Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 29, 2017 11:10 am

Veteran1965 je napisao/la:
pet dec 29, 2017 10:59 am
Haklapuc je napisao/la:
pet dec 29, 2017 10:50 am
Ostavimo po strani Staninu srčanost, borbenost i 250 utakmica. Davati između 8 i 10 hiljada mjesečno za rotacijskog igrača, što Stana u ovom trenutku u našem klubu i jeste, je za mene čista bolest. Kada se sagledaju svi parametri, njegove godine, njegove povrede, nemogućnost prodaje, mislim da ne vrijedi tih novaca u ovoj situaciji. S druge strane, ako nismo u mogućnosti pronaći jednako kvalitetnog beka na tržištu, nalazimo se u jako nezgodnoj situaciji.
Baš tako...s tim da je kod nas praksa da se većinom mladim igračima daje šansa kada "gori" i kada su oni jedina opcija. Znači ako se ne može (ne treba) dovoditi dodatni desni bek, odlična prilika da se Šehiću već ovog proljeća pruži šansa, da ga Ado povede na pripreme i da se nakon lige prvaka priključi prvoj ekipi. Jeste rizik u jednoj od najbitnijih sezona kao "back up" imati juniora, ali je manji rizik nego plaćati igrača znatan iznos, a nisi siguran šta ti osim borbenosti može donijeti. Ne sumnjam da će ovaj momak igrati isto tako borbeno i srčano, pa možda i jače, a neko je ko klubu sutra može donijeti znatnu dodatnu vrijednost.
Aldin Sehic mi se cini kao spreman za seniorskog fudbala, na fizickom planu. Jeste veoma rizicno, ali ja bi njega ako nista poveo na pripreme. Zna li se ko ide na pripreme sa seniorima od omladinaca? Hoce li biti sta od Benjamina Sehica, prati li ga ko u B timu, i on je desni bek?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Elegant
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:11 am

Stanicu kada propadne inostrani angazman (ako ga ima uopste) pristat ce on na sve uslove sa nama, a sve i da ode vani eto ga nazad u PL za najvise dvije godine.

Samo nam tada nece biti potreban.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:16 am

Ma ja bi volio da ode vani nek cvakne kakve lude love...

Veteran1965
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:19 am

Ponosni smo mi kada pročitamo članak kako se Roma zanima za Šabana, kako su nam djeca u izlogu, kako Hajdar i Žera napreduju svakim treningom i utakmicom, kako još nekoliko juniora treba priključiti prvoj ekipi i povesti ih na pripreme....sve to lijepo zvuči, međutim realno ne poznajem ekipu koja je sa djecom jurišala na ligu i kup u isto vrijeme. Momci su fakat sjajni, našpanovani baš jako, ide liga prvaka, priča se o njima, prva ekipa, interes klubova iz liga petice...
Siguran sam da Ado koji ih najbolje poznaje zna koliko i koga treba dozirati, povesti na pripreme, dati mu šansu. Ambicije su nam velike, i nerealno je da se rezultat postigne u značajnom forsiranju te djece.Po malo, i na sigurno. Na žalost neki od njih to ne će psihički izdržati, ali yebiga kao i sve u životu, neko uspije a neko ne...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:21 am

ali rijetko i dvojica počinju utakmicu u isto vrijeme. i ado ih baš dozira.
gradi željo boli te *****

LeBlue
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:28 am

Veteran1965 je napisao/la:
pet dec 29, 2017 11:19 am
Ponosni smo mi kada pročitamo članak kako se Roma zanima za Šabana, kako su nam djeca u izlogu, kako Hajdar i Žera napreduju svakim treningom i utakmicom, kako još nekoliko juniora treba priključiti prvoj ekipi i povesti ih na pripreme....sve to lijepo zvuči, međutim realno ne poznajem ekipu koja je sa djecom jurišala na ligu i kup u isto vrijeme. Momci su fakat sjajni, našpanovani baš jako, ide liga prvaka, priča se o njima, prva ekipa, interes klubova iz liga petice...
Siguran sam da Ado koji ih najbolje poznaje zna koliko i koga treba dozirati, povesti na pripreme, dati mu šansu. Ambicije su nam velike, i nerealno je da se rezultat postigne u značajnom forsiranju te djece.Po malo, i na sigurno. Na žalost neki od njih to ne će psihički izdržati, ali yebiga kao i sve u životu, neko uspije a neko ne...
Slazem se sa tobom, mislim da ove sezone jos treba dati npr 2 igraca samo da okuse prvi tim, kao sto se dalo Velicu, a ne neke ozbiljnije minute. Npr ja sam bio protiv da i Hajdarevic i Sabanadzovic igraju protiv Radnika u isto vrijeme. Cak i Elsnera prije. Nebi nista imao protiv da npr Dacic udje umjesto Ramovica koji minut ili Besirevic kad smo vec tanki na tom lijevom beku.

djoxxx1921
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:40 am

Bas neko spomenu da je kod Petrovica Hasanovic igrao ispred Anela. Kako to sad smijesno i amaterski izgleda... Sa Adzemom na klupi, za ovu djecu se ne sikiram uopste. A bogatstvo su ogromno

MrkiMedo
Kontakt:

pet dec 29, 2017 11:55 am

Meni ovo sa Stanicem vise vuce na medijsku hajku. Covjek rijeci nije rrkao kad ga je Kostic izbacio iz tima i prikljucio juniorima. Cutio, trenirao i poslije se vratio. Za Zrinjski mi je smijesna prica, a ako ode u bilo koji klub iz nase lige onda nije nista bolji od Zebe. Dzaba titule, 250 utakmice i sve ostalo kad si pljunuo na to sve

LARSSON
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:11 pm

Otvorena tema za snimke 5 od 6 mečeva Atletiko Madrida u grupnoj fazi omladinske lige prvaka, kome nije mrsko nek gleda. Imaju i sastavi i minute golova

viewtopic.php?f=51&t=634

Hurmasica
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:15 pm

LARS1921 je napisao/la:
pet dec 29, 2017 12:11 pm
Otvorena tema za snimke 5 od 6 mečeva Atletiko Madrida u grupnoj fazi omladinske lige prvaka, kome nije mrsko nek gleda. Imaju i sastavi i minute golova

viewtopic.php?f=51&t=634
:pljesak: :pljesak: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

sahmat

pet dec 29, 2017 12:18 pm

Po meni Stanić i zaslužuje da ima malo veću platu od ostalih, cijeli život je na Grbavici, dečko ima 250 utakmica što nije mala stvar.. Nosi epitet legende.
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

Haklapuc
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:39 pm

Plate ne treba davati po prijašnjim zaslugama, nego po trenutnom kvalitetu i to je suština. Postoje ljudi koji su preuzeli odgovornost na sebe i na njima je da što bolje rasporede budžet kojim raspolažu. To što smo preplatili Projića više govori o dugogodišnjoj nemogućnosti nalaska lijevog beka, nego o nekoj procjeni da on toliko vrijedi. To je barem moje mišljenje, postoji mnogo faktora koji su utjecali na to. Dovodio se standardan lijevi bek i kapiten kluba iz srbijanske Superlige i to u zadnji čas, kada je postojala mogućnost da u sezonu uđemo bez lijevog beka i u tome treba tražiti razloge zbog čega je preplaćen. Da se očekivalo više od njega, sigurno da jeste, da je toliki parmak kakvim se predstavlja, naravno da nije.
Nastaviti preplaćivanje igrača samo zbog grešaka u prošlosti je za mene suludo, jednom se tome mora stati ukraj. Davati ogromnu platu samo zato što igrač nije u toku karijere obezbijedio sebi egzistenciju u inostranstvu, nipošto. Treba ostaviti sentiment po strani i racionalno razmišljati, ne sumnjam da će se naći najbolje rješenje. A da bih volio da Stana produži, to svakako.

igla
Kontakt:

Nismo socijalna pomoć.
Svako nek ima platu koliku zaslužuje, a to procjenjuju stručni ljudi.

sajo10
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:40 pm

sahmat je napisao/la:
pet dec 29, 2017 12:18 pm
Po meni Stanić i zaslužuje da ima malo veću platu od ostalih, cijeli život je na Grbavici, dečko ima 250 utakmica što nije mala stvar.. Nosi epitet legende.
Zasto on zasluzuje? Kao prvo, Stana (kad vec pricamo o njemu) ako nema kvaliteta pod broj jedan ne zasluzuje da igra u timu. A kamoli da ima vecu platu. Razumijem sta hoces da kazes ali to ne pije vode ni sekunde. To isto ko u firmu da ti dodje neki supertalenat i radi fantastican posao ali das ovom nekom nekom vecu platu jer je tu 10 godina a duplo gori.

Dobro rece @igla, pa nismo socijalna pomoc...

heisenberg
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:41 pm

Rok Elsner je danas sporazumno raskinuo ugovor sa FK Željezničar, saznaje Sport1.ba.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/zelj ... rom/105170

sajo10
Kontakt:

Vidim da su admini sa zvanicne stavili Cemana u tim opet, jel to znaci da se vratio sa posudbe i bit ce drugi golman?

LARSSON
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:43 pm

Haklapuc je napisao/la:
Plate ne treba davati po prijašnjim zaslugama, nego po trenutnom kvalitetu i to je suština. Postoje ljudi koji su preuzeli odgovornost na sebe i na njima je da što bolje rasporede budžet kojim raspolažu. To što smo preplatili Projića više govori o dugogodišnjoj nemogućnosti nalaska lijevog beka, nego o nekoj procjeni da on toliko vrijedi. To je barem moje mišljenje, postoji mnogo faktora koji su utjecali na to. Dovodio se standardan lijevi bek i kapiten kluba iz srbijanske Superlige i to u zadnji čas, kada je postojala mogućnost da u sezonu uđemo bez lijevog beka i u tome treba tražiti razloge zbog čega je preplaćen. Da se očekivalo više od njega, sigurno da jeste, da je toliki parmak kakvim se predstavlja, naravno da nije.
Nastaviti preplaćivanje igrača samo zbog grešaka u prošlosti je za mene suludo, jednom se tome mora stati ukraj. Davati ogromnu platu samo zato što igrač nije u toku karijere obezbijedio sebi egzistenciju u inostranstvu, nipošto. Treba ostaviti sentiment po strani i racionalno razmišljati, ne sumnjam da će se naći najbolje rješenje. A da bih volio da Stana produži, to svakako.
Bravo. To što je Projić MOŽDA preplaćen ne treba značiti da će sada svi biti.

Naravno, ako je sve ovo tačno što se piše. Treba sačekati, nismo jednom srali pa jeli :D

heisenberg
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:44 pm

Dosta se oslobodio budzet ovim odlascima (Elsner, Markovic, Beganovic). Sigurno jos idu Hasanovic i Bekric sto je ukupno sigurno nekih 150 hiljada KM godisnje

Odlasci Elsnera, Markovica i Hasanovica znace da cemo sigurno dovesti jednog zadnjeg veznog, jer smo ostali na 2 omladinca i Blagojevicu

LARSSON
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:48 pm

Blagojević, Šabanadžović, Hajdarević

Lego bi nam Dino i još jedan backup :D

Leon_Professional
Kontakt:

pet dec 29, 2017 12:49 pm

sajo10 je napisao/la:
Vidim da su admini sa zvanicne stavili Cemana u tim opet, jel to znaci da se vratio sa posudbe i bit ce drugi golman?
Jest tu je odkako se.zavrsila sezona u drugoj ligi.
Kolko se racuna na njeg, ne znam. Al podobro je ispod Vece bar po treninzima.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava