materijala ima itekako. nama treba tim, jer ga u prošloj sezoni bukvalno nismo imali poslije evrope. ni ekipa sa kokotom, livajom, mladenovićem nije trebala glat bez ispaljenog metka izgubiti npr. u prijedoru i travniku, ili ne pobijediti slaviju kod kuće da je posložena kako treba. ja sam to tad govorio i stojim kod toga i sad. ono što će odlučiti našu sezonu je hoće li uspjeti napraviti tim...i fizički spremiti ekipu da puca od snage. da smo bili kondiciono dominantni kao u amarovo vrijeme, mi bi na mišiće nekako izborili evropu i sa edisovim "planom" igre, to sam siguran sto posto.
znači plan, postavka, koncept u napadu pod jedan, i fizička sprema pod dva. to će nama presuditi prije nego ijedan pojedinac od igrača. a i pojedinci su super za našu ligu. ne možeš bezveze potpisati za tu sevilju, to smo vidjeli i na miroslavu. od njega mi nismo vidjeli nijedan spektakularan dribling u 15ak utakmica, ali jesmo ono što je mnogo važnije od toga - postavljanje, čitanje igre, trku i pomoć u odbrani svih 90 minuta. neko ko je učio igrati u španiji i ko je imao u jednom trenutku ponude reala i sevilje u istom trenutku bi morao imati sve to u malom prstu, čak i ako ne napravi neki strašni učinak golova i asistencija. njihov pristup igri je zadnju deceniju izdominirao fudbalski svijet.