Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 11:46 pm

Upravo sam prelisto onu staru temu i naš dolazak na ovaj forum, kakvo zajedništvo i bratstvo :klanjase2:
Željezničar ante portas !

Neandertalac

uto jun 14, 2016 11:47 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Al definitivno najjače je da Dejo i Miske igraju FM-a :lol:
Fakat ne znam sta je smijesno, pa to jeste tako. Igraju FM u stvarnom ziviotu, kratko jasno. Okruzeni sa par poltroma koji samo klimaju glavom na svaki potez.

Da rasclanim. Sve u vezi kluba, papirologija, stadion, sredjivanje nereda koji su NASLIJEDILI, za sve to kapa dole naklon do poda, ljubim ruke, svaka cast. Odlicni ste, hvala vam.

Sportski dio. Rijesite to. Nadjite neog ko je kompetentniji od Nikolica , dvicu i opravdanje imao iz fizickog. Ne moze to tako a hocemo iskorak.
Ja to trubim, ne znam sta nije jasno. Sta imam gledati i cekati, sve se ponavlja iz sezone u sezonu.

Ovaj sto je pitao koliko je Amar mijenjao igraca. Poredis neuporedivo, gdje ces to care.

Znaci, neka ljudi, rade Sizifov posao, samo jos taj sportski dio da se prepusti strucnijim ljudima.
Željeznicar za život cijeli!

Mirek11
Kontakt:

uto jun 14, 2016 11:48 pm

Ja koliko sam cuo ovog stopera(e) sto dolazi je bas Kostic trazio, mislim da se on bas pripremio za dolazak i ima neku svoju viziju kako bi ekipa da izgleda. Vidjet cemo uskoro kako je to zamislio i je li uspio, samo sabura.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ISB87
Kontakt:

uto jun 14, 2016 11:50 pm

Nezadovoljno 50% raje sto je i bilo za ocekivati, takav nam je mentalitet.U neku ruku je dobro sto su se rijesili ovih igraca na pocetku priprema, a ne na polusezoni.Blagojevic, coA, Steva, Memija, Bekric, Lendric...uglavnom je taj neki kostur sacuvan.Ovi momci kada bi bili na 90% svojih mogucnosti mi bi se u el dobro proveli, a tek ovdje u ligi 12.

Sutra dresovi zvanicno? :palacgore:
MIRZA RASCIC

Charlie Sheen
Kontakt:

uto jun 14, 2016 11:50 pm

Ne treba suditi o igracima dok ih ne vidis na terenu,Amar Osim je dovodio anonimuse Popovic,Radovanovic,Culum,Markovic pa kakve je rezultate imao?nije ni meni drago sto je ovaj doveden ali to nije razlog za takav crnjak preko noci,navikli su nas na ove bumove pa smo svi ocekivali neko ime boli glava,trebalo bi se smanjiti ovo spominjanje tih imena tipa Zec,Salihovic i tako to jer se raja ponada i povjeruje i onda kad se ovako nesto desi odma negativna atmosfera se stvara.Treba se malo spustiti na zemlju.

Leon_Professional
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 11:51 pm

Kapiten je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Al definitivno najjače je da Dejo i Miske igraju FM-a :lol:
Javit ce vam se Dejo sutra na ovu temu "Zeljo na FM-u " nesta mu oko ugovora i procenata nije jasno.
Pripremite se.
Deju zeza sto igraci nece da potpisu za Zelju, ima bag igrica, nije upratio da mora skinuti novi krek. Kad to uradi, onda stizu prava pojacanja :ganja:

Ajzea
Kontakt:

uto jun 14, 2016 11:59 pm

Neandertalac je napisao/la:
Fakat ne znam sta je smijesno, pa to jeste tako. Igraju FM u stvarnom ziviotu, kratko jasno. Okruzeni sa par poltroma koji samo klimaju glavom na svaki potez.

Da rasclanim. Sve u vezi kluba, papirologija, stadion, sredjivanje nereda koji su NASLIJEDILI, za sve to kapa dole naklon do poda, ljubim ruke, svaka cast. Odlicni ste, hvala vam.

Sportski dio. Rijesite to. Nadjite neog ko je kompetentniji od Nikolica , dvicu i opravdanje imao iz fizickog. Ne moze to tako a hocemo iskorak.
Ja to trubim, ne znam sta nije jasno. Sta imam gledati i cekati, sve se ponavlja iz sezone u sezonu.

Ovaj sto je pitao koliko je Amar mijenjao igraca. Poredis neuporedivo, gdje ces to care.

Znaci, neka ljudi, rade Sizifov posao, samo jos taj sportski dio da se prepusti strucnijim ljudima.
Slazem se sa tobom da nam je neophodan sportski direktor koji bi bio spona izmedju strucnog staba te Uprave, tacnije onog dijela ljudi koji rade na pojacanjima, ili su bar zaduzeni za detalje ugovora. Ja vjerujem da su svu struku prepustili Kosticu, a da li bi dovodjenje sportskog direktora bio ispravan potez, mislim da bi. Medjutim, vjerujem da osnovni problem lezi u pronalasku kvalitetnog rjesenja, obzirom da je ta pozicija jako osjetljiva iako bi i oni sami veliki teret skinuli sa svojih pleca. Jedino sto bi im preostalo jesu administrativni, pravni, finansijski i ovi gradjevinski radovi a u ovom trenutku, za sve nabrojano, niti jedan od nas im ne moze rijeci zucnuti.. Vjerujem da bi i njima znatno olaksan posao bio, i **** bi im mogao biti iskljucivo na onim segmentima kluba koji bar za sada perfektno funkcionisu i za koje su vise no kompetentni.
Sam sam u nekoliko navrata spomenuo Refika ili pak Stanica, ali da li su oni voljni za tu funkciju, ne bih znao reci.

storm_raider
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:01 am

AsharaK je napisao/la:Upravo sam prelisto onu staru temu i naš dolazak na ovaj forum, kakvo zajedništvo i bratstvo :klanjase2:
Nasa raja trpi, trpi, ali kada prekipi onda okrene ledja zauvijek. Nevjerovatno kako je to sve islo, spontano. Nije ni cudo sto su najbolje stvari takve, neplanske, spontane, inercijom pokrenute. Ujedinjenje kakvo ne pamtim, a vjerujem tako i mnogi. Ovdje bez represije, za raju i od raje. Uostalom sto i jeste Zeljo. Tako ce i biti. Ovdje nece biti jednoumlja, osim jednog: "Ko misli zlo Zelji, nije dobrodosao!" Prelazak ovdje je iskljucivo pobjeda istine nad lazima.

@Neandertalac, znam prijatelju da zelis najbolje i ja se vecinski slazem sa tobom. Treba nam sportski direktor, treba ojacati sportski segment, ovi ljudi su biznismeni i rade odlican posao na tom polju. Ide ka tome, doci ce i to. Slazem se i da kaska, ali ne moze sve odjednom. Znas i sam gdje smo bili prosle godine u ovo doba, gdje smo bili preko zime, a evo gdje smo sada. Poceli smo stadion graditi, mnogo je ozbiljniji strucni stab, novca ima, budzet zaokruzen, igraci u odnosu na proslogodisnje u ovo doba za 3 nijanse bolji, plate bolje, dugovi otplaceni, generalno sve je bolje. Dusmani, sto je jednako bitno, mogu najdalje do kapije doci i kao sto ni ovdje ne mogu dalje od prvog posta, budu otjerani, ponizeni i osramoceni. Zato i imamo ove sve napade i bice toga jos. Ali, to je najdalje sto mogu. Zato, pokazimo jedinstvo, uskoro ce skupstina, kao sto smo pokazali nebrojeno puta do sada. A, napisao sam na pocetku; slazem se sa tobom - na tom sportskom planu jos treba da se radi i to mnogo. Prije svega sportski direktor. I kako cujem, svjesni su toga. Nisam ni ja zadovoljan time i ovo je moja kritika, sto se tice tog dijela. Mislim da se svi tu slazemo, uostalom.

Ipak, armija, vojska, Zeljnih navijaca moze biti ponosna na ovo sve u proteklih 6 - 7 mjeseci, mada, mnogi to ne znaju, traje to malo duze. Pokazimo jedinstvo i jednoumlje u samo jednom: "Ko misli zlo Zelji, nije dobrodosao!"

PS: I da, sutra dresovi. Cijena ce biti 70 - 80 km!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ellaxaz
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:04 am

Model1964 je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Ne vjerujem da je Kostic inicijator odlaska Zahirovica.
Ma ja, svalili sve na njega :lol: Slovenac nema pojma uzeli ga ovi naši šibicari :rofl:
Bitno je da nas niko nije uzeo.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

mkulaglic
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:05 am

Sve su ovo, što bi Amar rekao, prinove i dok nepokazu sta znaju na terenu ne bi trebalo da ih hvalimo ili kudimo. Evo ovaj Lazic je igrao u prvoj polusezoni sve utakmice za Radnik, u drugoj polusezoni je igrao samo u kupu, jer se onaj čelo orijentisao samo da osvoji kup. Sumnjam da je došao a da Kostić nije odobrio. Neki kažu da nije stigao upratiti našu ligu, pa koje će igrače pratiti ako neće osvajače kupa ili prvenstva. Obzirom da iz Zrinjskog teško možemo dovesti, jer su svi pod ugovorom vjerovatno se okrenuo radniku. U prošlosti su kod nas po imenima bili strasni igrači pa nisu ništa pokazali, od Tice, Mudrinica, Silica, Obada, Dudica, Stanceskog pa do zadnjeg Joce. Tako da ljude treba pustiti da pokažu šta znaju, pa tek onda suditi o njima

Sent from my C5303 using Tapatalk

Ajzea
Kontakt:

Ja sam takodjer nacuo nesto da su svjesni da im je potreban sportski direktor, da li je sigurno? Ne znam, ne mogu i ne zelim da tvrdim. Mislim, kao da oni ne bi voljeli da taj posao preusmjere nekom ko to bolje radi od njih i sav pritisak skinu sa sebe, a sebi omoguce dosta vise slobodnog vremena.

fk1921

hrasno1921 na drugom forumu pljuje sve sto uprava radi :rofl: kad ne moze hinjski otjerat upravu a svi znamo kako je to naumio, dok sad... :r
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

1921.ba
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:06 am

**** majku ovdje neki toliko seru isto ko da ce biti bolje ako nekog otjeraju ili ako neko drugi dodje... meni je fakat svejedno ko igra, bio to miroslav ili ivan, sutra prekosutra ce neko drugi doci na njihovo mjesto... ja sam uz zelju makar igralo 11 nedi turkovica, svejedno mi je jal pobjedimo jal izgubimo, naravno huja bude ali prodje i svaku tekmu sam tu, pa makar bili 7 liga, sta vam je, opusteno samo
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Whisperer

sri jun 15, 2016 12:07 am

storm_raider je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Upravo sam prelisto onu staru temu i naš dolazak na ovaj forum, kakvo zajedništvo i bratstvo :klanjase2:
Nasa raja trpi, trpi, ali kada prekipi onda okrene ledja zauvijek. Nevjerovatno kako je to sve islo, spontano. Nije ni cudo sto su najbolje stvari takve, neplanske, spontane, inercijom pokrenute. Ujedinjenje kakvo ne pamtim, a vjerujem tako i mnogi. Ovdje bez represije, za raju i od raje. Uostalom sto i jeste Zeljo. Tako ce i biti. Ovdje nece biti jednoumlja, osim jednog: "Ko misli zlo Zelji, nije dobrodosao!" Prelazak ovdje je iskljucivo pobjeda istine nad lazima.

@Neandertalac, znam prijatelju da zelis najbolje i ja se vecinski slazem sa tobom. Treba nam sportski direktor, treba ojacati sportski segment, ovi ljudi su biznismeni i rade odlican posao na tom polju. Ide ka tome, doci ce i to. Slazem se i da kaska, ali ne moze sve odjednom. Znas i sam gdje smo bili prosle godine u ovo doba, gdje smo bili preko zime, a evo gdje smo sada. Poceli smo stadion graditi, mnogo je ozbiljniji strucni stab, novca ima, budzet zaokruzen, igraci u odnosu na proslogodisnje u ovo doba za 3 nijanse bolji, plate bolje, dugovi otplaceni, generalno sve je bolje. Dusmani, sto je jednako bitno, mogu najdalje do kapije doci i kao sto ni ovdje ne mogu dalje od prvog posta, budu otjerani, ponizeni i osramoceni. Zato i imamo ove sve napade i bice toga jos. Ali, to je najdalje sto mogu. Zato, podrzimo ove na skupstini, pokazimo jedinstvo, kao sto smo pokazali nebrojeno puta do sada. A, napisao sam na pocetku; slazem se sa tobom - na tom sportskom planu jos treba da se radi i to mnogo. Prije svega sportski direktor. I kako cujem, svjesni su toga. Nisam ni ja zadovoljan time i ovo je moja kritika, sto se tice tog dijela. Mislim da se svi tu slazemo, uostalom.

Ipak, armija, vojska, Zeljnih navijaca moze biti ponosna na ovo sve u proteklih 6 - 7 mjeseci, mada, mnogi to ne znaju, traje to malo duze. Pokazimo jedinstvo i jednoumlje u samo jednom: "Ko misli zlo Zelji, nije dobrodosao!"

Potpis za svaku tvoju rijec, mislim da je to najvaznije najbitnije zajedinstvo koje nas krasi, jer svi znamo i svjesni smo koliko imamo dusmana , zato u inat svima treba podrzat rad ove uprave koja je za par mj uradila vise nego od od ocekivanog, kao i samog novog sefa kao i cjeli strucni stab na celu sa igracima samo tako mozemo vise napredovat , skupa smo svi jaci , skupa svi do titule abd :titula: :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ellaxaz
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:07 am

Ajzea je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:Ne vjerujem da je Kostic inicijator odlaska Zahirovica.
Da, u zvanicnom saopcenju smo sve svalili na Kostica.
Ma ja.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Virtu4L

sri jun 15, 2016 12:08 am

Ne vidim da je Neandertalac nešto pogrešno rekao. Nedorečeni smo na sportskom planu, već godinama nam se ne da da kompletiramo ekipu i da je napokon to to. Ako imamo odličan vezni red, imamo Jocu i Kokota u napadu, ako imamo odličnog napadača Lendrića, nemamo lijevo krilo i kreatora igre, redovno nam nešto nedostaje. Ne bi to bilo strašno da razlika u kvalitetu nije ogromna, desna strana je top, a lijeva totalni odron, iz krajnosti u krajnost.

Ova kritika se tiče striktno terena, ne stadiona ili nekih drugih stvari koje rade fantastično.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Grbavica
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:13 am

Neandertalac je napisao/la:

Uporedivo je itekako brate moj. Svake sezone 10 dođe, 10 ode. Nit' su bila zvučna imena, nit' bumovi, nit' kurrci palci. Hajmo malo sačekati da se odigra koja utakmica pa kuditi.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Ajzea
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:14 am

Virtu4L je napisao/la:Ne vidim da je Neandertalac nešto pogrešno rekao. Nedorečeni smo na sportskom planu, već godinama nam se ne da da kompletiramo ekipu i da je napokon to to. Ako imamo odličan vezni red, imamo Jocu i Kokota u napadu, ako imamo odličnog napadača Lendrića, nemamo lijevo krilo i kreatora igre, redovno nam nešto nedostaje. Ne bi to bilo strašno da razlika u kvalitetu nije ogromna, desna strana je top, a lijeva totalni odron, iz krajnosti u krajnost.

Ova kritika se tiče striktno terena, ne stadiona ili nekih drugih stvari koje rade fantastično.
Naravno da nista lose nije rekao, stavise, ja se apsolutno slazem sa njim oko uredjenja sportskog dijela koji jos uvijek kaska za ostalima, nego bije huja iz njega kada se naljuti pa to raja pogresno protumaci.
Da li ce sve biti poslozeno kako treba? Vjerujem da hoce, uostalom, vrlo brzo ce nam se odgovor dati.
Kao sto rekoh, kaskamo ali rapidno napredujemo na svakom polju. Da li jos truda mora biti ulozeno na sportski dio kluba? Apsolutno.
Uvijek se izvuce neka bitna karika iz lanca koja taj najvazniji dio poremeti.

Charlie Sheen
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:16 am

Ovaj Lazic je u Radniku po transfermarketu ove sezone odigrao 7 utakmica na lijevom krilu i tu je zabio 3 gola od 4 na desnom krilu je zabio 1 go a jos je igrao i ofanzivnog veznog tako da mu je to stalno mijenjanje pozicije vjerovatno sjebalo i statistiku ali svakako ja ocekujem Mirzu na lijevom krilu a i Midzic je standardan bio u Gorazdu i zabio 4 gola,jebeno ce biti Kosticu svakako i nadam se da on nece forsirati na svojim igracima kao Edis ako se ne pokazu dovoljno dobri.

Plavo - Bijeli

sri jun 15, 2016 12:16 am

Moze li mi neko rezime napisati zadnjih 5-6 dana. Nije me bilo

Vidim Bogicevic i Zaha dobili nogu i nekakvo lijevo krilo doslo iz Radnika...
BOG BOSNA I BOSNJACI

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava