Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SWRA_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 12, 2016 5:32 pm

Protiv manjih ekipa tipa jufkica, obojica mogu igrati, to su moderni napadači koji trče cijelu utakmicu. Ovo je novi Željo i biće baš kao lokomotiva kad se to sve ukomponuje.

Grbavica
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:36 pm

plavi kanarinac je napisao/la:Ovaj sudija Zoran Grbic? sta je ko je kakav je?
Sudio u Tuzli utakmicu kupa, Sloboda - kićaje kad je i počela afera "punac". Nama do sada samo dva puta sudio, protiv Mladosti (4-0) i Slavije (0-0). Na utakmici protvi Slavije Enis Sadiković dobio crveni karton, opravdano.
13.05.2015. Željezničar - Mladost VO 4:0 (ŽK 1:2)
08.11.2015. Željezničar – Slavija 0:0 (ŽK 1:6, CK 1:0)
Ko nas je kleo, nije dangubio.

diego1921
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:37 pm

Mozemo nekad se prebaciti na 3-5-2,sto da ne?a Edis je s juniorima igrao 4-4-2,Mujagic i Dzenis u napadu,al svi moraju iza lopte biti !!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:39 pm

Sutra polazem histologiju plus Zeljo tekma. Moze biti najsretniji dan u zivotu, a moze i da bude najgori. Ajmo da bude sretan :D
Željezničar ante portas !

Format
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:40 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Protiv manjih ekipa tipa jufkica, obojica mogu igrati, to su moderni napadači koji trče cijelu utakmicu. Ovo je novi Željo i biće baš kao lokomotiva kad se to sve ukomponuje.
To tnaci da Bekric ide vam i stvorit cemo 50% manje sansi po utakmici.

Fudbal bez prave desetke se ne moze igrati ako hoces rezultat

Ajzea
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:40 pm

Lendriću dati 10.000KM platu, samo da produzi. Kako ćemo i šta ćemo formacijski, manje je vazno..

@Format
Da, samo što moderni fudbal zahtjeva desetku koja igra u oba pravca. Tu nastaje problem, ako dotični nije u stanju ispuniti zadatak u potpunosti.

ChWilla
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:42 pm

što se tiče odbrane, lendrić se vraća i pomaže i više od bekrića. ali kreacija bi ipak trpila ako bi igrali i on i napadač od 191 cm.
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:43 pm

Sutra nam sudi Zoran Grbic, zanimljivo isti sudija koji je sudio Sloboda - Sarajevo 2:1 kad ih je pocastio kartonima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hrasno
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:44 pm

Hurmasica je napisao/la:Joj im demanta tugo moja :lol: :lol: ovo je violina sastavljao sigurno :rofl1:. Nakon ovog demanta ugasile su se 3 škole u državi.
Tko vodi SD, dobro su i ovo sastavili...

SWRA_1921
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:46 pm

A zašto bi 2 napadača isključila Bekrića?

3-5-2 je super formacija za preokrete, posljednjih 20 min, ili od pocetka utakmice sa nekom slabijom ekipom ili da ganjas nekakav pu pu zaostatak u kupu. Ili 442, sa Blagojevicem i Zahirovicem u sredini, sa strana M.Stevanovic i lijevo krilo, a 2 napadaca (Lendric i Pozder) bi konstantno mogli se mijenjati u poluspicu i odlascima po loptu, obojica sjajni glavom, brzi, dobra brza krila i eto, ne treba ti Bekric. Ne mora se svaka tekma igrati identicno, zato i jeste liga na ovom nivou jer je predvidljiva svaka utakmica, nemamo razlicitih opcija.

LARSSONN
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:49 pm

Mašala 1.90 na nas

ChWilla
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:49 pm

onda bi baš ostao propuh nazad. ne djeluje mi to sa dva napadača od početka kao opcija od početka u ozbiljnim utakmicama. slabo iko više igdje počinje takve utakmice sa dva prava napadača. možda kad se ganja rezultat ili protiv slabijih.

ChWilla
Kontakt:

uto apr 12, 2016 5:56 pm

van basten-gulit-rajkard.

Elegant
Kontakt:

uto apr 12, 2016 6:01 pm

Nikad se mi ubleha necemo rjesiti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Format
Kontakt:

Ma i kad nam repka igra sa dva napadaca to ni na sta ne lici i to sa dva vrvrhunska napadaca ali desetka je mozak ekipe i ne mozes pocinjat sa Lendricem i momkom od 2 metra.

Ako se ganja rezultat i igra sa krilima gdje ce biti ubaceno bezbroj lopti onda je to ok

ceze
Kontakt:

Za nekoliko dana ste nakucali 130 stranica, evo drugi dan čitam da budem koliko toliko u toku. :mrgreen:
Pa reko da i ja bacim koju na papir.

Počeo bih od pisma gospodina Misimovića. Moram priznati da sam bio baš skeptičan kad sam vidio novi statut jer mi je djelovao kao nešto nestvarno i neostvarivo, nešto između socios modela i "bundesligaškog" modela, a u principu nije ni jedno ni drugo iako su ta dva modela sličan. Sad već polako mislim da sam se debelo prevario jer ovaj model daje rezultate i izgleda da je itekako održiv. Ne mislim tu samo na Zahirovića, Stevanovića i stadion, nego na svaki apsekt i segment kluba, od finansija do sportskog segmenta i omladinskog pogona. Osim toga, ovaj nivo transparentnosti je nešto neviđeno na prostorima koji su širi od bivše Jugoslavije. Uz to, ova simbioza koja je nastala između kluba i navijača i općenito način na koji su navijači prepoznali rad uprave je samo potvrda toga. Navijači kluba su sponzori kluba, koliiko god bilo patetnično i romantično, toliko je i istina i toliko sam ponosan na cijelu priču. Ne znam da je u i oko kluba bila ovako pozitivna atmosfera a da nije usko povezana sa rezultatima i trofejima.

Bogdanović. Općenito volim stopere posmatrati kao par i kako igraju skupa. Dobar primjer su bili jedne sezone Mertesacker i Koscielny, pojedinačno prosjek tog nivoa, skupa te sezone neprikosnoveni. Ili sada stoperi Tottenhema, vjerovatno jedan od boljih stoperskih parova Europe, a pojedinačno ništa posebno. Bogdanović i Kosorić su bili strašni i znali su odigrati utakmicu bez greške, ne samo u domaćoj ligi nego i van nje, to je činjenica. Ali, Kosorić i Hodžurda su također izgledali jako dobro, iako je Hodžurda malo manje kvalitetan igrač od Bogdanovića, kao što sada Bogi i Kosorić izgledaju jako dobro. Šta hoću reći, mislim da je stoperski par daleko bolje izgleda kada je Kosorić u njemu nego bez njega, ko ne misli tako neka proba zamisliti par Hodžurda i Bogdanović. Tako da, nije mu uopće pogodilo ovo da hoće ići, iako je mahalska, mislim da se može naći i bolja opcija od njega, sve dok je Aco tu nema zime. Ako ostane dobro i jest jer ga poznajemo, znamo da može odigrati dobro, ali i ako ode, sretno mu. Jest da je floskula, ali niko ne bi treba bit iznad kluba.

Utakmica sa Drinom odrađena rutinski, pobjeda bez povreda i sa očišćenim kartonima, pa ne može bolje. Raduje me Stevanović i njegove dobre igre jer sam od početka vjerovao i bio ubjeđen da su njegove lošije igre plod poljuljanog samopozdanja i tog pada u karijeri. Lendrić polako postaje onaj pravi kiler koji nam je trebao i kojeg je Mulalić prizivao. Ova ekipa je i dalje u fazi izgradnje tako da nemamo neko pravo tražiti dlaku u jajetu, bar ne još, ali sve ovo izgleda jako dobro, može ne jako dobro ali obećavajuće.

Format takmičenja je za ove naše uslove i ligu 12 dobar. Ako je već 12 ekipa onda je bolje liga za prvaka i opstanak nego li trokružno, a kako je kvalitet ekipa tu negdje onda je bolje da se bodovi ne dijele. Od dva zla u oba slučaja je izabrano manje, tako nekako bih ja to rekao.
Idealno bi bilo liga 10 četverokružno i zajednička druga liga, ali ni ovo nije loše. Neka bar sve ide u pravom smjeru.

Valter
Kontakt:

uto apr 12, 2016 6:15 pm

Grbavica je napisao/la:
plavi kanarinac je napisao/la:Ovaj sudija Zoran Grbic? sta je ko je kakav je?
Sudio u Tuzli utakmicu kupa, Sloboda - kićaje kad je i počela afera "punac". Nama do sada samo dva puta sudio, protiv Mladosti (4-0) i Slavije (0-0). Na utakmici protvi Slavije Enis Sadiković dobio crveni karton, opravdano.
13.05.2015. Željezničar - Mladost VO 4:0 (ŽK 1:2)
08.11.2015. Željezničar – Slavija 0:0 (ŽK 1:6, CK 1:0)
U utakmici Sloboda-Sarajevo sudio je u korist pitara, penal izmislio. Bojim se da nije namjerno postavljen da izvrsi kompenzaciju u korist Slobode.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

uto apr 12, 2016 6:17 pm

Ma kakve crne kompenzacije KUP JE NAS..Mogu oni svirati borbene..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

diego1921
Kontakt:

uto apr 12, 2016 6:20 pm

Ima prenos,sumnjam da ce nas drasticno ostetiti,ne daj Boze ako se desi to,ocekujem da nasi scenu naprave,jednom se mora stati u kraj klosarima iz saveza !!

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 12, 2016 6:28 pm

Kad ce taj BUM Storme, moram ispit spremat jbg ti :ganja:

Baja :klanjase2: :klanjase2: Idemo nastaviti niz sutra, samo jako, na Grbavici uz pravu podrsku svako bi se usrao. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava