Swra dominira!!!
Ivan Osim, odlicna dijagnoza
Nedavno je neko pisao da se ekipa poboljsava tako sto se na svakom prelaznom roku rjesavamo onih za koje mislimo da nisu dovoljno dobri i mijenjamo mi ih onim za koje mislimo da su bolji. Upravo to radimo al opet neki nisu zadovoljni. Cak sta vise, rjesavamo ih se na sasvim bezbolan nacin ali pojedincima ipak smeta, jer eto, zasto su dovedeni ako nisu pojacanje?
Ko se iole razumije u fudbal shvata da je to logican slijed, i da ce se i u najboljim vremenima ovakve greske desavati.
Svi grijese pri izboru novih igraca. Pocevsi od komsija nam, pa do svih evropskih giganata jer je nemoguce procijeniti sa visokim procentom uspjesnosti, koji igrac ce uspjeti bez obzira ko je taj koji ga dovede. Ujedno i moje misljenje da je SD jednostavno zelja pojedinaca bas zbog toga sto ga mi nemamo, a forumski strucnjaci misle da bi jedan covjek toliko unaprijedio nase transfere. Varate se. Moje misljenje.
Podrzavam jacanje skautinga, iliti sistema za pracenje potencionalnih pojacanja ali ne da se sve osloni na jednog covjeka, pogotovo sto se predlazu "imena" koja nemaju pojma o nasoj ligi i njenim igracima.
Jedan Murinjo nije mijenjao tim, poslije osvajanja titule pa smo vidjeli kako je to zavrsilo.
Dakle da pojednostavnim, odlasci i dolasci su sasvim normalan trend u klubovima kojima je cilj da napreduju i da budu kompetentni.
Eh sad, za pojedine forumase, koji pisu kritike (iako je vecina prezentovana pod velom tajni, vjerovatno da dobije na vaznosti a po mom misljenju zato sto se prave upuceniji/pametniji nego sto jesu) predstavljaju gore navedeni proces kao greskom ove uprave i pored svega dobrog ignorisu sve sto su oni uradili za ovaj klub. Pod krinkom da se sve radi za ljubav prema klubu i sa dobrom namjerom, polako unose nevjericu i sumnju pojedincima tako da i pored svojih ociju neki ovdje popustaju sa podrskom i gube vjeru da je ovaj klub na pravom putu.
Malo pametniji Aldini moje je misljenje.
I jos jedna stvar. Ocekivanja od ove sezone.
Pa kako neko ima obraza napisati il titula ili ostavke? Sta ako zavrsimo drugi? Sa (koliko toliko) izgradjenim stadionom? Sa napretkom u svim segmentima, otplacivanjem dugova, napretkom u omladinskom pogonu i svemu onome o cemu nismo ni mastali niti znali.
Kako reci ljudima, ebi ga, niste titulu osvojili. A titulu prvaka ima Modrica i jos kojekakve selendre, klubovi koji mozda i ne postoje vise.
Napredak nije titula. Vjerujem da cemo je osvojiti, ali za mene bi bio napredak odstranjivanje kukolja, virusa koji nam ne zeli dobro a koji se predstavlja kao najveci prijatelj voljenog nam kluba, a cini mi se da smo na dobrom putu.