Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 11, 2016 6:17 pm

Jeli ta cifra samo za poreze i doprinose na platu ili su tu porezi i za sve ostale gluposti?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon apr 11, 2016 6:19 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Jeli ta cifra samo za poreze i doprinose na platu ili su tu porezi i za sve ostale gluposti?
Porezi na sve ali doprinosi su veliki jer evo bubam sad nek za plate cijelog tima treba 100.000 svaki mjesec (a treba vise) ti drzavi moras dati jos 70.000 na tu cifru. Mislim da je to veliki problem i da drzava kad vec ne ulaze apsolutno nista u sport onda bi barem trebala manje uzimati.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Kapiten
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:23 pm

Da li je u toj cifri i otplata duga poreznoj upravi ili samo ove tekuce obaveze ? Ako nema vracanja onog duga to je ogromna svota novca, za te pare mozes dovest 2-3 igraca da jedu malu djecu :r Moralo bi se naci neko rjesenje tu.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

MrRiccoli
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:24 pm

Kapiten je napisao/la:Da li je u toj cifri i otplata duga poreznoj upravi ili samo ove tekuce obaveze ?
To ne znam ali znajuci da nam je mjesecna rata 10.000 to dodje za 4 mjeseca 40.000 i opet ostaje 460.000 sto je puno

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:27 pm

diego1921 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
Petoplasirani osvoji 50 bodova, nakon polovljenja ima 25.

Ovo bi degutantno bilo. Apsurd svjetskih razmjera..
U srbiji je ovako ,i oni igraju ovaj sistem..Poslije podjele Zvjezda ima 41 bod,a imali 82,a partizan imao 54,sad ima 27..Nije postena ova podjela,al ko nas pita,mozda se kod nas nece djeliti!!
Da u Srbiji je tako, ali kod njih se ne igra u Plejofu 2 tekme vec jedna, ali klub koji je prvi bio igra kod kuce protiv drugoplasirane, u gostima protiv 3. i tako redom. Ovo dijeljenje bodova je bas glupo jer se smanji prednost u odnosu na klubove, meni je nekako logicnije da se prenose bodovi osvojeni direktno sa ovim sto se bore za prvaka, ali ako se tako igra u Srbiji i Belgiji onda sta cemo. Svakako je i ovako bolje nego trokrizni sistem.

diego1921
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:28 pm

Leon_Professional je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
Petoplasirani osvoji 50 bodova, nakon polovljenja ima 25.

Ovo bi degutantno bilo. Apsurd svjetskih razmjera..
U srbiji je ovako ,i oni igraju ovaj sistem..Poslije podjele Zvjezda ima 41 bod,a imali 82,a partizan imao 54,sad ima 27..Nije postena ova podjela,al ko nas pita,mozda se kod nas nece djeliti!!
Da u Srbiji je tako, ali kod njih se ne igra u Plejofu 2 tekme vec jedna, ali klub koji je prvi bio igra kod kuce protiv drugoplasirane, u gostima protiv 3. i tako redom. Ovo dijeljenje bodova je bas glupo jer se smanji prednost u odnosu na klubove, meni je nekako logicnije da se prenose bodovi osvojeni direktno sa ovim sto se bore za prvaka, ali ako se tako igra u Srbiji i Belgiji onda sta cemo. Svakako je i ovako bolje nego trokrizni sistem.
Nisam znao za to Leone,valjda ce naci najbolje rijesenje !!

Tryg
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:29 pm

Ne mogu biti pametan na ovo polovljenje.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

SWRA_1921
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:29 pm

Postoji i porez na dobit, tu je vjerovatno cifra od transfera takodje. Promjenu tih poreza bi mogao promijeniti jedino da neko sufinansira tu uplatu doprinosa jer prvi fudbaleri ne bi na to pristali jer nemaju penziono i zdravstveno...

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:36 pm

Ti porezi na doprinose su kod nas u BiH jedni od najvećih u svijetu, neto oko 70% , bruto doprinosi u Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj su 34 %, u Britaniji 32 %, Brazilu 29 %, Meksiku 27 %, Japanu 25 %, Kini 24 %, SAD-u 24 %, Pakistanu 19 %, Švajcarskoj 16 %. Šta da ti kažem više osim da se divim svakom privatniku koji uspjeva sve ovo namiriti uredno.
イビチャ・オシム

manijak_do_kraja
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:39 pm

Pa valjda se ovih 500 000KM odnosi i na dugove poreznoj, a ne samo za ova 4mj?!
Mi smo Željini, Željo je naš!

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:41 pm

Napisa neko maloprije 4 rate poreskoj po 10.000 su kap u pola miliona.
イビチャ・オシム

MrRiccoli
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:41 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Postoji i porez na dobit, tu je vjerovatno cifra od transfera takodje. Promjenu tih poreza bi mogao promijeniti jedino da neko sufinansira tu uplatu doprinosa jer prvi fudbaleri ne bi na to pristali jer nemaju penziono i zdravstveno...

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk
U Hrvatskoj ima odlicno rijesenje za taj problem znaci samo ga prepisati od njih ne treba se nista novo izmisljati. Kod nas je i savez tu nanio stetu klubovima jer su oni trazili da svi igraci moraju imati potpisane ugovore o radu sto znaci kao da se vode kao zaposlenici u klubu ne kazem da nisu ali kazem da se to treba drugacije rijesiti da se barem pomogne sport na taj nacin kad drzava vec nista zivo ne radi niti ce raditi u buducnosti. Iskreno pomalo me cudi da klubovi to ne trazr da se rijesi na neki nacin.

Kapiten
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:48 pm

Kompanija Sky Cola je u prodaju izbacila zajedničke brendirane proizvode, te razvila pozitivnu priču o domaćem fudbalu.

Od svake prodane boce fudbalskim klubovima ide određen procenat, a pored toga organizovano je i svojevrsno takmičenje. Kupovinom boce od 2 L klubu se dodaju 2 boda, a kupovinom boce o 0,5 L i 0,25 L klubu se dodaje 1 bod.

Nakon nešto više od mjesec dana, FK Željezničar je prvi na tabeli po broju osvojenih bodova.

Podrži i navijaj!

slika

al saljevamo ovu kolu ...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:49 pm

Pitam se koliko mi je buraz popio od ovih 108k

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Željezničar ante portas !

dell21
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:50 pm

Nema šanse da će država odnosno ova stoka u foteljama pristati i usvojiti nešto što umanjuje priliv sredstava u buđet iz kojeg oni crpe za svoje plate 80% sredstava.

HanibalTM
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:51 pm

Tryg je napisao/la:Ne mogu biti pametan na ovo polovljenje.
No sikiriki , svaki bod osvojen u prvom dijelu sezone ce ostati.

Mene zanima:
Kad ce startati sezona?
Hoce li pauza biti nakon 16-18 kola? Koliko ce trajati pauza?
Željezničar über alles! :zeljeznicar1:

miretm
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:54 pm

Najvise se trujemo sky colom :) :)
19TM87 ZAVIDOVICI

Plavi orkestar
Kontakt:

pon apr 11, 2016 7:04 pm

Avanes je napisao/la:"Zbog tog važnog čina, u znak zahvalnosti svim onim koji su pomogli i koji će pomoći gradnju stadiona, vanjski zidovi obnovljenog Plavog salona će biti obloženi bijelom fasadnom ciglom, gdje će biti zabilježena imena svih navijača i sponzora koji su vlastitim sredstvima učestvovali u gradnji stadiona."

Nemože biti veći motiv da se uplati, pa koliko god da neko može u skladu sa svojom finansijskom situacijom. Činjenica da će ti ime zauvijek biti uklesano na zidovima tvog stadiona, tvoje druge kuće, tvoje svetinje je motiv nad motivima. Motiv koji tjera da se osjećaš ponosnim, da ti oči zasuze, malo stisne u prsima...

Ja sam nakon ove rečenice uplatio još jednu stolicu, a uplatit ću i za oca koji me navukao na ovu lijepu drogu, za ženu, nerođeno dijete :)

VOLIM TE ŽELJO!
Ja sam odmah uplatio za rahmetli oca.Volio je Zelju kao što ga ja volim i znam da je ziv da bi bio presretan zbog ove akcije,milion sam prica od njega cuo o Zelji,o igracima...a on je bio taj koji me kao malo djete odveo prvi put na Grbavicu a i za prikolicu sam jednu uplatio i sad kad je procitala da ce biti ispisana imena pita da joj nisu koje slovo u imenu pogriješili hahahahahaha kazem ne sekiraj se,pisace prikolica.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

delinjo
Kontakt:

pon apr 11, 2016 7:10 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Avanes je napisao/la:"Zbog tog važnog čina, u znak zahvalnosti svim onim koji su pomogli i koji će pomoći gradnju stadiona, vanjski zidovi obnovljenog Plavog salona će biti obloženi bijelom fasadnom ciglom, gdje će biti zabilježena imena svih navijača i sponzora koji su vlastitim sredstvima učestvovali u gradnji stadiona."

Nemože biti veći motiv da se uplati, pa koliko god da neko može u skladu sa svojom finansijskom situacijom. Činjenica da će ti ime zauvijek biti uklesano na zidovima tvog stadiona, tvoje druge kuće, tvoje svetinje je motiv nad motivima. Motiv koji tjera da se osjećaš ponosnim, da ti oči zasuze, malo stisne u prsima...

Ja sam nakon ove rečenice uplatio još jednu stolicu, a uplatit ću i za oca koji me navukao na ovu lijepu drogu, za ženu, nerođeno dijete :)

VOLIM TE ŽELJO!
Ja sam odmah uplatio za rahmetli oca.Volio je Zelju kao što ga ja volim i znam da je ziv da bi bio presretan zbog ove akcije,milion sam prica od njega cuo o Zelji,o igracima...a on je bio taj koji me kao malo djete odveo prvi put na Grbavicu a i za prikolicu sam jednu uplatio i sad kad je procitala da ce biti ispisana imena pita da joj nisu koje slovo u imenu pogriješili hahahahahaha kazem ne sekiraj se,pisace prikolica.
uvijek se najezim na ove price...znas onu i mrtvi zive za zelju ...nekako sam ubjedjen da nas oni svi negdje gore gledaju ...medju njima i tvoj otac rahmetli ...svaka mu cast pa te uputio na pravi put na pravu stranu ....

vala ako se budu ovi bodovi polovili to je sranje u boji ali eto ....bolje i to nego sa 16 klubova igrati mada nadam se da ce odmah slj sezone skresati na 10 ...cetverokruzno i liga odlicna ....iako ce biti i ovo vrh kad bude ova liga za prvaka...svi najbolji se krve izmedju sebe ...bice sveega :D :D ...

MISKEEE LJUDIMO :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

mirsad94
Kontakt:

pon apr 11, 2016 7:15 pm

Naravno, bolja je opcija liga za prva i opstanak. Isto tako mislim da se bodovi moraju poloviti ako se bira taj sistem takmicenja iz razloga sto ima manje kola do kraja,i ako prije podjele lige na : za prva i za opstanak neki tim ima 10 bodova vise od drugog tesko je ocekivati da ce u narednih 10 kola to uspjeti neko stici, samim tim to doigravanje nema svrhe. Mada opet kad ovako na prvu pogledas nije posteno sekunde ako se polove bodovi jer smanji se zaostatak nekome koje se dobro namucio za to. Sve u svemu prvaku sljedece sezone se treba dobro namuciti da pokaze da je bolji od ostalih u regularnom dijelu, a Bogami gotovo istom mjerom i nakon polovljenja liga. Sto naravno dovodi do toga da ce biti liga biti mnogo, mnogo jaca u odnosu na dosadasnju.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava