je bio Amir, izmedju dva igraca je na prsa primi, smiri, pa ih izbaci varkom tijela.
Baja, pokazao nam je ko je i sta je bio u nasem timu, koliko smo zavisili od njega kada je otisao.
A stotine kom sam procitao gdje ga osporavaju.
Pa jos imas Memiju, Dadu, Beganovica i malo manje vidjene Midjica i Hasanovica.
Za prvu trojicu da ne trosim rijeci.

Hocu reci eto u samo par god smo vidjeli da za kratko vrijeme mozes stvoriti igraca vrhunske kvalitete za nase uslove, jos sada u boljim uslovima po njih taj broj moze biti i veci.
Željeznicar za život cijeli!

CARSONIO
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:03 pm

Znaci ipak postoji mogucnost da nam Subic dodje pa to bi bila ludara Subic,Lendric,Stevanovic,Blagojevic, nadam se novom Bekricu ,Memija na svojoj prirodnoj poziciji :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

irfo

pet jun 17, 2016 4:06 pm

Sabanadzovic ce biti igracina

storm_raider
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:08 pm

exbabilon je napisao/la:Pozdrav za sve insajdere sa porukom "Zaboravite Subica, nasi ga nemaju u planu i nisu ga kontaktirali". Zivi nam bili 100 godina.
Nismo ga ni imali u planu sve donedavno. Kada se govorilo upravo to sto si stavio pod citiranje, tada nije ni bio u planu. Odlaskom Zahirovica se otvorio budzet malo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:12 pm

Koliko smo bolja i jača ekipa a gubimo ...
Željezničar ante portas !

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:15 pm

irfo je napisao/la:Sabanadzovic ce biti igracina
I Sehic isto
Puno smo bolji, ali nekako fali zavrsnica, puno se ta lopta pelja, treba se ranije oslobadjati. Da mi neko rekao da ce se Zvezda grcevito braniti i da nikakvu igru nece pruziti, ne bi mu vjerovao :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

irfo

pet jun 17, 2016 4:16 pm

Omar500 je napisao/la:
I Sehic isto
Puno smo bolji, ali nekako fali zavrsnica, puno se ta lopta pelja, treba se ranije oslobadjati. Da mi neko rekao da ce se Zvezda grcevito braniti i da nikakvu igru nece pruziti, ne bi mu vjerovao :)
ko je ovaj momak u rozim kopackama cini mi se broj 10, isto dobar igrac

sofronije
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:17 pm

Da li je zvezda dosla sa najboljim igracima?
:zeljeznicar1:

pile87
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:17 pm

Neandertalac je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Vi gledate samo momke iz nase skole kao mlade igrace. Halvadzic je mlad igrac, Radinovic, Secerovic, nisu oni metuzalemi koji su tu da odrade seoznu dvije, nego da unaprijede igru i da ih prodamo za pare. Ta prica da guramo svoju djecu stoji samo ako oni imaju potencijal da postanu igraci, nikako zato sto su samo nasa djeca. Visca je tipican primjer toga, i mislim da ovi igraci sto su sad dosli ce isto to pokazati.
Nisam ja rekao da su bolji ili gori, nego me ne mozes ubijediti da su toliko bolji da imaju prednost nad nasom djecom.
Zeric, pa vidi se klasa kad je primi, samo na tom prvom dodiru pa onda ono malo zastane, gleda bil tijelom izbacivao igraca. Ne radi to bas svako dijete, nema tak čok.
Ili kao sto je bio Amir, izmedju dva igraca je na prsa primi, smiri, pa ih izbaci varkom tijela.
Baja, pokazao nam je ko je i sta je bio u nasem timu, koliko smo zavisili od njega kada je otisao.
A stotine kom sam procitao gdje ga osporavaju.
Pa jos imas Memiju, Dadu, Beganovica i malo manje vidjene Midjica i Hasanovica.
Za prvu trojicu da ne trosim rijeci.

Hocu reci eto u samo par god smo vidjeli da za kratko vrijeme mozes stvoriti igraca vrhunske kvalitete za nase uslove, jos sada u boljim uslovima po njih taj broj moze biti i veci.
Ja sam nekako podjeljen po pitanju nase djece, mislim da mali Zera moze napraviti vrhunsku karijeru i da mora dobiti prostor isto tako i Kemo pa i Mujaga ima dobre sanse da napravi nesto. Memije sto se tice sanse su mu polovicne ali mislim da je opet do njega i da ne da je stagnirao zadnju sezonu nego nazadovao i da ima krivice za to Edis i klub. Dado ima jos manje sanse radi nekih fizickih nedostataka a Dzenis ako mu neko ne spuca od familije dobrih par samara i promjeni odnos sam prema sebi prospasce za Hasanovica mislim da nije ni kvalitet...
Opet kazem moje subjektivno misljenje ne mora znaciti da sam u pravu ali ja tako vidim stvari. Jedno je sigurno mi moramo uvijek imati tih par djecaka koji trebaju vec dobijati sansu kada to uslovi dozvoljavaju da bi postali prvotimci i ne smiju im se zatvarati vrata nikad. Ima to visestrukog efekta od toga da na toj djeci zaradi klub do toga da druga djeca to vide i dolaze da treniraju kod nas. Isto tako znam da ce se u klubu potruditi da stvari u omladinskom pogonu uozbilje i podignu na veci nivo.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Djulaga_
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:27 pm

Sutra, glavni ili pomocni?
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

cala
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:29 pm

Djulaga_ je napisao/la:Sutra, glavni ili pomocni?
Glavni, sjever samo za clanove. Ispravite me ako grijesim.

zubanovic89
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:33 pm

Postoje ljudi koji ih gledaju, treneri koji s njima rade po 10 godina, valjda oni znaju bolje nego mi koji pogledamo 2-3 utakmice i na osnovu toga zakljucimo kakvi ce biti igraci. Objektivna publika sa sjevera je proglasila Dzeku klocem, zasto bi sada ta objektivna publika bila upravu da ce Zeric biti igrac? Svi bi mi voljeli da mozemo iz omladinskog pogona izvuci 11 igraca bez da kupimo ikog i potrosimo marku a zaradimo milione, niko sretniji od mene ne bi bio da se to svake godine desava. Al ne moze svake godine, Barcelona to ne radi. Sta bi rekli za Arsenal, Wenger mrzi engleze pa zato dovodi mlade francuze da mu igraju i od njih pravi igrace? Stvari se gledaju previse crno/bijelo i neki ljudi sebi ovdje uzimaju previse za pravo, nismo kompetentni da pricamo o fundbalu iz perspektive profesionalca jer se kod nas fudbal od rata ne igra profesionalno (dokaz da svrsavamo na plasticni zid koji smo kupili neki dan). Ne kazem da ne mozemo diskutovat i pricat, al stvara se takva klima i agresivno namecu misljenja, dijelete etikete ljudima (koji se bave sa tim profesionalno) kako nemaju pojma bez ikakvog pokrica. Zivjeli.

