uto apr 12, 2016 9:33 pm
Evo malo informacija iz protivničkog tabora..
Fudbaleri tuzlanske Slobode nastavili su utrku za naslov prvaka BiH sa Zrinjskim pošto su minulog vikenda na Tušnju rezultatom 2:0 savladali Mladost iz Doboj-Kaknja.
Međutim, utakmica za Slobodu nije bila tako lagana kao što to rezultat govori pošto se Mladost u dobrom svjetlu predstavila na Tušnju, a nezadovoljan nakon utakmice bio je i šef stručnog štaba Husref Musemić.
- Teška utakmica je iza nas, a i Musemić je rekao da je to bila najlošija utakmica na Tušnju otkako je ovaj stručni štab na okupu. Pobjedi ne treba gledati u zube, sada se okrećemo prema utakmici sa Željom u okviru Kupa BiH, kaže za "Sport" Amir Spahić.
Da li su vaši izabranici protiv Mladosti unaprijed upisali bodove, a već u glavi bili na Grbavici i razmišljali o utakmici sa Željom?
- Vrlo vjerovatno. Prije 14 dana smo igrali sa Željom i sigurno da ekipa razmišlja već da se revanšira Želji. Očekuje nas težak dvomeč, pošto bolji iz tih duela ide u finale.
Kakvu postavku Željezničara očekujete u srijedu. Hoće li Mulalić ponovo zatvoriti utakmicu sa Slobodom?
- Kako sam mogao da vidim i koliko sam pratio, Željo gotovo sve utakmice igra na isti način. Žele prije svega sačuvati svoj gol, i igraju na kontre i prekide, pošto su nakon prekida izuzetno opsani.
Šta je po vašem mišljenju najjači segment Željine igre?
- Agresivnost i prekidi su njihovo najjače oružje. Dobro su posloženi, imaju brze igrače po krilima i imaju Lendrića u špicu.
Lendrić se raspucao od dolaska u Željezničar. Za Pirića će ponovo da bude najveća opasnost...
- Lendrić je jako opasan igrač. Igrao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, u Hajduku, bio je i najbolji strijelac Premijer lige svojevremeno. Jedno vrijeme se izgubio kao igrač i trebala mu je jedna dobra ekipa koja pobjeđuje, jer tada i špic daje golove. Dobro se snalazi na ničije lopte. Iz jedne takve je odlučio utakmicu na Tušnju protiv nas.
Mehmedagić je propustio susret protiv Mladosti. Zbog čega? Hoće li biti spreman sa Želju?
- Mehmedagić je imao istegnuće lože, trenira od nedjelje i trebao bi biti spreman za susret na Grbavici.
Napadač vašeg tima Mersudin Ahmetović je u krizi, pošto u nastavku sezone nije postigao niti jedan ligaški gol. Sigurno da nije prijatno kada takav igrač ne pogađa mreže protivnika...
- Baš smo o tome pričali da šest mjeseci u prvenstvu Ahmetović nije postigao gol. Kada napadač ne daje golove, onda je teže i pobjeđivati, ali mi i dobro guramo. Naši napadači, Ahmetović i Krpić, u posljednje vrijeme zabili su samo u Kupu protiv Sarajeva. Sve je dobro dok Zeba daje golove, pa i Kostić stoper u nekim utakmicama se dobro snalazio pred protivničkim golmanima.
Anes Haurdić nije ispunio očekivanja. Ipak, zabio je pogodak protiv Mladosti. Može li to biti prekretnica njegovog boravka na Tušnju?
- Više smo očekivali od Anesa. Nadamo se da će sada dobiti samopouzdanja nakon pogotka i pokazati zašto smo ga doveli. Ne znam šta je uzrok njegovih nešto lošijih partija, da li je ta loša situaija u Veležu kroz koju je prolazio. Valjda do kraja sezone postigne još koji pogodak bitan za nas.
Paklena sedmica za vas. U srijedu gostovanje na Grbavici, a potom za vikend u goste stiže Široki....
- Nije samo ova sedmica paklena, već i naredna. Sljedeće sedmice imamo revanš sa Željom pa ligaški susret sa Olimpicom na Otoci. Tek onda ima par dana pauze. No, idemo od utakmice do utakmice. Najvažnija utakmica za nas sada je na Grbavici. Želimo postići pogodak, kako bi u što boljoj situaciji dočekali revanš susret na našem terenu, dodao je u razgovoru za "Sport" Amir Spahić, pomoćnik Husrefa Musemića u stručnom štabu tuzlanske Slobode.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar