pon nov 27, 2017 8:55 pm
Za ovo danas sve pohvale. U prvom poluvremenu bili smo dobri, ali i pitari su nama pravili prilicno problema. U drugom poluvremenu ocekivao sam vecu ofanzivu Sarajeva i nase pokusaje iz polukontri i kontri, kad ono razbismo ih tako da su izgledali ko Brotnjo. Svaka cast svim igracima, onoliko smislenih akcija koliko smo napravili u drugom poluvremenu po ovakvom terenu nismo napravili u svim utakmicama dosadasnjeg dijela sampionata. Poseban akcent moram staviti na malog Hajdarevica, mozda je Amir tehnicki nesto potkovaniji igrac, ali Haris ima nesto sto pravi razliku medju dobrim i odlicnim igracima, mali brate ima muda. Moje skromno misljenje da ce biti i bolji od Amira. U zadnjih sedam dana: u Banjaluci najbolji, protiv Lokomotive najbolji, danas medju najboljim. Malo li je. Nego mozda bi bilo dobro sada u zimu rijesiti se Bogicevica, sta ce sindikalac ... castit ce vas i Ahmetovic samo da ne igra vise protiv njega.
I pored velike euforije svaka utakmica ukaze i na neke stvari. Vrijeme je da pocnemo graditi tim bez Zebe u pocetnom sastavu (neka i Zebe jos u Zelji) i Stana jednostavno nije rjesenje za poziciju lijevog beka bez obzira na njegovu srcanost.
Slijedi Siroki, utakmica u srijedu (ili cetvrtak), mnogo vaznija od one za vikend. Ova za vikend se moze nadoknaditi u proljece. Kako osvjeziti igrace poslije ovog danas vjdjet cemo, ne smijemo puno mijenjati, a veliko je pitanje koliko igraci mogu izdrzati u tako kratkom vremenu. Danas su me u drugom poluvremenu po pitanju tempa i kondicije vise nego iznenadili pa vjerujem da ce i u srijedu. Eventualno sastav mijenjati za vikend.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.