pile87
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:38 pm

zubanovic89 je napisao/la:Postoje ljudi koji ih gledaju, treneri koji s njima rade po 10 godina, valjda oni znaju bolje nego mi koji pogledamo 2-3 utakmice i na osnovu toga zakljucimo kakvi ce biti igraci. Objektivna publika sa sjevera je proglasila Dzeku klocem, zasto bi sada ta objektivna publika bila upravu da ce Zeric biti igrac? Svi bi mi voljeli da mozemo iz omladinskog pogona izvuci 11 igraca bez da kupimo ikog i potrosimo marku a zaradimo milione, niko sretniji od mene ne bi bio da se to svake godine desava. Al ne moze svake godine, Barcelona to ne radi. Sta bi rekli za Arsenal, Wenger mrzi engleze pa zato dovodi mlade francuze da mu igraju i od njih pravi igrace? Stvari se gledaju previse crno/bijelo i neki ljudi sebi ovdje uzimaju previse za pravo, nismo kompetentni da pricamo o fundbalu iz perspektive profesionalca jer se kod nas fudbal od rata ne igra profesionalno (dokaz da svrsavamo na plasticni zid koji smo kupili neki dan). Ne kazem da ne mozemo diskutovat i pricat, al stvara se takva klima i agresivno namecu misljenja, dijelete etikete ljudima (koji se bave sa tim profesionalno) kako nemaju pojma bez ikakvog pokrica. Zivjeli.
Pa ne znam koliko se profesionalno bave ljudi u klubu jer cinjenica je da smo stvorili veliki broj igraca koji sa dosta uspjeha igraju vani ali isto tako da ta djeca prelaze u prvi tim na rijec trenera eto ovaj je dobar i evo ovaj. Za takve stvari moraja postojati vise analitike i povratnih informacija iz omladinskog pogona da bi to sve bilo ozbiljnije, dovoljno je otici negdje i vidjeti kako to funkcionise i sigurno je da klub nije u stanju ispuniti sve uslove koje negdje mogu vidjeti ali dio sigurno jeste.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

smurf_
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:43 pm

irfo je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
I Sehic isto
Kenan Delic. Jucer je dao drugi ja mislim

black64
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:44 pm

HITNO, jel se moze prisustvovat ovom treningu u pola 6

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:55 pm

smurf_ je napisao/la:
irfo je napisao/la:
Omar500 je napisao/la: I Sehic isto
Kenan Delic. Jucer je dao drugi ja mislim
dobra desetka.
a ko je na lijevom beku? onako korpulentan, stamen....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

IvanOsim
Kontakt:

pet jun 17, 2016 4:58 pm

storm_raider je napisao/la:Memiseviceva odsteta je 200 000 eura. A i on hoce vani da ide svakako.
Po nekoj logici, trebao bi navesti izvor u suprotnom pauza. Samo kazem da ne bi bili dvostruki arsini, jer smatram da je momak beze banovan na prvu. I meni su dosadni Aldini i slicni, al momak napisa post, ovaj ga banova. Da je ponavljao kao ribar po ko zna koliko puta, to bi bilo ok.
Il kad si neki dan napisao sutra pratite zvanicnu. Pa sigurno znas da na aplikaciji dolaze obavijesti i sve to, al vjerovatno je bilo da i ti nesto znas, vidio kraj price napisao pa eto... Mozda je i trebala objava biti, ali ako neces nesto konkretno napisati, nemoj ni to pratite zvanicnu. Suvisno je po meni.
Nista licno drug, inace si rega.

Sto se tice Lendrica i Miroslava, smatram da bi se njima morali ponuditi novi dvoipogodisnji ugovori, sa 15% povecanim primanjima, ako hoce hoce, ako nece juniori, jer mislim da su svjesni da mogu ozivjeti karijeru i napraviti opet transfer u inostranstvo, a ne vjerujem da bi sebi dopustili luksuz godinu gubljenja. Ako sad sa njima ne produzimo, na zimu ce biti kasno, jer ce oni postavljati uslove, a ne mi.

Ako bude istina samo sa clanskim na sjever sutra, to bi bilo fenomenalno, jer ne bi ja svakakvim likovima dopustio ulaz, a inace smatram da su opet popustili pod pritiskom, i da je ovo trebala biti utakmica zatvorenog tipa.

Inace smatram da svi koji ovdje "pametuju" MORAJU biti clanovi, jer bi u suprotnom bilo nepravedno prema klubu.

Sto se tice maskote, mogu biti dvije, npr. vozic i masinovodja, ako je vec strumf zasticen.

avlami97
Kontakt:

pet jun 17, 2016 5:00 pm

slika

Šta je ovo kod nas, sve nešto ćelavo :cigara:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

shzna
Kontakt:

pet jun 17, 2016 5:01 pm

Kjosevski
Memija-Aco-?-Subić
Radinović-Blagojević
Stevanović-Javi-Lazić
Lendrić
1987

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava