Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 15, 2016 7:50 pm

Zar nije ova prostorija predviđena za TV studi, a oni mu tu kancelariju napravili ili je ovo samo za intervju ?

Inace nisu na zvanicnoj dugo postavili nove slike radova, pogotovo ovi unutrasnji, plavi salon i ostalo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:51 pm

Omar500 je napisao/la:Pusnik govori da nudio osrednjem reprezentativcu Slovenije da dodje, a on mu se smijao, jer bi mu triput manja plata bila u Hajduku, a oni m une mogu ponuditi vecu i onda se mi ovdje nalozimo da ce doci Salihovici i ostala co. pa razocarenje poslije toga hahaha. Dobro prica ovaj, nisam jos do kraja saslusao konferenciju. Ono sto je najbitnije je da se kod nas pravi sistem, kojeg nije bilo, a koji ce se evo praviti i u Hajduku, ako se moze uopste povlaciti poveznica izmedju nas i njih, ali situacija je bila slicna, hapalo se prije malo je reci, nije se znalo ko pije, a ko placa. I meni je sada pravo zasmetalo, neko je spomenuo, sto su ljudi rekli da im je dovoljna nova Grbavica, makar ne uzeli titulu, a vec sad se pocinje psovati, kako nema nista od titule itd, a ni pripreme nisu jos pocele. Kakvi dvostruki standardi i nezahvalnost. Ljudi, covjek je rekao da ide na titulu, i rekao je da je sve osim toga neuspjeh. Ja sam konkretno malo umjereniji i meni je dovoljno da se i dalje radi na svim segmentima u klubu i da dobijemo igru koju nismo imali prosle sezone. Drugo, trece mjesto meni ne bi bilo neuspjesno, ali ide se na titulu, svi su to rekli, veliki smo klub i zasto da ne. Samo kazem ovako neke stvari, da mozda smirimo loptu, nije bas tako lako vratiti povjerenje sponzora, kad se 15 godina hapalo u klubu, a i necemo dati nekom da nam bude generalni sponzor za sicu neku, pa da cisto imamo nekog na dresu. Pametan potez. Takodjer, ne moze se preko noci naci sportski direktor. Ja i dalje ne vidim razlog zasto bi Sabanadzovic i Stanic bili dobri, kakvu bi to prevagu donijeli, kakve novine. Legende su kluba, malo je reci, ali da li je to dovoljno? Ono sto me raduje jeste da su rekli da se razmislja i o tome. Ne treba nista na silu raditi. Evo Kostic i Lesnik ce imati dosta funkcija, samo im treba jos malo vremena, poslije priprema ce Lesnik vjerovatno i oko omladinskog pogona dosta oblijetati. Izgleda da neki nemaju pojma u kakvim smo mi govnima bili, do vrata smo se uvaljali, a gledaj nas sada. Razumijem ja da je sok ostati bez europe nakon toliko godina, ali iscupali smo se iz uzasnesituacije, bilo je nekih gresaka, sada sve ide lijepo, uzlaznom putanjom i veliki sam optimista. I ja bi da dovedemo jos klasnih igraca kao sto su Lendric, Stevanovic, ali ko zna da neko od ovih pojacanja mozda to ne bude, ili omladinaca (ne znam otkud vam prica da se vise na nikog ne racuna, cak ni na nase momke Dadu, Dzenica, ja ne znam zaista odakle vam osnov za to kada Kostic nista do sada nije uradio povodom toga). Ja mislim da samo treba malo strpljenja s nase strane. A ljudi kao sto su neandertalac, okej, postujem kritike, ali imam osjecaj da taj covjek ima samo kritike za uputiti, i ot na malo ruzan i nezgrapan nacin, ispadne kao napad. Moze se to iznijeti i ljepse, a mislim da ima i lijepih stvari koje ne smijemo tek tako ignorisati. I daleko od toga da treba i mora vladati jednoumlje, ali ne znam zasto se neko osjeti prozvanim ako ja kazem da se ne slazem s tim, kao da forum ne moze biti mjesto normalne konverzacije i rasprave. :)
:palacgore: Sve za 5, ali opet ti to đaba pišeš, prekosutra ide ponovo ista priča kad Kostić ocijeni za još nekog da nam nije potreban.

storm_raider
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:52 pm

Kako bih samo volio cika Odu u Zelji...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Model1964

sri jun 15, 2016 7:54 pm

nikad_izvini je napisao/la:Više ljudi je pitalo ima li prijedlog za SD-a, što govori da se ne čita napisano. Odović. Naš vojnik dokazano, zna procijeniti igrača ( ako mi se neko javi i kaže da je on doveo Livaju, Mladenovića i Diattu - pljunuću ga kroz monitor ) :mrgreen: gospodin. Jednim udracem si ubio dvije muhe, legenda ti u klubu + zna posao. Kako vrijeme prolazi, kako napredujemo tako možemo tražiti kvalitetnije SD-ove.

Trenutno, mnogo bolja opcija od ove koju sada imamo.

Druga je priča što smo ga, prelako, otpustili nakon svega što je uradio, sa prilično limitiranim sredstvima i igračkim fondom.
Oda je gospodin ali to nije dovoljno da neko bude SD. Puno je još stvari potrebno. Danas smo pisali o tome ;)
Zanimljivo je kako je to rješeno u Mariboru. Krmak Zahovič je SD i donio je svoju lovu u klub. Radi sa svojom lovom a moguca dobit se djeli. Kako, nemam pojma :) , poslovna tajna valjda. Ako šta zajebe nije Maribor u minusu. Oni mu dali prostor da radi i zarađuje on njima svoje znanje i sposobnosti. Pošteno. Dali je nešto tako kod nas moguce?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:56 pm

ChWilla je napisao/la:još traju finalni radovi unutrašnjeg uređenja :ganja:
Mislim da se to i ceka da bi se predstavili novi dresovi u novom plavom salonu?

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:57 pm

Elegant je napisao/la:Zar nije ova prostorija predviđena za TV studi, a oni mu tu kancelariju napravili ili je ovo samo za intervju ?

Inace nisu na zvanicnoj dugo postavili nove slike radova, pogotovo ovi unutrasnji, plavi salon i ostalo.
Vjerovatno se ceka zavrsetak radova, pa ce biti slika. Polako samo. A TV studio je prostorija do, jos veca od ove. Tako da bez brige :palacgore:
Raduje me sto Kostic potvrdi da su dolazili neki ljudi iz inostranstva vezano za poboljsanje terena, i glavnog i pomocnog.
Sto se Odovica tice, ne znam je li neko aludirao na mene, ali nisam nikad rekao da je on doveo one igrace, nego da je takav po prirodi, fin nekako previse i kada su ga mozda i pitali za te igrace, da je slegnuo ramenima i odobrio, da ne trazi previse. I ja bih ga volio opet vidjeti u klubu na nekoj funkciji, ljudina prava i sramota me sta mu je sve Mulalic radio. Samo bi volio da ima autoriteta, da je cvrsci. Steta sto nije imao svog asistenta, da ga dovede sa sobom.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ChWilla
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:57 pm

a što je krmak? što ne voli čefurje? :rofl:
gradi željo boli te *****

Model1964

sri jun 15, 2016 7:59 pm

Vrijeme je da se pocnemo baviti loptom a ne upravljanjem kluba. To nam je u prirodi da se bavimo perifernim stvarima :) . Ko ima kakvu dobru ideju neka skokne do stadiona i odradi. Imamo ambicioznu, strucnu i mislim poštenu upravu, imamo isto takvog trenera, imamo svoj stadion, imamo armiju navijaca.... Svi preduslovi su tu da uz veliki rad dostignemo puno veci nivo nego ovaj na kojem smo sada. Dosta nas je nestrpljivih i hocemo preko noci rezultate. Vođenje kluba kao što je Željo isto je kao vođenje velike firme. Možda i gore... bili smo na rubu ambisa, za vode nismo imali.
Uz sav trud i rad u životu ti treba i malo srece. Treba neko da te podrži, da vjeruje u tebe, kada si u krizi, u nedoumici, da ti pomogne. Za te stvari smo mi navijači. Ne da vodimo klub!
Dovoljno imam godina i znanja da mogu predviđati. Po svemu viđenom i slušanom, po načinu kako i šta govore (nikoga ne poznajem licno, personalno i osobno), po svemu urađenom do sada....ova uprava je na putu da od Želje napravi klub koji ce biti stabilan novcano i sportski. Ako mogu da dajem primjer, onda nešto poput Maribora. Kao što sam napisao za sve treba vrijeme. Da bi došli na neki evropski nivo reba nam minimalno još pet godina žestokog rada.
PS
Moram da odam priznanje ekipi iz sjene. Ljudima koji rade ogoman posao i nisu ispostavljeni kao Vukotić, Misimović ili Nikolić. Bez njihove pomoci ni Emerik Blum nebi mogao ništa.
I pozdrav za Pileta :)

cikazubo
Kontakt:

sri jun 15, 2016 7:59 pm

Model1964 je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Više ljudi je pitalo ima li prijedlog za SD-a, što govori da se ne čita napisano. Odović. Naš vojnik dokazano, zna procijeniti igrača ( ako mi se neko javi i kaže da je on doveo Livaju, Mladenovića i Diattu - pljunuću ga kroz monitor ) :mrgreen: gospodin. Jednim udracem si ubio dvije muhe, legenda ti u klubu + zna posao. Kako vrijeme prolazi, kako napredujemo tako možemo tražiti kvalitetnije SD-ove.

Trenutno, mnogo bolja opcija od ove koju sada imamo.

Druga je priča što smo ga, prelako, otpustili nakon svega što je uradio, sa prilično limitiranim sredstvima i igračkim fondom.
Oda je gospodin ali to nije dovoljno da neko bude SD. Puno je još stvari potrebno. Danas smo pisali o tome ;)
Zanimljivo je kako je to rješeno u Mariboru. Krmak Zahovič je SD i donio je svoju lovu u klub. Radi sa svojom lovom a moguca dobit se djeli. Kako, nemam pojma :) , poslovna tajna valjda. Ako šta zajebe nije Maribor u minusu. Oni mu dali prostor da radi i zarađuje on njima svoje znanje i sposobnosti. Pošteno. Dali je nešto tako kod nas moguce?
Meni se Amar uklapa u taj profil i nacin rada, a i on je sad zgrno lovu u Qataru :D

Model1964

sri jun 15, 2016 8:01 pm

ChWilla je napisao/la:a što je krmak? što ne voli čefurje? :rofl:
Svako ima pravo da voli ili ne voli... koga nije bitno.
Krmak je jer se ponaša slično, ako ne gore od Ibrakovića. Samo može mu se jer ima rezultate :)

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 15, 2016 8:01 pm

Klub se trebao sjetiti Bukala danas. Sretan rodjendan legendo

http://sportavaz.ba/clanak/17326/potres ... ipa-bukala" target="_blank
Priznaje kako su ih obilazili i čelnici Želje. I ponudili svaku pomoć. Jozo je Željina legenda. Aktuelna uprava čini sve da ispravi nepravde nekih bivših. Saznali smo kako je klub dugovao Bukalu 20.000 KM, ali da je porodica, iako im je svaka marka potrebna, a sve kako bi Željo dobio licencu, pristala i potpisala da ne potražuju dugovanja.

- Zvali su i dolazili kod nas. Bio je predsjednik, pa direktor Šiljak i jedan mladi, mislim da se zove Emir. Bili su vrlo korektni. Ponudili su nam pomoć. Brzo su reagovali. Šta da kažem, osim da zahvalim. Ne znam ko je i kako uradio da se Jozo skine sa osiguranja dok je čekao prvu penziju. Ne mogu nikoga kriviti. Za ove sada u klubu mogu reći da su korektni i pomažu koliko mogu.
:palacgore:
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u sri jun 15, 2016 8:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Jaozinho22

sri jun 15, 2016 8:02 pm

Prefin je Oda da bude SD :ugeek:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

1921.ba
Kontakt:

bice fotka iz prostorija i svega ostalog za vikend poslije skupstine... video :palacgore:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ChWilla
Kontakt:

a jel stvarno nacionalista ili samo kreten?

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 15, 2016 8:04 pm

- Kada nam je bilo najteže, podršku i pomoć nam je pružio Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u našem kantonu. Pokazao je brigu, toplinu, ljudskost... Nemam riječ kojim bih zahvalila gospodinu Kuriću. On nam je dao novu snagu. On je mlad i ne sjeća se sigurno kada je Jozo igrao, ali je reagovao ljudski.
Priznaje kako su ih obilazili i čelnici Želje. I ponudili svaku pomoć. Jozo je Željina legenda. Aktuelna uprava čini sve da ispravi nepravde nekih bivših. Saznali smo kako je klub dugovao Bukalu 20.000 KM, ali da je porodica, iako im je svaka marka potrebna, a sve kako bi Željo dobio licencu, pristala i potpisala da ne potražuju dugovanja.

- Zvali su i dolazili kod nas. Bio je predsjednik, pa direktor Šiljak i jedan mladi, mislim da se zove Emir. Bili su vrlo korektni. Ponudili su nam pomoć. Brzo su reagovali. Šta da kažem, osim da zahvalim. Ne znam ko je i kako uradio da se Jozo skine sa osiguranja dok je čekao prvu penziju. Ne mogu nikoga kriviti. Za ove sada u klubu mogu reći da su korektni i pomažu koliko mogu.

I sta reci nakon ovoga za Hasagica krmka koji je i kamate htio? Nije mogao mjesec dana sacekati... -.-
EDIT: Da me neko pogresno ne razumije, shvatam da Hasagic je htio svoje pare, krive su prosle uprave, ali ako se busa sa Zeljom, mogao je dobiti sav novac koji su mu dugovali, bez kamat,a za mjesec dana. Ako je vec Zeljeznicaru htio dobro. A nasem legendarnom Bukalu svaka marka treba, i gledajte sta je bilo. I jos se Hasagic kandidovao za trenera golmana :ne:
Izvinjavam se na teskim rijecima, ali potreslo me ovo malo. :psujem:
Bukalu, istinskoj legendi Zeljeznicara zelim svako dobro i drago mi je da mu uprava pomaze. Kakvi su samo ljudi prije bili u Zeljeznicaru, to je uzas, i onda gdje se necu uzasavati kada vidim kako na onom forumu pljuju po klubu, upravi. Tacno su to bivsi iz uprave ili bliski njima, ono ne mogu biti navijaci Zeljeznicara .Koje je sranje iza njih ostalo...Ocekujte jos ataka na klub, ovo je tek pocetak, vidjet cemo kad prodju izbori i kada opet nacelnik bude Koldzo. On je mala malca za neke jace igrace. -.-
Imamo mnogo neprijatelja i MORAMO biti ujedinjeni. Mi smo Zeljo, mi smo jedna velika porodica. Sabura molim vas, da podrzimo strucni stab i idemo jako u novu sezonu. Bitka po bitka! Utakmcia po utakmica, samo hrabro, pametno, bez ogromne euforije, ali sa ocekivanja koja su normalna za najveci klub u BiH. Trebamo sada svi Zeljeznicaru, da vise nikad ne bi dosli ljudi kakvi su bili u nasem klubu.
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u sri jun 15, 2016 8:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Praise the sun \[T]/

storm_raider
Kontakt:

sri jun 15, 2016 8:08 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Klub se trebao sjetiti Bukala danas. Sretan rodjendan legendo

http://sportavaz.ba/clanak/17326/potres ... ipa-bukala" target="_blank
Slazem se...

Ovaj tekst me je do suza doveo..
Aktuelna uprava čini sve da ispravi nepravde nekih bivših. Saznali smo kako je klub dugovao Bukalu 20.000 KM, ali da je porodica, iako im je svaka marka potrebna, a sve kako bi Željo dobio licencu, pristala i potpisala da ne potražuju dugovanja.

Sretan rodjendan Josipe. Pustite se Hasagica i ostalih, oni su u poredjenju sa Josipom i ostalim slicnim, obicni klosari. Jedan od najvecih... Josip Bukal!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Model1964

sri jun 15, 2016 8:09 pm

ChWilla je napisao/la:a jel stvarno nacionalista ili samo kreten?
Ne poznajem ga licno i personalno da bi to mogao reči. Kažu da jeste naci :) Valjda zato što nji cisti :lol: Slovenac. Takvi su najgori :)
A kreten je na kvadrat :)

ChWilla
Kontakt:

sri jun 15, 2016 8:10 pm

wikipedia kaže od roditelja jusufa i zinete :ganja:

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 15, 2016 8:12 pm

A sto se tice nase legende Josipa Bukala, ova slika mi je jedna od najdrazih sto se Zeljeznicara uopste tice. Kakav je ovo top, da mi je dati da sam mogao gledati njegove igre i igre saigraca tih sezona.

slika

Praise the sun \[T]/

Model1964

sri jun 15, 2016 8:13 pm

ChWilla je napisao/la:wikipedia kaže od roditelja jusufa i zinete :ganja:
Vidim sve ti je jasno :rofl:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava