Rasprava je bespotrebna čak i suvišna. Konstatacija da se lutalo u sportskom segmentu stoji ali to zna svako od nas, ništa novo vi ne govorite i ne nudite rješenja izuzev prijedloga za imenovanje (nekog) sportskog direktora. Sportski direktor nas može unazaditi isto kao što nas može i unaprijediti a veće su šanse za ovo prvo. Bilo je lutanja u sportskom segmentu, to je činjenica ali to je u svijetu fudbala i normalno. To se može reći za svaki klub koji promjeni trenera u bilo kojem sportu a takvih je milion.
Ostaneš bez trenera i moraš dovesti drugog. Da smo nakon Amara odmah doveli Kostića bila bi priča e šta će nam ovaj anonimus, ima Đurbuzović, Memić, Odović, pa mogla se šansa dati i Adžemu ili Mulaliću tako da ako neko hoće da traži mane naći će ih uvijek. Ovako smo vidjeli šta svaki od njih može ali igre koju svi mi priželjkujemo na žalost nije bilo. Da bi bilo igre potrebno je imati sistem niko od njih ga nije napravio i logika je dovesti čovjeka koji zna kako treba da izgleda jedna fudbalska ekipa na terenu. Odlaze igrači, novi dolaze i to je fudbal, možemo reći da su trenutni odlasci i dolasci kolateralna šteta zbog nesposobnosti Edisa da napravi kostur ekipe. Nema Kostić dovoljno vremena da sad od nekih igrača napravi igrače po svojoj želji to je ipak malo duži proces, njemu je potreban kostur na kojem će izgraditi svoj sistem. Ko se bude mogao uklopiti taj će i igrati, ostali koji nas napuste za njih možemo reći da nemaju dovoljno fudbalske inteligencije i kapaciteta da se uklope i da zamisli trenera na terenu sprovode u djelo. Tako je to svugdje u evropi, mi to tek sada dovodimo na neki možemo reći solidan i normalan nivo. Zar neko još vjeruje da se dovode igrači a da trener klima glavom i kaže neka ih nek treniraju. Trener koji je odbio Olimpiju zbog nemogućnosti samostalnosti u radu ali je kod nas to prihvatio već na samom početku
Zar može biti diskutabilno hoćemo li dati maksimalnu podršku novom treneru jer su alternativa neki slični njemu možda i lošiji ili domaći stručnjaci sa kojima ćemo kaskati još 100 godina. Zašto se preispituje svaki potez na samom početku a niko od nas sigurno ne zna kako će izgledati prvih 11. Hoćemo napredak, hoćemo. Pretpostavke za to su stvorene sa novim stručnim štabom, stvara se zdrava konkurencija, svaki igrač je pod lupom, na prvu se vidi da su treninzi mnogo moderniji, disciplina, autoritet to su sve predznaci da smo na pravom putu. Pustimo ljude da rade ono što najbolje znaju. Šta me briga ko će na posudbu a ko će biti nezamjenjiv u početnoj. Zanima me samo igra i rezultat. to je ono što nam fali u zadnjih nekoliko godina.
Zahi sretno, Bogiju isto tako. Hvala na svemu!
Dresovi