Ja sam samo bio zadovoljan kako smo odigrali protiv Širokog, sve ostale utakmice su pokazale brojne slabosti i to sam stidljivo par puta spomenuo ovdje jer nije momenat za neki veći kritički osvrt obzirom da je vladala euforija. Ko se i malo razumije u fudbal vidio je da je u našoj igri puno više lošeg nego dobrog. Međutim, objektivno gledajući nova je ekipa, novi trener, veliki zaostatak itd. nisam ni očekivao neke vrhunske predstave pa ni neko taktičko nadmudrivanje jer ni Edis nije od toga posla. Ono što sam ja očekivao je totalni fudbal, dakle non stop kretanje i s loptom i bez nje što se kaže. Nažalost, Edis možda to i želi, ali očito ovaj roster nije za toga. Meni od Edisa i njegovih igrača ne treba bolje od onoga kako smo pitare dobili sa lošijim kadrom od ovoga. Ja sam očekivao da će ono biti Edisov stil - ili kako je on rekao dovoljno je da imaš trojicu da znaju i osam da smetaju - za ovu ligu. Smeta mi brate mrljavost, bezidejnost, pogubljenost, glumljenje igrača itd. (čast izuzecima) a toga nam se baš nakupilo što se nisam nadao.
Jučer je samo došlo na naplatu ono što se vidjelo već odavno. Igra bez lopte vrlo vrlo loša, pogotovo na sredini. Nemamo igru, to je ono što boli, nije problem što ćemo ispasti iz kupa, pa nije problem ni ako ne odemo u Evropu jer realno šanse su nam ionako bile samo teoretske, ali mene je strah što nemamo nikakvu igru. Poslije Širokog sam mislio ovo je super, bit će sve bolje, tek se uigravaju, a ustvari je bilo sve gore. Patnja sa Veležom na teškom terenu, vrlo neubjedljivo protiv Mladosti, protiv Olimpica na mahove, katastrofa ovdje protiv Borca (slično ko sinoć samo što je Borac slabiji od Slobode), u BL igrali smo 10 minuta i onda stali, patnja protiv Drine većim djelom utakmice, provukli smo protiv Slobode (Veca bio igrač utakmice, a mi do njihovih 16 tri put došli i dali go). Dakle, teško mi je, ali uopšte nisam iznenađen što mi još teže pada.
Nama nešto fali i nadam se da će zaduženi skontati šta i to riješiti. Kako god završilo podrška Upravi, a ovo sve ostalo se da popraviti ili zamijeniti.